Piparminttu-Pipsa

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Piparminttu-Pipsa (engl. Peppermint Patty) on yksi Charles M. Schulzin luoman Tenavat-sarjakuvan hahmoista. Hänen oikea nimensä on Ritva Reichardt (Patricia Reichardt).

Piparminttu-Pipsa teki ensiesiintymisensä sarjakuvassa 22. elokuuta 1966 ja vuonna 1967 televisiossa animaatiossa Se on rakkautta, Jaska Jokunen. Piparminttu-Pipsa kuvataan Tenavissa rempseäksi poikatytöksi jolla on koulussa vitosen keskiarvo. Hän on hyvin urheilullinen ja johtaa baseball-joukkuetta, joka kilpailee usein Jaska Jokusen joukkueen kanssa (eräässä tarinassa Pipsan joukkueen nimi on Pelikaanit). Piparminttu-Pipsa on ihastunut Jaska Jokuseen ja muista hahmoista poiketen nimittää tätä säännönmukaisesti "Jasuksi".

Piparminttu-Pipsan kanssa yhdessä esiintyy monesti hänen silmälasipäinen ystävänsä Maisa, joka puhuttelee Pipsaa yleensä "pomoksi". Pipsa, Maisa ja Sami ovat keskenään samalla luokalla, mutta käyvät eri koulua kuin sarjan muut lapset. Alkuvuosinaan sarjassa Piparminttu-Pipsa ei tajunnut Ressun olevan koira, vaan kuvitteli tämän olevan Jaska Jokusen omalaatuinen isonenäinen ystävä.

Pipsan ääninäyttelijöinä ovat toimineet mm. Gail DeFaria ja Linda Ercoli sekä muutamat pojat, kuten Stuart Brotman.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.