Luettelo televisiosarjan Lost hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Luettelo Lostin hahmoista)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hahmot televisiosarjaan Lost on luonut Damon Lindelof, J. J. Abrams ja Jeffrey Lieber. Amerikkalainen draama- ja seikkailusarja seuraa lentokoneturmasta selviytyneiden elämää mysteerisella trooppisella saarella. Jokainen jakso sisältää tavallisesti pääosaisen tarinan saarelta ja toissijaisen tarinan jonkin hahmon aikaisemmasta elämästä.

Oceanic Airlinesin lento 815:n 324 matkustajasta[1] selvisi 72 (71 ihmistä ja yksi koira), jotka erosivat kolmeen osaan: lentokoneen etuosaan, keskiosaan ja takaosaan. Aloituskausi sisälsi 14 puheroolia tehden sarjan näyttelijäryhmästä Yhdysvaltain primetime-katseluajan toiseksi suurimman heti Täydellisten naisten jälkeen.

Näyttelijöiden valinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska tuottajat pitivät useista näyttelijöistä, he loivat ensimmäiselle kaudelle useita hahmoja näyttelijöiden pohjalta. Päähenkilö Jackin piti aluksi kuolla pilottijaksossa, ja häntä toivottiin esittämään Michael Keaton, mutta ABC:n tuottajat vaativat Jackin saada jäädä eloon.[2] Ennen kuin päätettiin jättää Jack eloon, Katesta suunniteltiin ryhmän johtajaa; hänen piti olla aluksi Rosen kaltainen. Dominic Monaghan koe-esiintyi Sawyerin rooliin, jonka piti tuolloin olla pukuun pukeutuva kaupunkilaishuijari. Tuottajat kuitenkin nauttivat Monaghanin esiintymistä ja muuttivat Charlien hahmon Monaghaniin sopivaksi. Myös Jorge Garcia koe-esiintyi Sawyerin rooliin, jolloin Hurleyn osa kirjoitettiin hänelle. Lopulta Sawyerin roolin sai Josh Holloway, jonka eteläisestä aksentista ja tämän hahmoon tuomasta säväyksestä tuottajat pitivät. Yunjin Kim koe-esiintyi Katen rooliin, mutta tuottajat kirjoittivat hänelle Sunin roolin ja tämän mieheksi Jinin, jota näyttelee Daniel Dae Kim. Sayid, jota näyttelee Naveen Andrews, ei ollut myöskään alkuperäisessä käsikirjoituksessa. Locke ja Michael kirjoitettiin myös heitä näytteleville. Clairea näyttelevä Emilie de Ravin palkattiin alun perin vain sivuosaan.[2] Toisella tuotantokaudella Michael Emersonin sovittiin näyttelevän Beniä (”Henry Gale”) kolmen jakson ajan. Hänen rooliaan kuitenkin pidennettiin kahdeksaan jaksoon Emersonin näyttelijän taitojen takia, ja lopulta roolista tulikin pysyvä sekä kolmannelle että neljännellekin kaudelle.[3] Rebecca Maderin rooli Charlottena piti kestää vain kahdeksan jakson ajan neljännellä kaudella, mutta hänen roolinsa kestikin lopulta koko kauden ja osan viidettä kautta. Vaikka suuri näyttelijäkokoonpano tekeekin sarjasta kalliimman tuotettavan, suuresta näyttellijäkokoonpanosta on kuitenkin myös hyötyä: sarjan vastaavantuottajan, Bryan Burkin mukaan saa muun muassa ”enemmän vuorovaikutuksia hahmojen välille ja voi luoda erilaisempia hahmoja, enemmän taustatarinoita, enemmän kolmiodraamoja.”[4]

Osa sarjan hahmoista on nimetty kuuluisan poliittisen filsofin mukaan, kuten Mikhail Bakunin, Edmund Burke ja John Locke.[5]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot ovat listattu aakkosjärjestyksessä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Nimi Näyttelijä Esiintymiskaudet Vierailemiset Jaksot (Keskeiset jaksot)
Richard Alpert Nestor Carbonell 6[6] 3, 4, 5 30 (Ab Aeterno)
Richard Alpert
Richard Alpert on Toisten neuvonanataja, joka on ilmeisesti iätön. Viidennellä kaudella Ilana kutsui Richardia nimellä Ricardus. Jopa viidenkymmenen vuoden taa sijoittuvat takaumat sisältävät muun muassa Locken syntymän, Julietin palkkaaminen ja yhteistyö Benin kanssa, joissa kaikissa Richard näyttää samanikäiseltä. Richardin on näytetty kohtaavan Locke useaan kertaan tämän elämän aikana. Juliet on sanonut Richardin olleen saarella aina ja tämän iästä kysyttäessä vastannut Richardin olevan ”vanha”. Ben sanoo Richardin olevan neuvoja, joka on pitänyt paikkaansa ”hyvin, hyvin kauan”. Jaksossa Onnettomuus paljastuu, ettei Richard vanhene Jacobin vuoksi. Richard saapui saarelle vuonna 1867 orjalaiva Black Rockilla. Richard poistui saarelta Ajira Airwaysin koneella yli 140 vuotta myöhemmin.
Katherine Anne ”Kate” Austen Evangeline Lilly 1, 2, 3, 4, 5, 6 108 (Tabula Rasa, Whatever the Case May Be, Born to Run, What Kate Did, I Do, Left Behind, Eggtown, The Little Prince, Whatever Happened, Happened, What Kate Does)
Kate Austen
Tapettuaan pahoinpitelevän isäpuolensa (joka myöhemmin paljastui tämän biologiseksi isäksi) Kate pakenee ja jää yllättäen kiinni seriffi Marsille ollessaan Australiassa. Saarella Kate kiinnostuu sekä Sawyerista että Jackista ja päätyy lopulta lyhyeen suhteeseen Sawyerin kanssa. Paettuaan saarelta hän joutuu oikeuteen murhasta, mutta suostuu suorittamaan pitkän ajan yhdyskuntapalvelua vankeuden sijasta. Hän kihlautuu Jackin kanssa ja kasvattaa Clairen pojan Aaronin omanaan teeskennellen olevansa tämän biologinen äiti osana Oceanic kuutosten peitetarinaa. Ennen kuin Sawyer hyppäsi pois helikopterista, hän kuiskasi Katen korvaan jotain, jota Kate ei ikinä suostunut paljastamaan Jackille. Jackin mustasukkaisuus alkaa vaikuttaa parin suhteeseen. Kate kieltäytyy palaamasta saarelle mutta lopulta muuttaa mielensä. Hän saapuu saarelle vuonna 1977 ja liittyy Dharmaan yhdessä Jackin ja Hurleyn kanssa. Kate pelastaa nuoren Benin hengen viemällä hänet Toisille. Kate ei halua auttaa Jackiä toteuttamaan tämän suunnitelmaa tuhota Joutsen-asema, mutta päättää myöhemmin auttaa häntä. Kate poistuu saarelta Ajira Airwaysin koneella Sawyerin kanssa.
Tri. Juliet Burke Elizabeth Mitchell 3, 4, 5 6[7] 49 (Not in Portland, One of Us, The Other Woman)
Juliet Burke.
Kolme vuotta ennen lentokoneonnettomuutta hedelmällisyystohtori Juliet palkattiin Toisille töihin. Hänen ja Goodwinin välille syntyy suhde, mutta Ana Lucia tappaa Goodwinin ja Juliet syyttää tapahtuneesta Beniä.lähde? Vaikka Juliet työskenteleekin Jackin kuulustelijana, hän auttaa Sawyerin ja Katen pakoon Hydra-asemalta, alkaa asua Oceanicin lennon 815 selviytyneiden kanssa ja alkaa tuntea romanttista vetoa Jackia kohtaan. Juliet ei pääse pois saarelta Oceanic kuutosten mukana, vaan alkaa liikkua ajassa muiden saarelle jääneiden kanssa. Lopulta he joutuvat 1970-luvun puoliväliin, ja Juliet alkaa toimia Dharman mekaanikkona. Kolme vuotta myöhemmin hän elää Sawyerin kanssa parisuhteessa. Juliet putoaa kuoppaan ja räjäyttää ydinpommin Joutsen-aseman alla. Juliet selviää räjähdyksestä, mutta kuolee vammoihinsa Sawyerin käsivarsille.
