Tellu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tellu (engl. Lucy van Pelt, joissain suomennoksissa sukunimeltään Peltonen) on Charles M. Schulzin Tenavat-sarjakuvassa esiintyvä tyttö. Tellu on luonteeltaan melkoisen äreä, käytökseltään hyökkäävä ja ilmaisee usein itseään huutamalla. Hänen pikkuveljiään ovat Eppu ja Toisto. Tellu on usein kuvattu häijynä muita kohtaan. Hänellä on tapana nöyryyttää Jaska Jokusta muun muassa vetämällä jalkapallo pois tämän edestä kun Jaska Jokunen yrittää potkaista sitä. Tellu rakastaa Amadeusta, joka ei kuitenkaan välitä hänestä. Tellu pitää itseään hyvin viehättävänä, mutta ilmeisesti kukaan muu ei pidä, paitsi Ressu-koira, joka yrittää toisinaan suudella häntä.

Tellulla on oma ”psykiatrin vastaanotto”, jossa muut hahmot vuorollaan vierailevat. Kuultuaan ”potilasta” hän antaa aina jonkin lyhyen ja hyödyttömän neuvon ja vaatii välittömästi maksua; taksa on aina viisi senttiä (vanhoissa suomennoksissa 25 penniä). Tellu kuuluu Jaska Jokusen baseball-joukkueeseen. Hän pelaa ulkovuorossa aina takakentällä saamatta koskaan palloa kiinni, mutta antaa asialle aina jonkin mielettömän selityksen.

Tellu esiintyi Tenavissa ensimmäisen kerran 3. maaliskuuta 1952.[1]

Schulzin elämäkerran kirjoittanut David Michaelis esitti väitteen, että Tellu olisi ollut karikatyyri Schulzin ensimmäisestä vaimosta Joycesta ja jossain määrin myös tämän sukulaisista. Schulz itse kiisti tämän, jos sitä kysyttiin häneltä.[2] Michaelis esitti väitteensä tueksi joitain aihetodisteita. Kun Schulzin ensimmäinen avioliitto hajosi loppukesällä 1972, hän piirsi samaan aikaan sarjakuvan, jossa Jaska Jokunen lopultakin erottaa Tellun baseball-joukkueestaan. Kun Schulzin toinen avioliitto muodostui ensimmäistä onnellisemmaksi, Tellun hahmo selvästi pehmeni Tenavien myöhempinä vuosina.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meet the Gang Fivecentsplease.com. Viitattu 25.3.2013.
  2. Michaelis 2008, s. 300–309.
  3. Michaelis 2008, s. 480, 505–510.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.