Desmond Hume

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Desmond David Hume
Näyttelijä(t) Henry Ian Cusick
Ensiesiintyminen Tiedettä ja uskoa
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Yhdessä elää, yksin kuolee
Välähdyksia
Pattitilanne
Vakio
Jughead
Onnellinen elämä
Henkilötiedot
Koko nimi Desmond David Hume
Asuinpaikka Glasgow, Skotlanti, Iso-Britannia

Desmond David Hume on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa draamasarjassa Lost. Sarjassa häntä näyttelee Henry Ian Cusick. Desmond Hume ei ollut mukana lennolla 815, vaan haaksirikkoutui saarelle purjehduskilpailussa kolme vuotta aiemmin. Desmondin nimen takana on valistusajan filosofi David Hume.

Ennen haaksirikkoa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Desmond on alkuperäisesti kotoisin Glasgowsta, Skotlannista ja hän on suuri Celtic Football Clubin fani. Oltuaan kihloissa Ruth-nimisen naisen kanssa kuuden vuoden ajan, Desmond jänistää viikkoa ennen häitä. Hän sammuu liian alkoholin takia ja herää Veli Campbell -nimisen munkin hoivista. Desmond päättää liittyä veljeskuntaan kuullessaan korkeamman äänen kutsuvan häntä. Pian valansa vannomisen jälkeen Ruthin veli käy syyttämässä Desmondia Ruthin sydämen särkemisestä. Tavattuaan Ruthin Desmond murtautuu syyllisyyden tuskissaan luostarin viinikellariin ja alkaa juopotella. Sen tuloksena hänet vapautetaan hänet veljeskunnasta. Ennen Desmondin lähtöä Campbell pyytää häntä suorittamaan viimeisen tehtävän; avustamaan Pennyä lastaamaan viinilaatikoita autoonsa. Pari huomaa vetovoimaa välillään. Penny pyytää Desmondia myös purkamaan lastin Carlislessä. Kaksi vuotta myöhemmin he muuttavat yhteiseen asuntoon.

Desmond menee tapaamaan Pennyn isää, Charles Widmorea pyytääkseen siunaustaan parin avioliitolle, aikoessaan kosia Pennyä. Charles kuitenkin sanoo, ettei Desmond ole tarpeeksi hyvä hänen tyttärelleen, joka ansaitsee vain parasta. Kun Desmond ei pystynyt maksamaan valokuvaa itsestään ja Pennystä, hän uskoo ettei pysty elättämään itseään ja Pennyä, ja uskoen Pennyn ansaitsevan parempaa, hän päättää erota. Yrittäessään todistaa Charlesille olevansa rohkea ja kunnollinen mies, hän liittyy Skotlannin rykmenttiin britannialaisessa armeijassa. Jouduttuaan vankilaan ei-tiedossa-olevasta rikoksesta Desmond erotetaan armeijasta. Vankilan ulkopuolella Charles tapaa Desmondin ja myöntää kaapanneensa kaikki Desmondin Pennylle kirjoittamat kirjeet ja aikoo lahjoa Desmondin jättämään Pennyn rauhaan.

Yhdysvaltoihin matkustanut Desmond tapaa Libbyn, joka antaa Desmondille oman veneensä, Desmondin paljastaessa aikovansa voittaa Pennyn takaisin voittamalla Charlesin rahoittaman purjehduskilpailun. Ennen osallistumistaan kilpailuun Desmond kuntoilee stadionilla Los Angelesissa, jossa hän tapaa Pennyn, joka on loukkaantunut siitä, ettei Desmond lähettänyt kirjeitä ollessaan vankilassa. Desmond pyytää Pennyä odottamaan vielä yhden vuoden eli kisan loppuun asti. Desmond lähtee juoksemaan stadiumin rappusia ja tapaa Jackin ensimmäistä kertaa. Osallistuessaan kilpailuun, Desmondin vene joutuu myrskyyn ja Desmond joutuu yllättäen tajuttomaksi lyödessään päänsä.

