Kate Austen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katherine Anne Austen
Kate Austen (Evangeline Lilly)
Kate Austen (Evangeline Lilly)
Näyttelijä(t) Evangeline Lilly
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Keskeiset jaksot Selviytyminen
Tabula Rasa
Salkun sisältö

Karkulainen
Katen teot
Tahdon
Hylätyt
Huono vaihtokauppa
Pikku prinssi
Mennyt on mennyttä
Pakomatka
Henkilötiedot
Koko nimi Katherine Anne Austen
Ikä 30
Asuinpaikka Ames, Iowa, Yhdysvallat

Katherine Anne ”Kate” Austen on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa ABC:n draamasarjassa Lost. Katea näyttelee kanadalainen näyttelijä Evangeline Lilly.

Alkuperäisessä juonessa, jossa Jack kuolee ryhmän löytäessä lentokoneen ohjaamon, Katesta piti tulla selviytyjien johtaja, joka olisi motivoinut heitä rakentamaan suojia ja alkaen miettiä elämää saaren pysyvinä asukkaina. Katen piti olla vanhempi nainen, joka joutuu eroon miehestään koneen takaosan irrotessa. Idea kuitenkin päätyi Roselle ja hänen miehelleen Bernardille. Yoon-jin Kim yritti saada aluksi Katen roolin. Tuottajat pitivät hänestä, mutta eivät ajatelleet häntä sopivaksi rooliin, joten he kirjoittivat Sunin roolin Yoon-jinille.

Kate on ristiriitainen hahmo sarjassa. Hän on toisaalta hyvin kovapintainen ja valmis väkivaltaan, toisaalta hahmosta löytyy myös herkempi puoli. Ensimmäisestä kaudesta läpi koko sarjan Katella on tunteita sekä Sawyeria että Jackia kohtaan, ja tästä kolmiodraamasta muodostuu yksi kantava teema sarjan ihmissuhteissa.

Rooli sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate syntyi ja kasvoi Iowassa. Hänen vanhempansa ovat äiti Diane, joka työskenteli lounaspaikassa, ja Sam, joka työskenteli Yhdysvaltain armeijassa ja oli Persianlahden sodan veteraani. Katen vanhemmat erosivat hänen ollessa nuori ja Diane meni naimisiin pahoinpitelevän alkoholistin, Waynen kanssa. Aikuisena Kate tappoi Waynen, ja tunnusti teon äidilleen ennen katoamistaan. Diane kutsui viranomaiset paikalle ja liittovaltion seriffi Mars pidätti Katen. Kate meni Samin luokse, joka paljasti Waynen olleen hänen biologinen isänsä. Kate käytti nimeä Lucy tavatessaan huijarin nimeltä Cassidy Phillips, joka auttoi Katea kohtaamaan Dianen lounaspaikan vessassa, jossa Kate huomasi äitinsä silti rakastavan Wayneä.

Kate lensi valenimellä Monica Miamiin, jossa hän tapasi ja meni pian naimisiin Kevin Callis -nimisen poliisin kanssa. Raskauden pelon jälkeen ja Kevinin ostettua kaksi Oceanic Airlinesin lippua Costa Ricaan heidän kuherruskuukaudelleen, Kate tunnusti menneisyytensä ja huumasi Kevinin ennen katoamistaan. Kuukausien matkustelun jälkeen Kate sai kuulla, että Diane oli kuolemassa syöpään ja päätti vierailla tämän luona. Kate tapasi lapsuuden ystävänsä Tomin, joka järjesti tapaamisen Katelle ja Dianelle. Kun Kate yritti pahoitella tekoaan Dianelle, tämä alkoi huutaa apua, pakottaen Katen pakenemaan sairaalasta Tomin kanssa. Tom sai surmansa poliisin luodista heidän yrittäessä paeta autolla tiesulun läpi, pakottaen Katen pakenemaan onnettomuuspaikalta.

