Tom Friendly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Friendly
Tom (Lost).PNG
Näyttelijä(t) M. C. Gainey
Ensiesiintyminen Exodus, osa 2
Viimeinen
esiintyminen
Peili
Henkilötiedot
Koko nimi Tom Friendly

Tom Friendly on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Hahmoa esittää M. C. Gainey.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson Toinen nainen takaumassa näytetään Tom kolme vuotta ennen Oceanic Airlinesin lennon 815 onnettomuutta. Tomilla on vilkas keskustelu Julietin kanssa. Hän mainitsee Julietin olevan kärsivällinen terapeutti Harper Stanhopea vastaan. Jakson Äitiysloma takaumassa Tom valvoo Ethanin edistymistä Lääkäkintäasemalla ja kritisoi tätä Clairen kidnappauksesta ennen ”listan” tekoa.

Ensimmäisen kerran Tom nähdään ensimmäisen tuotantokauden finaalissa valepartaa käyttävänä miehenä. Hän saapuu veneellä Michaelin, Waltin, Sawyerin ja Jinin lautan luo ja kidnappaa Waltin tovereidensa avulla sekä räjäyttää lautan.

Seuraavan kerran Tom nähdään kun Michael lähtee etsimään Waltia, ja Tom saa Michaelin kiinni. Matkalla valekylään Tom kohtaa Jackin ja selittää tälle rajoista sekä vaatii tätä ja ryhmäänsä luovuttamaan aseensa. Michael määrätään tuomaan listassa olevat henkilöt Toisten luo.

Jaksossa Yhdessä elää, yksin kuolee Tomin nimi ja ulkomuoto paljastetaan. Michaelin tuotua Jackin, Katen, Sawyerin ja Hurleyn väijytyspisteelle, Tom tainnuttaa ja vie heidät naapurisaarelle. Vain Hurley päästetään menemään.

Kolmannella tuotantokaudella Tom on aktiivisesti mukana Benin valvojana. Hänet mustamaalataan Sawyerin ja Katen paosta. Tom alkaa epäillä Julietia juonittelusta Beniä vastaan.

Neljännen kauden takaumassa Tom kohtaa Michaelin Manhattanilla. Tom kertoo Michaelille, ettei saari anna Michaelin kuolla ennen kuin tämä on suorittanut tehtävänsä. Tom neuvoo Michaelia työskentelemään Benille ja värvää tämän vakoojaksi Kahana-laivalle. Michaelin saavuttua satamaan Tom antaa Michaelille räjähteen ja käskee odottamaan päivän tai kaksi ennen kuin räjäyttää räjähteen laivalla. Hänen myös paljastettiin olevan homoseksuaali.

Palattuaan saarelle Tomin nähdään pelaavan jalkapalloa Jackin kanssa parakeilla. Toisten lähdettyä parakeilta Tom järkyttyy kun Ben aikoo viedä Locken Jacobin luo. Palattuaan mökiltä Ben käskee Tomia kymmenen muun kanssa menemään rannalle hakemaan raskaana olevat naiset selviytyneiden leiristä. Selviytyjät virittävät ansan, jossa kuolee seitsemän Toista. Tom onnistuu ottamaan Sayidin, Bernardin sekä Jinin kiinni ja vangitsee nämä.

Ben käskee Tomia tappamaan heidät. Tom ampuu kolmesti maahan hämätäkseen Jackiä. Jälkeenpäin Tom ilmaisee katumuksensa siitä, ettei hän tappanut panttivankeja kostoksi. Hurley pelastaa panttivangit Sawyerin ja Julietin kanssa. Tom antautuu, mutta Sawyer ampuu Tomin kostoksi Waltin kidnappaamisesta. Juliet hautaa Tomin viidakkoon muiden Toisten viereen.