Miles Straume

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Miles Straume
Näyttelijä(t) Ken Leung
Ensiesiintyminen Todettu menehtyneiksi
Keskeiset jaksot Todettu menehtyneiksi
Vainajat puhuvat
Henkilötiedot
Koko nimi Miles Straume
Ammatti meedio
Asuinpaikka Yhdysvallat Encino, Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat

Miles Straume on Ken Leungin esittämä fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Lost. Miles esitellään neljännen kauden alussa kuumapäisenä ja sarkastisena miehenä. Milesin saapuessa saarelle hänet ottaa panttivangiksi Locke, joka epäilee Kahana-laivalla tulleiden aikovan vahingoittaa lennon 815 selviytyjiä ja paljastaa saari julkisuudelle. Milesin tehtävänä on etsiä Ben, mutta hän tekeekin tämän kanssa sopimuksen, jonka mukaan Miles valehtelisi pomolleen Widmorelle Benin olevan kuollut. Tästä Ben maksaisi Milesille sievoisen summan rahaa.

Kirjoittajat loivat Milesin roolin erityisesti Leungia varten, nähtyään hänet vierailemassa sarjassa Sopranos. Leung oli ainut näyttelijä joka haki osaan. He valitsivat hahmon nimeksi ”Miles Straume”, koska se lausutaan samalla tavalla kuin ”maelstrom”, joka tarkoittaa voimakasta pyörremyrskyä.

Takaumissa ja viimeisimmissä jaksoissa paljastuu Milesin syntyneen Dharman tutkijalle Pierre Changille ja tämän vaimolle Laralle vuonna 1977. Milesin ollessa lapsi hänen äitinsä jätti miehensä ja Joutsen-aseman tulevan onnettomuuden vuoksi. Milesin ollessa pikkupoika hän oppi taidon kuulla kuolleiden ääniä. Ollessaan noin 20-vuotias Miles kysyi syöpään kuolemaisillaan olevalta äidiltään isästään ja siitä, miksi hän on ”sellainen kuin on”. Lara kertoi Milesille, että hänen isänsä kuoli Milesin ollessa vauva, eikä hän ikinä välittänyt kummastakaan. Miles käyttää voimaansa puhuakseen kuolleiden kanssa tienatakseen rahaa meediona.

Joulukuussa 2004 Matthew Abaddon valitsee Milesin yhdessä Faradayn, Charlotten ja Frankin kanssa osaksi ryhmää, jonka tehtävänä on hakea Ben saarelta. Milesille luvataan työstä 1.6 miljoonaa dollaria. Vain muutamaa päivää ennen lähtöään Bram-niminen henkilö sanoo Milesin olevan ”väärässä ryhmässä”. Bram väittää tietävänsä myös Milesin lahjan alkuperän ja varoittaa häntä ottamasta osaa tehtävään. Bram sanoo, ettei Miles ole valmis matkaan, koska hän ei osaa vastata kysymykseen ”Mikä makaa patsaan varjoissa?”.

Miles matkaa Kahana-laivalla, kunnes Frank lennättää hänet, Faradayn ja Charlotten helikopterillaan saarelle 21. joulukuuta 2004. Miles on erittäin epäileväinen Oceanicin lennon 815 selviytyjistä, koska Naomi sanoi viimeisinä sanoinaan koodin, että hän puhui ”valvonnan alla”. Miles osoittaa aseella Jackia ja Katea ja pakottaa heidät viemään hänet Naomin ruumiin luokse. Miles saa vahvistuksen siitä, että Locke murhasi Naomin. Milesin paljastettua tehtävänsä, Sayid vie Milesin Locken luo ja vaihtaa hänet Charlotteen, jota Locken ryhmä piti vankina.

Milesia pidetään parakkien lähellä olevassa venevajassa. Kate vapauttaa hänet, jotta hän voisi puhua Benin kanssa. Miles kertoo Benille valehtelevansa pomolleen Widmorelle Benin kuolleen jos tämä maksaa 3.2 miljoonaa Milesille. Benin sanottua Milesille, ettei hän mahdollisesti saa kerättyä rahoja, Miles vaatii Beniä kohtelemaan häntä ”kuin yhtenä heistä” (osoittaen Katea), koska hän tietää kuka Ben on. Locke nappaa Milesin ja vie hänet takaisin venevajaan, missä hän asettaa väliaikaisesti kranaatin Milesin suuhun. Muutaman muun laivalla olevan hyökättyä parakeille Miles lähtee yhdessä Sawyerin, Clairen ja Aaronin kanssa rannalle. Matkallaan rannalle Miles alkaa saada uuden käsityksen pomostaan havaittuaan Danielle Rousseaun ja Karlin, jotka Keamyn tiimi tappoi. Miles väittää, ettei hän lupautunut moiseen. Miles pystyy myös näkemään edesmenneen Christianin, kun tämä ilmestyy Clairelle.

