Luettelo televisiosarjan Lost jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lost on yhdysvaltalainen draamasarja, jonka ensiesitys Yhdysvalloissa oli 22. syyskuuta 2004 ABC:llä ja Suomessa 26. tammikuuta 2006 Nelosella. Sarjasta on esitetty sekä Yhdysvalloissa että Suomessa viisi tuotantokautta, ja ABC on kertonut Lostin loppuvan kuudennen tuotantokauden pääteeksi, jolloin sarjaa on tehty yhteensä 121 jakson verran.[1]

Sarjassa seurataan Oceanicin lennolta 815 selvinneiden ja saarella asuvien mennyttä, nykyistä ja tulevaa elämää. Jokaisessa jaksossa seurataan sekä saaren elämää että jonkin hahmon takaumia ja tulevia tapahtumia.

Seuraavissa listoissa termi "Keskeinen/set hahmo/t" tarkoittaa hahmoa tai hahmoja keiden tarina sisältyy jaksoon.

13. toukokuuta 2009 mennessä Lostia oli esitetty yhteensä 103 jakson verran ja viisi ensimmäistä tuotantokautta on saatavilla DVD:nä

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksojen määrä Esitysaika Suomessa Esitysaika Yhdysvalloissa DVD-julkaisu Blu-ray -julkaisu
1 25[2] 26. tammikuuta 2006 - 11. heinäkuuta 2006 22. syyskuuta 2004 - 25. toukokuuta 2005 6. syyskuuta 2005 16. kesäkuuta 2009 (US)
2 24[2] 31. elokuuta 2006 - 1. maaliskuuta 2007 21. syyskuuta 2006 - 24. toukokuuta 2007 7. joulukuuta 2006 16. kesäkuuta 2009 (US)
3 23[2] 16. elokuuta 2007 - 17. tammikuuta 2008 4. lokakuuta 2006 - 23. toukokuuta 2007 29. lokakuuta 2007 26. lokakuuta 2009 (UK)
4 14[2] 13. maaliskuuta 2008 - 5. kesäkuuta 2008 31. tammikuuta 2008 - 29. toukokuuta 2008 5. marraskuuta 2008 9. joulukuuta 2008 (US)
5 17[3] 5. maaliskuuta 2009 - 18. kesäkuuta 2009 21. tammikuuta 2009 - 13. toukokuuta 2009 23. lokakuuta 2009 8. joulukuuta 2009 (US)
6 18 25. helmikuuta 2010 - 10. kesäkuuta 2010 2. helmikuuta 2010 - 23. toukokuuta 2010 13. syyskuuta 2010 (UK) 24. elokuuta 2010 (US)

* Esitysten määrä televisiossa vaihtelee maakohtaisesti moniosaisten jaksojen takia, ks. tarkemmin alhaalta.

** Virallista julkaisupäivämäärää ei ole julkistettu vielä.

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (1. tuotantokausi)

Lostin ensimmäinen kausi esitettiin Yhdysvalloissa 22. syyskuuta 2004-25. toukokuuta 2005. Kauteen kuului 24 tavallisen jakson lisäksi yksi erikoisjakso; "Lost: The Journey", joka esitettiin 27. huhtikuuta 2005. Erikoisjaksossa selvitettiin saaren mysteereitä ja hahmojen menneisyyksiä. Suomessa ja Isossa-Britanniassa kaksituntinen päätösjakso, Exodus: Part 2 pistettiin puoliksi, jolloin syntyi myös Exodus: Part 3 niminen jakso.

Ensimmäinen kausi alkaa Oceanicin lennon 815 pudotessa autiolle ja trooppiselle saarelle, pakottaen ryhmän ventovieraita työskentelemään yhdessä selvitäkseen hengissä. Heidän selviytymistä kuitenkin uhkaa lukuisat mysteerit, mm. viidakkoon haudatun luukun sisältö, viidakossa metelöivä olento ja "Toisina" tunnettujen saaren alkuperäisasukkaiden motiivit. Kausi kattaa 44 selviytyjien ensimmäistä päivää saarella.

