Hugo ”Hurley” Reyes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hugo ”Hurley” Reyes
Hugo ”Hurley” Reyes (Jorge Garcia)
Hugo ”Hurley” Reyes (Jorge Garcia)
Näyttelijä(t) Jorge Garcia
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Numerot
Kaikki vihaavat Hugoa
Dave
Tricia Tanaka on kuollut
Lopun alku
Valhe
Kaikki rakastavat Hugoa
Henkilötiedot
Koko nimi Hugo ”Hurley” Reyes
Ammatti pikaruokalan työntekijä
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat

Hugo ”Hurley” Reyes on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa draamasarjassa Lost. Häntä näyttelee Jorge Garcia.

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hurley on kotoisin Los Angelesista. Hurleyn isä hylkäsi perheensä Hurleyn ollessa vasta lapsi, minkä seurauksena tämä aloitti liiallisen syömisen.

Ylipainoinen Hurley seisoi 23 muun ihmisen kanssa terassilla, joka oli rakennettu kestämään kahdeksan ihmisen paino. Rakennelma romahti ja kaksi ihmistä sai surmansa. Hurley syytti tapahtumasta itseään, ja hänen äitinsä päätti lähettää hänet psykiatriseen hoitoon.

Hurley joutui mielisairaalaan, missä tohtori Brooks yritti vähentää hänen syyllisyydentunnettaan. Hurley tapasi sairaalassa Daven, josta tuli pian hänen paras ystävänsä. Davella oli kuitenkin huono vaikutus Hurleyyn: hän kannusti tätä syömään tohtorin määräyksistä huolimatta. Vähentääkseen Daven valtaa Hurleyyn tohtori Brooks otti kuvan kaveruksista: kun kuvaa näytettiin Hurleylle, hän näki siinä vain itsensä. Dave oli vain Hurleyn mielikuvituksen tuotetta. Brooks sai lopulta Hurleyn uskomaan, että Dave oli vain sisäinen ääni joka käski Hurleyä syömään. Hurley parani ja hänet lähetettiin kotiin.

Kotiuduttuaan Hurley työskenteli pikaruokaravintolassa, kunnes hän eräänä päivänä voitti lotossa 114 miljoonaa dollaria. Hurleyn lottorivi koostui numeroista, joita eräs sairaalan potilaista oli toistanut. Lottovoitto ei tuonutkaan Hurleylle onnea; hänen ympärillään alkoi tapahtua ikäviä onnettomuuksia. Hurleyn isoisä kuoli sydänkohtaukseen, hänen äitinsä taittoi nilkkansa Hurleyn viedessä häntä uudelle kartanolle, joka olikin syttynyt palamaan. Hetkeä myöhemmin poliisit tulivat pidättämään Hurleyn väärinkäsityksen vuoksi. Jopa Hurleyn juuri ostamaan kanaravintolaan osui meteoriitti. Hurley alkoi uskoa, että hänen käyttämänsä numerot aiheuttivat huonoa onnea ja olivat kirottuja; 4, 8, 15, 16, 23, 42.

Hurley halusi tietää numeroiden tarkoituksen ja kysyi niistä Leonardilta, potilaalta, jolta hän oli ne alun perin kuullut. Leonardin mukaan Australiassa asuva Sam Toomey tiesi numeroiden tarkoituksen. Hurley päätti lopulta matkustaa Australiaan, jossa hän löysi Toomeyn asuinpaikan, mutta sai tietää että tämä oli tehnyt itsemurhan. Toomeyn leski kertoi, että mies oli itsekin kuvitellut olevansa kirottu, ja tehnyt itsemurhan paetakseen kirottuja numeroita. Hurley lähti koti-matkalle Oceanic Airlinesin lennolla 815 Sydneystä Los Angelesiin. Kone syöksyi maahan saarelle ja Hurley oli yksi selviytyjistä. Hän syyttää onnettomuudesta itseään.

Onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hurley tekee parhaansa yrittäessään rentouttaa selviytyneiden olotilaa harvinaisessa tilanteessa. Hän muun muassa rakentaa saarelle golfradan. Hän ei kuitenkaan halua avautua juuri kenellekään eikä kertoa menneisyyttään.

