Danielle Rousseau

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Danielle Rousseau
Näyttelijä(t) Mira Furlan[1]
Melissa Farman
Ensiesiintyminen Erakko
Viimeinen
esiintyminen
Tapaa Kevin Johnson
Henkilötiedot
Koko nimi Danielle Rousseau
Ammatti tieteilijä

Danielle Rousseau on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Vanhempaa Rousseauta näyttelee Mira Furlan, nuorempaa Melissa Farman.

Rooli sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen lento-onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Danielle Rousseau oli yksi kuudesta ranskalaisen tutkimusryhmän jäsenestä yhdessä miehensä Robertin kanssa. Ryhmä partioi Tyynellämerellä kolmen päivän matkan päässä Tahitilta, kun he kuulivat lähetyksen, joka toisti numeroita 4 8 15 16 23 42. Ryhmä päätti muuttaa kurssia tutkiakseen mistä lähetys tuli. Laivan koneisiin tuli vikoja ja myrsky nousi yllättäen. 17 marraskuuta 1988 heidän aluksensa ajoi karille ja kääntyi ympäri. Ryhmä pelastui hätälautalla ja purjehti kohti maata, kunnes he havaitsivat miehen kellumassa meressä. Ryhmä pelasti miehen ja souti rantaan. Mies osoittautui Jiniksi, jonka luultiin kuolleen Kahana-laivan räjähdyksessä.

Yhdessä Jinin kanssa Rousseaun ryhmä lähti tutkimaan radiomastoa, josta lähetys tuli. Matkalla ryhmä kohtasi savuhirviön, joka tappoi Nadinen ja raahasi Montandin Temppelin alle. Jin ehti estää Daniellea menemästä tunneleihin ennen seuraavaa aikahyppyä. Kaksi kuukautta myöhemmin Danielle oli tappanut loput tutkijaryhmänsä jäsenet väittäen heidän ”sairastuneen”. Robert yritti puhua Daniellelle järkeä mainiten heidän lapsensa. Robert yritti ampua Daniellen mutta Danielle oli poistanut iskurin Robertin aseesta. Danielle ampui Robertin. Rousseau huomasi Jinin ja yritti ampua hänet peläten hänenkin sairastuneen, mutta Jin ehtii juosta pakoon samalla kun aikahyppy tapahtuu.

Rousseau synnytti tyttärensä Alexandran vuonna 1989 eläen yksin rantaleirissään. Widmore oli lähettänyt Benin tappamaan Daniellen pian tämän jälkeen. Benin valmistautuessa ampumaan Daniellen hän huomasi Alexin ja päätti säästää Daniellen hengen mutta Ben varasti Alexin Danielilta. Ben neuvoi Daniellea pakenemaan jos tämä kuulee kuiskauksia.

Rousseau vaihtoi lähetyksen radiomastolla ennen kuin hän synnytti Alexin. Myöhemmin Danielle väitti selviytyneille Toisten olleen Black Rock -aluksen kantajia ja ryhmänsä sairastuneen Toisten takia. Ei tiedetä, miten Danielle selvisi Toisten surmattua kaikki Dharman työntekijät vuonna 1992 Myrsky-aseman avulla. Rousseau eli saarella yksin 16 vuotta rakentaen ansoja ja välttäen kontakteja Toisiin.

Lento-onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sayidin löydettyä merenalaisen kaapelin ja seurattua sitä hän jää Rousseaun ansaan. Rousseau ottaa Sayidin vangiksi luullen tätä Toiseksi. Hän kiduttaa Sayidia ja vaatii tältä tietoja tyttärestään Alexista. Sayid saa vakuutettua hänet uskomaan ettei hän ole Toisia, jolloin Rousseau kertoo hänelle saaresta ja Toisista. Rousseaun kuultua eläimen ääniä bunkkerinsa ulkopuolelta ja mentyä tutkimaan asiaa, Sayid varastaa Rousseaun kartat ja pakenee. Hurley hämmästyy Rousseaun numeroista kertovasta muistiinpanoista ja lähtee tapaamaan tätä. Rousseau sanoo olevansa Hurleyn kanssa samaa mieltä siitä, että numerot ovat kirottuja. Ilahtunut Hurley halaa Rousseauta.