Boone Carlyle Ian Somerhalder 1, 6 2, 3, 6 28 (Hearts and Minds)
Boone on Shannonin velipuoli, mutta on silti rakastunut häneen. Saarella Boone viettää paljon aikaa Locken kanssa metsästykseen, ja yhdessä he löytävät myöhemmin Joutsen-asemaksi paljastuvan luukun. Boone alkaa hitaasti tajuta Shannonin olevan manipuloiva ja ettei Shannon rakasta häntä, mutta Boone on silti suojelevainen tätä kohtaan. Boone kiipeää Locken löytämään, puuhun törmänneeseen lentokoneeseen ja saa yhteyden radiopuhelimella takaosan selviytyjiin (vaikka hän ei sitä itse tajuakaan). Kone putoaa Boonen ollessa sen sisällä, aiheuttaen hänen jalkansa ja keskivartalonsa murskaantumisen. Locke kantaa hänet takaisin leiriin. Boonea hoitaa Jack ja Sun, mutta Boone kuolee silti vammoihinsa. Boone esiintyy myös kuudennella kaudella kun vaihtoehtoisessa aikajanassa hän on lennolla 815. Hän kertoo Lockelle, että hän oli Sydneyssä hakemassa siskoaan pois ”huonon parisuhteen” vuoksi, mutta kertoo ettei tämä halunnutkaan lähteä. Myöhemmin Boone hakee Shannonin Australiasta ja ”siirtyy eteenpäin” muiden selviytyneiden kanssa.
Ana Lucia Cortez Michelle Rodriguez 2 1, 5, 6 23 (Collision, Two for the Road)
Ana Lucia Cortez
Entinen poliisikonstaapeli Ana Lucia on takaosan selviytyjien johtaja. Hän menetti työnsä poliisina tapettuaan miehen, joka oli aikaisemmin ampunut häntä, tappaen samalla Ana Lucian syntymättömän lapsen. Ana Lucia tapaa Christianin lentoasemalla ja suostuu olemaan tämän seurana Australiassa. Ennen lentoaan takaisin Los Angelesiin Ana Lucia juttelee Jackin kanssa, joka Ana Lucian tietämättä on Christianin poika. Ana Lucia on erittäin suojelevainen muita selviytyjiä kohtaan, kun muutamia selviytyjistä on kidnapattu. Hän tappaa Goodwinin tajuttuaan tämän olevan yksi Toisista. Hän tappaa myös vahingossa Shannonin luultuaan tätä Toiseksi. Vapauttaakseen vangitun Benin ja pelastaakseen Waltin, Michael tappaa Ana Lucian. Ana Lucia ilmestyy kuolemansa jälkeen muutamissa näyissä hahmoille, kuten Hurleylle.
Michael Dawson Harold Perrineau Jr. 1, 2, 4 6[8] 48 (Special, Adrift, Three Minutes, Meet Kevin Johnson)
Michael Dawson
Michael on newyorkilainen taiteilija ja rakennusmies, joka ei ole ollut yhteydessä poikaansa Waltiin sitten tämän vauvaiän. Kun Waltin äiti Susan kuolee Australiassa, Michael menee hakemaan huostaansa poikansa ja tämän koiran Vincentin. Michael on ensimmäinen saarella olevista, joka saa tietää Sunin puhuvan englantia. Hänellä on useita yhteenottoja Jinin kanssa. Yrittäessään päästä pois saarelta lautan avulla, Toiset kaappaavat Waltin. Michael tekee sopimuksen Toisten kanssa; hän tuo Toisille Katen, Jackin, Sawyerin ja Hurleyn, saaden siitä hyvästä Waltin. Michael ja Walt saavat Toisilta veneen ja lähtevät kotiin. Palattuaan kotiin Walt menee asumaan isoäitinsä luo saatuaan tietää Michaelin tappaneen Ana Lucian ja Libbyn. Michael yrittää useita kertoja itsemurhaa, mutta saa pian tietää ”että saari ei anna hänen tehdä sitä”. Myöhemmin hän ilmoittautuu siivoojaksi Kahana-nimiselle laivalle Benin käskystä, hyvittääkseen tekonsa. Michael kuitenkin kuolee Kahanan räjähdettyä, hänen yritettyään purkaa laivalla olevaa pommia.
Mr. Eko Adewale Akinnuoye-Agbaje 2, 3 21 (The 23rd Psalm, ?, The Cost of Living)
Mr. Eko
Entinen nigerialainen huumeparoni Mr. Eko haaksirikkoutuu yhdessä takaosan selviytyjien kanssa. Ensimmäisten 40 päivän aikana hän ei puhu ollenkaan. Liityttyään muiden selviytyjien leiriin Ekosta tulee osa ryhmää, joka syöttää numerosarjaa Joutsen-asemalla. Hän alkaa rakentaa kirkkoa saarelle Charlien kanssa, mutta keskeyttää rakentamisen tullessaan pakkomielteiseksi Joutsen-aseman numerosarjasta. Ekoa vainoaa näyt tämän veljestä, joka kuoli Nigeriassa ja jonka ruumis oli koneessa, joka haaksirikkoutui saarelle ennen Ekon saapumista. Nämä näyt johtavat siihen, että Eko ja Locke löytävät Helmi-aseman. Eko tapaa savuhirviön useammin kuin vain yhden kerran saaren viidakossa. Hän kertoo, ettei pelkää tätä, mutta lopulta savuhirviö tappaa Ekon.
Daniel Faraday Jeremy Davies 4, 5 6[7] 23 (The Variable)
Faraday on fyysikko, jonka Widmore palkkasi menemään saarelle. Faraday väittää aikovansa pelastaa lennon 815 selviytyjät, mutta väite osoittautuu valheeksi. Faradayn ja Desmondin elämät ovat yhteydessä usein eri tavoin; Desmond vierailee Faradayn luona Oxfordissa takaumassa. Myöhemmin Locken siirtäessä saarta, Faraday matkustaa ajassa taaksepäin, vierailee Desmondin luona Joutsen-asemalla ja kertoo kuinka pelastaa saari. Vaikka Faraday aluksi valehteleekin aikovansa pelastaa selviytyjät, hän päätyy kuljettamaan useita heistä Kahana-lautalle. Faraday on Eloisen ja Widmoren poika. Faradayn ampuu tämän oma äiti jaksossa Muuttuja.
Nikki Fernandez Kiele Sanchez 3 7 (Exposé)
Nikki on näyttelijä, joka poikaystävänsä Paulon kanssa murhaa rikkaan televisiotuottajan ja varastaa tämän arvokkaat timantit. Kun he joutuvat saarelle, he viettävät aikansa etsien lento-onnettomuudessa kadonneita timantteja. Riidellessään timanteista Nikki halvaannuttaa Paulon hämähäkin myrkyllä, jonka vaikutus kestää kahdeksan tuntia. Hänen huomaamattaan myös hän itse joutuu halvaantuneeksi. Hänen ja Paulon löytyessä, heidät luullaan kuolleiksi ja heidät haudataan elävältä.
James ”Sawyer” Ford Josh Holloway 1, 2, 3, 4, 5, 6 104 (Confidence Man, Outlaws, The Long Con, Every Man for Himself, LaFleur, Recon)
James ”Sawyer” Ford
James on huijari, joka joutui orvoksi lapsena, kun hänen isänsä ampui Jamesin äidin ja itsensä, koska mies nimeltään Sawyer huijasi hänen äidiltään kaikki heidän rahansa. Kaikki mitä James tietää tästä miehestä, on tämän nimi – Sawyer – jonka hän itsekin lopulta ottaa, ja alkaa huijata tuhansia dollareita naisilta kasvaessaan aikuiseksi. Yhden näistä naisista, Cassidyn kanssa hänellä on tytär Clementine, jota hän ei ole ikinä tavannut. James matkustaa Australiaan tappamaan miehen, jonka hän uskoo olevan alkuperäinen Sawyer. Hän on kuitenkin väärässä ja tappaa viattoman miehen. Saarella Jamesista ei pidetä, koska hän on huonokäytöksinen ja hän nimittelee muita selviytyjiä lempinimillä. Hän alkaa kuitenkin pitää Katesta romanttisessa mielessä ja lopulta ystävystyy myös muiden selviytyjien kanssa. Kun Locke siirtää saarta, kaikki saarelle jääneet joutuvat vuoteen 1977, jolloin Sawyerkin liittyy Dharmaan salanimellä Jim LaFleur. Hänestä tulee turvallisuuspäällikkö, koska hänellä on kyky työskennellä vihamielisten kanssa. James rakastuu Julietiin, ja kolme vuotta myöhemmin he asuvat yhdessä. Sawyer on jo lähdössä saarelta yhdessä Julietin kanssa Faradayn varoitettua Changia onnettomuudesta. Kate estää heidän lähtönsä, koska hän kertoo Jackin aikovan räjäyttää ydinpommin. Sawyer haluaa estää tämän, mutta Juliet puhuu hänet ympäri ja he kaikki yhdessä auttavat Jackia räjäyttämään pommin. Juliet kuolee tiputtuaan kuoppaan, mistä Sawyer syyttää Jackiä. Sawyer poistuu saarelta Ajiran lentokoneella Katen kanssa. Vaihtoehtoisessa aikajanassa Sawyer työskentelee poliisina etsien yhä alkuperäistä Sawyeria.
