Charlie Pace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charlie Pace
Näyttelijä(t) Dominic Monaghan
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Selviytyminen
Yöperhonen
Kotiinpaluu
Exodus, osa 2: Merimatka
Tulta ja vettä
Suurimmat hitit
Henkilötiedot
Koko nimi Charlie Pace
Ammatti muusikko
Asuinpaikka Manchester, Englanti, Iso-Britannia

Charlie Hieronymus Pace on Dominic Monaghanin esittämä fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Lost.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen onnettomuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brittiläinen Charlie oli kotoisin Englannin Manchesterista. Hän soitti yhdessä veljensä Liamin kanssa yhden hitin ihme -yhtye Drive Shaftissa. Yhtye hajosi, eikä rauhallisen perhe-elämän aloittanut Liam halunnut osallistua paluukiertueelle.

Onnettomuuden jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie lähtee muiden kanssa etsimään ohjaamoa turman jälkeen sekä kokeilemaan radiolähetintä. Huumeriippuvuutensa takia hän yrittää käydä kätköllään aluksi salassa muilta, mutta asian paljastuttua Jack koittaa auttaa hänet irti niistä. Charlie tutustuu Claireen ja joutuu tämän kanssa kaapatuksi ja melkein pääsee hengestään, kun Ethan hirttää hänet puuhun. Charlie pelastuu Jackin ansiosta. Myöhemmin Charlie ampuu Ethanin ja käy pelastamassa Clairen vauvan Rousseaulta Sayidin kanssa. Toisella tuotantokaudella Charlie alkaa nähdä näkyjä, joissa Clairen vauva Aaron on vaarassa. Charlie yrittää kastaa Aaronin, mutta hänen toimensa käsitetään väärin. Claire suuttuu Charlielle, mutta antaa tälle pian anteeksi.

Kolmannella kaudella Charlie auttaa Mr. Ekoa rakentamaan kirkkoa. Hän yrittää myös parhaansa mukaan auttaa Lockea löytämään kadonneen Ekon. Myöhemmin Desmond kertoo Charlielle tietävänsä tämän kuolevan nähtyään tulevaisuuteen. Saatuaan tietää tämän Charlie on valmis uhraamaan itsensä, jotta selviytyneet pelastuisivat. Desmond oli nähnyt, että saarella olijat pelastuisivat, jos Charlie kääntäisi pimeässä, vettä täynnä olevassa huoneessa katkaisijaa ja sen jälkeen hukkuisi.

Juliet kertoo, että vedenalainen Peili-asema häiritsee hätäviestien lähettämistä. Kohtalonsa tietäen Charlie ilmoittautuu vapaaehtoiseksi sukeltamaan asemalle kytkemään hätäsignaalin päälle. Saavuttuaan asemalle hän huomaa sen olevan miehitetty, kun kaksi aseistettua naista juoksee hänen luokseen. Charlie vangitaan, mutta naiset eivät saa häntä vastaamaan kysymyksiin. Kun naiset, Greta ja Bonnie ottavat yhteyttä Beniin, Desmond saapuu asemalle ja onnistuu piiloutumaan. Greta ja Bonnie ovat löytämäisillään Desmondin, mutta Mikhail saapuu asemalle ja ampuu toisen naisista sekä haavoittaa toista kuolettavasti.

Kun Desmond ampuu harpuunan Mikhailin selkään ja jättää hänet kuolemaan, Charlie kytkee häirintälaitteet pois päältä ja saa yhteyden Pennyyn. Charlie kutsuu Desmondin luokseen, joka kauhukseen huomaa Mikhailin ruumiin olevan kadonnut. Mikhail ilmestyy ikkunalle ja räjäyttää sen kranaatilla. Huone alkaa tulvia vettä ja Charlie juoksee ovelle, vain sulkeakseen sen ja jäädäkseen itse sisälle, pelastaen Desmondin ja toteuttaen Desmondin ennustuksen. Charlie kirjoittaa käteensä viestin ”Ei Pennyn laiva” yrittäen kertoa Desmondille, ettei Naomin laiva ole Pennyn järjestämä. Charlie piirtää ristin rintaansa ja hukkuu.

Charlie esiintyy viimeisen kerran neljännen kauden avausjaksossa, jossa hän ilmestyy tulevaisuustakaumassa mielisairaalaan hakeutuneelle Hurleylle kehottaen tätä palaamaan saarelle. Myöhemmin hän käskee Hurleyta ilmoittamaan Jackille viestin, jonka mukaan hänen ei kuulu kasvattaa Aaronia.

Charlie teki paluun sarjaan vaihtoehtoisessa aikajanassa, jossa lentokone ei putoa saarelle. Charlien huomattua Edward Marsin tuijottavan häntä, Charlie yrittää hävittää huumeensa nielemällä heroiinipussin vessassa, mutta kone osui turbulenssiin ja pussi juuttui Charlien kurkkuun tukehduttaen hänet. Ollessaan tajuton Charlie sai näyn Clairesta tietäen heidän rakastaneensa toisiaan. Jack elvyttää Charlien poistamalla heroiinipussin tämän kurkusta. Kun poliisit tulevat hakemaan Charlieta, tämä sanoo Jackille vihaisena: ”Minun piti kuolla.” Jaksossa Sijainen paljastuu, että Charlien nimi oli kirjoitettu luolan seinään yhtenä Jacobin kandidaateista ja oli yliviivattu. Charlieta kuvasi numero 195.

Myöhemmin Desmond lähtee hakemaan Charlieta vankilasta Widmoren ohjeistamana. Tultuaan ulos Charlie lähtee kävelemään kadun yli katsomatta vastaantulevia autoja. Hän menee baariin ja kysyy Desmondilta, onko hän tyytyväinen elämäänsä. Desmondin vastattua myöntävästi Charlie sanoo olevansa eri mieltä, koska Desmond ei ole kokenut vastarakkautta. Desmondin kerrottua Charlielle Widmoren tarjouksesta hän lähtee vastahakoisesti Desmondin mukaan. Matkalla radiosta kuuluu Drive Shaftin ”You All Everybody”, jonka Charlie kertoo olevan yhtyeensä hittibiisi. Yhtäkkiä Charlie tarttuu rattiin ajaen auton laiturilta veteen. Desmondin pyristeltyä vapaaksi Charlie laittaa kätensä ikkunaan, jolloin Desmond näkee välähdyksen elämästään saarella. Desmond vetää Charlien pinnalle pelastaen molemmat hukkumiselta.

Toivuttuaan Charlie yrittää paeta sairaalasta, mutta Desmond saa hänet kiinni. Kysyttyään Charlielta kuka Penny on, Charlie sanoo, ettei hän tiedä. Ennen lähtöään Charlie pyytää Desmondia lakkaamaan huolehtimasta ja että hänen pitäisi etsiä Pennyä. Myöhemmin Charlien veli Liam menee kysymään Charlien sijainnista poliisiasemalle, jossa Sawyer ja Miles työskentelevät.

Charlie on mukana soittamassa konsertissa veljensä kanssa. Charlie kohtaa Clairen, jonka synnytys alkaa. Kate pyytää Charlieta hakemaan huovan ja vettä. Charlien koskettaessa Claireen he saavat välähdyksen elämästään saarella. He suutelevat toisiaan. Charlie on kirkossa yhdessä Clairen kanssa, kun he ”siirtyivät eteenpäin” muiden selviytyneiden kanssa.