Kun Arztin kädessä ollut dynamiitti räjähtää ensimmäisen kauden päätösjaksossa, Hurley alkaa jälleen uskoa aiheuttaneensa kuoleman. Harva kuitenkaan uskoo Hurleyn aiheuttavan huonoa onnea. Hurley myös huomaa numerot Joutsen-aseman luukun kyljessä, ja yrittää estää siksi Lockea avaamasta sitä. Kun Desmond toisella kaudella pakenee asemalta, Hurley saa tehtäväkseen laskea ja jakaa ruokatarvikkeet.

Myöhemmin toisella kaudella Hurley ja Libby lähentyvät. Jaksossa Dave Hurley tapaa Daven saarella, ja Hurley yhä uskottelee, että tämä on vain mielikuvituksen tuotetta. Dave sanoo, että kun Hurley lakkasi uskomasta hänen olemassaoloonsa, Hurley vajosi koomaan ja on uneksinut kaiken, kuten lottovoiton ja lento-onnettomuuden. Dave houkuttelee Hurleyn hyppäämään kalliolta alas, jotta Hurley heräisi unesta. Dave hyppää itse ensin alas, ja Hurley valmistautuu hyppäämään, mutta Libby tulee estämään sen. Hurleyn ja Libbyn suhde ei kuitenkaan kestä pitkään, sillä Michael ampuu Libbyn vapauttaessaan Beniä Joutsen-asemalta.

Jaksossa Yhdessä elää, yksin kuolee Hurley lähtee ryhmän mukaan pelastamaan Waltia. Kaikki paljastuu Michaelin suunnitelmaksi, ja Toiset vangitsevat Jackin, Katen ja Sawyerin. Vain Hurley vapautetaan. Hurley palaa leiriin jaksossa Lisäohjeita, jossa Locke melkein tappaa Hurleyn väärinkäsitettyään tämän jääkarhuksi. Matkallaan leiriin Hurley kohtaa myös Desmondin, jolle hän antaa vaatteita tämän menetettyä omansa Joutsen-aseman räjähdyksessä. Hurley on ensimmäinen, joka tajuaa Desmondin näkevän tulevaisuuteen.

Myöhemmin Hurley löytää viidakosta Dharma Initiativen pakettiauton. Hurley saa sen käynnistettyä työntämällä auton alamäkeen ja toistamalla: ”Kirousta ei ole. Olen oman onneni seppä.” Myöhemmin Sawyer haastaa Hurleyn pingisotteluun ja häviää Hurleylle joutuen olemaan sanomatta loukkauksia viikon ajan.

Hurley ja Sawyer huomaavat Nikkin juoksevan heitä kohti ja sanovan heikolla äänellä ”paralysed” (suom. halvaantunut), minkä jälkeen hän menettää tajuntansa. Hurley kuitenkin kuulee Nikkin sanoneen ”Paulo lies” (suom. Paulo valehtelee). He löytävät myös Paulon metsästä tajuntansa menettäneenä. He uskovat Toisten tappaneen Nikkin ja Paulon, ja hautaavat nämä, vaikka nämä ovat vain väliaikaisesti halvaantuneita.

Kun Juliet saapuu leiriin Jackin, Katen ja Sayidin kanssa, Hurleyta käsketään pitämään Julietia silmällä. Seuraavana päivänä Desmond pyytää Hurleyta mukaan retkelle viidakkoon. Matkalla he huomaavat helikopterin ja laskuvarjohyppääjän. He löytävät Naomin roikkumasta puussa ja vapauttavat tämän. Hurley laukaisee vahingossa valoammuksen, joka houkuttelee Mikhailin paikalle. Mikhail hoitaa Naomin haavat ja yrittää viedä tämän satelliittipuhelimen, mutta Jin estää sen. Ryhmä vie Naomin rannalle.

Karlin varoituksen jälkeen Hurley aikoo mennä Desmondin ja Charlien kanssa Peili-asemalle, mutta Charlie kieltää Hurleyta tulemasta. Hurley lähtee Jackin ryhmän kanssa radiomastolle. Huomattuaan Jackin suunnitelman epäonnistuneen, Hurley lähtee takaisin rannalle Julietin ja Sawyerin kanssa, mutta Sawyer sanoo Hurleyn olevan vain tiellä. Hurley ajaa pakettiautolla yhden Toisiin kuuluvan Ryanin päältä tappaen tämän ja pelastaen Toisten vankina olleet Sayidin, Jinin ja Bernardin. Hurley ottaa radiolla yhteyden Jackiin ja sanoo kaikkien olevan kunnossa.

