Jaska Jokunen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jaska Jokunen

Jaakko "Jaska" Jokunen (engl. Charles "Charlie" Brown) on yksi Charles M. Schulzin Tenavat-sarjan päähenkilöistä.

Jaska Jokunen on yksi ensi kertaa vuonna 1950 julkaistun Tenavat-sarjakuvan alkuperäisistä henkilöhahmoista. Hänellä on pikkusisko Salli sekä lemmikkinään beagle-rotuinen koira Ressu. Jaskan seurassa on usein hänen paras ystävänsä Eppu, riepua mukanaan kantava Tellun pikkuveli. Sarjan muista hahmoista poiketen Jaska Jokuseen viitataan aina koko nimellä – tosin Piparminttu-Pipsa kutsuu häntä "Jasuksi" (engl. Chuck), Maisa "Jaakoksi" ja Ressu "pyöreäpäiseksi pojaksi".

Jaska Jokunen on kuvattu toiveikkaaksi lapseksi, joka kuitenkin kokee yleensä epäonnistumisia ja pettymyksiä. Hän pelaa syöttäjänä johtamassaan baseball-joukkueessa, joka aina häviää, lukuun ottamatta niitä kertoja jolloin Jaska on estynyt pelaamasta. Toinen hänen harrastuksistaan on leijanlennätys, jonka tuloksena leija useimmiten päättyy leijoja syövään puuhun.

Jaska Jokunen on ihastunut "pieneen punatukkaiseen tyttöön", jonka hän yleensä näkee ollessaan ulkona koulun välitunnilla syömässä eväitään. Tyttöä ei kuitenkaan koskaan näytetä sarjakuvissa, ja vain pari kertaa Tenavat-animaatioissa, eikä Schulz edes antanut tälle nimeä (animaatioelokuvissa tytön nimenä on Helena, engl. Heather).

Jaska Jokunen käyttää aina samannäköistä paitaa, jossa on yksi sahalaitainen poikkiraita.

Animaatioversiossa Jokusen alkuperäinen ääninäyttelijä on Peter Robbins.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.