Desmond David Hume Henry Ian Cusick 3, 4, 5, 6 2 46 (Live Together, Die Alone, Flashes Before Your Eyes, Catch-22, The Constant, Jughead, Happily Ever After)
Desmond Hume
Desmond haaksirikkoutui saarelle yrittäessään purjehtia maailman ympäri. Hän asuu Joutsen-asemalla kolme vuotta, ennen kuin lennon 815 lento-onnettomuus tapahtuu. Kolmannen tuotantokauden alussa Desmond saa kyvyn nähdä välähdyksiä tulevaisuuden tapahtumista, joista suurin osa liittyy Charlien kuolemaan. Hän pääsee pois saarelta yhdessä Oceanicin kuutosten kanssa neljännen kauden lopussa. Desmond ja hänen tyttöystävänsä Penelope menevät naimisiin ja saavat poikalapsen, jonka he nimeävät Charlieksi. Widmore vie Desmondin takaisin saarelle, koska ”hän ei ollut valmis saaren osalta”. Desmond sammuttaa saaren valon, mutta Jack käynnistää sen uudelleen.
Ilana Verdansky Zuleikha Robinson 6 5 16
Ilana väittää olevansa palkkionmetsästäjä, joka työskentelee Peter Avellinon perheelle, joka on Widmoren palkollinen. Ilana saa Sayidin kiinni ja vie hänet Ajiran lennolle 316. Koneen törmättyä saarelle Ilana ottaa johdon itselleen Bramin ja parin muun kanssa. Ilana kysyy Frankilta, tietääkö tämä ”mikä makaa patsaan varjossa” ja lyö tämän tajuttomaksi. Myöhemmin paljastuu, että Jacob toi tämän saarelle suorittamaan tehtävää. Ilana kuolee dynamiittipötköjen räjähtäessä tämän pudotettua laukkunsa maahan.
Sayid Jarrah Naveen Andrews 1, 2, 3, 4, 5, 6 98 (Solitary, The Greater Good, One of Them, Enter 77, The Economist, He’s Our You, Sundown)
Sayid Jarrah
Entistä viestintäupseeria, Sayidia vainoaa hänen menneisyytensä Irakin tasavallan kuulustelijana. Saarella hänen ja Shannonin välille kehkeytyy suhde, joka kuitenkin loppuu Ana Lucian vahingossa ammuttua Shannonin. Päästyään pois saarelta ja mentyään Yhdysvaltoihin, hän menee naimisiin entisen tyttöystävänsä Nadian kanssa. Nadian kuoleman jälkeen Ben palkkaa Sayidin tappamaan Widmoren miehiä. Sayid palaa saarelle muiden kanssa lennolla 316 ja joutuu menneisyyteen. Hän jää Dharman vangiksi, mutta nuori Ben auttaa hänet pakoon. Sayid kuitenkin ampuu nuorta Beniä ollen tietämätön siitä, ettei tämä kuitenkaan kuollut laukauksesta. Sayidia ampuu myös Benin isää, Rogeria, joka joutuu kriittiseen tilaan. Hurley ehdottaa, että he vievät hänet Temppeliin, jossa Dogenin johtamat Toiset voisivat pelastaa hänet. Toiset kuitenkin hukuttavat Sayidin uskoen, että hän on paha. Sayid kuitenkin herää kuolleista, joten Toiset yrittävät taas tappaa hänet koettaen myrkyttää tämän, siinä kuitenkaan onnistumatta. Sayid kuolee sukellusveneessä tapahtuvan pommin räjähdyksessä, tämän yritettyä pelastaa ystävänsä.
Jin-Soo Kwon Daniel Dae Kim 1, 2, 3, 4, 5, 6 - 92 (…In Translation, …And Found, The Glass Ballerina, Ji Yeon, This Place is Death, The Package)
Jin Kwon
Kalastajan poika Jin pääsee naimisiin Sunin kanssa sillä ehdolla, että alkaa tehdä töitä Sunin isälle, joka on osallisena rikollisista toimistaan. Saarella Jin kamppailee ainoana selviytyjänä, joka ei osaa puhua englantia, vaikka hän lopulta oppiikin kieltä. Hänen oletetaan kuolevan Kahana-laivan räjähdyksessä. Myöhemmin ranskalainen tutkijaryhmä löytää tajuttoman Jinin vuonna 1988, Jinin hypättyä ajassa taaksepäin muiden saarella olevien tapaan. Jin liittyy Dharmaan ja oppii puhumaan englantia. Jin hukkuu sukellusveneen upotessa hänen yrittäessä pelastaa Sunia.
Sun-Hwa Kwon Yunjin Kim 1, 2, 3, 4, 5, 6 88 (House of the Rising Sun, …And Found, The Whole Truth, The Glass Ballerina, D.O.C., Ji Yeon, This Place is Death, The Package)
Sun Kwon
Rikollisiin toimiin sekaantunen rikkaan hotellin omistajan tyttärellä, Sunilla oli suhde ja hän melkein jätti miehensä Jinin ennen onnettomuutta. He kuitenkin lähentyvät saarella, ja Sun tulee raskaaksi Jinille. Päästyään pois saarelta Sun synnyttää Jinin lapsen, tytön nimeltä Ji Yeon. Oceanicilta saaduilta korvausrahoilla Sun ostaa valtaosan isänsä firman osakkeista. Sun palaa saarelle, mutta ei siirry menneisyyteen hänen ystäviensä lailla. Sun hukkui tämän jäätyä puristuksiin metallitankojen väliin sukellusveneen upotessa.
Frank Lapidus Jeff Fahey 6 4, 5 29
Frank Lapidus on pilotti, jonka piti alun perin lentää Oceanicin lentoa 815. Abaddon valitsee tämän osaksi ryhmää, joka matkustaa saarelle Kahana-laivan kanssa. Lapidus vie Faradayn, Milesin ja Charlotten saarelle helikopterillaan ja auttaa Desmondia sekä Oceanicin kuutosia pakenemaan saarelta. Jaksossa Paluu saarelle Lapidus lentää lentoa 316, jossa ovat viisi Oceanicin kuutosta ja Ben. Frank laskeutuu lähelle Hydra-asemaa. Frank selviää sukellusveneen räjähdyksestä ja lentää Sawyerin, Katen, Clairen, Milesin ja Richardin pois saarelta.
Charlotte Staples Lewis Rebecca Mader 4, 5 6[9] 20 (Confirmed Dead)
Charlotte Lewis
Charlotte on antropologisti, jonka Widmore palkkaa saarelle. Miles arvaa Charlotten olleen aikaisemmin saarella, ja kun tulee aika päättää, jäädäkkö saarelle vai lähteäkö sieltä, Charlotte päättää jäädä. Myöhemmin hän kuolee sairauskohtausten takia, jotka saaren siirtämisen aiheuttamat aikahypyt aiheuttavat. Ennen kuolemaansa Charlotte kuitenkin tunnustaa syntyneensä saarella hänen vanhempiensa ollessa Dharman jäseniä.
Benjamin Linus Michael Emerson, Sterling Beaumon 3, 4, 5, 6 2 61 (The Man Behind the Curtain, The Shape of Things to Come, Dead is Dead, Dr. Linus)
Benjamin Linus
Ben on Toisten manipuloiva johtaja. Selviytyjät ottavat hänet vangiksi Joutsen-asemalle. Toisten kanssa sopimuksen tehnyt Michael kuitenkin vapauttaa hänet päästäkseen poikansa, Waltin kanssa pois saarelta. Neljännen kauden lopussa hän joutuu pois saarelta siirrettyään sitä, mutta palaa takaisin Oceanic kuutosten kanssa, jotta savuhirviö voisi tuomita hänet tyttärensä kuolemasta. Hirviö käskee Benin auttaa Lockea kaikessa, mikä johtaa Jacobin tappamiseen. Ben ryhtyy Hurleyn neuvonantajaksi Jackin tehtyä Hurleystä saaren johtajan.