Ensiesitykset

Uusinnat

Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
101 26. tammikuuta 2006 22. syyskuuta 2004 Pilot: Part 1 Maahansyöksy Jack J. J. Abrams Jeffrey Lieber ja J.J. Abrams & Damon Lindelof
102 2. helmikuuta 2006 29. syyskuuta 2004 Pilot: Part 2 Selviytyminen Charlie ja Kate J.J. Abrams Jeffrey Lieber ja J.J. Abrams & Damon Lindelof
103 9. helmikuuta 2006 6. lokakuuta 2004 Tabula Rasa Tabula Rasa Kate Jack Bender Damon Lindelof
104 16. helmikuuta 2006 13. lokakuuta 2004 Walkabout Vaellus Locke Jack Bender David Fury
105 23. helmikuuta 2006 20. lokakuuta 2004 White Rabbit Valkoinen kani Jack Kevin Hooks Christian Taylor
106 2. maaliskuuta 2006 27. lokakuuta 2004 House of the Rising Sun Nousevan auringon luola Sun Michael Zinberg Javier Grillo-Marxuach
107 9. maaliskuuta 2006 3. marraskuuta 2004 The Moth Yöperhonen Charlie Jack Bender Jennifer Johnson ja Paul Dini
108 16. maaliskuuta 2006 10. marraskuuta 2004 Confidence Man Huijari Sawyer Tucker Gates Damon Lindelof
109 23. maaliskuuta 2006 17. marraskuuta 2004 Solitary Erakko Sayid Greg Yaitanes David Fury
110 30. maaliskuuta 2006 1. joulukuuta 2004 Raised By Another Toisen kasvattama Claire Marita Grabiak Lynne E. Litt
111 6. huhtikuuta 2006 8. joulukuuta 2004 All the Best Cowboys Have Daddy Issues Ongelmia isän kanssa Jack Stephen Williams Javier Grillo-Marxuach
112 13. huhtikuuta 2006 5. tammikuuta 2005 Whatever the Case May Be Salkun sisältö Kate Jack Bender Damon Lindelof & Jennifer Johnson
113 20. huhtikuuta 2006 12. tammikuuta 2005 Hearts and Minds Peliä sydämillä Boone Rod Holcomb Carlton Cuse & Javier Grillo-Marxuach
114 27. huhtikuuta 2006 19. tammikuuta 2005 Special Erilainen Michael ja Walt Greg Yaitanes David Fury
115 4. toukokuuta 2006 9. helmikuuta 2005 Homecoming Kotiinpaluu Charlie Kevin Hooks Damon Lindelof
116 11. toukokuuta 2006 16. helmikuuta 2005 Outlaws Lainsuojattomat Sawyer Jack Bender Drew Goddard
117 18. toukokuuta 2006 23. helmikuuta 2005 ...In Translation Erilaisia tulkintoja Jin Tucker Gates Javier Grillo-Marxuach & Leonard Dick
118 25. toukokuuta 2006 2. maaliskuuta 2005 Numbers Numerot Hurley Dan Attias Brent Fletcher & David Fury
119 1. kesäkuuta 2006 30. maaliskuuta 2005 Deus Ex Machina Deus Ex Machina Locke Robert Mandel Carlton Cuse & Damon Lindelof
120 8. kesäkuuta 2006 6. huhtikuuta 2005 Do No Harm Älä vahingoita Jack Stephen Williams Janet Tamaro
121 15. kesäkuuta 2006 4. toukokuuta 2005 The Greater Good Yhteisen asian nimissä Sayid David Grossman Leonard Dick
122 22. kesäkuuta 2006 11. toukokuuta 2005 Born to Run Karkulainen Kate Tucker Gates Javier Grillo-Marxuach
123 29. kesäkuuta 2006 18. toukokuuta 2005 Exodus: Part 1 Maastamuutto Lukuisia Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse
124 4. heinäkuuta 2006 25. toukokuuta 2005 Exodus: Part 2 Merimatka Lukuisia Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse
125 11. heinäkuuta 2006 25. toukokuuta 2005 Exodus: Part 3* Tienraivaajat Lukuisia Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse

* Huom! Exodus esitetty Suomessa kolmessa osassa, Yhdysvalloissa kahdessa.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (2. tuotantokausi)

Toinen kausi esitettiin USA:ssa 21. syyskuuta 2005-24. toukokuuta 2006. 23 tavallisen jakson lisäksi tuotantokauteen kuului kolme erikoisjaksoa, jossa pohdittiin saaren mysteereitä. Toisella kaudella näyttelijäkaartiinkin tuli muutamia muutoksia: Ian Somerhalder, joka esitti Boonea, jätti sarjan, kun taas Malcolm David Kelley, joka esitti Waltia esiintyi vain neljässä jakossa. Michelle Rodriguez (Ana Lucia Cortez), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr. Eko) ja Cynthia Watros (Libby) liittyivät päähenkilöihin. Suomessa, Iso-Brotanniassa ja Australiassa kaksituntinen kauden päätösjakso puolitettiin kahdeksi jaksoksi; Live Together, Die Alone: Part 1 ja Live Together, Die Alone: Part 2.