Saarella ennen lento-onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Desmond huuhtoutuu saarelle ilman venettään. Kelvin saapuu viidakosta suojapuvussa ja vie Desmondin mukanaan Joutsen-asemalle. Desmond katselee kun Kelvin syöttää numerot tietokoneeseen väittäen samalla pelastaneensa maailman. Myöhemmin Kelvin selittää, että numeroiden syöttäminen ehkäisee suurta sähkömagneettisen jännitteen purkausta. Hän kertoo Desmondille rokottavansa itsensä nimettömällä rokotteella joka yhdeksäs päivä, ollessaan ulkona ”karanteenissa” olevalla saarella, ettei sairastuisi. Kolmen vuoden ajan Desmond haluaa päästä epätoivoisesti ulos asemalta, mutta Kelvin ei päästä häntä, vaikka itse lähteekin ulos tunneiksi joka päivä. Yhtenä iltana Desmond huomaa Kelvinin humalassa salaisessa tilassa lattian alla, heilutellen avainta turvallisuusmekanismin yläpuolella. Kelvin selittää, että turvamekanismin aktivoituessa koko asema tuhoutuu, tuhoten sähkömagneettisen esiintymän.

Eräänä päivänä Kelvin lähtiessä ulos Desmond huomaa tämän suojapuvussa olevan reiän ja päättää seurata Kelviniä ulos. Ulkona Kelvi poistaa puvun ja Desmond tajuaa ilman olevan turvallista hengitettävää. Desmond seuraa Kelviniä lahdelmaan, jossa hän näkee oman purjeveneensä erinomaisessa kunnossa ja tajuaa Kelvinin korjanneen venettä ja aikovan lähteä saarelta. Kelvin puhuttelee Desmondia paljastaen, että tiesi tämän seuranneen itseään ja pyytää Desmondia pakenemaan kanssaan. Desmond on huolestunut numeroiden syöttämisestä, vaikka Kelvin kertoo epäilevänsä sen todenperäisyyttä. Desmond raivostuu tajuttuaan viettäneensä kolme vuotta turhaan saarella ja hyökkää Kelviniä kohti. Kamppailun aikana Desmond lyö Kelvinin pään vahingossa kallioon, tappaen tämän. Desmond ottaa turvamekanismin avaimen Kelvinin kaulasta ja juoksee takaisin asemalle, jossa ajastin on päässyt jo nollaan ja tietokone tulostaa virhekoodia. Massiivinen sähkömagneettinen kenttä muodostuu vetäen kaikkia metalliesineitä kohti mukaan lukien Oceanic Airlinesin lentoa 815. Desmond onnistuu syöttämään numerot koneeseen, mikä aiheuttaa sähkömagneettisen kentän katoamisen, muttei estä koneen putoamista.

Lento-onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Desmond uhkailee Lockea aseella

41 päivän ajan Desmond elää asemalla yksin ja vajotessaan syvään masennukseen, hän harkitsee jopa itsemurhaa. Avatessaan kirjan Our Mutual Friend (jonka hän on aikaisemmin kertonut jättävänsä viimeiseksi lukemakseen kirjaksi), hän löytää viestin, jonka Penny on kirjoittanut ja piilottanut kirjan väliin ennen Desmondin joutumista vankilaan. Viesti sanoo, ettei Desmondin kuuluisi olla epätoivoinen ja muistuttaa häntä siitä, että Penny odottaa ja rakastaa Desmondia aina. Vieläkin masentuneempana Desmond raivostuu ja riehuu asemalla. Lopetettuaan hän kuulee jonkun huutavan aseman luukulla. Desmondin tietämättä huutaja on Locke, joka pyytää luukulta ”apua” Boonen loukkaannuttua vakavasti.

Desmondin laittaessa valon päälle nähdäkseen kuka ylhäällä on, Locke ajattelee, että hänen rukouksiinsa on vastattu ja hiljenee. Desmond ajattelee äänen olleen merkki, ettei hän ole enää yksin ja kokee toivon tunteen. Kun Locke, Kate ja Jack tulevat aseman sisälle, he vahingoittavat vahingossa tietokonetta hetkellisen tappelun tiimellyksessä. Desmond menee paniikkiin vakuuttuneena siitä, että maailman loppu on tuloillaan. Hän yrittää kuitenkin korjata tietokoneen, mutta epäonnistuu ja pakenee asemalta. Jack saa hänet kiinni ja Desmond kertoo hänelle koodin ja selittää, että se täytyy syöttää 108 minuutin välein. Desmond lähtee takaisin veneelleen ja aikoo purjehtia Fizille, mutta hänen suunnitelmansa epäonnistuu.