Claire Littleton Emilie de Ravin 1, 2, 3, 4, 6 5 72 (Raised by Another, Maternity Leave, Par Avion)
Calire Littleton ja Aaron
Claire synnyttää saarella poikavauvan ja muodostaa vahvan suhteen Charlien kanssa. Claire on myös Jackin sisarpuoli. Claire ei itse tiedä tästä, mutta Jack kuulee siitä Clairen äidiltä päästyään pois saarelta. Myöhemmin Claire nähdään Jacobin mökissä isänsä kanssa. Hän palaa sarjaan kuudennella kaudella, jossa hän pelastaa Jinin hengen. Claire poistuu saarelta Ajira Airwaysin koneella.
Walter "Walt" Lloyd Malcolm David Kelley 1 2, 3, 4, 5 33 (Special)
Toiset kaappaavat Waltin, väittäen tämän olevan ”erikoinen”. Hänen isänsä pelastaa hänet, mutta Walt päättää asua isoäitinsä kanssa kuultuaan isänsä tappaneen Ana Lucian ja Libbyn. Walt vierailee neljännellä kaudella Hurleyn luona mielisairaalassa. Tätä ennen Locke oli tavannut Waltin siirryttyään pois saarelta.
Mies mustissa Titus Welliver; Terry O'Quinn (Locken hahmossa); Ryan Bradford (poikana) 5, 6 1, 2, 3, 4 41 (Across the Sea)
Mies mustissa, joka tunnetaan myös nimellä Savuhirviö on Jacobin kaksoisveli ja viimeisen kauden pääantagonisti. Ensimmäisellä kaudella hän tappaa Oceanic 815:n pilotin. Hän pystyy muuttamaan ulkomuotoaan ja on nähty esittävän itseään, Jackin isää Christiania, Ekon veljeä Yemiä ja John Lockea. Hän ei pysty poistumaan saarelta, ennen kuin Jacob tai hänen seuraajansa on kuollut ja jos hän pääsisi pois saarelta, kaikki maailmassa kuolisivat. Hän pystyy ottamaan savun ja jonkun kuolleen olomuodon. Kun hän on Locke-muodossaan, jota hän ei voi muuttaa, hän pahastuu, kun Ben kutsuu häntä Hirviöksi. Rousseaun ja Benin mukaan hän on eräänlainen saaren "puolustusmekanismi". Hänellä on rajoitteita, kuten hän ei voi mennä Dharman ääniaitojen läpi, Jacobin mökkiä ympäröivien tuhkien läpi ja mennä temppeliin, kun suojelija on elossa. Hän ei myöskään voi itse tappaa Jacobia, tai tämän valitsemia seuraajaehdokkaita. Hän manipuloi Benin tappamaan Jacobin esittämällä Lockea ja Benin adoptiotytärtä. Sen jälkeen hän yrittää tappaa Jacobin seuraajaehdokkaat ja tuhota saaren. Hänestä tulee kuolevainen, kun Desmond väliaikaisesti pysäyttää saareen muinaisen voiman, joten Kate ja Jack voivat tappaa tämän ampumalla tätä ja pudottamalla alas kielekkeeltä.
John Locke Terry O'Quinn 1, 2, 3, 4, 5, 6 101 (Walkabout, Deus Ex Machina, Orientation, Lockdown, Further Instructions, The Man from Tallahassee, The Brig, Cabin Fever, The Life and Death of Jeremy Bentham, The Substitute)
John Locke
Halvaantuneiden jalkojensa parannuttua lentoturmassa Locke elää unelmaansa tullessaan saarella metsästäjäksi. Ollessaan kohtalon mies, hän uskoo, että hänellä on erikoinen yhteys saaren kanssa, mikä johtaa useisiin tappeluihin ”tieteen miehen”, Jackin kanssa. Ollessaan ”valittu”, Lockesta tulee Toisten johtaja neljännen kauden lopussa. Ben murhaa Locken pian tämän päästyä pois saarelta. Kun suurin osa Oceanicin kuutosista palaavat saareelle, he kuljettavat mukanaan Locken ruumiin. Palattuaan saarelle Locke herää henkiin, jolloin Richard olettaa Lockella on intensiivisempi ja erikoislaatuisempi yhteys saaren kanssa kuin hän luuli. Päätösjaksossa kuitenkin paljastuu, että oikea Locke pysyi kuolleena, sillä Jacobin perivihollinen otti Locken hahmon. Vaihtoehtoisessa aikajanassa vuodessa 2004 Locke on kihloissa tyttöystävänsä Helenin kanssa. Hänet myös erotetaan työpaikastaan, mutta saa uusia töitä opettajan sijaisena Hurleyn autettua häntä. Desmond yrittää ajaa Locken yli, mutta hän selviää Jackin avulla. Jack leikkaa Johnin selän palauttaen hänen kävelykykynsä. Lopussa Locke ja Helen ”siirtyvät eteenpäin” selviytyneiden kanssa.
Charlie Pace Dominic Monaghan 1, 2, 3 4, 6[7][10] 65 (The Moth, Homecoming, Fire and Water, Greatest Hits)
Charlie Pace
Rock-muusikko Charlie pääsee saarella yli heroiiniriippuvuudestaan ja pitää huolta Clairesta ja Aaronista. Hän hukkuu Peili-asemalla yrittäessään auttaa selviytyjiä kommunikoimaan ulkopuolisen maailman kanssa. Vaihtoehtoisessa aikajanassa lennolla 815 hän meinaa tukehtua heroiinipussiin, mutta Jack pelastaa hänet. Charlie auttaa Desmondia muistamaan kuka Penelope on. Charlie saa muistinsa takaisin kohdattuaan Clairen. Lopussa Charlie ”siirtyy eteenpäin” Clairen kanssa.
Paulo Rodrigo Santoro 3 7 (Exposé)
Paulo auttaa tyttöystäväänsä Nikkiä murhaamaan rikkaan televisiotuottajan tämän arvokkaiden timanttien takia. Hän viettää aikansa saarella Nikkin kanssa etsien timantteja. Riidellessään timanteista Nikki halvaannuttaa Paulon hämähäkin myrkyllä, jonka vaikutus kestää kahdeksan tuntia. Hänen huomaamattaan myös hän itse joutuu halvaantuneeksi. Pauloa ja Nikkiä luullaan kuolleiksi ja heidät haudataan elävältä.
Hugo ”Hurley” Reyes Jorge Garcia 1, 2, 3, 4, 5, 6 107 (Numbers, Everybody Hates Hugo, Dave, Tricia Tanaka Is Dead, The Beginning of the End, The Lie, Everybody Loves Hugo)
Hugo ”Hurley” Reyes
Voitettuaan lotossa ”kirotulla” numerosarjalla Hurleytä alkoi vaivata huono onni. Hän pysyi optimistisena saarella, mutta päästyään pois hän joutui psykiatriselle osastolle, koska hän näki hallusinatioita Charliesta. Hurley päätti palata takaisin saarelle ja liittyi Dharma Initiativeen kokkina. Kuudennella kaudella kuollut Jacob vierailee Hurleyn luona kertoen mitä tämän täytyy tehdä. Jack tekee Hurleystä uuden saaren johtajan uhrattuaan itsensä.
Shannon Rutherford Maggie Grace 1, 2 3, 6[11] 32 (Abandoned)
Shannon Rutherford
Shannon on baletin opettaja ja Boonen sisarpuoli. Saarella hän aloittaa suhteen Sayidin kanssa, mutta kuolee pian jouduttuaan vahingossa Ana Lucian ampumaksi.
Jack Shephard Matthew Fox 1, 2, 3, 4, 5, 6 113 (White Rabbit, All the Best Cowboys Have Daddy Issues, Do No Harm, Man of Science, Man of Faith, The Hunting Party, A Tale of Two Cities, Stranger in a Strange Land, Through the Looking Glass, Something Nice Back Home, 316, Lighthouse)
Jack Shephard
Selkärankakirurgi Jack on selviytyneiden johtaja. Hän tuntee vetoa Katea kohtaan ja päästyään pois saarelta hän meneekin tämän kanssa kihloihin, mutta suhde päättyy eroon. Eron jälkeen Jackista tulee lääkeriippuvainen ja itsetuhoinen, koska hänen on pakko päästä saarelle pelastamaan sinne jääneet. Jack päättää muuttaa tulevaisuutta tuhoamalla Joutsen-aseman ennen sen rakentumisen valmistumista. Jacob tekee Jackistä uuden saaren johtajan. Jack haavoittuu kuolettavasti taistelussa Musta-asuista miestä vastaan, mutta voittaa hänet. Jack tekee Hurleystä saaren uuden johtajan ennen kuolemaansa. Vaihtoehtoisessa aikajanassa lennon 815 laskeuduttua hänelle kerrotaan, että lentoyhtiö on hukannut hänen isänsä arkun. Hän tapaa myös halvaantuneen Locken, jolta neurokirurgi Jack kysyy, mitä hänelle tapahtui. Locke sanoo tilansa olevan peruuttamaton, johon Jack vastaa, ettei mikään ole peruuttamatonta.