Hurley järkyttyy kuultuaan Charlien kuolemasta ja viestistä. Hurley lähtee varoittamaan Jackiä mutta eksyy ja löytää vahingossa Jacobin mökin ja kohtaa Locken. Hurley päättää mennä Locken ryhmän kanssa parakeille. Myöhemmin hän joutuu huijaamaan Sayidin, Katen ja Milesin Locken ansaan. Hurleystä tehdään Milesin ruokintavastaava.

Kun Keamyn ryhmä hyökkää parakeille, Hurley Benin neuvon mukaan pakenee Locken, Sawyerin ja Aaronin kanssa viidakkoon. Benin liityttyä myöhemmin heidän mukaansa he menevät etsimään Jacobin mökkiä, kun Sawyer palaa rannalle Milesin, Clairen ja Aaronin kanssa.

Locken saatua ohjeet saaren suojelemiseksi, hän sekä Ben ja Hurley menevät Orkidea-asemalle. Kun Jack ja Sawyer ovat löytäneet Hurleyn, he lähtevät helikopterille jossa Sayid, Kate ja Frank odottavat. He lentävät helikopterilla Kahana-laivalle ja pelastavat Desmondin, Sunin ja Aaronin ennen kuin Kahana räjähtää. Tätä ennen Sawyer oli hypännyt pois kyydistä. Helikopteri syöksyy mereen, mutta matkustajat pelastuvat. Pennyn etsintäalus löytää heidät ja he pelastuvat.

Saaren jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehdistötilaisuuden jälkeen Hurley viettää syntymäpäiviään ja saa isältään lahjaksi auton. Auton nopeusmittarissa on kuitenkin samat numerot kuin lotossa, ja Hurley juoksee pakoon. Hän myöhemmin vierailee Sunin kanssa laivan räjähdyksessä kuolleksi luullun Jinin haudalla.

Charlie ilmestyy Hurleylle tämän ollessa ostoksilla. Hurley pelästyy ja pakenee autolla, mutta poliisit ottavat hänet kiinni. Hurley alkaa nähdä näkyjä kuulusteluissa ja joutuu mielisairaalaan. Charlie yrittää vakuuttaa Hurleylle, että tämän on palattava saarelle, mutta Hurley kieltäytyy.

Kun Sayid tulee hakemaan Hurleyta mielisairaalasta, Hurley kysyy häneltä Jeremy Benthamin (Locke) kuolemasta. Sayid sanoo sen olleen itsemurha, mutta Hurley ei usko siihen. Sayid vie Hurleyn turvataloon, mutta heidän kimppuun hyökätään. Sayid tappaa hyökkääjät, mutta Hurley poimii aseen maasta ja häntä luullaan syylliseksi. Hurley vie Sayidin vanhempiensa luo. Hurley kertoo totuuden kaikesta saarella tapahtuneesta äidilleen, joka uskoo Hurleyta. Myöhemmin Ben ilmestyy Hurleyn luo ja kehottaa tätä palaamaan saarelle, mutta Hurley kieltäytyy ja juoksee poliisien luokse. Ben lakimiehineen järjestää Hurleyn vapaaksi.

Hurley yrittää vapauduttuaan valehdella poliiseille olevansa syyllinen, mutta häntä ei uskota. Hurley menee taksiin, jossa hän tapaa Jacobin. Jacob kehottaa Hurleyta palaamaan saarelle sanoen että Hurleyn kyky keskustella kuolleiden kanssa ei ole kirous vaan siunaus. Jacob antaa Hurleylle kitaransa ja kertoo Ajira Airwaysin lennosta, joka menee saarelle. Hurley päättää palata saarelle, ja ostaa peräti 70 lippua yrittäen estää viattomien kuoleman. Hurley pelästyy nähtyään Benin lennolla mukana. Kone joutuu turbulenssiin ja tapahtuu valovälähdys, joka siirtää Hurleyn menneisyyteen.

