Charles M. Schulz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Charles M. Schulz
Schulz piirtämässä Tenavien Jaska Jokusta.
Schulz piirtämässä Tenavien Jaska Jokusta.
Syntynyt 26. marraskuuta 1922
Minneapolis, Minnesota
Kuollut 12. helmikuuta 2000
Santa Rosa, Kalifornia
Kansallisuus Yhdysvallat
Ammatti sarjakuvapiirtäjä
Allekirjoitus Schulz signature.png

Charles Monroe Schulz (26. marraskuuta 1922 Minneapolis, Minnesota12. helmikuuta 2000 Santa Rosa, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä, joka tunnetaan parhaiten sanomalehtistrippeinä ilmestyneen Tenavat-sarjakuvan luojana. Sen lisäksi hän on piirtänyt lyhytaikaisia urheiluaiheisia sarjoja. Schulzin isä oli saksalainen ja äiti norjalainen[1].

Schulzin omassa elämässä oli useita yhtäläisyyksiä Tenavat-sarjan päähenkilön Jaska Jokusen kanssa: Hänen isänsä oli parturi ja äitinsä kotirouva. Hänellä oli koira ja hän oli luokkatovereihinsa nähden hiukan alemmuudentuntoinen, koska oli näitä nuorempi hypättyään kahden lukukauden yli.

Schulz kuoli pitkällisen sairauden jälkeen 77-vuotiaana helmikuussa vuonna 2000. Hänen viimeinen strippinsä julkaistiin seuraavana päivänä. Siinä Ressu-koira kirjoittaa jäähyväiskirjeen lukijoille. Schulzin perhe oli toivonut, ettei kukaan muu jatkaisi sarjaa, ja ainakin toistaiseksi toivetta on kunnioitettu. Sen sijaan useat lehdet julkaisevat sarjaa uusintoina.

Schultz oli nuorena aktiivinen kirkossakävijä, mutta sanoi myöhemmällä iällä uskonsa olevan lähinnä sekulaarista humanismia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.