Elizabeth "Libby" Smith[12] Cynthia Watros 2 4, 6[8] 23
Libby on lennon 815 peräosan selviytyjä. Ennen onnettomuutta Libby tapaa Desmondin ja antaa tälle kuolleen miehensä Davidin purjeveneen. Libby on myös ollut potilas samassa mielisairaalassa, jossa Hurley oli. Libbylle ja Hurleylle kehkeytyy suhde, joka kuitenkin päättyy Michaelin ampuessa Libbyn.
Miles Straume Ken Leung 4, 5, 6 35 (Confirmed Dead, Some Like It Hoth)
Miles on spiritualisti, jonka Widmore palkkaa saarelle. Hänellä on kyky puhua kuolleiden kanssa. Hurley on verrannut rääväsuista Milesiä Sawyeriin. Myöhemmin paljastuu Milesin olevan tohtori Changin poika. Miles poistuu saarelta Ajiran lentokoneella.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oceanic Airlinesin lennolta 815 selviytyneitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kausi/Kaudet Jaksot
Aaron Littleton Monia 1, 2, 3, 4, 5 54
Aaron on Clairen ja tämän poikaystävän Thomasin poika. Aaron syntyy saarella ja pääsee sieltä pois yhdessä Oceanicin kuutosten kanssa. Kate kasvattaa hänet ja kertoo lehdistölle hänen olevan Aaronin biologinen äiti. Myöhemmin Kate kertoo Aaronista Carolelle, ja jättää Aaronin tämän huostaan. Aaronin näyttelijöinä toimi yli 50 vaaleahiuksista, sinisilmäistä poika- ja tyttövauvaa kolmen ensimmäisen kauden aikana.
Leslie Arzt Daniel Roebuck 1, 3, 6 9
Tohtori Leslie Arzt on yläasteen tieteiden opettaja, joka haaksirikkoutuu saarelle yhdessä keksiosan selviytyjien kanssa. Arzt valittaa, ettei pääse koskaan Jackin ja Locken mukaan vaelluksille, ja liittyy heidän joukkoonsa matkalla Black Rockille. Löytäessään laivalta dynamiittia, hän luennoi muille sen vaarallisuudesta, mutta ironisesti hän kuolee dynamiitin räjähtäessä hänen käteensä.
Cindy Chandler Kimberley Joseph 1, 2, 3, 6 16
Cindy on Oceanic Airlinesin lentoemäntä, joka seurustelee lennon 815 matkustajan Gary Troupin kanssa. Hän haaksirikkoutuu saaren takaosan selviytyjien kanssa, mutta myöhemmin Toiset kidnappaavat hänet matkallaan keskiosan selviytyjien leiriin. Cindy elää mukavasti Toisten kanssa. Cindy puhuu Jackille tämän ollessa Toisten vankina. Kuudennella kaudella Cindy on Dogenin johtamien Toisten seurassa.
Emma ja Zach Kiersten Havelock ja Mickey Graue 2, 3, 6 7
Emma ja Zach ovat sisarukset takaosan selviytyjistä, jotka joutuivat Toisten kaappaamaksi.
Rose Henderson Nadler L. Scott Caldwell 1, 2, 3, 4, 5, 6 26
Rosella oli syöpä ennen hänen tuloaan saarelle, mutta saarella hän sanoo tuntevansa olonsa paremmaksi. Hän on kotoisin Bronxista, New Yorkista ja meni naimisiin Bernardin kanssa alle vuotta ennen onnettomuutta. Hän elää rannalla muiden keskiosan selviytyneiden kanssa, kun taas Bernard takaosan selviytyjien kanssa. He kohtaavat toisensa toisella tuotantokaudella. Neljännen kauden alussa Rose päättää palata rannalle, eikä seurata Lockea parakeille. Rosen jouduttua aikahyppyjen seurauksena vuoteen 1974, hän jää rannalle asumaan Bernardin kanssa. Vaihtoehtoisessa aikajanassa hän toimii työnvälittäjänä Hurleyn yrityksessä.
Scott Jackson ja Steve Jenkins Christian Bowman ja Dustin Watchman 1, 2, 3, 5 12
Scott ja Steve päätyvät keksiosan selviytyjien joukkoon. Heidät sekoitetaan alituisesti toisiinsa, jopa sen jälkeen kuin Ethan tappaa Scottin ensimmäisellä kaudella. Neljännellä kaudella Stevekin kuolee, kun laivalta tulleet hyökkäävät selviytyneiden kimppuun.
Edward Mars Fredric Lane 1, 2, 3, 6 12
Edward Mars on seriffi, jonka pakkomielle on saada Kate kiinni. Hän nappaa Katen Australiassa, ja on Oceanicin lennolla 815 viemässä häntä takaisin Yhdysvaltoihin. Mars loukkaantuu kriittisesti lento-onnettomuudessa ja kuolee kolmannessa jaksossa Sawyerin ammuttua häntä.
Bernard Nadler Sam Anderson 2, 3, 4, 5, 6 26
Yhdysvaltalainen hammaslääkäri, tohtori Bernard Nedler menee Rosen kanssa naimisiin alle vuotta ennen onnettomuutta. Hän haaksirikkoutuu yhdessä takaosan selviytyjien kanssa, mutta liittyy keksiosan selviytyjiin toisella kaudella. Bernard on ainut takaosan selviytyjä, jota ei tapettu tai kaapattu. Bernard jäi asumaan rannalle yhdessä Rosen kanssa vuodessa 1977. Vaihtoehtoisessa aikajanassa Bernard toimii edelleen hammaslääkärinä.
Seth Norris Greg Grunberg 1, 4, 6[13] 3
Seth Norris on lennon 815 pilotti. Hänet löydetään koneen ohjaamosta ensimmäisessä jaksossa, mutta pian sen jälkeen savuhirviö tappaa hänet.
Vincent Monia, muun muassa Madison[14][15] ja Pono[16] 1, 2, 3, 4, 5 43
Vincent on Waltin vaalea labradorinnoutaja, jonka alun perin omisti Waltin isäpuoli Brian Porter. Walt ja Michael jättävät koiran saarelle lähtiessään. Walt antaa Vincentin Shannonille, jonka hoivissa Vincent on aina Shannonin kuolemaan asti. Tämän jälkeen Vincent nähdään muun muassa Sunin kanssa. Myöhemmin Vincent jää Rosen ja Bernardin hoiviin heidän siirryttyä vuoteen 1974. Päätösjaksossa Vincent kohtaa Jackin, jääden hänen viereen makaamaan kunnes taistelussa vahingoittunut Jack kuolee.
Neil ”Frogurt” Sean Whalen 5, 6 4
Neil mainitaan ensimmäisen kerran, kun Bernard alkaa tehdä S.O.S.-merkkiä rannalle. Hän kuolee vuonna 1954, kun tulinuoli osuu häntä rintaan ja selkään.
Gary Troup Frank Torres 1 1
Gary Troup oli Oceanicin lennon 815 keskiosan selviytyjä. Troup selviytyi koneen syöksystä, mutta epäonnekseen hän seisoi koneen turbiinin edessä, joka toimi vielä. Imuvoima veti Troupin turbiiniin, jolloin turbiini räjähti.

Toiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Toiset (Lost)
Nimi Näyttelijä Kausi/Kaudet Jaksot
Alex Rousseau Tania Raymonde 2, 3, 4, 5 21
Alexandra on Rousseaun tytär, jonka Toiset kidnappasivat kuusitoista vuotta ennen lennon 815 haaksirikkoa. Ben kasvatti Alexin omana lapsenaan. Alex auttaa selviytyjiä monissa paoissa. Hän seurustelee Karlin kanssa, mutta Ben yrittää pitää heidät erossa, koska Alex kuolisi jos hän tulisi raskaaksi. Neljännellä kaudella Alex joutuu Keamyn tappamaksi. Viidennellä kaudella Alex ilmestyy Benille, kun savuhirviön tuomitsee Benin.