Kuukausia myöhemmin Kate lavasti ryöstön New Mexicoon yhdessä lukuisten rikollisten kanssa, päästäkseen käsiksi tallelokeroon, jossa Tomin lentokonelelu oli. Sen jälkeen hän pakeni Australiaan, jossa hän esittäen kanadalaista patikoijaa sai työpaikan farmilla kolmeksi kuukaudeksi. Kun maatilan omistaja tajusi Katen yrittävän lähteä pois, hän tarjosi kyytiä kaupunkiin seuraavana aamuna. Matkan aikana Kate tajusi farmarin saaneen tämän oikean henkilöllisyyden selville ja huomasi seriffi Marsin seuraavan heitä. Kate yritti saada auton ohjauksen haltuunsa, aiheuttaen auton kolaroitumisen pellolle. Pakenemisen sijaan Kate auttoi tajuttoman maanviljelijän ulos autosta antaen Marsille aikaa pidättää hänet. Kuljettaessaan Katea lentoasemalle käsiraudoissa Mars paljasti paikallisille turvamiehille Katen rikollisen taustan ja paljasti oman laukkunsa sisältävän viisi käsiasetta. Turbulenssin ravistellessa konetta matkalaukku osui Marsia päähän ja hän meni tajuttomaksi. Kate varasti avaimet käsirautoihin ja asetti happinaamarin Marsin naamalle ennen omaa naamariaan. Sarjan tapahtumat alkavat lentokoneen maahansyöksystä.

Onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selviydyttyään lentokoneonnettomuudesta Kate kompuroi pois viidaksota ja törmää haavoittuneeseen Jackiin, jonka haavan hän tikkaa. Samana iltana kaksikko tutkii sisämaata yhdessä Charlien kanssa, löytääkseen koneen ohjaamon. Hirviö aiheuttaa kaaosta tappamalla koneen pilotin, mutta kaikki kolme onnistuvat palaamaan rannalle. Kate liittyy muutaman selviytyjän joukkoon, joista yksi on Sayid, joka yrittää lähettää hätäviestin kiipeämällä korkemmalle paikalle. Palattuaan Kate käy katsomassa haavoittunutta Marsia, joka yrittääkin kuristaa hänet. Kate pyytää Sawyeria tappamaan seriffin, mutta tämä epäonnistuu ja pahentaa seriffin tilaa, minkä takia Jack joutuu tappamaan Marsin. Jackin löydettyä luolat Kate päättää jäädä rannalle. Kun Sayid kiduttaa Sawyeria löytääkseen Shannonin astmalääkkeet, joiden he uskovat olevan Sawyerillä, hän sanoo kertovansa missä ne ovat jos Kate suutelee häntä. Suudelman jälkeen Sawyer paljastaa, ettei hänellä ole niitä.

Kun Kate löytää seriffin salkun, hän ja Sawyer tappelevat sen sisällöstä. Kate pyytää Jackia apuun, joka myöntyy, mutta päättää, että he avaavat salkun yhdessä. Kate jatkaa avuliaisuuttaan ottamalla osaa kidnapattujen Clairen ja Charlien etsintään. Kun Claire palaa kaksi viikkoa myöhemmin, Kate auttaa Ethanin kiinni saamisessa. Ollessaan luolissa Jackin kanssa, hänet lähetetään hakemaan alkoholia rannalta kun Locke kantaa vakavasti loukkaantuneen Boonen leiriin. Matkallaan takaisin luolille Kate huomaa Clairen synnytyksen alkavan viidakossa, ja hänen täytyy auttaa vauva maailmaan ilman Jackin apua.

Rousseaun saavuttua rannalle varoittamaan selviytyjiä Toisista, hän vie Katen, Jackin, Locken, Hurleyn ja Arztin Black Rockille, jonka luota hekuljettavat dynamiittia räjäyttääkseen löytämänsä luukun kannen viidakossa.

Toinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luukun räjäyttämisen jälkeen Kate laskeutuu ensimmäisenä sisälle, ja joutuu Desmondin vangitsemaksi. Locken ja Jackin saapuessa asemalle Desmond riisuuntuu aseista. Kate vahingoittaa vahingossa asemalla olevaa tietokonetta, aiheuttaen Desmondin paniikin ja paon. Poimiessaan hedelmiä Kate näkee mustan hevosen menneisyydestään. Palatessaan takaisin Joutsen-asemaksi paljastuneeseen luukkuun Kate hallusinoi, että Wayne kommunikoi Sawyerin kautta ja menee sekaisin siitä. Kun Michael karkaa etsimään poikaansa, Kate seuraa häntä ja joutuu kidnapatuksi. Jackin kieltäydyttyä Tomin vaatimuksesta luovuttaa aseet, Kate tuodaan esille ja häntä osoitetaan aseella pakottaen Jackin ryhmän luopumaan aseistaan.