Juopunut Desmond palaa veneensä kanssa, epäonnistuttuaan saarelta lähtemisessään, verraten saarta ”hiton lumikuvuksi”. Myöhemmin Locke sanoo Desmondille löytäneensä Helmi-aseman ja perehdytysfilmin, jossa kerrottiin numeroiden syöttämisen olleen vain koe. Kun Desmond huojuu uskomisen rajalla, hän ja Locke odottavat laskurin menevän nollaan, nähdäkseen mitä tapahtuu. Locken näyttäessä Helmi-asemalta löytyneen tulosteen, Desmond tajuaa ”virhekoodin” tulostuneen samana päivänä, jolloin lentokone haaksirikkoutui saarelle; 22. syyskuuta 2004. Desmond uskoo, että oltuaan syöttämättä numeroita, sähkömagneettinen kenttä aiheutti Oceanicin lennon 815 putoamisen. Hän yrittää syöttää numeroita, mutta Locke tuhoaa tietokoneen. Desmond hakee avaimen turvamekanismiin, ja kääntäessään avainta kirkas valkoinen valo häikäisee hänen kasvonsa.

Kolmas tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännettyään avainta Desmond joutuu takaisin vuoteen 1996, jolloin hän kokee uudestaan hetket jotka johtivat hänen ja Pennyn eroon. Hän muistaa saaren vasta nähtyään Charlien soittamassa kadulla. Mysteerinen Eloise Hawking kertoo, että on hänen kohtalonsa olla saarella. Myöhemmin hän joutuu tajuttomaksi ja herää viidakossa Joutsen-aseman jäänteillä täysin alasti. Hurley tuo Desmondille vaatteet ja Desmond mainitsee Locken puheen tajuamatta, että Locke sanoo sen vasta kun he ovat palanneet rannalle. Palattuaan rannalle hän pyytää Clairea jättämään suojansa päiväksi. Clairen kieltäytyessä Desmond pystyttää rannalle tolpan, johon salama iskee Clairen suojan sijaan.

Mr. Ekon kuoltua hirviön käsiin Desmond liittyy hänen hautajaisiinsa Charlien ja Hurleyn kanssa. Hän kuitenkin lähtee hätäisesti pelastamaan hukkuvaa Clairea merestä, vaikka onkin viidakossa, liian kaukana tietääkseen siitä. Charlie ja Hurley yrittävät kysellä asiasta Desmondilta juottamalla tämän humalaan. Hän kertoo Charlielle tekevänsä kaikkensa estääkseen tätä kuolemasta, joka on välttämätöntä.

Muutamaa päivää myöhemmin Desmond kokee näyn Charlien kuolemasta ja pyytää häntä sekä Hurleytä ja Jiniä patikoimaan. Samana iltana nelikko huomaa helikopterin lentävän yli ja sen lentäjän pelastautuvan viime hetkellä. Ryhmä lähtee sisämaahan löytäen useita lentäjän tavaroita, muun muassa kuvan Desmondista ja Pennystä, joka luo Desmondille uskoa, että lentäjä on Penny. Desmond käyttää näkyjään pelastaakseen Charlien Rousseaun ansalta ja nelikko löytää laskuvarjossa roikkuvan ihmisen puusta. Desmond poistaa kypärän ja saa huomata, ettei hän ole Penny vaan nainen nimeltä Naomi, joka kertoo nimensä ennen pyörtymistään. Mikhailin saapuessa Desmond pakottaa häntä pelastamaan Naomin vastineena Mikhailin vapaudesta. Mikhail suostuu ja onnistuu hoitamaan hänet kuntoon. Pian nelikko palaa Naomin kanssa rannalle.

Desmond ehdottaa, että jollekin täytyy kertoa Naomista. Charlie ehdottaa Sayidia, ja Desmond suostuu. He kertovat Pennyn antaneen Naomin tehtäväksi löytää Desmond. Seuraavana päivänä Jack ja Juliet johtavat leiriläiset viidakkoon, jossa Desmond kokee uuden näyn Charlien kuolemasta, mutta tällä kertaa Desmondin täytyy antaa sen tapahtua, jotta Claire pelastuu. Hän kertoo siitä Charlielle, joka suostuu uimaan vedenalaiselle Peili-asemalle. Desmond liittyy hänen seuraansa, ja niin kaksikko seuraa kaapelia mereen. Veneellä ollessaan Desmond tarjoutuu ottamaan Charlien paikan, jotta voisi kuolla hänen sijastaan, mutta Charlie lyö hänet tajuttomaksi. Desmond palaa tajuihinsa Mikhailin ampuessa häntä kohti ja ui alas asemalle ja piiloutuu kaappiin. Mikhail saapuu asemalle ja tappaa kaksi asemalla työskennellyttä ”toista”, Gretan ja Bonnien, minkä jälkeen Desmond ampuu Mikhailia rintaan, mutta Desmondin huomaamatta Mikhail pakenee. Charlie saa yhteyden Pennyyn ja kertoo siitä Desmondille, mutta ennen Desmondin pääsyä huoneeseen Mikhail ilmestyy aseman ulkopuolella ikkunan taakse ja heittää kranaatin sitä kohti. Charlie tajuaa, että hänen on tarkoitus kuolla, ja lukitsee itsensä huoneeseen. Desmond katsoo avuttomana huoneen tulvimista ja Charlien hukkumista. Hetkeä ennen kuolemaansa Charlie kirjoittaa käteensä tussilla sanat ”Ei Pennyn vene” (engl. Not Pennys Boat) ja näyttää kättään Desmondille.