Mikhail Bakunin Andrew Divoff 3 9
Mikhail Bakunin on yksi Toisista. Hän on muun muassa tunnettu käyttämänsä silmälapun vuoksi. Hän asuu Liekki-asemalla, josta Locke, Sayid ja Kate löytävät hänet ja ottavat panttivangiksi. Hän kuitenkin onnistuu pakenemaan, ja myöhemmin hänet lähetetään Peili-asemalle tappamaan Desmond ja Charlie. Häntä ammutaan rintaan, mutta hän selviää ja ui yhteyshuoneen ikkunalle, jonka hän räjäyttää kranaatilla tappaen itsensä ja Charlien.
Karl Martin Blake Bashoff 3, 4 11
Karl on Alexin poikaystävä ja yksi Toisista. Ben vangitsee Karlin, jottei hän saattaisi Alexia raskaaksi. Kate ja Sawyer kuitenkin pelastavat tämän. Myöhemmin Karl liittyy selviytyneisiin, mutta Kahana-laivalta tulleet tappavat hänet neljännellä kaudella.
Bea Klugh April Grace 2, 3 3
Beatrice Klugh vieraili Michaelin luona tämän ollessa Toisten vankina. Kolmannella kaudella Liekki-asemalla Sayid, Locke ja Kate löytävät hänet, mutta Mikhail ampuu tämän, jotta selviytyneet eivät saisi Bealta mitään tietoja.
Dogen Hiroyuki Sanada 6 5
Dogen on yksi Temppelissä asuvien Toisten johtajista. Hän puhuu japania, mutta osaa myös englantia. Dogen ei pidä ”englannin kielen mausta”, jonka vuoksi hän käyttää tulkkia. Dogen yrittää tapattaa Sayidin, koska tämä on hänen mukaansa ”saanut tartunnan”, mutta lopulta Sayid murhaa Dogenin. Ennen saarelle tuloaan Dogen oli pankkiiri, mutta jouduttuaan poikansa kanssa lähes tappavaan onnettomuuteen humalassa ajaessaan, Jacob lupasi pelastaa pojan jos Dogen suostuu tulemaan saarelle.
Jacob Mark Pellegrino 3, 4, 5, 6 11
Jacob on Toisten korkein johtaja, ja on ollut käskyvallassa vähintään vuodesta 1954. Jacob asuu patsaassa, jolla on vain neljä varvasta ja yksi jalka. Ben ei pysty näkemään Jacobia, vaikka onkin Toisten entinen johtaja. Myöhemmin Christian puhuu Lockelle Jacobin puolesta. Viidennellä kaudella selviää Jacobin vierailleen Oceanicin kuutosten luona. Ben puukottaa Jacobin kuoliaaksi ja Musta-asuinen mies polttaa hänen ruumiinsa. Kuudennella kaudella hän esiintyy Hurleylle ja antaa tälle ohjeita. Jacob tekee Jackistä seuraajansa, ja myöhemmin Jack Hurleystä.
Danny Pickett Michael Bowen 2, 3 7
Danny Pickett on Toisten väkivaltainen jäsen, joka valvoo Katea ja Sawyeria heidän ollessa vankeina. Hän on naimisissa Colleenin kanssa, kunnes Sun tappaa tämän. Raivoissaan Pickett purkaa vihaansa Sawyeriin ja lähes tappaa hänet, ennen kuin Juliet ampuu Pickettin.
Ethan Rom William Mapother 1, 2, 3, 5 , 6 15
Tohtori Ethan Rom esittää yhtä keskiosan selviytyjää, kunnes Hurley paljastaa hänet. Hän yrittää murhata Charlien ja ottaa Clairen vangiksi lääkintäasemalle, jossa hän suorittaa testejä tämän syntymättömälle vauvalle. Charlie tappaa Ethanin jaksossa Kotiinpaluu. Kun Juliet, Sawyer ja muut elävät Dharmassa 1970-luvulla, Juliet auttaa Amya synnyttämään ja Horacen lapsen; myöhemmin Amy paljastaa, että hän nimesi vauvan Ethaniksi.[17] Vaihtoehtoisessa aikajanssa Ethan ottaa vanhempiensa sukunimen ja työskentelee lääkärinä Los Angelesissa, auttaen Clairea tämän raskauden aikana.
Goodwin Stanhope Brett Cullen 2, 3, 4 5
Goodwin oli naimisissa terapeutti Harper Stanhopen kanssa. Hänellä on myöhemmin suhde Julietin kanssa, mikä suututtaa Julietiin rakastuneen Benin. Mustasukkaisuutensa takia Ben lähettää Goodwinin takaosan selviytyneiden joukkoon. Selviytyneiden joukkoon soluttautuneen Goodwinin identiteetti paljastuu Ana Lucialle, joka kamppailun jälkeen tappaa Goodwinin.
Lennon John Hawkes 6 3
Lennon on yksi Toisista, jotka ovat suojassa Temppelissä. Hän toimii Dogenin tulkkina, kunnes Sayid tappaa hänet.
Tom M. C. Gainey 1, 2, 3, 4 20
Tom (alias Mr. Friendly) käyttää tekopartaa ja on yksi Toisista. Hän palkkaa Michaelin vakoilemaan Kahana-laivalle. Sawyer tappaa Tomin kostoksi Waltin kidnappauksesta.
Eloise Hawking Fionnula Flanagan (vanha), Alice Evans (keski-ikäinen), Alexandra Krosney (nuoriaikuinen) 3, 5, 6[18] 10
Eloise Hawking pitää huolta Los Angelesissa sijaitsevasta Lamppu-asemasta, joka jäljittää saaren sijainnin. Ennen kuin tämä paljastetaan, Eloise toimii korumyyjänä, joka yllyttää Desmondia kosimaan Penelopea, ja selittää ajassa matkustamisesta tälle. Myöhemmin, munkkiluostarissa jossa Desmond asuu hetkellisesti, Eloise esiintyy valokuvassa munkin toimistossa. Eloise on Faradayn äiti ja entinen Toinen. Eloise neuvoo Jackia, Sunia ja Beniä saarelle palaamisessa. Vuonna 1977 Eloise ampuu vahingossa poikansa Faradayn.
Colleen Pickett Paula Malcolmson 3 2
Dannyn vaimo. Hänet nähdään ensimmäisen kerran Hydra-asemalla, kun hän kertoo Benille ja Julietille osan selviytyneistä (Sayid, Jin ja Sun) saapuneen valekylään purjeveneellä. Ben määrää Colleenin kaappaamaan veneen. Hän onnistuu tunkeutumaan veneelle huomaamatta, kunnes kohtaa alakannella Sunin. Colleen yrittää vakuuttaa etteivät he ole vihollisia keskenään ja ettei Sun ole murhaaja, mutta kun Tom käynnistää veneen moottorin, Sun säikähtää ja vahingossa ampuu Colleenia vatsaan. Colleen viedään Hydra-saarelle ja Jackiä pyydetään auttamaan häntä. Jack ei kuitenkaan pysty käynnistämään Colleenin sydäntä uudestaan, ja tämä kuolee leikkauspöydälle. Jack sanoo Colleenin kuolleen ennen kuin hänet tuotiin huoneeseen.

Dharma-aloitteen jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kausi/Kaudet Jaksot
Amy Reiko Aylesworth 5 3
Amy on Dharman jäsen, jonka miehen Vihamieliset murhasivat. Sawyer ja Juliet pelastivat Amyn hengen. Kolme vuotta myöhemmin Amy on naimisissa Horacen kanssa, ja on pian raskaana. Kun Amyn synnytys käynnistyy etuajassa, Julietin täytyy auttaa häntä siinä. Amy nimeää poikansa Ethaniksi.
Phil Patrick Fischler 5 10
Phil työskentelee turvallisuusosastolla Dharmassa. Phil saa selville, että LaFleur (Sawyer) ja Kate veivät nuoren Benin Vihamielisille, jolloin Sawyer sitoo hänet taloonsa. Radzinsky kuitenkin löytää hänet. Phil kuolee terästangon lävistettyä hänen rintansa Joutsen-aseman onnettomuudessa.
Pierre Chang François Chau[19] 2, 3, 4, 5 19
Pierre on tutkija Dharman orientaatiovideoilla. Hän on esiintynyt myös nimillä Marvin Candle, Mark Wickmund ja Edgar Halliwax. Viidennellä kaudella paljastetaan, että hän on Milesin isä. Pierre menetti toisen kätensä Joutsen-aseman onnettomuudessa.
Gerald ja Karen DeGroot Michael Gilday ja Courtney Lavigne 2 4
Pari tohtorikandidaatteja Michiganin yliopistosta, jotka loivat ja kehittivät Dharman saarelle 1970-luvulla.
