Titus Welliver

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Titus Welliver
Titus Welliver vuonna 2015.
Titus Welliver vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt12. maaliskuuta 1961 (ikä 62)[1]
New Haven, Connecticut, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, taidemaalari
Puoliso Heather Wielandt (1989–?) (eronnut)
Joanna Heimbold (1998–2004) (eronnut)
Elizabeth W. Alexander (2005–2012) (kuollut)
Jose Stemkens (2014–)
Lapset 3
Näyttelijä
Aktiivisena 1990–
Merkittävät roolit James Savoy
(Transformers – Tuhon aikakausi)
Mies mustissa
(Lost)
rikostutkija Harry Bosch
(Bosch)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Titus Welliver (s. 12. maaliskuuta 1961) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja taidemaalari. Michael Connellyn menestysromaaneihin perustuvassa televisiosarjassa Bosch hän näyttelee pääroolia rikostutkija Harry Boschia. TV-sarjassa Lost Welliver näytteli Mies mustissa -nimistä hahmoa.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Titus Welliver syntyi New Havenissa vanhempinaan muotikuvaaja Norma Cripps ja taidemaalari Neil Welliver. Isänsä tavoin myös Titus tunnetaan näyttelijän töiden lisäksi taidemaalarina. 1980-luvulla Welliver opiskeli New Yorkin yliopistossa pääaineenaan draama.

Titus Welliverin kaikki kolme sisarusta ovat kuolleet: Isoveli Silas, joka kuoli lihastautiin, pikkusisko, joka kuoli lapsena sekä pikkuveli Eli, joka kuoli Thaimaassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on näytellyt muun muassa televisiosarjoissa Lost, Bosch, NYPD Blue, Brooklyn South, Kovat otteet, Elämän pyörteissä, Deadwood, Pako, Sons of Anarchy, Good Wife ja Mentalist. Lisäksi hän on näytellyt elokuvissa Transformers – Tuhon aikakausi, The Town, The Doors, Argo ja Promised Land.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Welliver on ollut naimisissa neljä kertaa. Avioliitot Heather Wielandtin ja näyttelijä Joanna Heimboldin kanssa päättyivät eroon. Kolmas vaimo tuottaja Elizabeth W. Alexander kuoli vuonna 2012 rintasyöpään.

Welliverillä on tytär Elizabeth W. Alexanderin kanssa sekä kaksi poikaa Joanna Heimboldin kanssa.

Titus Welliver meni naimisiin neljännen vaimonsa, saksalaisen muotikonsultin ja entisen mallin Jose Stemkensin kanssa vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]