Myöhemmin Rousseau löytää hourailevan Clairen viidakosta. Clairen huudettua Ethanin nimeä Rousseau joutuu kamppailemaan Clairen kanssa ja Claire raapii Daniellen kättä pahasti. Rousseau tainnuttaa Clairen ja jättää tämän paikkaan, josta selviytyneet löytävät hänet. Myöhemmin Rousseau saapuu selviytyneiden leiriin varoittaen heitä saarelta tulevasta mustasta savusta sekä Toisten aikeesta kidnapata Aaron. Rousseau johdattaa dynamiittia etsivät selviytyneet Black Rockille. Rousseau kidnappaa Aaronin ja vie tämän saaren toiselle puolelle, mutta Charlie ja Sayid saavat hänet kiinni. Danielle kertoo aikoneen vaihtaa Aaronin Alexiin, mutta palauttaa Aaronin Charlielle.

Sayidin vaeltaessa viidakossa ja huomatessa miehen jääneen Rousseaun ansaan, Rousseau kertoo miehen olevan yksi Toisista. Salanimeä Henry Gale käyttävä ja myöhemmin Beniksi paljastuva mies yrittää paeta, jolloin Rousseau ampuu tätä jousella olkapäähän ja jättää tämän Sayidin huostaan.

Claire muistelee aikaansa Ethanin vankina ja pyytää Rousseauta viemään hänet paikkaan, josta tämä löysi hänet. He löytävät aution Lääkintäaseman Katen kanssa. Claire kertoo Roussealle muistavansa Alexin pelastaneen hänet asemalta. Rousseau kiittää Clairea ja palaa takaisin viidakkoon.

Myöhemmin Rousseau lähtee Katen, Locken ja Sayidin kanssa pelastamaan Jackiä parakeilta. Matkalla he löytävät Liekki-aseman ja ottavat Mikhailin vangiksi. Saavuttuaan parakeille Rousseau näkee tyttärensä Alexin ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Rousseau lähtee pois kun muut ryhmästä jäävät Toisten vangeiksi.

Yhdeksän päivää myöhemmin Rousseau nähdään Black Rockin lähistöllä, kun Locke pitää Sawyeria ja isäänsä vankina laivassa. Rousseau hakee dynamiittilaatikon aluksesta ja lähtee. Rousseau auttaa selviytyneitä asettamaan ansan Toisille piilottamalla dynamiitit telttoihin. Karlin saavuttua varoittamaan selviytyneitä he päättävät lähteä radiomastolle Sayidin, Jinin ja Bernardin jäädessä väijymään Toisia. Matkalla ryhmä kohtaa Benin ja Alexin. Jack ottaa Benin vangiksi, jolloin Ben tunnustaa Alexille Rousseaun olevan hänen äitinsä. Aiemmin Rousseau sanoi Jackille auttavansa heidät pois saarelta mutta jäävänsä itse saarelle, koska hänellä ei ole muuta paikkaa minne mennä.

Kun selviytyneet jakaantuivat kahteen ryhmään, Rousseau päättää lähteä Alexin kanssa parakeille Locken mukana. Matkalla ryhmä kohtaa Charlotten ja ottaa hänet vangiksi. Parakeilla Ben varoittaa Rousseauta Charlotten väestä ja kehottaa tätä pakenemaan Temppelille Alexin ja Karlin kanssa. Matkalla Keamyn ryhmä jäljittää heidät ja ampuu Karlin sekä Daniellen ja ottaa Alexin vangiksi. Keamy yrittää kiristää Beniä Alexin hengellä, mutta kun Ben kieltää Alexin olemasta tyttärensä, Keamy ampuu Alexin. Milesin, Sawyerin ja Clairen kulkiessa viidakossa Miles alkaa kuulla ääniä ja löytää maahan kaivetut Rousseaun ja Karlin ruumiit.

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Danielle Rousseau teki kahta työtä elättääkseen Alexin. Kun Ben oli joutunut Desmondin pahoinpitelemäksi, Alex ehdotti äidilleen että Ben tulisi syömään heille. Rousseau suostui ja avasi oven Benille kohteliaisuudesta. Ruoan jälkeen Rousseau kertoi Benille Alexin pitävän tätä isähahmonaan tämän auttamisen ansiosta, mistä Ben liikuttui. Danielle ei ollut mukana kirkossa selviytyneiden kanssa, mutta hän luultavasti ”siirtyi eteenpäin” Alexin ja Benin kanssa.