Aaronin sairastuessa Kate lähtee Jackin ja Rousseaun kanssa etsimään apua viidakosta. Kolmikko suuntaa sisämaahan, josta he löytävät lääkintäaseman. Myöhemmin Kate ja Jack löytävät taivaalta tippuneen ruokalähetyksen. He palaavat luukulle, missä panttivanki Henry Gale on paljastettu viholliseksi. Myöhemmin Kate ja Jack lähtevät etsimään Toisia. Kaksikon pystyttämään leiriin kompuroi nääntymäisillään oleva Michael. Seuraavana päivänä Kate, Jack, Sawyer ja Hurley seuraavat Michaelia Toisten leiriin. Heidät saarretaan, sidotaan ja viedään laiturille.

Kolmas tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate on vangittu häkkiin, joka on vastapäätä Sawyerin häkkiä, jotta he voisivat tehdä töitä Toisille Pickettin valvonnassa. Saatuaan selville, että he ovat toisella saarella, pari harrastaa seksiä tietämättä, että Jack näkee heidät kameran kautta. Kun Jack ottaa Kateen yhteyttä Pickettin radion kautta kertoen hänelle, että hänen täytyy paeta, hän ja Sawyer juoksevat kohti rantaa. He törmäävät Alexiin, joka antaa heille veneen vaihtokauppana aivopestystä poikaystävästään Karlista.

Saavuttuaan rannalle Kate syyttää Sayidia ja Lockea, koska he eivät vaivaudu pelastamaan Jackiä. He suuntaavat viidakkoon ja löytävät Rousseaun, joka suostuu auttamaan heitä kuultuaan Alexista. Nelikko lähtee viidakkoon, josta he löytävät Liekki-aseman, jossa he kohtaavat Mikhailin ja ottavat tämän panttivangiksi. Nelikon jatkaessa patikointia he saapuvat yllättäen Toisten parakeille, jossa Toiset kaappaavat Sayidin ja Katen. Seuraavana päivänä Kate herää viidakossa kahlittuna Julietiin. He palaavat rannalle Jackin ja Sayidin kanssa.

Palattuaan Kate on varuillaan Julietista ja erityisesti huolestunut hänen ja Jackin kehittyvästä suhteesta. Myöhemmin Kate saa tietää Naomin saapumisesta. Kate saa tietää Jackin ja Julietin suunnitelmasta hoidella Toiset hyökkäämällä, kun suurin osa matkaa radiotornille. Matkalla Sawyer kertoo Katelle palaavansa auttamaan selviytyjiä rannalle. He kuitenkin törmäävät Beniin ja Alexiin, jolloin Ben otetaan panttivangiksi.

Neljäs tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate seuraa Naomin jättämää verivanaa kunnes Naomi hyökkää hänen kimppuunsa ja kuolee yllättäen. Jackin ja Locken välisen riidan ja erkanemisen jälkeen Kate päättää jäädä Jackin luo, mutta Sawyer päättää lähteä Locken matkaan. Myöhemmin he löytävät Faradayn, jonka he uskovat tulleen pelastamaan heidät. Löydettyään Milesin Kate ja Jack löytävät itsensä tulilinjalta, jolleivät vie heitä Naomin ruumiille.

Myöhemmin he kohtaavat Frankin, joka onnistui saapumaan saarelle helikopterilla. Saatuaan selville viimeisen ryhmän jäsenen, Charlotten olinpaikan Kate lähtee parakeille Sayidin ja Milesin kanssa, jotka Locke saa yllättäen kiinni. Kate päättää jäädä parakeille saadakseen tietoa Milesistä. Hän järjestää Milesin Benin puheille, mutta Locke saa hänet kiinni. Kate viettää yön Sawyerin kanssa ja kertoo, ettei ole raskaana. He väittelevät Sawyerin suunnattomasta helpotuksesta ja Kate suuntaa takaisin rannalle. Kun Sawyer palaa Milesin ja Aaronin kanssa, Katesta tulee Aaronin pääsääntöinen huolehtija Sawyerin paljastaessa Clairen kadonneen. Myöhemmin Sayid ja Kate seuraavat Jackiä ja Sawyeriä välttääkseen sotilaita hyökkäämästä Jackia ja Sawyeria vastaan. He tapaavat jäljellä olevat Toiset ja liittyvät heidän joukkoonsa päihittääkseen laivalta tulleet sotilaat. Jack, Kate, Hurley, Sayid ja Sawyer menevät Frankin helikopteriin, Sawyerin päätettyä menevänsä minne Katekin. Matkustaessaan takaisin lautalle polttoaine loppuu, ja kun kaikki ylimääräinen paino on heitettävä ulos, Sawyer pyytää Katea tekemään palveluksen hänelle ja hyppää pois kyydistä. Pelastuttuaan Kahanalta kopteri putoaa mereen, mutta kaikki kyydissä olleet pelastuvat. Penelope Widmoren etsintäalus löytää selviytyneet. Myöhemmin Kate pyytää Jackiä valehtelemaan Aaronin olevan hänen poikansa.