Neljäs tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palattuaan rannalle Desmond varoittaa selviytyjiä Naomin veneen väestä ja kertoo Charlien kohtalosta. Vaikkei Desmond luotakaan laivan väkeen, hän päättää pysyä Jackin kanssa eikä lähteä parakeille Locken luo. Kyseltyään Frankilta Pennyn kuvasta, Desmond lähtee laivalle Sayidin ja Naomin kanssa helikopterin kanssa.

Helikopterin ajautuessa myrskyyn Desmond alkaa saada näkyjä elämästään Skotlannin armeijassa, vuodelta 1996. Hän alkaa liikkua edestakaisin nykyisyyden ja menneisyyden välillä. Ajassa liikkuminen aiheuttaa Desmondin muistojen katoamisen, eikä hän tunnista Sayidia tai muita saarella olevia. Sayid saa radiolla yhteyden saarelle, jossa yksi lautalta tulleista, Faraday selittää, että Desmondin kokemat näyt ovat itse asiassa aikamatkustusta. Hän kertoo Desmondille, että hänen täytyy mennä Oxfordin yliopistoon ja löytää silloinen Faraday, joka työskenteli aikakoneen parissa. Siellä Faraday kertoo Desmondille, että hänen täytyy löytää ”vakio”; joku tai jokin mikä kuuluu sekä vuoteen 1996 ja vuoteen 2004. Desmond käyttää Pennyä vakionaan ja tajuaa, että aikamatkustuksen lopettamiseksi hänen täytyy saada yhteys Pennyyn jouluaattona 2004. Vuonna 1996 hän onnistuu lötämään vihaisen Pennyn ja saamaan tämän puhelinnumeron. Nykyisyydessä hän soittaa Sayidin avustuksella Pennylle, joka vastaa puhelimeen ja kertoo kyynelehtien etsien Desmondia ja tietävänsä saaresta ja että hän rakastaa Desmondia. Saarella Faraday selaa muistiotaan ja löytää sivun, jossa lukee, että jos jokin menee pieleen, minun vakioni on Desmond.

Desmndin tilanteen ratkettua hän ja Sayid tapaavat kapteeni Gaultin hetkeä yhden laivalla olleen, Reginan, tehtyä itsemurhan hyppäämällä mereen ketjuihin kietoutuneena. Gault kertoo Desmondille Widmoren omistavan lautan, ja että he yrittävät saada Benin käsiinsä. Kun heidät häädetään huoneisiinsa, Desmond ja Sayid näkevät Michaelin, joka toimii laivan siivoojana nimellä Kevin Johnson. He tapaavat lautan konehuoneessa, jossa Michael selittää tekevänsä töitä Benille.

Pian sen jälkeen Frank lentää takaisin lautalle mukanaan Jack, Kate, Hurley ja Aaron. Sun, Sayid ja Desmond ovat ainoita ketkä pääsevät helikopteriin ennen lautan räjähtämistä. Penny pelastaa sekä Desmondin, että Oceanicin kuutoset ja Frankin, jotka ajelehtivat merellä helikopterin polttoaineen loputtua.

Viides tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Benjamin Linus siirtää saarta neljännen kauden lopussa, saaren asukkaat (mukaan lukien ”Toiset”) alkavat hyppiä satunnaisesti ajasta toiseen. Aikahypyn aikana menneisyyteen joutunut Faraday tapaa Desmondin, joka on sillä hetkellä asumassa Joutsen-asemalla. Hän kertoo Desmondille, että hän on ”erityinen” ja että päästessään pois saarelta hänen täytyy etsiä Faradayn äiti, Eloise Hawking, joka on aikoinaan kertonut saaren olevan Desmondin ”kohtalo”.