Toinen tuotantokausi esitteli muutamia uusia hahmoja, mm. Oceanicin lennon 815 takaosan selviytyjät ja saaren alkuperäisasukkaat. Saaren mytologiasta ja selviytyjien menneisyyksistä paljastuu enemmän. Dharma Initiative ja sen rahoittaja Hanso Foundation paljastetaan. Totuus "Toisista" alkaa selkeytyä. Toinen kausi käsittää yhteensä 23 päivää.

Ensiesitykset

Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
201 31. elokuuta 2006 21. syyskuuta 2005 Man of Science, Man of Faith Tiedettä ja uskoa Jack Jack Bender Damon Lindelof
202 7. syyskuuta 2006 28. syyskuuta 2005 Adrift Tuuliajolla Michael Stephen Williams Steven Maeda & Leonard Dick
203 14. syyskuuta 2006 5. lokakuuta 2005 Orientation Orientaatio Locke Jack Bender Javier Grillo-Marxuach & Craig Wright
204 21. syyskuuta 2006 12. lokakuuta 2005 Everybody Hates Hugo Kaikki vihaavat Hugoa Hurley Alan Taylor Edward Kitsis & Adam Horowitz
205 28. syyskuuta 2006 19. lokakuuta 2005 ...And Found Löytötavaroita Sun ja Jin Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof
206 5. lokakuuta 2006 9. marraskuuta 2005 Abandoned Hylätty Shannon Adam Davidson Elizabeth Sarnoff
207 12. lokakuuta 2006 16. marraskuuta 2005 The Other 48 Days Toiset 48 päivää Takaosan selviytyjät Eric Laneuville Damon Lindelof & Carlton Cuse
208 19. lokakuuta 2006 23. marraskuuta 2005 Collision Yhteentörmäys Ana Lucia Stephen Williams Javier Grillo-Marxuach & Leonard Dick
209 26. lokakuuta 2006 30. marraskuuta 2005 What Kate Did Katen teot Kate Paul Edwards Steven Maeda & Craig Wright
210 2. marraskuuta 2006 11. tammikuuta 2006 The 23rd Psalm Psalmi 23 Mr. Eko Matt Earl Beesley Carlton Cuse & Damon Lindelof
211 9. marraskuuta 2006 18. tammikuuta 2006 The Hunting Party Jahtiporukka Jack Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim
212 16. marraskuuta 2006 25. tammikuuta 2006 Fire + Water Tulta ja vettä Charlie Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz
213 23. marraskuuta 2006 8. helmikuuta 2006 The Long Con Vedätys Sawyer Roxann Dawson Steven Maeda & Leonard Dick
214 30. marraskuuta 2006 15. helmikuuta 2006 One of Them Yksi niistä muista Sayid Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse
215 7. joulukuuta 2006 1. maaliskuuta 2006 Maternity Leave Äitiysloma Claire Jack Bender Dawn Lambertsen Kelly & Matt Ragghianti
216 14. joulukuuta 2006 22. maaliskuuta 2006 The Whole Truth Koko totuus Sun Karen Gaviola Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim
217 11. tammikuuta 2007 29. maaliskuuta 2006 Lockdown Lukitus Locke Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof
218 18. tammikuuta 2007 5. huhtikuuta 2006 Dave Dave Hurley Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz
219 25. tammikuuta 2007 12. huhtikuuta 2006 S.O.S. S.O.S. Rose ja Bernard Eric Laneuville Steven Maeda & Leonard Dick
220 1. helmikuuta 2007 3. toukokuuta 2006 Two for the Road Kaksi lähtöryyppyä Ana Lucia Paul Edwards Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim
221 8. helmikuuta 2007 10. toukokuuta 2006 ? Kysymysmerkki Mr. Eko Deran Sarafian Damon Lindelof & Carlton Cuse
222 15. helmikuuta 2007 17. toukokuuta 2006 Three Minutes Kolme minuuttia Michael Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz
223 22. helmikuuta 2007
1. maaliskuuta 2007
24. toukokuuta 2006 Live Together, Die Alone Yhdessä elää, yksin kuolee* Desmond Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof

* Huom! Kaksituntinen päätösjakso esitetty Yhdysvalloissa yhdessä, Suomessa kahdessa osassa.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (3. tuotantokausi)

Kolmatta tuotantokautta alettiin esittää USA:ssa 4. lokakuuta 2006 alkaen. Kauteen kuului 22 jaksoa jotka esitettiin kahdessa "ryhmässä". Ensimmäinen ryhmä sisälsi kuusi jaksoa ja toinen 16 jaksoa, ja niiden välissä oli 12 viikon tauko. 22 tavallisen jakson lisäksi kauteen kuului myös kaksi erikoisjaksoa; Lost: A Tale of Survival ja The Lost Survival Guide.

