Time

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee aikakauslehteä. Sanan Time muita merkityksiä on täsmennyssivulla.
Time-lehden nykyinen logo.
Timen ensimmäisen numeron kansi vuodelta 1923.

TIME on viikoittain ilmestyvä yhdysvaltalainen aikakauslehti, jossa kirjoitetaan merkittävistä tapahtumista ja politiikasta. Lehden julkaisijana toimii yhdysvaltalainen Time Inc., joka on Time Warnerin tytäryhtiö. Lehdestä on myös eurooppalainen painos Time Europe, aasialainen painos Time Asia ja kanadalainen painos Time Canada. Timen mainoskampanjoissa on sen nimen kirjaimista tehty mainoslause "Today Information Means Everything."

Time-lehden perustivat vuonna 1923 Yalen yliopistossa opiskelleet luokkatoverukset Briton Hadden ja Henry Luce. Se oli ensimmäinen Yhdysvalloissa ilmestynyt viikoittainen uutislehti. Hadden ja Luce olivat aiemmin työskennelleet yliopistonsa Yale Daily News -nimisessä lehdessä. Hadden oli jokseenkin huoleton persoona, joka mielellään kiusoitteli Lucea, ja hän piti Time-lehden tekoa tärkeänä mutta se oli hänelle myös huvia. Siinä voi olla syy lehden vieläkin eräiden kritisoimaan tyyliin esittää tärkeät uutiset ja asiat kepeään tyyliin, mikä sopii selostuksiin julkisuuden henkilöistä, viihteestä ja popkulttuurista. Timella on ollut tapana kertoa uutiset henkilöiden kautta, ja kansikuvassa on vuosikymmenten ajan ollut yksi henkilö kerrallaan. Time-lehden kanteen pääsyä pidetään suuressa arvossa.

Timen ensimmäinen numero ilmestyi 3. maaliskuuta 1923, jolloin kantta koristi Joseph Gurney Cannon. Haddenin kuoltua 1929 Luce otti lehden ohjat käsiinsä. Lehden levikki vuonna 2011 oli noin 3,3 miljoonaa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.