Paluu saarelle

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hurley havahtuu räpiköimästä joessa, mutta Jack pelastaa hänet ja Katen. Kolmikko kohtaa Jinin, joka yllättyy nähdessään heidät ja vie heidät Sawyerin luo. Sawyer kertoo heille heidän olevan vuodessa 1977, ja järjestää heille paikan Dharma ryhmässä. Hurley liitetään ryhmään kokkina ja Hurley alkaa nauttia työstään.

Hurley alkaa kirjoittaa Imperiumin vastaiskun käsikirjoitusta ulkomuististaan tarkoituksenaan lähettää kirjoitus George Lucasille. Eräänä päivänä Miles pyytää Hurleyta viemään hänet Orkidea-asemalle. Hurley saa tietää autossa olevasta ruumiista, ja Miles kertoo hänelle kyvystään puhua kuolleiden kanssa. Hurley pakenee myöhemmin Jinin ja Milesin kanssa parakeilta vietyään Jackin ja Sayidin turvaan. Hän katsoo etäältä Jackin pudotettua pommin Joutsen-aseman alaiseen tunneliin. Pommin räjähdettyä tapahtuu kirkas valkoinen välähdys.

Hurley havahtuu pakettiauton vierestä. Jinin lähdettyä auttamaan Sawyeria, Jacob ilmestyy Hurleylle ja käskee tätä viemään Sayidin Temppelille parannettavaksi. Autettuaan poistamaan metallipalkin Joutsen-aseman luukun päältä, Hurley pyytää Jiniä johdattamaan heidät Temppelille. Päästyään Temppelin alaisiin tunneleihin heidän kimppuunsa hyökätään ja heidät viedään Dogenin luo. Dogen määrää selviytyneet ammuttavaksi, mutta Hurley estää sen sanomalla Jacobin lähettäneen heidät. Hurley antaa kitarakotelonsa Dogenille, joka löytää kotelosta puisen ristin, jonka sisällä on ohjeet sisältävä viesti. Hurleyn kysyttyä lapun sisältöä, Dogenin tulkki Lennon sanoo että he ovat pulassa mikäli Sayid kuolee.

Hurley seuraa toisia altaan luo, jonka vesi on muuttanut väriä. He laskevat Sayidin pinnan alle, ja Hurley huutaa heidän hukuttavan Sayidin. Lennonin pyynnöstä Hurley menee Dogenin luo, joka paljastaa osaavansa englantia. Hurley kertoo Dogenille Jacobin kuolleen, mikä kauhistuttaa häntä. Myöhemmin Hurley todistaa Sayidin heräävän kuolleista kaikkien yllätykseksi.

Hurleyn kulkiessa ulkona Jacob ilmestyy jälleen ja neuvoo Hurleyta kirjoittamaan ohjeet muistiin. Hurleyn kohdattua Dogenin, Jacob neuvoo Hurleyta huomauttamaan hänelle olevansa kandidaatti ja voivansa kulkea missä haluaa. Hurley pyytää Jackiä tulemaan kanssaan majakalle ja Jack suostuu. Päästyään majakalle Hurley neuvoo Jackiä kääntämään pyörää 108 astetta, mutta Jackin huomattua nimensä pyörässä hän kääntää pyörää 23 astetta ja huomaa kotinsa. Jack kysyy syytä tähän Hurleylta ja Hurleyn vastattua ettei hän tiedä, Jack raivoissaan hajottaa majakan peilit. Jacob ilmestyy jälleen Hurleylle ja kiittää häntä Jackin tuomisesta. Jacob neuvoo Hurleyta ja Jackiä lähtemään pakoon Temppeliltä tulevaa uhkaa.