Harold Perrineau Jr., Maggie Grace, Michelle Rodriguez ja Cynthia Watros, jotka esittivät Michaelia, Shannonia, Ana Luciaa ja Libbyä jättivät sarjan toisen tuotantokauden lopussa. Michael Emersonista (joka esittää Benjamin Linusta) ja Henry Ian Cusickista (Desmond) tuli vakiohahmoja Lostin kolmannelle kaudelle. Elizabeth Mitchell liittyi myös vakiokaartiin, kuten myös Kiele Sanchez ja Rodrigo Santoro (kaksikko kuitenkin poistui sarjasta lähes heti ensiesiintymisensä jälkeen).

Kolmas kausi jatkuu 67 päivää onnettomuuden jälkeen ja jatkuu siitä mihin toinen kausi jäi; kolmea selviytyjää pidetään vankeina "Toisten" luona. "Toisista" selviää kauden myötä lisää, kuten myös DHARMAsta. Selviytyjiä uhkaa jatkuvasti viholliset, ja joskus myös ystävät. Selviytyjät ottavat myös yhteyttä lauttaan, jonka he uskovat olevan pelastuksensa. Kolmas kausi sisältää 24 päivää.

Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
301 16. elokuuta 2007 4. lokakuuta 2006 A Tale of Two Cities Kaksi kaupunkia Jack Jack Bender Damon Lindelof
302 23. elokuuta 2007 11. lokakuuta 2006 The Glass Ballerina Lasinen ballerina Sun ja Jin Paul Edwards Jeff Pinkner & Drew Goddard
303 30. elokuuta 2007 18. lokakuuta 2006 Further Instructions Lisäohjeita Locke Stephen Williams Carlton Cuse & Elizabeth Sarnoff
304 6. syyskuuta 2007 25. lokakuuta 2006 Every Man for Himself Pelastukoon ken voi Sawyer Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz
305 13. syyskuuta 2007 1. marraskuuta 2006 The Cost of Living Elämisen hinta Mr. Eko Jack Bender Alison Schapker & Monica Owusu-Breen
306 20. syyskuuta 2007 8. marraskuuta 2006 I Do Tahdon Kate Tucker Gates Damon Lindelof & Carlton Cuse
307 27. syyskuuta 2007 7. helmikuuta 2007 Not in Portland Ei Portlandissa Juliet Burke Stephen Williams Carlton Cuse & Jeff Pinkner
308 4. lokakuuta 2007 14. helmikuuta 2007 Flashes Before Your Eyes Välähdyksiä Desmond Jack Bender Damon Lindelof & Drew Goddard
309 11. lokakuuta 2007 21. helmikuuta 2007 Stranger in a Strange Land Vieraalla maalla Jack Paris Barclay Elizabeth Sarnoff & Christina M. Kim
310 18. lokakuuta 2007 28. helmikuuta 2007 Tricia Tanaka Is Dead Tricia Tanaka on kuollut Hurley Eric Laneuville Edward Kitsis & Adam Horowitz
311 25. lokakuuta 2007 7. maaliskuuta 2007 Enter 77 Näppäile 77 Sayid Stephen Williams Carlton Cuse & Damon Lindelof
312 1. marraskuuta 2007 14. maaliskuuta 2007 Par Avion Linnuntie Claire Paul Edwards Christina M. Kim & Jordan Rosenberg
313 8. marraskuuta 2007 21. maaliskuuta 2007 The Man from Tallahassee Mies Tallahasseesta Locke Jack Bender Drew Goddard & Jeff Pinkner
314 15. marraskuuta 2007 28. maaliskuuta 2007 Exposé Paljastus Nikki Fernandez ja Paulo Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz
315 22. marraskuuta 2007 4. huhtikuuta 2007 Left Behind Hylätyt Kate Karen Gaviola Damon Lindelof & Elizabeth Sarnoff
316 29. marraskuuta 2007 11. huhtikuuta 2007 One of Us Yksi meistä Juliet Jack Bender Carlton Cuse & Drew Goddard
317 6. joulukuuta 2007 18. huhtikuuta 2007 Catch-22 Pattitilanne Desmond Stephen Williams Jeff Pinkner & Brian K. Vaughan
318 13. joulukuuta 2007 25. huhtikuuta 2007 D.O.C. Hedelmöityshetki Sun Fred Toye Edward Kitsis & Adam Horowitz
319 20. joulukuuta 2007 3. toukokuuta 2007 The Brig Tyrmä Locke Eric Laneuville Damon Lindelof & Carlton Cuse
320 27. joulukuuta 2007 9. toukokuuta 2007 The Man Behind the Curtain Mies taustalla Ben Bobby Roth Elizabeth Sarnoff & Drew Goddard
321 3. tammikuuta 2008 16. toukokuuta 2007 Greatest Hits Suurimmat hitit Charlie Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz
322 10. tammikuuta 2008 23. toukokuuta 2007 Through The Looking Glass Peili 1/2 Jack Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof
323 17. tammikuuta 2008 23. toukokuuta 2007 Through The Looking Glass Peili 2/2* Jack Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof

* Huom! Kaksituntinen päätösjakso esitetty Yhdysvalloissa yhdessä, Suomessa kahdessa osassa.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (4. tuotantokausi)

Neljättä tuotantokautta alettiin esittää 31. tammikuuta 2008 ja se päättyi 29. toukokuuta 2008. Kauden tuotanto aloitettiin jo elokuussa 2007, mutta keskeytettiin marraskuussa 2007 kirjoittajien lakon takia. Alkuperäisesti kaikki kuusitoista jaksoa piti esittää yhtenäisenä ryhmänä, jota ei pätkittäisi erinäiset tauot. Lakon jälkeen päätettiin, että kauden tarinaa muokattaisiin sellaiseksi mitä sarjan luonnissa mukana ollut Damon Lindelof kutsui "lean, mean five"-nimellä. Tämä suunnitelma sisälsi kolmituntisen päätösjakson.

Adewale Akinnuoye-Agbaje ja Dominic Monaghan, jotka näyttelivät Mr. Ekoa ja Charlieta jättivät sarjan kun taas Harold Perrineau Jr. palasi sarjaan Michaelin roolissa. Periineaun lisäksi sarjan vakiokaartiin liittyi kolme muuta näyttelijää; Jeremy Davies, Ken Leung ja Rebecca Mader, jotka näyttelevät Daniel Faradayta, Miles Straumea ja Charlotte Lewisia.

Neljäs kausi jatkaa saarelaisten elämää 91 päivää onnettomuuden jälkeen. Kausi keskittyy selviytyjien kahtia jakaantumiseen, heidän saatua yhteyden lauttaan. Kauden etuumien ansiosta seurataan Oceanicin kuutosten (viisi alkuperäistä selviytyjää ja Aaron, jotka pääsivät pois saarelta ja palasivat vanhoihin elämiinsä) elämää heidän päästyään pois saarelta. Kausi käsittää 17 päivää.

Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
401 13. maaliskuuta 2008 31. tammikuuta 2008 The Beginning of the End Lopun alku Hurley Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse
402 20. maaliskuuta 2008 7. helmikuuta 2008 Confirmed Dead Todettu menehtyneiksi Faraday, Charlotte, Miles, Frank & Naomi Stephen Williams Drew Goddard & Brian K. Vaughan
403 27. maaliskuuta 2008 14. helmikuuta 2008 The Economist Ekonomisti Sayid Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz
404 3. huhtikuuta 2008 21. helmikuuta 2008 Eggtown Huono vaihtokauppa Kate Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Greggory Nations
405 10. huhtikuuta 2008 28. helmikuuta 2008 The Constant Vakio Desmond Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof
406 17. huhtikuuta 2008 6. maaliskuuta 2008 The Other Woman Toinen nainen Juliet Eric Laneuville Drew Goddard & Christina M. Kim
407 24. huhtikuuta 2008 13. maaliskuuta 2008 Ji Yeon Ji Yeon Sun ja Jin Stephen Semel Edward Kitsis & Adam Horowitz
408 1. toukokuuta 2008 20. maaliskuuta 2008 Meet Kevin Johnson Kevin Johnson Michael Stephen Williams Elizabeth Sarnoff & Brian K. Vaughan
409 8. toukokuuta 2008 24. huhtikuuta 2008 The Shape of Things to Come Tulevaisuus muotoutuu Ben Jack Bender Brian K. Vaughan & Drew Goddard
410 15. toukokuuta 2008 1. toukokuuta 2008 Something Nice Back Home Mukava juttu kotona Jack Stephen Williams Edward Kitsis & Adam Horowitz
411 22. toukokuuta 2008 8. toukokuuta 2008 Cabin Fever Mökkihöperyys Locke Paul Edwards Elizabeth Sarnoff & Kyle Pennington
412 29. toukokuuta 2008 15. toukokuuta 2008 There's No Place Like Home: Part 1 Ei ole kodin voittanutta 1/2 Jack, Hurley, Sayid, Sun & Kate Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse
413/414 5. kesäkuuta 2008 29. toukokuuta 2008 There's No Place Like Home: Part 2 & 3 Ei ole kodin voittanutta 2/2 Jack, Hurley, Sayid, Sun & Kate Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (5. tuotantokausi)