Horace Goodspeed Doug Hutchison 3, 4, 5 7
Dharman johtaja 1970-luvulla. Horace on Amyn aviomies ja Ethanin isä. Horace sai surmansa vuonna 1992 Toisten käytettyä Myrsky-asemaa.
Alvar Hanso Ian Patrick Williams 2 1
Entinen myyjä ja valmistaja, joka on Hanso Foundationin tanskalainen perustaja. Hanso nähdään orientaatiovideolla.
Kelvin Joe Inman Clancy Brown 2 3
Kelvin on Yhdysvaltain armeijassa töissä. Kelvin liittyi Dharmaan ja oli töissä Joutsen-asemalla, kunnes Desmond vahingossa tappoi hänet.
Roger Linus Jon Gries 3, 5 7
Roger on Benin alkoholisti-isä ja Dharman työntekijä. Hän on julma ja etäinen Beniä kohtaan ja syyttää tätä usein Benin äidin kuolemasta. Benin katoamisen jälkeen hän kuitenkin osoitti kaipausta ja katumusta. Roger ampui Sayidia kuolettavasti päätösjaksossa. Ben tappaa hänet ”puhdistuksessa” myrkkykaasulla.
Stuart Radzinsky Eric Lange 5 7
Radzinsky on Dharman tutkinnan johtaja. 1970-luvulla hän työskenteli Liekki-asemalla ja suunnitteli Joutsen-aseman. Vuosia myöhemmin hän asuu Joutsen-asemalla ja syöttää numerosarjaa 108 minuutin välein Kelvinin kanssa. Kelvin kertoo Desmondille Radzinskyn tappaneen itsensä ampumalla itseään suuhun.

Widmore ja palkolliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kausi/Kaudet Jaksot
Charles Widmore Alan Dale (vanha); Tom Connolly (nuori); David S. Lee (keski-ikäinen) 2, 3, 4, 5, 6 17
Rikas liikemies Widmore on Toisten entinen johtaja sekä Penelopen ja Faradayn isä. Ben karkotti Widmoren saarelta väittäen hänen olevan saarella asuvien vihollinen. Myöhemmin hän lähettää Kahana-laivan saarelle kaappaamaan Benin. Widmore ei pidä tyttärensä miehestä Desmondista, mutta kertoo tälle kuitenkin keinon löytää Hawking. Kun Sun tekee raskaustestin saarella, testin laatikossa lukee ”Widmore Labs”. Myöhemmin Widmore etsii saarta ja yrittää saada Oceanicin kuutosten ja Locken palaamaan saarelle. Widmore palasi takaisin saarelle sukellusveneellä yhdessä Desmondin kanssa, mutta Ben tappoi Widmoren ampumalla tätä rintaan.
Penelope ”Penny” Hume (o.s. Widmore) Sonya Walger 2, 3, 4, 5, 6 12
Penny on Desmondin vaimo, jonka haaksirikkouduttua saarelle hän ei koskaan lakkaa etsimästä tätä. Lopulta hän onnistuu pelastamaan Desmondin, Frankin ja Oceanicin kuutoset. Hän auttaa Oceanic kuutosten peitetarinassa. Myöhemmin hän synnyttää Desmondin pojan, Charlien ja menee Desmondin kanssa naimisiin. Ben jahtaa Pennya kostaakseen tyttärensä kuoleman. Hän onnistuu ampumaan Desmondia, muttei Pennya.
Matthew Abaddon Lance Reddick 4, 5 4
Matthew Abaddon työskentelee Widmorelle ”auttamalla ihmisiä menemään sinne minne heidän kuuluukin”. Matthew palkkaa Naomin, Milesin, Faradayn, Charlotten ja Frankin saarelle. Ben ampuu hänet myöhemmin tämän auttaessa Lockea saamaan Oseanicin kuutoset palaamaan saarelle.
Naomi Dorrit Marsha Thomason 3, 4, 5 12
Matthew Abaddon palkkaa Naomin saarelle etsimään Beniä. Myöhemmin Naomi kuolee Locken heitettyä häntä veitsellä selkään.
Martin Keamy Kevin Durand 4, 5, 6 11
Martin Keamy on Yhdysvaltain merivoimien entinen sotilas. Hänet palkataan etsimään Ben saarelta. Hän tappaa saarella muun muassa Karlin sekä Rousseaun ja Alexin. Lopulta Ben puukottaa Keamyn kuoliaaksi.
Kapteeni Gault Grant Bowler 4 3
Gault (etunimi tuntematon) on Kahana-laivan kapteeni, jonka Widmore lähettää etsimään saaren ja Benin. Gault on aluksi antagonistinen ja epäluotettava, mutta osoittautuu lopulta Sayidin ja Desmondin kumppaniksi antaen heidän lähteä lautalta moottoriveneellä. Keamy ampuu Gaultin tämän ollessa Keamyn kanssa eri mieltä jaksossa Mökkihöperyys.
Omar Anthony Azizi 4, 6 7
Omar oli yksi Widmoren lähettämistä palkkasotureista, joiden oli määrä matkata saarelle Kahana-laivalla. Keamyn mukaan Omar on alkuperäisin kotoisin Floridasta. Omarin ja Keamyn nähdään kommunikoivan katsahduksin, joka viittaa Omarin ja Keamyn työskennelleen aikaisemminkin yhdessä. Toiset tappoivat Omarin ja muut palkkasotilaat.
Zoe Kendall Sheila Kelley 6 4
Zoe on Widmoren palkkaama geofyysikko, joka esiteltiin aluksi Sawyerille Zoen yrittäessä teeskennellä lennon 316 selviytyjää. Myöhemmin Zoen tiimi kaappaa Jinin ja vie tämän Hydra-saarelle. Savuhirviö tappaa Zoen.

Muita tärkeitä hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Kausi/Kaudet Jaksot
Anthony Cooper Kevin Tighe 1, 2, 3 5
Anthony Cooper on Locken biologinen isä ja huijari, joka oli syy Sawyerin vanhempien kuolemaan. Hän huijaa Lockelta munuaisen ja työntää myöhemmin Locken ulos ikkunasta kahdeksannesta kerroksesta, mikä johtaa Locken halvaantumiseen. Myöhemmin hänet nähdään saarella Toisten vankina. Sawyer tappaa hänet saatuaan tietää hänen olevan Sawyerin vanhempia huijannut mies.
Bram Brad William Henke 5, 6 7
Bram on mysteerinen persoona, joka käski Milesia olemaan menemättä saarelle vuonna 2004. Bram oli myös Ajiran lennolla 316. Savuhirviö tappaa Bramin ja hänen tiiminsä.
Caesar Saïd Taghmaoui 5 4
Caesar oli Ajiran lennolla 316 Oceanic kuutosten kanssa. Yrittäessään estää Lockea menemästä pääsaarelle, Ben ampuu hänet.
Diane Janssen Beth Broderick 1, 2, 3, 4 5
Katen äiti, joka kavaltaa Katen poliiseille tämän murhattua myöhemmin Katen biologiseksi isäksi paljastuvan Dianen miesystävän. Diane ei anna Katelle koskaan anteeksi, mutta päättää kuitenkin olla todistamatta tätä vastaan.
Nour Abbed "Nadia" Jazeem Andrea Gabriel 1, 2, 3, 4, 5, 6 6
Nour Abbed Jazeem on Sayidin lapsuudenystävä, jonka kanssa Sayidille kehkeytyy suhde. Nadia vangitaan ja joutuu Sayidin kuulusteltavaksi Irakissa, mutta Sayid antaa tämän paeta. Nadia matkustaa länteen, jossa hän tapaa muun muassa Charlien ja Locken. Sayidin lähtiessä saarelta pari menee naimisiin, mutta pian Nadia kuitenkin murhataan.
Jae Lee Tony Lee 2, 3 3
Opetettuaan Sunille englantia Jae Leella on suhde tämän kanssa, jonka tuloksena Sunin isä lähettää Jinin tappamaan Jaen. Tappamisen sijaan Jin kehottaa häntä lähtemään Koreasta, mutta Jae tekee kuitenkin itsemurhan hyppäämällä huoneistonsa ikkunasta.[20]
Cassidy Phillips Kim Dickens 2, 3, 5 4
Cassidy on hiljattain eronnut nainen jota Sawyer huijaa, vaikka hän rakastaakin tätä. Cassidy lähtee Iowaan ja tapaa siellä Katen. Myöhemmin Cassidy vierailee Sawyerin luona vankilassa ja kertoo tälle, että heillä on yhteinen tytär nimeltään Clementine. Katen palattua saarelta, hän kertoo Cassidylle totuuden saarella tapahtuneista asioista ja antaa tälle hieman korvausrahojaan pitääkseen Sawyerille antamansa lupauksen huolehtia Clementinesta.
