Maggie Grace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maggie Grace
Maggie Grace vuonna 2012
Maggie Grace vuonna 2012
Henkilötiedot
Koko nimi Margaret Grace Denig
Syntynyt21. syyskuuta 1983 (ikä 40)
Worthington, Ohio, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Brent Bushnell
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit
Palkinnot

SAG
2005 Lost

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Margaret ”Maggie” Grace Denig (s. 21. syyskuuta 1983 Worthington, Ohio) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan muun muassa roolistaan Shannon Rutherfordina televisiosarjassa Lost.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»Menin koe-esiintymiseen koe-esiintymisen jälkeen. Sain muutaman pienen osan; ei mitään erikoista, mutta LA opetti minua kasvamaan… Olin onnekas kun en jäänyt mihinkään koukkuun, mutta näin huumeet ja bilettämisen. Tulen pienestä, uskonnollisesta kaupungista, jossa on Keski-Lännen arvot ja Hollywood avasi silmäni.»
(Maggie Grace ensireaktiostaan Hollywoodista)

Grace palkkasi agentin ja kirjoittautui näyttelemistunneille. Hän sai ensimmäisen roolinsa nettiperusteiseen videosarjaan Rachel’s Bloom (2001), joka kertoi teinitytön makuuhuonesuhteista. Seuraavan roolinsa Grace sai vuonna 2002 televisiosarjasta Septuplets, jonka esittäminen kuitenkin peruttiin. Gracen läpimurtorooliksi osoittautui rooli televisioelokuvassa Murder in Greenwich vuonna 2002, joka perustuu oikeasti tapahtuneeseen 15-vuotiaan Martha Moxleyn murhaan. Grace sai Young Artist Award -ehdokkuuden roolistaan Moxleynä, mutta hävisi Clara Bryantille. Grace sai pieniä rooleja televisiosarjoista, kuten C.S.I., The Lyon’s Den, Miracles, Like Family, Todistettavasti syyllinen ja Kova laki: Erikoisyksikkö sekä elokuvista Twelve Mile Road ja Creature Unknown, ennen esiintymistään ruotsalaisena vaihto-oppilaana sitcom-sarjassa Oliver Beene.

Grace vuonna 2009.

Onnistuneen koe-esiintymisen jälkeen hän sai Shannon Rutherfordin roolin, josta hän oli ehdolla Teen Choice Award -palkintoon ”parhaasta läpi­murto­roolista”. Lostin ensimmäisen tuotanto­kauden kuvausten aikana Grace asui Havaijilla, ja lupautui näyttelemään Tom Wellingin vasta­näyttelijää vuoden 1980 kauhu­elo­kuvan uudelleen­kuvauksessa Usva (2005). Päästyään Maximin Hot 100 -listan sijalle 27 vuonna 2005, hän palasi Lostin toisen kauden kuvauksiin.selvennä Hänen hahmonsa kuitenkin tapettiin kauden kahdeksannessa jaksossa, koska sarjan tuottajista alkoi tuntua, että hahmon ”tarinan tiet olivat rajoitetut”. Tuottaja Carlton Cuse sanoi, että Gracen lähtö sarjasta oli ”kuin voitto”, koska Grace oli innokas aloittamaan koko­päiväisen elo­kuva­uran. Jätettyään sarjan Grace liittyi kuitenkin muiden Lost-näyttelijöiden joukkoon SAG-palkinto­gaalaan, jossa sarja voitti ”Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series” -palkinnon.

Gracen seuraava rooli oli vuoden 2007 elokuvassa Sub­urban Girl Sarah Michelle Gellarin ja Alec Baldwinin kanssa. Vuonna 2007 hän näytteli myös elo­kuvassa The Jane Austen Book Club, joka perustuu Karen Joy Fowlerin samannimiseen teokseen. Grace on Jane Austenin fani ja on lukenut Fowlerin kirjan, joka julkaistiin vuonna 2004. Kun hänelle annettiin elo­kuvan käsi­kirjoitus, hän tapasi sen ohjaajan Robin Swicordin, joka antoi hänelle roolin Allegrana. Elokuvan kuvausten loputtua Grace palasi lyhyeksi aikaa Havaijille näyttelemään Lostin kolmannen kauden jaksossa Paljastus.