Viidettä tuotantokautta alettiin esittää 21. tammikuuta 2009 ja se sisältää yhteensä 17 jaksoa. Viides kausi seuraa kahta aikajanaa; ensimmäinen sijoittuu saarelle, jossa jäljelle jääneet selviytyjät alkavat siirtyä ajasta toiseen, Benin siirrettyä saarta. Toinen sijoittuu saaren ulkopuolelle Locken kuoleman aikaan ja Jackin ja Benin yritykseen saada Oceanicin kuutoset palaamaan saarelle Locken ruumiin kanssa. Toinen kauden osa alkaa ajassa liikkumisten loputtua ja Oceanicin kuutosten palattua saarelle Ajira Airwaysin lennon 316 kanssa. Sarja jatkaa kahden aikajanan seuraamista, jotka ovat molemmat saarella. Ensimmäinen sijoittuu vuoteen 1977, jonne ajassa matkustaneet selviytyjät ovat jääneet ja jossa Oceanicin kuutoset on. Toinen sjoittuu saarelle vuonna 2008, jolloin lento 316 haaksirikkoutui saarelle.

Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
501 5. maaliskuuta 2009 21. tammikuuta 2009 Because You Left Lähdön hinta Lukuisia Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse
502 12. maaliskuuta 2009 21. tammikuuta 2009 The Lie Valhe Hurley Jack Bender Edward Kitsis & Adam Horowitz
503 19. maaliskuuta 2009 28. tammikuuta 2009 Jughead Jughead Desmond Rod Holcomb Elizabeth Sarnoff & Paul Zbyszewski
504 26. maaliskuuta 2009 4. helmikuuta 2009 The Little Prince Pikku prinssi Kate Stephen Williams Brian K. Vaughan & Melinda Hsu Taylor
505 2. huhtikuuta 2009 11. helmikuuta 2009 This Place Is Death Kuoleman saari Sun ja Jin Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz
506 9. huhtikuuta 2009 18. helmikuuta 2009 316 Paluu saarelle Jack Stephen Williams Damon Lindelof & Carlton Cuse
507 16. huhtikuuta 2009 25. helmikuuta 2009 The Life and Death of Jeremy Bentham Benthamin elämä ja kuolema Locke Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof
508 23. huhtikuuta 2009 4. maaliskuuta 2009 LaFleur LaFleur Sawyer Mark Goldman Elizabeth Sarnoff & Kyle Pennington
509 30. huhtikuuta 2009 18. maaliskuuta 2009 Namaste Namaste Lukuisia Jack Bender Paul Zbyszewski & Brian K. Vaughan
510 7. toukokuuta 2009 25. maaliskuuta 2009 He's Our You Samanlainen mies Sayid Greg Yaitanes Edward Kitsis & Adam Horowitz
511 14. toukokuuta 2009 1. huhtikuuta 2009 Whatever Happened, Happened Mennyt on mennyttä Kate Bobby Roth Carlton Cuse & Damon Lindelof
512 21. toukokuuta 2009 8. huhtikuuta 2009 Dead is Dead Kuollut on kuollut Ben Stephen Williams Brian K. Vaughan & Elizabeth Sarnoff
513 28. toukokuuta 2009 15. huhtikuuta 2009 Some Like it Hoth Vainajat puhuvat Miles Jack Bender Melinda Hsu Taylor & Greggory Nations
514 4. kesäkuuta 2009 29. huhtikuuta 2009 The Variable Muuttuja Daniel Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz
515 11. kesäkuuta 2009 6. toukokuuta 2009 Follow the Leader Seuraa johtajaa Ei kukaan Stephen Williams Paul Zbyszewski & Elizabeth Sarnoff
516 18. kesäkuuta 2009 13. toukokuuta 2009 The Incident Onnettomuus 1/2 Jacob Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse
517 25. kesäkuuta 2009 13. toukokuuta 2009 The Incident Onnettomuus 2/2* Jacob Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse

* Huom! Kaksituntinen päätösjakso esitetty Yhdysvalloissa yhdessä, Suomessa kahdessa osassa.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lost (6. tuotantokausi)

Kuudennen ja viimeisen tuotantokauden kuvaukset alkoivat elokuussa 2009. Kausi sisältää suunnitellun 17 jakson sijaan 18 jaksoa. Kausi päättää sarjan ja tuo ratkaisuja moniin sen mysteereihin. Kauden kuluessa 5. kaudella nähdyt monitasoiset aikajanat juonessa yhdistyvät, ja kausi esittelee toisen todellisuuden, jolla Oceanic 815 ei pudonnutkaan.

