Amadeus (Tenavat)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Amadeus (engl. Schroeder) on yksi Charles M. Schulzin luomassa Tenavat-sarjakuvassa esiintyvistä hahmoista.

Amadeus esitetään yleensä soittamassa lelupianoaan. Hän pitää klassisesta musiikista ja ihailee varsinkin Ludwig van Beethovenia, jonka syntymäpäivää (16. joulukuuta) hän viettää uskollisesti vuosittain. Amadeus vaikuttaa kykenevän soittamaan lelupianollaan mitä tahansa oikealle pianolle sävellettyjä kappaleita ja Tenavat-animaatioissa se myös kuulostaa oikealta pianolta. Amadeus pelaa Jaska Jokusen baseball-joukkueessa siepparina. Tellu on rakastunut Amadeukseen, mutta ei saa ihastukselleen vastakaikua.

Hahmon alkuperäinen nimi on Schroeder (erään Schultzin opiskelutoverin mukaan – ei siis liity musiikkiin), ja suomennos tulee W. A. Mozartin toisesta etunimestä. Amadeus esiintyi ensimmäistä kertaa sarjassa 30. toukokuuta 1951 ja ensimmäistä kertaa pianoa soittaen 24. syyskuuta 1951. Hahmo oli sen jälkeen mukana niin kauan kuin Tenavat ilmestyi. Amadeuksen syntymäpäiväksi on paljastettu 18. tammikuuta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.