Walt Lloyd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Walter ”Walt” Lloyd
Näyttelijä(t) Malcolm David Kelley
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Benthamin elämä ja kuolema
Henkilötiedot
Koko nimi Walter ”Walt” Lloyd

Walter ”Walt” Andrew Lloyd on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee Malcolm David Kelley.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walt Lloyd on Michael Dawsonin kymmenenvuotias poika, joka syntyi 24. elokuuta 1994. Hänen äitinsä oli Susan Lloyd, joka erosi hänen isästään Michaelista Waltin ollessa vielä vauva. Susan muutti Waltin kanssa Amsterdamiin. Kaksi viikkoa ennen Waltin kaksivuotissyntymäpäivää Susan kertoi aikovansa mennä naimisiin pomonsa Brian Porterin kanssa, ja että he aikovat muuttaa Roomaan. Michael aloittaa huoltajuuskiistan Waltin omistuksesta, mutta joutuu lopulta luovuttamaan Waltin Susanille pysyvästi.

Kahdeksan vuotta myöhemmin Susan kuolee Australiassa verenmyrkytykseen. Brian pyytää Michaelia ottamaan Waltin huoltajuuden ja antaa tälle lentolipun Sydneyhin ja takaisin sekä rahaa matkakuluihin. Brian paljastaa, ettei hän halua olla Waltin adoptioisä ja että Walt pelottaa häntä. Kun Michael saapuu Australiaan kohtaamaan Waltin, hän soittaa äidilleen ja pyytä tätä huolehtimaan Waltista. Michaelin äiti kieltäytyy kuitenkin kasvattamasta Waltia. Michael huomaa Waltin seisoneen hänen vieressään puhelun aikana.

Selviydyttyään lentoturmasta Walt jää eri ihmisten hoivaan Michaelin yrittäessä auttaa selviytyneitä. Waltia alkaa kiehtoa Locken metsästystaipumukset ja hän yrittää hiipiä pois tämän mukaan, mutta tuloksetta. Seuraavana päivänä Walt karkaa Boonen ja Locken kanssa ja esittää luonnonlahjakkuutena veitsenheittoa. Michael huomaa tapauksen raivostuen ja vie Waltin pois kieltäen Boonea ja Lockea näkemästä häntä. Walt karkaa koiransa Vincentin kanssa leiristä ja suuntaa viidakkoon, jossa hän kohtaa jääkarhun. Michael ja Locke pelastavat hänet.

Michael alkaa rakentaa lauttaa, jonka Walt kuitenkin polttaa. Seuraavana päivänä Walt tunnustaa Michaelille tekonsa, koska hän ei halua lähteä saarelta. Lopulta hän päättää kuitenkin lähteä. Ennen lähtöään Walt antaa Vincentin Shannonille hoidettavaksi. Illalla lautalla matkaavat Walt, Michael, Jin ja Sawyer kohtaavat ensimmäistä kertaa Toiset, jotka kidnappaavat Waltin ja räjäyttävät lautan. Walt jää Toisten luo, mutta ilmestyy satunnaisesti Shannonille. Lyhytjaksossa Huone 23 paljastuu, että Walt aiheuttaa suuremman uhan Toisille kuin he odottivat, hänen tehtyään jotain mikä pelästytti heidät, eivätkä uskalla mennä katsomaan häntä huoneeseen 23. Ben syyttää Waltia hälytysäänistä ja Juliet näyttää Benille maassa olevia kuolleita lintuja.

Kun Michael yhtenä päivänä vartioi Joutsen-aseman näppäintä, tietokoneen ruudulle ilmestyy viesti. Michael epäilee viestin lähettäjää Waltiksi ja lähtee etsimään tätä aseen kanssa. Michael joutuu Toisten vangiksi ja hänet viedään Toisten valekylään, jossa hän kohtaa Waltin. Walt kertoo Michaelille, että hänestä otettiin verinäytteitä ja hänellä tehtiin kokeita. Walt viedään pois, mutta hän ehtii halata Michaelia. Myöhemmin Michael palaa Jackin, Katen, Sawyerin ja Hurleyn kanssa laiturille, missä Walt odottaa veneessä. Michael ja Walt päästetään pois saarelta Toisten veneessä.

Myöhemmät vaiheet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähdettyään saarelta Walt ilmestyy Lockelle ja sanoo tällä olevan tehtävä tekemättä. Kun Walt saa tietää Michaelin ampuneen Ana Lucian ja Libbyn, hän katkaisee välit isäänsä ja muuttaa isoäitinsä luo asumaan.[1] Myöhemmin Walt vierailee Hurleyn luona mielisairaalassa ja kertoo Jeremy Benthamin eli John Locken vierailleen hänen luonaan. Locke ei kuitenkaan pyytänyt Waltia palaamaan saarelle, koska hän ajatteli tämän kärsineen jo tarpeeksi. Walt saa myöhemmin tietää isänsä kuolemasta.

The New Man in Charge -nimisessä epilogissa kerrottaan Waltin joutuneen mielisairaalaan ja käyttävän salanimeä Keith Johnson. Ben vierailee Waltin luona ja tarjoaa tälle töitä kehottaen tätä palaamaan takaisin saarelle. Walt kertoo odottaneensa muiden selviytyneiden paluuta ja muiden pitäneen häntä hulluna kerrottuaan tästä heille. Ben ilmaisee Waltin olevan ”erityinen” ja että hänen on autettava isäänsä pääsemään irti kuiskauksista. Walt suostuu palaamaan saarelle yhdessä Hurleyn ja Benin kanssa.

  1. Rudoy, Matthew: Lost: The 10 Saddest Things About Michael Screen Rant. 3.3.2021. Viitattu 10.7.2024.