Miles on yhä rannalla laivan räjähdettyä ja saaren ”siirryttyä” 31. joulukuuta 2004. Miles pysyy muiden ryhmän jäsenten sekä Sawyerin, Julietin ja Locken kanssa, kun muut selviytyjät hajaantuvat. Locken pysäytettyä saaren liikkumisen ajassa heidän ryhmänsä päätyy vuoteen 1974. Miles, Sawyer, Faraday ja Juliet päätyvät töihin Dharmaan. Miles päätyy töihin turvallisuusyksikköön. Jaksossa Vainajat puhuvat Horace pyytää Milesia salaiseen tehtävään; Milesin täytyy noutaa murhatun miehen ruumis sähkömagneettisten voimien ja tulevan Joutsen-aseman läheltä ja tuoda se takaisin Horacen luo parakeille. Horace neuvoo Milesia kuljettamaan ruumiin Orkidea-asemalle tohtori Pierre Changille. Miles ottaa Hurleyn mukaan, koska ei saanut tätä vakuutetuksi odottamaan seuraavaa autoa. Chang ottaa ruumiin haltuun ja pyytää kyytiä Joutsen-asemalle. Myöhemmin samana iltana Miles näkee itsensä ja isänsä ikkunan läpi. Chang lähtee yllättäen kotoaan ja pyytää päästä laiturille, missä sukellusvene on tuomassa uusia tulokkaita, kuten Faradayn. Jaksossa Muuttuja Faraday yrittää varoittaa Changia Joutsen-asemalla tapahtuvasta mahdollisesta vaarasta. Faraday paljastaa Changille Milesin olevan tämän poika Chang alkaa myöhemmin uskoa Faradayta ja kysyy Milesilta totuutta. Chang päättää evakuoida saaren ja lopettaa Joutsen-aseman rakentamisen, mutta Radzinsky kieltää tämän.

Yhdessä Hurleyn ja Jinin kanssa Miles päättää auttaa Jackiä toteuttamaan suunnitelmansa. Miles alkaa vielä epäillä sanomalla luulevansa pommin räjäyttämisen olevan sama onnettomuus, minkä Jack yrittää estää. Pommin aktivoitua sähkömagneettisen esiintymän Changin käsi jää puristuksiin poraustornin alle, mutta Miles pelastaa hänet ja käskee tämän paeta kauas.

Miles selviää Jugheadin räjähdyksestä ja siirtyy vuoteen 2007 selviytyneiden kanssa. Hän kohtaa ensimmäisenä Katen, joka ei aluksi tunnista häntä ja tönäisee Milesin maahan. Miles ja Kate löytävät Joutsen-aseman jäännökset. Kate tajuaa, että luukku on sama kuin silloin, kun Desmond räjäytti sen vuonna 2004. Miles tajuaa, etteivät he ole enää vuodessa 1977. Miles kuulee ääniä Joutsen-aseman jäännöksistä. He poistavat ison metallipalkin luukun päältä, jotta Sawyer voisi pelastaa Julietin. Miles huomaa Hurleyn puhuvan Jacobille ja kysyy, kuinka Sayid voidaan parantaa Temppelillä.

Miles hautaa Julietin Sawyerin kanssa. Sawyer pakottaa Milesin kuuntelemaan, mitä Juliet aikoi sanoa ennen kuolemaansa. Miles käyttää kykyään ja kertoo Julietin sanoneen ”se onnistui”, mitä Sawyer ei kuitenkaan ymmärrä. Myöhemmin Toiset tuovat Milesin ja tajuttoman Sawyerin Temppelille muiden selviytyneiden luo. Miles näkee hukutetun Sayidin heräävän henkiin.

