Maggie Grace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maggie Grace
Maggie Grace vuonna 2012.
Maggie Grace vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Margaret Grace Denig
Syntynyt21. syyskuuta 1983 (ikä 37)
Worthington, Ohio, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Brent Bushnell
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit
Palkinnot

SAG
2005 Lost

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Margaret ”Maggie” Grace Denig (s. 21. syyskuuta 1983 Worthington, Ohio, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa roolistaan Shannon Rutherfordina televisiosarjassa Lost.[1]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maggie syntyi Worthingtonissa, Ohiossa kolmelapsisen perheen keskimmäiseksi, Valinn ja Rick Denigille, jotka johtavat perheen korubisnestä. Hänen perheensä asui 200 vuotta vanhassa talossa, joka oli toiminut alun perin suolansäilytystalona. Maggie kävi Worthington Christian -koulua tarhaikäisestä aina yhdeksänteen luokkaan asti ja hetkellisesti Tjomas Worthington High Schoolia, jossa hän aloitti näyttelemisen koulun näytelmissä ja yhteisteatterissa, muun muassa näytelmässä The Crucible. Hänen vanhempansa erosivat Maggien ollessa 16-vuotias. Maggie lopetti high schoolin kesken muuttaakseen Los Angelesiin, Kaliforniaan äitinsä kanssa, kun taas hänen sisaruksensa Ian ja Marisa jäivät asumaan isänsä luokse. Los Angelesissa Maggie ja hänen äitinsä muuttivat usein kamppailivat huonossa rahatilanteessaan, asuen lyhytaikaisissa vuokrasuhteissa ja söivät perusdieettiruokaa, koska heillä ei ollut varaa parempaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»Menin koe-esiintymiseen koe-esiintymisen jälkeen. Sain muutaman pienen osan; ei mitään erikoista, mutta LA opetti minua kasvamaan… Olin onnekas kun en jäänyt mihinkään koukkuun, mutta näin huumeet ja bilettämisen. Tulen pienestä, uskonnollisesta kaupungista, jossa on Keski-Lännen arvot ja Hollywood avasi silmäni.»
(Maggie Grace ensireaktiostaan Hollywoodista)

Maggie palkkasi agentin ja kirjoittautui näyttelemistunneille. Hän sai ensimmäisen roolinsa nettiperusteiseen videosarjaan Rachel’s Bloom (2001), joka kertoi teinitytön makuuhuonesuhteista. Sarjan kokosi Dawson’s Creekin tuottaja Paul Stupin. Seuraavan roolinsa Maggie sai vuonna 2002 televisiosarjasta Septuplets, jonka esittäminen kuitenkin peruttiin. Maggien läpimurtorooliksi osoittautui rooli televisioelokuvassa Murder in Greenwich vuonna 2002, joka perustuu oikeastikin tapahtuneeseen 15-vuotiaan Martha Moxleyn murhaan. Maggie saikin Young Artist Award -ehdokkuuden roolistaan Moxleynä, mutta hävisi Clara Bryantille. Maggie sai pieniä rooleja televisiosarjoista, kuten C.S.I., The Lyon’s Den, Miracles, Like Family, Todistettavasti syyllinen ja Kova laki: Erikoisyksikkö sekä elokuvista Twelve Mile Road ja Creature Unknown, ennen esiintymistään ruotsalaisena vaihto-oppilaana sitcom-sarjassa Oliver Beene.

Grace vuonna 2009.

Vuonna 2004 Maggien agentti lähetti hänelle televisiosarja Lostin käsikirjoituksen; menestyksekkään koe-esiintymisen jälkeen hän sai Shannon Rutherfordin roolin, josta hän saikin Teen Choice Award -ehdokkuuden ”parhaasta läpimurtoroolista”, mutta hävisi Täydellisten naisten Eva Longorialle. Lostin ensimmäisen tuotantokauden kuvausten aikana Maggie asui Havaijilla, ja lupautui näyttelemään Tom Wellingin vastanäyttelijää vuoden 1980 kauhuelokuvan uudelleenfilmatisoinnissa Usva (2005), hahmona jota alkuperäisessä versiossa esitti Jamie Lee Curtis. Vaikka Lostin kuvausten piti loppua ennen Usvan kuvausten alkua, kuvaukset venyivät erikoispitkän finaalijakson takia ja niinpä Maggie joutui lentämään kahden kuvauspaikan, Oahun ja Bowen Islandin, välillä. Päästyään Maximin Hot 100 -listan sijalle 27 vuonna 2005, hän palasi Lostin toisen kauden kuvauksiin. Hänen hahmonsa kuitenkin tapettiin kauden kahdeksannessa jaksossa, koska sarjan tuottajista alkoi tuntua, että hahmon ”tarinan tiet olivat rajoitetut”. Tuottaja Carlton Cuse sanoi, että Maggien lähtö sarjasta oli ”kuin voitto”, koska Maggie oli innokas aloittamaan kokopäiväisen elokuvauran. Jätettyään sarjan Maggie liittyi kuitenkin muiden Lost-näyttelijöiden joukkoon SAG-palkintogaalaan, jossa sarja voitti ”Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series” -palkinnon.