Grace näytteli vuoden 2008 trillerissä Taken Liam Neesonin ja Famke Janssenin kanssa, ja hän sai Simon Fellowsin elo­kuvan Malice in Wonder­land, uuden version Lewis Carrollin kirjasta Liisa ihmemaassa, kuvaukset loppuun. Taken sai myöhemmin vielä kaksi jatko-osaa. 2010-luvulla Grace on esiintynyt myös Twi­light-elo­kuva­sarjassa ja Fear the Walking Dead -televisio­sarjassa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grace asui Honolulussa, Havaijilla työskennellessään Lostin parissa, sanoen ”Rakastan olla täällä, mutta tämä ei ole juurikaan sellainen paikka jossa voi panostaa näyttelemiseen”. Huhtikuusta 2006 lähtien Gracen ja Ian Somerhalderin huhuttiin tapailevan Kun Gracelta kysyttiin Somer­halderista elo­kuussa, hän sanoi ”Ian on mahtava, jumaloin häntä, vaikka olenkin vain 22 – aivan liian nuori edes harkitsemaan vakavaa seurustelu­suhdetta”. Vuodesta 2008 vuoteen 2009 Grace tapaili Blake Mycoskieta, TOMS Shoesin luojaa.[2]

Helmi­kuussa 2017 Grace kihlautui Brent Bushnellin kanssa ja he avioituivat touko­kuussa kolmen kuukauden kuluttua kihlauksesta.[3]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2001 Rachel’s Room Rachel Reed
2002 Murder in Greenwich Martha Moxley
2003 Twelve Mile Road Dulcie Landis
2004 Creature Unknown Amanda
2005 Usva Elizabeth Williams
2007 Nyt nappaa! Chloe
Jane Austen -lukupiiri Allegra Avila
2008 Taken Kim Mills
2009 Malice in Wonder­land Alice
2010 Flying Lessons Sophie Conway
Knight & Day April Havens
The Experiment Bay
Faster Lily
2011 Twilight – Aamunkoi, osa 1 Irina
2012 Lock­out Emilie Warnock
Taken 2 Kim Mills
Twilight – Aamunkoi, osa 2 Irina
2013 Decoding Annie Parker Sarah
When Calls the Heart Elizabeth
2014 We’ll Never Have Paris Kelsey
About Alex Siri
Taken 3 Kim
2015 When Calls the Heart Elizabeth
2016 The Choice Stephanie Parker
Showing Roots Violet
2017 After­math Christina
The Scent of Rain & Lightning Laurie
2018 The Hurricane Heist Casey
Supercon Allison
2020 Love, Weddings & Other Disasters Jessie

Televisio
Vuosi Sarja Rooli Jaksot
2003 C.S.I. Miami Amy Gorman ”Spring Break”
The Lyon’s Den Haley Dugan ”Duty to Serve”
”Beach House”
Miracles Hannah Cottrell ”Mother’s Daughter”
2004 Like Family Mary ”My Two Moms”
Todistettavasti syyllinen Rene ”Volunteers”
Oliver Beene Elke 8
Kova laki: Erikoisyksikkö Jessie Dawning ”Obscene”
2004–2007 Lost Shannon Rutherford 35
2013 Californi­cation Faith 10
Susanna Susanna 12
2015 Masters of Sex Christine Wesh ”Three’s a Crowd”
2018– Fear the Walking Dead Althea Szewczyk-Przygocki

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Maggie Grace Mahalo. Santa Monica. Arkistoitu 17.6.2009. Viitattu 3.8. 2011. (englanniksi)
  2. Bayley, Leanne: Ian Somer­halder Reunites with Maggie Grace & It Looks Cosy Glamour UK. 17.3.2014. Condé Nast. Viitattu 30.10.2017. (englanniksi)
  3. Mcdonagh, Ross: She’s Found True love! Lost Star Maggie Grace Weds Fiance Brent Bushnell After Three-Month Engagement Daily Mail Online. 29.5.2017. Lontoo: DMG Media. Viitattu 30.10.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Maggie Grace.