Eppu (Tenavat)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eppu on yksi päähahmoista Charles M. Schulzin strippisarjakuvassa Tenavat. Hänen tunnusmerkkejään ovat lapselle poikkeuksellisen laaja yleissivistys sekä riepu, jota hän kuljettaa lähes aina mukanaan. Eppu on Tellun pikkuveli ja Jaska Jokusen hyvä ystävä.

Eppu teki ensiesiintymisensä 1952. Hahmon alkuperäinen englanninkielinen nimi on Linus van Pelt. Jotkut suomentajat ovat käyttäneet hänestä ja Tellusta sukunimeä Peltonen, mutta tavallisesti heidän sukunimensä on jätetty suomennoksista kokonaan pois. Eppu ja hänen pikkuveljensä Toisto ovat lähes samannäköisiä.

Eppu on nuoresta iästään huolimatta kuvattu viisaaksi: hän on pohdiskeleva luonne ja lainaa usein evankeliumia. Eppu uskoo myös vuorenvarmasti, että joka halloween "suuri kurpitsa" ilmaantuu tuomaan lapsille lahjoja. Eppu odottaa sitä aina istumalla koko illan kurpitsamaalla, mutta suuri kurpitsa ei ole koskaan näyttäytynyt. Muut Tenavien hahmoista eivät pääsääntöisesti ole uskoneet suuren kurpitsan olemassaoloon.

Eppu kantaa mukanaan sinistä turvariepua. Hänellä on tapana pidellä riepua poskeaan vasten ja imeä samalla peukaloaan. Joutuessaan eroon rievustaan Eppu saa yleensä pahoja vierotusoireita.

Jaska Jokusen pikkusisko Salli esitetään useissa jaksoissa ihastuneena Eppuun, mutta rakkaus on samanlaista kuin Tellun ja Amadeuksen välillä. Salli kutsuu Eppua "kultamussukakseen", minkä päätteeksi Eppu sanoo aina taustalla: "Minä en ole sinun kultamussukkasi".

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.