Toukokuussa 2005 Variety-lehti raportoi, että Grace näyttelisi Kitty Prydea vuoden 2006 elokuvassa X-Men: Viimeinen kohtaaminen, mutta heinäkuussa kerrottiin, ettei hän ole roolissa. Rooliin valittiin Ellen Page ja Grace paljasti myöhemmin, ettei ollut missään kontaktissa roolin suhteen ja oli yllättynyt lukiessaan olevansa ehdolla rooliin. Maggien seuraava rooli oli vuoden 2007 elokuvassa Suburban Girl Sarah Michelle Gellarin ja Alec Baldwinin kanssa. Vuonna 2007 hän näytteli myös elokuvassa The Jane Austen Book Club, joka perustuu Karen Joy Fowlerin samannimiseen teokseen. Maggie on Jane Austenin fani ja on lukenut Fowlerin kirjan, joka julkaistiin vuonna 2004. Kun hänelle annettiin elokuvan käsikirjoitus, hän tapasi sen ohjaajan Robin Swicordin, joka antoi hänelle roolin Allegrana. Elokuvan filmasuten loputtua Maggie palasi lyhyeksi aikaa Havaijille kuvaamaan Lostin kolmannen kauden jaksoa Paljastus. Maggie näytteli vuoden 2008 trillerissä Taken Liam Neesonin ja Famke Janssenin kanssa, ja hän sai Simon Fellowsin elokuvan Malice in Wonderland, modernin version Lewis Carrollin kirjasta Liisa ihmemaassa, kuvaukset loppuun.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maggie asui Honolulussa, Havaijilla työskennellessään Lostin parissa, sanoen ”Rakastan olla täällä, mutta tämä ei ole juurikaan sellainen paikka jossa voi panostaa näyttelemiseen”. Huhtikuusta 2006 lähtien Maggien ja Ian Somerhalderin huhuttiin tapailevan Kun Maggielta kysyttiin Ianista elokuussa, hän sanoi ”Ian on mahtava, jumaloin häntä, vaikka olenkin vain 22 – aivan liian nuori edes harkitsemaan vakavaa seurustelusuhdetta”. Vuodesta 2008 vuoteen 2009 Grace tapaili Blake Mycoskieta, TOMS Shoesin luojaa.[2]

Maggie sanoi, että henkilö joka inspiroi häntä eniten on hänen äitinsä. Kun häneltä kysyttiin lähimmästä ystävästä, hän sanoi, että hän ja hänen äitinsä ovat kuin siskoksia ja, etä hän on ”onnekas saadessaan niin siistin äidin”. Maggie sanoo itseään erittäin kömpelöksi, väittäen ”kompastuvansa jalkoihinsa koko ajan”, ja yksi hänen vanhoista luokkatovereistaan antoi hänelle leikkimielisen lempinimen ”Maggie Graceless”.

Helmikuussa 2017 Grace kihlautui Brent Bushnellin kanssa ja he avioituivat toukokuussa kolmen kuukauden kuluttua kihlauksesta.[3]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2001 Rachel’s Room Rachel Reed
2002 Murder in Greenwich
2003 Twelve Mile Road Dulcie Landis
2004 Creature Unknown Amanda
2005 Usva Elizabeth Williams
2007 Nyt nappaa! Chloe
Jane Austen -lukupiiri Allegra Avila
2008 Taken Kim Mills
2009 Malice in Wonderland Alice
2010 Flying Lessons Sophie Conway
Knight & Day April Havens
The Experiment Bay
Faster Lily
2011 Twilight – Aamunkoi, osa 1 Irina
2012 Lockout Emilie Warnock
Taken 2 Kim Mills
Twilight – Aamunkoi, osa 2 Irina
2013 Decoding Annie Parker Sarah
When Calls the Heart Elizabeth
2014 We’ll Never Have Paris Kelsey
About Alex Siri
Taken 3 Kim
2016 The Scent of Rain & Lightning Laurie
The Choice Stephanie Parker

Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2003 C.S.I. Miami Amy Gorman ”Spring Break”
The Lyon’s Den Haley Dugan ”Duty to Serve”
”Beach House”
Miracles Hannah Cottrell ”Mother’s Daughter”
2004 Like Family Mary ”My Two Moms”
Todistettavasti syyllinen Rene ”Volunteers”
Oliver Beene Elke 8 jaksoa
Kova laki: Erikoisyksikkö Jessie Dawning ”Obscene”
2004–2007 Lost 35 jaksoa
2013 Californication Faith 10 jaksoa
Susanna Susanna 12 jaksoa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maggie Grace Mahalo. Arkistoitu 17.6.2009. Viitattu 3.8. 2011. (englanniksi)
  2. Bayley, Leanne: Ian Somerhalder Reunites with Maggie Grace & It Looks Cosy Glamour UK. 17.3.2014. Condé Nast. Viitattu 30.10.2017. (englanniksi)
  3. Mcdonagh, Ross: She’s Found True love! Lost Star Maggie Grace Weds Fiance Brent Bushnell After Three-Month Engagement Daily Mail Online. 29.5.2017. DMG Media. Viitattu 30.10.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Maggie Grace.