Danielle Rousseau Mira Furlan (vanhempi); Melissa Farman (nuorempi) 1, 2, 3, 4, 5 25
Rousseau saapui saarelle 16 vuotta ennen lentoa 815, osana tutkijaryhmää. Hän synnytti Alexin saarella tapettuaan ryhmänsä heidän ”sairastuttuaan”. Pian syntymänsä jälkeen Alexin kidnappaavat Toiset. Rousseau auttaa toisinaan lennon 815 selviytyjiä, mutta saa surmansa neljännellä kaudella Keamyn tapettua hänet.
Christian Shephard John Terry 1, 2, 3, 4, 5 18
Christian Shephard on Jackin isä, joka työskentelee St. Sebastianin sairaalassa kirurgina. Hän menettää työlupansa leikattuaan raskaana olevaa naista humalassa. Christian lähtee Australiaan tapaamaan tytärtään Clairea, jossa hän kuolee sydänkohtaukseen monen päivän ryyppäämisen jälkeen, tavattuaan ensin Sawyerin. Christian on ilmestynyt useita kertoja saarella eri henkilöille, muun muassa Jackille, Clairelle, Milesille, Lockelle, Hurleylle, Michaelille, Sunille, Frankille ja jopa Vincentille.
Sarah Shephard Julie Bowen 1, 2, 3 5
Sarah joutui auto-onnettomuuteen Adam Rutherfordin kanssa. Jack suorittaa hänen leikkauksen ja kertoo Sarahille, ettei tämä pysty enää ikinä kävelemään. Hän kuitenkin parantuu kuin ihmeen kaupalla. Pari rakastuu ja menee naimisiin, mutta hiukan myöhemmin Sarahilla on suhde toiseen mieheen ja hän eroaa Jackista. Hieman Oceanicin kuutosten pelastumisen jälkeen paljastetaan Sarahin olevan raskaana.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Näyttelijä Henkilöllisyys Jaksoja
Sam Austen Lindsey Ginter Katen isäpuoli, Sayidin kiinnisaaja 2
Tom Brennan Mackenzie Astin (aikuinen)
Tanner Maguire (lapsi)
Katen lukioaikainen poikaystävä 2
Rachel Carlson Robin Weigert (aikuinen)
Savannah Lathem (lapsi)
Julietin sisko 3
Teresa Cortez Rachel Ticotin Ana Lucian äiti ja esimies 2
Chrissy Meilinda Soerjoko Joidenkin selviytyneiden lipunmyyjä 3
JD John Dixon Stuertti lennolla 815 3
Wayne Janssen James Horan Katen biologinen isä 2
Omer Jarrah Cas Anvar (aikuinen)
Xavier Raabe-Manupule (lapsi)
Sayidin veli 2
Mary Jo Brittany Perrineau Sawyerin naisystävä, Hurleyn lottokupongin myyjä 3
Herra Kwon John Shin Jinin isä, Sunin appiukko 2
Ji Yeon Kwon Jaymie Kim Sunin ja Jinin tytär 3
Carole Littleton Susan Duerden Clairen äiti, Aaronin isoäiti 4
Lindsey Littleton Gabrielle Fitzpatrick Clairen täti 2
Susan Lloyd Tamara Taylor Michaelin naisystävä, Waltin äiti 2
Emily Annabeth Locke Swoosie Kurtz (vanha)
Holland Roden (nuori)
Locken äiti 2
Richard Malkin Nick Jameson Clairen ennustaja, Mr. Ekon tuttavuus 2
Jason McCormack Aaron Gold Ana Lucian pahoinpitelijä ja myöhemmin uhri 2
Michaelin äiti Starletta DuPois Michaelin äiti, Waltin isoäiti 2
Michelle Michelle Arthur Lentoemäntä lennolla 815 3
Randy Nations Billy Ray Gallion Locken valvoja, Hurleyn entinen valvoja 5
Helen Norwood Katey Sagal Locken tyttöystävä ja kihlattu 3
Sairaanhoitaja Julie Ow Locken sairaanhoitaja, Jackin työkaveri 2
Liam Pace Neil Hopkins (vanha)
Zack Shada (nuori)
Charlien isoveli 3
Megan Pace Monia Charlien veljentytär 2
Simon Pace Robin Atkin Downes ja John Henry Canavan Charlien isä 2
Woo-Jung Paik Byron Chung Sunin isä sekä Jinin appiukko ja esimies 4
Rouva Paik June Kyoko Lu Sunin äiti 4
Carmen Reyes Lillian Hurst Hurleyn äiti 5
David Reyes Cheech Marin Hurleyn isä 3
Adam Rutherford kreditoimaton Shannonin isä, Boonen isäpuoli ja Jackin potilas 2
Margo Shephard Veronica Hamel Jackin äiti 3
Marc Silverman Zack Ward (vanha) Jackin ystävä 2
Leonard Simms Ron Bottitta Hurleyn ystävä 2
Big Mike Walton Michael Cudlitz Ana Lucian työpari, Hurleyn kuulustelija 2
Yemi Adetokumboh M'Cormack Mr. Ekon veli
Aldo Rob McElhenney Toisten heimon jäsen
Isabel Diana Scarwid Toisten heimon jäsen
Ivan Teddy Wellis Toisten heimon jäsen
Jason Ariston Green Toisten heimon jäsen
Luke Joah Buley Toisten heimon jäsen
Matthew Dustin Geiger Toisten heimon jäsen

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Goddard, Drew (writer) & Vaughan, Brian K. (writer) & Williams, Stephen (director), "Confirmed Dead". Lost, ABC. Episode 2, season 4. Aired on February 7, 2008.
  2. a b [ Before They Were Lost] Buena Vista Home Entertainment
  3. Braun, Kyle: Michael Emerson, Lost Interview UGO Networks. Arkistoitu 9.4.2008. Viitattu 21.3.2008.
  4. Keveney, Bill. "TV hits maximum occupancy", USA Today, 2005-08-11. 
  5. Doherty, Brian. (February 5, 2008) "Lost in Political Philosophy", reasononline.
  6. Keck, William: Nestor Carbonell Becomes Lost Season Regular July 25, 2009. TV Guide. Arkistoitu heinäkuu 28, 2009. Viitattu July 26, 2009.
  7. a b c Everything You Need to Know From the Lost Events at Comic-Con
  8. a b O'Connor, Mickey: Lost: Harold Perrineau, Cynthia Watros to Return for Final Season January 12, 2010. Seattle Post Intelligencer. Viitattu January 12, 2010. [vanhentunut linkki]
  9. Cuse, Carlton: Twitter / Carlton Cuse November 19, 2009. Twitter. Viitattu December 1, 2009.
  10. Godwin, Jennifer: How Many Episodes of Lost Is Dominic Monaghan Doing? July 30, 2009. E!. Viitattu July 31, 2009.
  11. Jensen, Jeff & Snierson, Dan: Lost Exclusive: Maggie Grace, a.k.a. Shannon, Returns This Season February 17, 2010. Entertainment Weekly. Arkistoitu helmikuu 20, 2010. Viitattu February 17, 2010.
  12. Godwin, Jennifer: Everything You Need to Know From the Lost Events at Comic-Con July 25, 2009. E!. Viitattu July 26, 2009.
  13. Keck, William: The End of Heroes? January 7, 2010. TV Guide. Arkistoitu tammikuu 10, 2010. Viitattu January 7, 2010.
  14. Tsai, Michael, (November 11, 2004) "It's Doggone Great Being Part of Lost (Arkistoitu – Internet Archive)," Honolulu Advertiser. Retrieved on July 29, 2006.
  15. Shawna Malcom. "Lost: The Ultimate Guide" TV Guide Vol. 53, No. 5, January 30, 2005, Pg. 22-28,
  16. Nichols, Katherine, (March 25, 2007) "Chewing the Scenery (Arkistoitu – Internet Archive)," Honolulu Star Bulletin. Retrieved on March 30, 2007.
  17. http://www.usatoday.com/life/television/news/2005-02-10-lost-ethan_x.htm
  18. {{{series}}}: ”The Panel”.
  19. Lachonis, Jon "DocArzt," (April 25, 2007) "Lost's Dr. Marvin Candle, Francois Chau, Reveals All!," BuddyTV/ The Tailsection. Retrieved on October 27, 2007.
  20. Lindelof, Damon and Cuse, Carlton, (October 30, 2006) "Official Lost Podcast," American Broadcasting Company. Retrieved on October 21, 2007.