Saaren jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa Huono vaihtokauppa Kate joutuu oikeuteen isänsä murhasta. Myöhemmin hänelle annetaan kymmenen vuoden ehdonalainen tuomio, jonka vuoksi hän ei saa lähteä Kaliforniasta. Katen äiti, syyttäjän tähtitodistaja, yrittää keskustella Katen kanssa ja lopulta kieltäytyy todistamasta Katea vastaan. Jaksossa Mukava juttu kotona Kate elää parisuhteessa Jackin kanssa, joka toimii Aaronin isänä. Myöhemmin Jack kosii Katea, johon hän vastaa onnellisesti myöntävästi. Myöhemmin Jack uhmaa Katea tämän ”tehtävistä” ja riidan jälkeen Jack lähtee päättäen heidän suhteensa.

Jaksossa Peili Jack tiedottaa Katea Locken (alias Jeremy Bentham) hautajaisista. Jack sanoo hänelle, että heidän täytyy palata saarelle, mutta Kate suuttuu siitä ja lähtee.

Viides tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lakimies Dan Norton alkaa vainota Katea saadakseen verinäytteet häneltä ja Aaronilta testatakseen heidän biologisen suhteensa. Norton kieltäytyy kertomasta Katelle asiakkaastaan, ja Kate kieltäytyy antamasta verinäytteitä. Kate vierailee Sunin luona, joka vakuuttaa Katen tapaamaan Nortonia ja yrittämään saada hänet paljastamaan asiakkaansa. Kate jättää Aaronin Sunille vieraillessaan Nortonin firmalla, saamatta kuitenkaan asiakkaan nimeä. Kate ja Jack seuraavat Nortonia asiakkaansa talolle, jossa asiakas osoittautuu Clairen äidiksi. Jack lähtee puhumaan tälle ja tajuaa, ettei hän ole heidän etsimänsä asiakas. Lähestyessään myöhemmin Beniä Kate tajuaa, että hän on se joka yrittää saada heiltä verinäytteet. Kate lähtee pois vihaisesti.

Kate tajuaa, ettei hänen kuulu kasvattaa Aaronia ja jättää tämän Clairen äidin, Carolen huostaan ja palaa itse saarelle muiden selviytyjien kanssa lennolla 316. Kate joutuu vuoteen 1977 ja tapaa Sawyerin (joka elää nykyisin parisuhteessa Julietin kanssa) vuonna 1977 ja liittyy Dharma-aloitteeseen Jackin ja Hurleyn kanssa. Sayid ampuu nuorta Beniä, ja Kate pelastaa tämän elämän viemällä hänet Richardin luo. Kieltäydyttyään auttamasta Jackia vetypommin räjäytyksessä, Kate palaa Dharma-aloitteeseen, jossa hänet laitetaan sukellusveneeseen yhdessä Sawyerin ja Julietin kanssa. Kate kertoo heille Jackin aikeesta ja vapautettuaan itsensä he lähtevät estämään Jackiä. Kuitenkin Jackin ja Sawyerin välisen nyrkkitappelun jälkeen Kate suostuu auttamaan Jackiä aikeessaan. Kate joutuu raahaamaan Jackin kanssa Sawyerin pois aseman läheltä Julietin pudottua kuoppaan. Pommin räjähdettyä tapahtuu kirkas valkoinen välähdys.