  • Kuudennen kauden esitys alkoi Yhdysvalloissa ABC:lla 2. helmikuuta 2010 ja Suomessa Nelosella 25. helmikuuta 2010.


Esityspäivä Suomessa Alkuperäinen esityspäivä Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Keskeinen/set hahmo/t Ohjaaja/t Käsikirjoittaja/t
601-02 25. helmikuuta 2010 2. helmikuuta 2010 LA X Lentokenttä - Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse
603 4. maaliskuuta 2010 9. helmikuuta 2010 What Kate Does Pakomatka Kate Paul Edwards Edward Kitsis & Adam Horowitz
604 11. maaliskuuta 2010 16. helmikuuta 2010 The Substitute Sijainen Locke Tucker Gates Elizabeth Sarnoff & Melinda Hsu Taylor
605 18. maaliskuuta 2010 23. helmikuuta 2010 Lighthouse Majakka Jack Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof
606 25. maaliskuuta 2010 2. maaliskuuta 2010 Sundown Auringonlasku Sayid Bobby Roth Paul Zbyszewski & Graham Roland
607 1. huhtikuuta 2010 9. maaliskuuta 2010 Dr. Linus Tohtori Linus Ben Mario Van Peebles Edward Kitsis & Adam Horowitz
608 8. huhtikuuta 2010 16. maaliskuuta 2010 Recon Tiedusteluretki Sawyer Jack Bender Elizabeth Sarnoff & Jim Galasso
609 15. huhtikuuta 2010 23. maaliskuuta 2010 Ab Aeterno Iankaikkisuudesta Richard Tucker Gates Melinda Hsu Taylor & Greggory Nations
610 22. huhtikuuta 2010 30. maaliskuuta 2010 The Package Paketti Sun & Jin Paul Edwards Paul Zbyszewski & Graham Roland
611 29. huhtikuuta 2010 6. huhtikuuta 2010 Happily Ever After Onnellinen elämä Desmond Jack Bender Carlton Cuse & Damon Lindelof
612 6. toukokuuta 2010 13. huhtikuuta 2010 Everybody Loves Hugo Kaikki rakastavat Hugoa Hurley Daniel Attias Edward Kitsis & Adam Horowitz
613 13. toukokuuta 2010 20. huhtikuuta 2010 The Last Recruit Viimeinen värvätty - Stephen Semel Paul Zbyszewski & Graham Roland
614 20. toukokuuta 2010 27. huhtikuuta 2010 The Candidate Ehdokas Jack & Locke Jack Bender Elizabeth Sarnoff & Jim Galasso
615 27. toukokuuta 2010 11. toukokuuta 2010 Across The Sea Meren takaa Jacob ja Musta-asuinen mies Tucker Gates Damon Lindelof & Carlton Cuse
616 3. kesäkuuta 2010 18. toukokuuta 2010 What They Died For Syy kuolla - Paul Edwards Edward Kitsis, Adam Horowitz & Elizabeth Sarnoff
617-18 10. kesäkuuta 2010 23. toukokuuta 2010 The End Loppu - Jack Bender Damon Lindelof & Carlton Cuse

Erikoisjaksot: 2005-2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä osiossa on kaikki Lostin erikois- ja kertausjaksot, jotka Lostin tiimi teki. Teknisesti nämä jaksot koostuvat klipeistä, mutta niitä kuvaillaan erikoisjaksoiksi klippiohjelmien negatiivisen palautteen vuoksi.

