Suurimmat hitit (Lost)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suurimmat hitit
Lost-jakso
Jakson nro. Kausi 3
Jakso 21
Ohjannut Stephen Williams
Käsikirjoittanut Edward Kitsis
Adam Horowitz
Alkuperäinen
esityspäivä
16. toukokuuta 2007
Vierailevat näyttelijät

Tania Raymonde
Blake Bashoff
Nestor Carbonell
Mira Furlan
Brian Goodman
Marsha Thomason
Neil Hopkins
John Henry Canavan

L. Scott Caldwell
Sam Anderson
Lana Parrilla
Tracy Middendorf
Andrea Gabriel
Jeremy Shada
Zack Shada
Joshua Hancock

Jaksot
← Edellinen
Mies taustalla
Seuraava →
Peili
Lost (3. tuotantokausi)
Luettelo televisiosarjan Lost jaksoista

Suurimmat hitit (engl. Greatest Hits) on yhdysvaltalaisen draamasarjan Lostin (2004–2010) kolmannen tuotantokauden 21. jakso. Sen ovat käsikirjoittaneet vastaava tuottaja Edward Kitsis ja vastaava tuottaja Adam Horowitz. Sen on ohjannut tuottaja Stephen Williams. ”Suurimmat hitit” on järjestyksessään sarjan 70. jakso. Jakso esitettiin ensi kerran Yhdysvalloissa ABC-kanavalla 16. toukokuuta 2007, jolloin se saavutti 12 miljoonaa katsojaa. Se toi sarjan leikkaajille Golden Reel -palkintoehdokkuuden.

Jakson tarina sijoittuu joulukuuhun 2004, yli yhdeksänkymmentä päivää sen jälkeen kun Oceanic Airlinesin lento 815 törmäsi mysteeriselle saarelle. Osa lentoturman selviytyjistä valmistautuu saarella ennestään asuvien ”Toisten” hyökkäykseen, kun taas loput valmistautuvat saamaan yhteyden lähistöllä sijaitsevaan laivaan. Charlie Pace (Dominic Monaghan) muistelee elämänsä parhaimpia hetkiä, samalla kun hän valmistautuu toteuttamaan lähes varman itsemurhatehtävän.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisten johtaja Ben Linus (Michael Emerson) käskee kymmenen miehen ryhmän menemään selviytyjien leiriin ja sieppaamaan kaikki raskaana olevat naiset tutkimuksia varten. Benin adoptoitu tytär Alex (Tania Raymonde) pyytää hänen poikaystäväänsä Karlia varoittamaan selviytyjiä tästä. Selviytyjien johtaja Jack Shephard (Matthew Fox) aikoo tappaa hyökkääjät Danielle Rousseaun (Mira Furlan) löytämällä dynamiitilla. Sayid Jarrah (Naveen Andrews), Jin Kwon (Daniel Dae Kim) ja Bernard Nadler (Sam Anderson) jäävät rannalle räjäyttämään dynamiitit Toisten saapuessa.

Desmond Hume (Henry Ian Cusick) on saanut ennustuksia Charlien kuolemasta jo jonkin aikaa. Hän kertoo Charlielle uusimmasta näystään: Charlien tyttöystävä Claire Littleton (Emilie de Ravin) ja tämän vauva Aaron pääsevät helikopterin kyydissä pois saarelta, jos Charlie kääntää erästä kytkintä Dharma Initiativen tutkimusasemalla. Lisäksi Charlien pitää kuolla, jotta ennustus toteutuu. Sayid kertoo Jackille ettei hän ole onnistunut lähettämään signaalia Naomi Dorrit (Marsha Thomason) satelliittipuhelimella, koska Rousseaun hätäsignaali tukkii taajuutta. Mutta vaikka hätäsignaali kytkettäisiin pos päältä, puhelin ei pystyisi lähettämään signaalia, sillä Ben käyttää Dharman Peili-tutkimusasemaa häiritäkseen saaren kaikkia signaaleja. Selviytyjät tarvitsevat jonkun kääntämään kytkintä asemalla, mikä on lähes varma itsemurhatehtävä; Charlie ilmoittautuu vapaaehtoiseksi.

Naomi kertoo Charlielle, että tämän rockyhtye Drive Shaft julkaisi sen suurimpia hittejä sisältävän kokoelma-albumin, kun tieto lentoturmasta ja Charlien ilmeisestä kuolemasta uutisoitiin. Takaumissa näytetään Charlien elämän parhaimmat hetket, jotka hän kirjoittaa paperille ja antaa Desmondin kautta Clairelle. Charlien lista laskevassa järjestyksessä:

  • Kun hän kuuli yhtyeensä hitin radiosta ensimmäistä kertaa.
  • Kun hänen isänsä opetti häntä uimaan.
  • Kun hänen veljensä Liam antoi hänelle heidän isoisänsä DS-sormuksen, jonka mukaan Drive Shaft on nimetty.
  • Kun hänen varkaalta pelastamansa nainen kutsui häntä sankariksi.
  • Yö, jona hän tapasi Clairen.

Ennen lähtemistään, Charlie vakuuttaa Clairelle, että hän selviää, suutelee tätä ja jättää sormuksensa Aaronin kehtoon. Kun Charlie ja Desmond saapuvat veneellä aseman ylle, Charlie lyö Desmondin airolla tajuttomaksi, ja sukeltaa veteen. Päästyään asemalle, kaksi naista, Greta (Lana Parilla) ja Bonnie (Tracy Middendorf), osoittavat Charlieta aseella.[1]

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saarella tapahtuvat kohtaukset kuvattiin 9.–12. huhtikuuta 2007 välisenä aikana.[2][3] Jakson yksityiskohtainen juonikuvaus päätyi internetiin ennen jakson esittämistä.[4] Disney tutki vuotoa.[5] Dharma-aseman nimi on otettu Lewis Carrollin romaanista Liisan seikkailut peilimaailmassa.[6] Dominic Monaghan otti mallia Leonardo DiCaprion suorituksesta Titanicissa, ja avasi hetkeksi suunsa veden alla, jotta näyttäisi siltä, että hän olisi suuremmassa vaarassa.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Williams, Stephen (ohjaaja); Kitsis, Edward (käsikirjoittaja) & Horowitz, Adam (käsikirjoittaja): ”Greatest Hits” (3. tuotantokausi, 21. jakso) Lost. 2007. ABC. Viitattu 31.3.2015. (englanniksi)
  2. Mira Furlan in the Greatest Hits gallery.lost-media.com. 9.4.2007. Arkistoitu 2.10.2012. Viitattu 9.4.2015.
  3. Dominic Monaghan in Greatest Hits gallery.lost-media.com. 12.4.2007. Arkistoitu 13.7.2015. Viitattu 9.4.2015.
  4. Lachonis, Jon: Lost – When Spoilers Attack! BuddyTV. 20.5.2007. Viitattu 9.4.2015. (englanniksi)
  5. Ausiello, Michael: Does ABC know how the rattlesnake leaked? TVGuide. 30.5.2007. Viitattu 9.4.2015. (englanniksi)
  6. Cuse, Carlton & Lindelof, Damon: Lost Official Audio Podcast 21.5.2007. American Broadcasting Entertainment. Viitattu 9.4.2015. (englanniksi)
  7. ”Lost: On Location – Greatest Hits”. Lost: The Complete Third Season – The Unexplored Experience, Buena Vista Home Entertainment. Erikoismateriaali, levy 7. Julkaistu 25.1.2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]