Kuudes tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate herää puussa väliaikaisesti kuulonsa menettäneenä. Kate huomaa luukun olevan samanlainen kuin silloin, kun Desmond räjäytti sen vuonna 2004. Katen estäessä Sawyeria tappamasta Jackiä, hän kuulee ääniä luukun jäännöksistä ja auttaa pelastamaan Julietin, joka kuolee Sawyerin käsivarsille. Kate lähtee myöhemmin muiden selviytyneiden kanssa Temppelille, jossa Toiset ottavat heidät kiinni ja heidän johtajansa Dogen määrää heidät ammuttavaksi, mutta Hurley estää sen sanomalla Jacobin lähettäneen heidät. Myöhemmin Sawyer tuodaan Temppelille, mutta hän pakenee. Kate lähtee hakemaan hänet takaisin Aldon ja Justinin kanssa. Kate kuitenkin tainnuttaa heidät ja pakenee. Kate löytää Sawyerin parakeilta, joka kertoo hänelle aikoneensa kosia Julietia ja estäneen häntä poistumasta saarelta koska ei halunnut olla yksin.

Myöhemmin Kate kohtaa Jackin ja Hurleyn, jotka ovat matkalla majakalle ja melkein ampuu heidät luultuaan heitä Toisiksi. Myöhemmin Kate palaa Temppelille Sayidin kanssa ja saa tietää Clairen löytymisestä. Kate kertoo Clairelle kasvattaneensa Aaronia ja tulleensa saarelle hakemaan Clairen pois. Savuhirviön hyökättyä Temppelille Kate liittyy yhdessä Clairen ja selvinneiden Toisten kanssa Musta-asuisen miehen ryhmään. Myöhemmin Claire yrittää puukottaa Katen kostoksi Aaronin viemisestä, mutta Musta-asuinen mies estää sen sanoen Katen tehneen niin kuin tilanne vaati. Claire ymmärtää ja antaa Katelle anteeksi halaten häntä. Myöhemmin Sawyer kertoo Katelle suunnitelmastaan paeta Widmoren sukellusveneellä. Seuraavana yönä Jackin ryhmä saapuu Musta-asuisen miehen leiriin. Kate, Sawyer, Jack, Sun ja Hurley päättävät lähteä Hydra-saarelle. Kate yrittää estää heitä lähtemästä, mutta Kate vakuuttaa hänet lähtemään heidän mukaansa. Jack päättää kuitenkin jäädä saarelle.

Päästyään Hydra-saarelle Widmoren miehet ottavat heidät kiinni ja vangitsevat häkkeihin. Widmore uhkaa ampua Katen, jos Sawyer ei tottele sanoen ettei Katen nimi ole Jacobin listassa ja että hän on turha. Myöhemmin Jack vapauttaa heidät Sayidin avustuksella, jolloin he suuntaavat lentokoneelle, jonka luona Musta-asuinen mies odottaa. Selviytyneet onnistuvat pakenemaan Widmoren sukellusveneellä, jättäen Clairen ja Musta-asuisen miehen rannalle. Sawyer vahingossa aktivoi Jackin repussa olleen pommin, mikä tappaa Sayidin. Kate, Jack, Sawyer ja Hurley onnistuvat pakenemaan uppoavasta sukellusveneestä, mutta Jin ja Sun hukkuvat. Aamulla Hurley johdattaa heidät Jacobin luo, joka kertoo heille, miksi oli tuonut heidät saarelle ja sanoo Katelle, ettei hän ollut kandidaatti koska hänestä tuli äiti otettuaan Aaronin itselleen.

Seuraavana päivänä Kate, Jack ja Hurley suuntaavat saaren sydämeen, jossa Desmond sammuttaa saaren valon. Myöhemmin Kate pelastaa Jackin ampumalla Musta-asuista miestä selkään jolloin, Jack työntää hänet alas kalliolta tappaen hänet. Jack hyvästelee Katen suutelemalla häntä, ja Kate suuntaa Hydra-saarelle Sawyerin kanssa. He kohtaavat Clairen, joka vastahakoisesti suostuu poistumaan saarelta heidän kanssaan. Kolmikko ehtii täpärästi lentokoneeseen, joka lentää pois saarelta. Kate todennäköisesti kasvattaa Aaronin Clairen kanssa, kuten oli luvannut hänelle.