Nimi Suomenkielinen nimi Kertoja/t Jaksot joiden välissä esitetty Katsoja määrä (miljoonissa) Esityspäivä
Lost: The Journey - Brian Cox
Evangeline Lilly & Dominic Monaghan
Älä vahingoita & Yhteisen asian nimissä 13.7[4] 27. huhtikuuta 2005
Destination Lost - Peter Coyote Exodus & Tiedettä ja uskoa 15.27[5] 21. syyskuuta 2005
Lost: Revelation - Peter Coyote
& J. J. Abrams
Katen teot &Psalmi 23 13.52[6] 11. tammikuuta 2006
Lost: Reckoning - Peter Coyote S.O.S. & Kaksi lähtöryypyä 12.00[7] 26. huhtikuuta 2006
Lost: A Tale of Survuval Lost: Selviytyjien tarina Michael Emerson Yhdessä elää, yksin kuolee & Kaksi kaupunkia 9.00[8] 27. syyskuuta 2006
(Suomi: 9. elokuuta 2007)
The Lost Survivor Guide - Kyle MacLachlan
Damon Lindelof
& Carlton Cuse
Tahdon & Ei Portlandissa 8.844 [9] 7. helmikuuta 2007
The Answers - Kyle MacLachlan
Damon Lindelof
& Carlton Cuse
Suurimmat hitit & Peili 9.12[10] 17. toukokuuta 2007
Lost: Past, Present & Future - Michael Emerson Peili & Lopun alku 9.474[11] 31. tammikuuta 2008
Lost: Destiny Calls - Doug Hutchison
Damon Lindelof & Carlton Cuse
Ei ole kodin voittanutta & Lähdön hinta 9.379[12] 21. tammikuuta 2009
Lost: The Story of Oceanic 6 - Nestor Carbonell Vainajat puhuvat & Muuttuja 6.745[13] 22. huhtikuuta 2009
Lost: A Journey in Time - Michael Emerson
Damon Lindelof & Carlton Cuse
Seuraa johtajaa & Onnettomuus 6.33[14] 13. toukokuuta 2009
Lost: Final Chapter - Michael Emerson Onnettomuus & Lentokenttä 9.9[15] 31. tammikuuta 2010
Lost: The Final Journey[16] - Titus Welliver What They Died For & The End 9.926[17] 23. toukokuuta 2010

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lost set for three more years 2007-05-06. Variety. Viitattu 2009-05-01.
  2. a b c d Cuse, Carlton; Lindelof, Damon: The Official LOST Audio Podcast: April 9th, 2009 9.4.2009. American Broadcasting Company (ABC.com). Viitattu 9.4.2009.
  3. Lost Fans Will Get an Uninterrupted Season 5 TV Guide. Viitattu 2009-02-08.
  4. Weekly Program Rankings May 3, 2005. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-29.
  5. Weekly Program Rankings September 27, 2005. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-29.
  6. Weekly Program Rankings January 18, 2006. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-29.
  7. Weekly Program Rankings Wrap-Up May 2, 2006. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-29.
  8. Weekly Program Rankings Wrap-Up October 3, 2006. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-29.
  9. "Weekly Program Rankings". ABC Medianet. February 13, 2007. http://abcmedianet.com/web/dnr/dispDNR.aspx?id=021307_05. Retrieved 2008-07-23.
  10. Weekly Program Rankings May 22, 2007. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-23.
  11. Gorman, Bill, (February 24, 2008) "Top Time-Shifted Broadcast Shows, January 28–February 3", TV by the Numbers. Retrieved on March 26, 2008.
  12. Gorman, Bill: Wednesday’s American Idol Has Most DVR Viewers, 90210 Has Greatest Share Of Viewing By DVR February 10, 2009. TV by the Numbers. Viitattu February 11, 2009.
  13. Seidman, Robert: Top ABC Primetime Shows, April 20–26, 2009 April 28, 2009. TV by the Numbers. Viitattu April 28, 2010.
  14. Weekly Program Rankings May 19, 2009. ABC Medianet. Viitattu 2008-07-23.
  15. Gorman, Bill: The “Lost” Premiere is Up Year to Year in Total Viewers and Adults 18-49, Registering the Series’ Top-Rated Telecast with Young Adults in Nearly 2 Years February 3, 2010. TV by the Numbers. Viitattu April 28, 2010.
  16. A TWO-HOUR RETROSPECTIVE LOOK AT THE PAST SIX SEASONS OF ONE OF THE MOST CRITICALLY-ACCLAIMED AND TALKED-ABOUT SHOWS OF THE PAST DECADE KICKS OFF THE "LOST" SERIES FINALE EVENT WITH "THE FINAL JOURNEY," SUNDAY, MAY 23 ON ABC May 3, 2010. ABC Medianet. Viitattu May 4, 2010.
  17. TV Ratings Top 25: Dancing Tops Idol With Viewers Again, Lost Finale Wins With Adults 18-49 tvbythenumbers.com. Viitattu 20.8.2010. (englanniksi)