Matkallaan Temppelille he kohtaavat Richardin, joka johdattaa heidät Black Rockille. Richardin yrittäessä itsemurhaa, Jack vakuuttaa hänet uskomaan että Jacob tahtoi heidät saarelle syystä. Hurley, Jack ja Richard matkaavat rannalle, jossa he kohtaavat muut selviytyneet. Ilana kertoo heille heidän kandidaattisuudestaan ja sanoo Richardin tietävän mitä tehdä seuraavaksi. Richard kieltää tietävänsä mitään ja ryntää viidakkoon. Jack huomaa Hurleyn puhuvan espanjaa näkymättömälle henkilölle. Jackin kysyttyä kenelle Hurley puhuu, Hurley sanoo ettei tämä koske Jackiä ja lähtee viidakkoon etsimään Richardia. Hurley löytää Richardin ja kertoo hänelle Isabellan välittämän viestin. Heidän palattua rannalle Richard kertoo heille, että heidän on estettävä Musta-asuista miestä lähtemästä saarelta.

Hurleyn vierailtua Libbyn haudalla, Michael ilmestyy Hurleylle ja neuvoo häntä estämään lentokoneen tuhoamisen. Ilanan kuollessa dynamiittien räjähdyksessä, Hurley räjäyttää Black Rockin dynamiittivaraston. Hurley, Jack, Sun ja Frank suuntaavat Musta-asuisen miehen luo, kun Richard, Miles ja Ben suuntaavat parakeille. Matkalla Michael ilmestyy Hurleylle ja kertoo mistä Musta-asuisen miehen löytää. Michael pyytää Hurleytä kertomaan anteeksipyytönsä Libbylle, jos Hurley näkee tämän vielä.

Kohdattuaan Locken ryhmän, Sawyer kertoo Hurleylle Widmoren sukellusveneestä. Zoen kerrottua Widmoren uhkausviestin Musta-asuiselle miehelle, Sawyer käskee Jackiä lähtemään salaa muiden kanssa Desmondin purjeveneelle. Saavuttuaan paikkaan Claire lähtee heidän kanssaan Jackin jäädessä rannalle. Päästyään Hydra-saarelle, Widmoren ryhmä väijyttää heidät ja lukitsee jääkarhuhäkkeihin. Savuhirviön hyökätessä saarelle, Jack ja Sayid vapauttavat heidät, minkä jälkeen he suuntaavat lentokoneelle, jonka Musta-asuinen mies sanoo olevan viritetty. Selviytyneet nappaavat Widmoren sukellusveneen ja jättävät Musta-asuisen miehen sekä Clairen rannalle. Sawyerin aktivoitua vahingossa Jackin laukussa olleen räjähteen, Sayid uhraa henkensä pelastaakseen muut. Hurley, Jack, Kate ja Sawyer selviytyvät, mutta Jin ja Sun hukkuvat. Hurleyn purskahtaa itkuun saatua tietää tapahtuneesta.

Aamulla heidän lähdettyä etsimään Desmondia, nuori Jacob ilmestyy Hurleylle ja käskee tätä antamaan Jacobin tuhkat. Saatuaan ne, hahmo pakenee viidakkoon ja Hurley lähtee hänen peräänsä. Hurley kohtaa Jacobin istumasta nuotion äärestä. Jacob kertoo katoavansa nuotion sammuessa. Jacob kertoo selviytyneille miksi hän valitsi heidät. Jack päättää ottaa tehtävän vastaan saaren suojelijana muiden kieltäydyttyä. Seuraavana aamuna he kohtaavat Musta-asuisen miehen ja Desmondin. Ryhmä suuntaa Lähteelle, jossa Desmond sammuttaa saaren valon, mikä aiheuttaa maanjäristyksiä saaren alkaessa upota mereen. Ben neuvoo muita pakenemaan Hydra-saarelle Musta-asuisen miehen veneellä. Jackin ja Katen surmattua Musta-asuisen miehen, Hurley, Jack ja Ben suuntaavat takaisin Lähteelle pelastamaan Desmondin. Jack tekee Hurleystä saaren uuden johtajan ja onnistuu pelastamaan Desmondin käynnistämällä valon uudestaan ja uhraamalla henkensä. Hurleyn miettiessä mitä tehdä saaren uutena johtajana, Ben ehdottaa että Hurley alkaa auttaa ihmisiä ja ettei Hurleyn tarvitse toimia Jacobin tavoin. Hurley pyytää Beniä neuvonantajakseen, mihin Ben suostuu. Hurley auttaa Desmondia palaamaan takaisin Pennyn luo. Epilogissa Hurley käskee Beniä ilmoittamaan Guamissa toimiville Dharma Initiativen työntekijöille töiden päättyneen. Hurley vierailee Waltin luona Santa Rosan mielisairaalassa, kehottaen tätä palaamaan saarelle ja tarjoten töitä. Hurley toimii saaren johtajana kuolemaansa asti.