Hieman myöhemmin Penny synnyttää Desmondin pojan Filippiineillä, ja poika nimetään Charlieksi. Kaksi vuotta saarelta lähdön jälkeen, Desmondin asuessa Pennyn ja Charlien kanssa merellä, Desmond herää uuteen ”muistoonsa” Faradaysta ja lähtee välittömästi etsimään tämän äitiä. Oxfordissa hän saa tietää Charles Widmoren rahoittaneen Faradayn kokeilut. Vieraillessaan Widmoren luona hän saa osoitteen Los Angelesiin, josta hän löytää Jackin, Sunin ja Benin suuntaamassa samaan osoitteeseen. He menevät yhdessä kirkkoon, jonka sisällä Ben kertoo Eloise Hawkingin tietävän keinon päästä saarelle. Jack ja Sun kertovat suunnittelevansa saarelle paluuta ja olettaen, että Faraday tahtoi hänenkin palaavan, Desmond lähtee pois ja pitää Pennylle antamansa lupauksen olla palaamatta saarelle. Seuraavana aamuna Ben ampuu Desmondia yrittäessään tappaa Pennyn. Desmond pahoinpitelee Benin ja heittää tämän veteen. Desmond viedään sairaalaan, mutta hän toipuu. Herättyään hän lupaa Pennylle ettei jätä tätä koskaan.

Kuudes tuotantokausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Desmond on yllättäen mukana Oceanicin lennolla, joka ei putoakaan saarelle. Desmond istahtaa Jackin viereen, joka sanoo tunnistavansa Desmondin jostakin, mutta ei muista mistä. Tämä voi viitata heidän aiempaan kohtaamiseensa stadionilla. Jackin palattua WC:stä, Desmond on yllättäen kadonnut eikä häntä näy missään.

Desmond nähdään taas lentokentän laukkuosastolla, jossa Hurley kertoi hänelle mistä laukut löytyvät. Desmond auttoi Clairea löytämään laukkunsa tarjoten tälle kyytiä mutta Claire kieltäytyi. Desmond sanoi uskovansa Clairen lapsen olevan poika. Desmond tapasi autokuljettajansa George Minkowskin, joka ajoi Desmondin työpaikalleen. Paljastuu Desmondin, että työskentelee Charles Widmoren yrityksessä. Widmore onnittelee Desmondia onnistuneesta liikematkasta Sydneyyn. Charles tarjoaa Desmondille kallista viskiään ja käskee Desmondia hakemaan Charlien vankilasta.

Vapautettuaan Charlien Desmond kuunteli tämän puheita tämän tukehtumisestaan ja näyistä, joita hän koki tajuttomana ollessaan. Charlien karattua Desmondin luota Charles määräsi Desmondin selittämään tämän vaimolleen Eloiselle henkilökohtaisesti. Kohdattuaan Eloisen Desmond kuulee nimen Penny Milton vieraslistasta. Eloise neuvoo Desmondia lopettamaan etsimisensä, koska hän ei ole vielä valmis. Desmond kohtaa Faradayn, joka kertoo Desmondille mistä Pennyn löytää. Desmondin saatua välähdyksen elämästään saarella hän alkaa etsiä muita Oceanicin lennon 815 matkustajia.

Viikkoa myöhemmin Desmond kohtaa Hurleyn, joka on masentunut kohtaamisestaan Libbyn kanssa. Desmond neuvoo häntä puhumaan Libbyn kanssa, kohdaten heidät myöhemmin treffeillä rannalla. Desmond ajaa koululle, jossa Ben ja Locke työskentelevät. Desmond väittää Benille aikovansa lähettää ei-olemassa olevan poikansa kouluun. Desmond näkeeLocken parkkipaikalla, ja ajaa tämän yli jättäen hänet kitumaan. Myöhemmin samana päivänä Desmond saapui Ilanan luo toimittaen myös Clairen Jackin luo.