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Kate on edelleen mukana Oceanicin lennolla 815, joka ei putoakaan saarelle. Kate on epäonnistunut Waynen tappamisessa. Seriffi Mars on onnistunut löytämään Katen ja kuljettamaan takaisin Australiasta käsiraudoissa. Lennon aikana Kate varastaa Jackin kynän tönäistyään tätä. Lennon laskeuduttua Mars antaa Katen mennä vessaan, jossa tämä yrittää avata käsirautansa Jackin kynällä. Mars huomaa tämän, mutta Kate pääsee pakenemaan ja varastaa Marsin aseen. Kate menee hissiin, jossa Sawyer auttaa häntä pakenemaan huomaamatta. Kate varastaa taksin itselleen ja käskee kuljettajaa ajamaan eteenpäin aseella uhaten. Claire istuu taksin takapenkillä ja yrittää paeta autosta, mutta Kate estää tämän. Kuljettaja onnistuu pakenemaan, jolloin Kate varastaa taksin sekä Clairen tavarat, jättäen Clairen tien varteen. Katsoessaan Clairen tavaroita Kate tajuaa tämän olleen raskaana, minkä takia hän palaa Clairen luokse. Huoltamolla mekaanikko avaa Katen käsiraudat. Clairen saadessa supistuksia Kate kuljettaa hänet sairaalaan. Katen ollessa piilossa kaksi etsivää kuulustelevat Clairea, joka ei kuitenkaan paljastanut heille Katen sijaintia. Claire antaa Katelle luottokorttinsa, ja Kate neuvoo Clairea pitämään lapsensa ennen lähtöään.

Viikkoa myöhemmin Kate pakenee poliiseja ja törmää Sawyerin autoon. Sawyer pidättää Katen ja vie aseman vankilaan. Myöhemmin Katea ollaan viemässä piirikunnan vankilaan Desmondin ja Sayidin kanssa. Hurley kuitenkin saapuu paikalle ja maksaa Ana Lucialle, joka päästää vangit menemään. Hurley antaa Katelle uuden puvun ja sanoo hänelle heidän menevän konserttiin. Konsertissa Kate kohtaa Clairen ja auttaa tätä synnyttämään lapsensa. Kate saa välähdyksiä entisestä elämästään saarella. Lähdettyään konsertista Kate kohtaa Jackin, joka ei muista elämäänsä saarella. Jack sanoo tuntevansa Katen jostakin, ja Kate sanoo voivansa auttaa Jackiä muistamaan, ja johdattaa tämän kirkkoon, jossa Jack muistaa entisen elämänsä. Kate istuu kirkossa Jackin vieressä, kun Christian avaa kirkon ovet, jolloin kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät eteenpäin.

Noin 75 eri muotoista, kokoista, maalaista ja ikäistä naista koe-esiintyi Katen rooliin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Jack olisi kuollut ensimmäisen jakson puolivälissä ja Katesta tullut sen jälkeen johtaja. Hänen piti olla vanhempi nainen, joka joutuu eroon miehestään koneen pudotessa. Siitä tuli kuitenkin Rosen hahmo. Tuottajat olivat vaikuttuneita kanadalaisen Evangeline Lillyn esiintymisestä, joten hänelle kirjoitettiin uusi Katen rooli, jossa hahmosta tehtiin nuorempi ja jännittävämpi. Koska rooli oli Evangelinen ensimmäinen, hänen oli vaikea saada työlupaa Yhdysvaltoihin,[1] ja työluvan viivästyessä hänelle alettiin jopa etsiä korvaajaa. Aikataulujen uudistuminen antoi hänelle lisää aikaa, ja yhden koe-esiintymisen aikana tuottajat saivat sähköpostia, että Evangeline oli saanut työluvan ja voi siten aloittaa sarjassa.

Robert Biaco USA Today -lehdestä sanoi Evangeline Lillyn esiintymisen jaksossa ”Eggtown” olleen melkein Emmy-ehdokkuuden arvoinen. Alan Sepinwall The StarLedgeristä ei kuitenkaan ollut vaikuttunut eikä pitänyt Katea vaikuttavana hahmona.

  1. Stolworthy, Jacob: Evangeline Lilly interview: After 'Lost', I don’t trust I can be safe doing nude scenes The Independent. 2.8.2018. Viitattu 10.7.2024.