Miles on Temppelillä savuhirviön hyökätessä ja tappaessa Temppeliä puolustavat Toiset. Miles kohtaa Ilanan, joka evakuoi hänet Temppeliltä Benin, Frankin ja Sunin kanssa. Miles kertoo Ilanalle Jackin ja Hurleyn lähteneen ja hänen olevan ainoa jäljellä. Ilana kertoo Milesille salakäytävän sijainnin. Paettuaan ryhmä kohtaa Benin, joka kertoo epäonnistuneensa saamaan Sayidia lähtemään. Miles saa kykynsä avulla selville Benin tappaneen Jacobin. Ilana suuttuu ja pakottaa Benin kaivamaan oman hautansa. Myöhemmin Musta-asuinen mies vapauttaa Benin, joka kertoo miksi hän tappoi Jacobin. Kun Jack, Hurley ja Richard saapuvat leiriin, Miles istuu rannalla pitäen timanttia kädessään, jonka hän oli kaivanut Nikkin ja Paulon haudasta.

Miles asettuu Richardin puolelle tämän kertoessa suunnitelmastaan räjäyttää Ajira Airwaysin lentokone estääkseen Musta-asuista miestä poistumasta saarelta. Hurleyn räjäytettyä Black Rockin Miles, Ben ja Richard pitävät kiinni suunnitelmasta ja lähtevät hakemaan parakeilta lisää räjähteitä.

Matkalla parakeille Miles aistii Alexin ruumiin lähistöllä. He kohtaavat Widmoren, joka kertoo heille virittäneensä koneen jo ennakkoon. Zoe Kendallin kerrottua Musta-asuisen saapuvan Miles pakenee viidakkoon. Miles ja Richard soutavat Hydra-saarelle ja pelastavat Frankin, joka oli täpärästi selvinnyt sukellusveneestä. Frank tarjoutuu lennättämään heidät pois saarelta. Kolmikko kohtaa Clairen, joka erehtyy luulemaan Musta-asuisen miehen lähettäneen heidät tappamaan hänet. Claire ei suostu lähtemään saarelta heidän kanssaan.

Miles, Richard ja Frank alkavat korjata konetta. Miles korjaa hydrauliikkaa Frankin asetuttua ohjaamoon. Sawyer, Kate ja Claire juoksevat koneen kyytiin. Miles poistuu saarelta Ajiran koneella Sawyerin, Katen, Clairen, Richardin ja Frankin kanssa.

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Miles työskentelee poliisina Sawyerin parina ja järjestää tälle sokkotreffit Charlotten kanssa. Miles saa tietää Sawyerin valehdelleen hänelle matkastaan Australiaan ja heittäneen Charlotten ulos asunnostaan. Miles sanoo, ettei halua enää olla Jamesin parina. Myöhemmin Sawyer kertoo tälle totuuden. Samalla Kate ajaa Sawyerin auton perään, jolloin he ottavat hänet kiinni. Sawyerin kuulustellessa Katea Miles kertoo hänelle Sayidin tappaneen kolme ihmistä ravintolassa. He järjestävät väijytyksen Omerin asunnolle. Sawyer saa Sayidin kiinni. Miles pyytää Sawyeria mukaan konserttiin. Tämä kieltäytyy kutsusta huomattuaan Charlottenkin tulevan mukaan. Milesin saavuttua konserttiin hän huomaa Sayidin istuvan Hurleyn autossa. Miles soittaa Sawyerille ja käskee tämän suojella Sunia. Miles istuu konsertissa Charlotten vieressä. Miles ei ole mukana kirkossa, kun selviytyneet ”siirtyivät eteenpäin”.

Hahmon luonti

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miles on kuumapäinen ja Naomin kuoltua hän on hieman väkivaltainen selviytyjiä kohtaan. Mutta hänkään ei kunnioita Naomia tämän kuoleman jälkeen sanoen tämän ruumiin olevan ”vain lihaa” ja kertoen Katelle: ”Totta kai Naomin kuolema vaikutti minuun. Hän oli kuuma ja tykkäsin hänen aksentistaan.” Frankin saatua tietää Locken ottaneen Milesin panttivangiksi, hän Frank sanoo: ”Siitä kaverista ei ole muuta kuin harmia. ”

Leung on sanonut, että ”Miles ei osaa olla sosiaalinen, mikä on mahtavaa, koska en itse tiedä kuinka olla sosiaalinen.” Hän sanoi myös, että Miles ”luottaa kuolemaan enemmän kuin elämään.”