Palattuaan koululle Desmond aikoi ajaa uudestaan Locken yli, mutta Ben esti sen heittäytymällä Desmondin auton eteen. Desmond selittää Benille, ettei aio satuttaa Lockea vaan saada hänet ”unohtamaan”. Benin kysyttyä kuka Desmond on, hän vastaa ”et taida muistaa minua”, ja pahoinpitelee Benin. Desmond menee poliisiasemalle, jossa James Ford työskentelee ja tunnustaa yliajaneensa Locken päälle ja hakanneensa Benin. Desmond laitetaan samaan selliin Sayidin ja Katen kanssa. Myöhemmin James sanoo heille, että heidät siirretään piirikunnan vankilaan. Sayid sanoo Desmondin olevan hullu, tämän ilmiantaessaan itsensä. Desmond myöntää heille ajaneensa Locken yli sanoen samalla yrittävänsä saada heidät pakoon. Auto pysähtyy sovittuun paikkaan, jossa Ana Lucia päästää heidät ulos autosta. Hurley saapuu paikalle ja maksaa Ana Lucialle. Desmond sanoo, ettei Ana ole vielä valmis, eikä hänen tarvitse tulla mukaan. Desmond pyytää Sayidia menemään Hurleyn mukaan ja antaa Katelle uuden puvun kertoen heidän menevän konserttiin.

Pian Desmond toimittaa Jackin isän ruumiin kirkkoon. Desmond kertoo Katelle ruumiin olevan Christian. Katen kysyttyä Desmondilta, miksi hän vapautti hänet vankilasta, Desmond vastaa ettei kukaan voi kertoa hänelle miksi hän on täällä. Desmond kertoo nimensä Katelle ja sanoo olevansa ystävä, ja että hän haluaa lähteä. Desmond vie Katen konserttiin. Konsertissa Eloise istuu Desmondin viereen nuhdellen Desmondia, ettei tämä uskonut hänen puheitaan. Desmond sanoo lähtevänsä muiden kanssa, kun he saavat tietää. Desmond myös kieltäytyy ottamasta Faradayta. Clairen synnytettyä poikansa Aaronin, Desmond saapuu Katen luo ja kysyy häneltä ymmärtääkö hän nyt. Desmond nähdään kirkossa yhdessä Pennyn ja muiden selviytyneiden kanssa. Christianin avattua kirkon ovet kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet.

Perusaikajanassa Charles Widmore toimitti Desmondin takaisin saarelle sukellusvenellä. Desmondin havahduttua Charles selittää hänelle ettei ”saari ole valmis tämän osalta”. Charles laittaa Desmondin huoneeseen, jonne ohjataan valtava määrä sähkömagneettista energiaa. Desmond menettää tajuntansa, mutta selviytyy purkauksesta. Sayid saa Desmondin kiinni vieden hänet Musta-asuisen miehen luo. Mies vie heittää Desmondin vanhaan kaivoon ja määrää Sayidin tappamaan Desmondin, mutta Desmondin puhuttua hänelle Nadiasta Sayid säästää Desmondin hengen. Benin ja Musta-asuisen miehen saapuessa kaivolle, he huomaavat Desmondin paenneen. Mies sanoo Widmoren kertoneen Desmondin olevan Jacobin ”jokerikortti”, mikäli kaikki hänen kandidaattinsa ovat kuolleet.

Päätösjaksossa paljastuu, että Rose ja Bernard olivat pelastaneet Desmondin kaivosta ja piilottaneet hänet majaan. Musta-asuisen miehen löydettyä heidät hän uhkasi tappaa Rosen ja Bernardin, jos Desmond ei lähde heidän mukaansa. Desmond ja Musta-asuinen mies matkaavat lähteelle yhdessä Jackin ryhmän kanssa. Desmond selittää Jackille menevänsä jonnekin, jossa muilla selviytyneillä olisi toinen mahdollisuus. Hän sanoi uskovansa luomaan uuden maailman, jossa Jackin olisi mukana. Jack ja Musta-asuinen mies laskevat Desmondin luolaan, jossa vedet virtaavat kirkkaaseen lähteeseen, jossa on iso kivi keskellä. Desmond onnistuu poistamaan kiven, jonka seurauksena valo sammuu ja lähde kuivuu. Luola muuttuu punaiseksi ja saari alkaa täristä. Jack tulee luolaan, pelastaa pyörtyneen Desmondin ja asettaa kiven takaisin paikalleen, palauttaen valon luolaan. Hurley ja Ben nostavat Desmondin pois luolasta.

Benin ehdotettua Hurleylle, että hän auttaisi Desmondin pois saarelta perheensä luo, Hurley sanoo ettei voi tehdä niin saaren uutena johtajana. Ben huomauttaa, että se oli Jacobin käytäntö, eikä Hurleyn tarvitse toimia samoin. Desmond luultavasti pääsi pois saarelta Pennyn ja Charlien luo.