Toisto (Tenavat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toisto.

Toisto (engl. Rerun van Pelt) on hahmo Charles M. Schulzin luomassa Tenavat-sarjakuvassa. Hän on Tellun ja Epun pikkuveli.

Toiston syntymästä mainittiin 23. toukokuuta 1972 julkaistussa stripissä ja hänet nimettiin 31. toukokuuta, mutta nähtiin ensimmäisen kerran vasta 26. maaliskuuta 1973. Hän on nuorin sarjan vakiohahmoista.[1] Eppu keksi pikkuveljensä nimen Tellun valitettua, että toisen pojan syntyminen samaan perheeseen oli ”uusinta” (rerun).[2] Joissain varhaisissa suomennoksissa nimi on käännetty Veikoksi. Toisto näyttää melkein samalta kuin Eppu, paitsi että hän on hieman lyhyempi, hänen hiuksensa ovat hieman erilaiset ja hän pukeutuu yleensä haalareihin.

Toisto oli Tenavissa pitkään sivuhahmo. 1970–1980-luvuilla hän esiintyi lähes yksinomaan stripeissä, joissa hänet nähtiin istumassa äitinsä polkupyörän lastenistuimella. 1990-luvulla Toiston esiintyminen sarjassa lisääntyi huomattavasti ja hänestä tuli käytännössä yksi päähahmoista viimeisten vuosien ajaksi. Toisto nähdään usein opettelemassa asioita, jotka muut jo osaavat. Hän suhtautuu Jaska Jokuseen muita kunnioittavammin ja viihtyy Ressun seurassa. Toiston odotukset maailmasta ovat yleensä joko katteettoman toiveikkaita (hän uskoo saavansa lahjaksi koiran tai polkupyörän) tai sangen pessimistisiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meet the Gang Fivecentsplease.com. Viitattu 1.1.2015.
  2. Tenavat-strippi 31.5.1972 (englanniksi) GoComics.som. Viitattu 1.1.2015.