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Hurley on lottovoittaja, mutta sai voiton eri numeroilla kuin perusaikajanassa. Hurley käytti maasta poimimansa dollarin setelin sarjanumeroja. Ollessaan mukana Oceanic Airlinesin lennolla 815 Arzt tunnistaa Hurleyn ja kysyy häneltä, miksi hän osti kanaravintolan voittorahoillaan. Hurley vastaa hänelle pitävänsä kanasta. Sawyerin varoitukseen olla kertomatta liikaa itsestään Hurley vastaa, ettei hänen tarvitse huolehtia, koska hän on ”maailman onnekkain ihminen”. Koneen laskeuduttua Los Angelesin lentokentälle Hurley kohtaa Desmondin ja kertoo tälle, mistä matkatavarat löytyvät.

Myöhemmin Hurley kohtaa yrityksensä parkkipaikalla Locken, joka nuhtelee Hurleyta siitä, että hän oli ajanut autonsa liian lähelle Locken autoa. Hurley kertoo Lockelle omistavansa yrityksen, jolloin Locke pyytää anteeksi. Locken kerrottua saaneensa potkut, Hurley antaa Johnille työvoimatoimistonsa osoitteen.

Hurley on läsnä Vuoden Mies -palkintotilaisuudessa, joka järjestetään hänelle hänen annettuaan huomattavan lahjoituksen museolle. Hurleyn äiti järjestää Hurleylle sokkotreffit Rosalitan kanssa, mutta Rosalita ei saavu paikalle. Hurleyn odottaessa häntä ravintolassaan Libby saapuu paikalle ja sanoo muistavansa Hurleyn toisesta elämästään, olettaen heidän olevan sielunkumppaneita. Myöhemmin tohtori Brooks saapuu hakemaan Libbyä. Hurley näkee kun Libby saatetaan autoon, joka vie tämän Santa Rosan mielisairaalaan. Pettynyt Hurley menee syömään kanaravintolaansa, jossa hän kohtaa Desmondin, joka neuvoo häntä puhumaan Libbylle. Hurley vierailee Libbyn luona ja keskustelee tämän kanssa. Heidän käytyä piknikillä Hurley suutelee Libbyä, jolloin molemmat saavat välähdyksiä elämästään saarella ja muistavat toisensa. Desmond tarkkailee heitä ja ajaa pois hymyillen.

Myöhemmin Desmond neuvoo Hurleytä lahjomaan Ana Lucian, jotta Sayid ja Kate vapautuisivat vankilasta. Heidän saavuttuaan kohtauspaikkaan Hurley saapuu ja antaa rahat Ana Lucialle. Hurley kysyy Desmondilta, tuleeko tämä mukaan, mihin Desmond vastaa ettei hän ole vielä valmis. Hurley lähtee Sayidin kanssa hotellille ja käskee tätä odottamaan autossa. Hurley kohtaa juopuneen Charlien, joka kieltäytyy lähtemästä konserttiin. Hurley tainnuttaa Charlien ja kantaa tämän autoon ja vie tämän myöhemmin konserttiin. Hurley ja Sayid ajavat baarin eteen ja huomaavat miehen ahdistelevan Shannonia. Sayid auttaa Shannonia, ja koskettaessaan toisiaan he saavat muistinsa takaisin elämästään saarella. Boone kertoo Hurleylle, että hänellä oli kova työ hakea Shannon Australiasta. Hurley vastaa, että se oli sen arvoista.

Hurley kohtaa kirkon edessä Benin, joka sanoo ettei ole vielä valmis siirtymään eteenpäin. Hurley sanoo Benin olleen ”hyvä numero kaksi” viitaten tämän rooliin neuvonantajana saarella. Hurley kohtaa muut selviytyneet ja jäähyväisten jälkeen Hurley istuu Libbyn viereen. Christian avaa kirkon ovet, jolloin kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät tuonpuoleiseen.