Richard Alpert (Lost)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Richard Alpert
Näyttelijä(t) Nestor Carbonell
Ensiesiintyminen Ei Portlandissa
Keskeiset jaksot Iankaikkisuudesta
Henkilötiedot
Koko nimi Richard Alpert
Ammatti Toisten neuvonantaja
Asuinpaikka Teneriffa, Kanariansaaret, Espanja

Ricardo ”Richard” Alpert on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee Nestor Carbonell. Hahmo tuli sarjaan mukaan kolmannella tuotantokaudella.[1]

Rooli sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Richard Alpert on kotoisin Espanjasta ja asui El Socorrossa Teneriffan saarella. Hän oli naimisissa Isabella-nimisen naisen kanssa ja he asuivat mökissä alueella, jossa he pitivät maatilaa. Richard unelmoi yhdessä vaimonsa kanssa matkasta Uuteen maailmaan, jossa he aloittaisivat uuden elämän. Tuona aikana Richard opetteli puhumaan englantia lukemalla Raamattua englanniksi.

Vuonna 1867 Richardin vaimo Isabella kuolee sairauteen Richardin ollessa kyvytön tuomaan hänelle lääkettä. Yrittäessään saada lääkettä Richard tappaa vahingossa lääkärin yrittäessään väkisin ottaa häneltä lääkettä, jota hän pysty maksamaan. Yrittäessään paeta, Richardi jää kiinni ja tuomitaan kuolemaan, mutta vankilan pastori myy Richardin orjaksi Black Rock -laivalle, joka on matkalla Uuteen Maailmaan. Yöllä laiva joutuu myrskyyn, ja valtava hyökyaalto heittää laivan kohti saarta, osuen myös Taweret-patsaaseen, joka pirstoutuu sirpaleiksi. Richardin havahduttua yksi laivan upseereista, Jonas Whitfield saapuu ruumaan ja tappaa kaikki orjat yksi kerrallaan. Tullessaan viimeisen, eli Richardin kohdalle savuhirviö hyökkää ja tappaa laivan jokaisen miehistön jäsenen ja lopuksi myös Whitfieldin. Richard säästyy, ja Musta-asuinen mies vierailee tämän luona vapauttaen hänet.

Mies väittää Richardille saaren olevan helvetti ja Jacobin olevan paholainen. Hän komentaa Richardin tappamaan Jacobin ja antaa tälle puukon. Tämä suuntaa Taweret-patsaan jäännöksille ja kohtaa Jacobin, joka käy hänen kimppuunsa riisuen hänet aseista. Richardin vaatiessa vaimonsa sijaintia, Jacob kysyy tältä mitä Musta-asuinen mies sanoi hänelle. Richardin kerrottua kuulemansa Jacob upottaa Richardia aallokkoon toistuvasti kunnes Richard tajuaa olevansa elossa. Jacob selittää Richardille saaren olevan kuin pullonkorkki, joka pitää pahuuden pullon sisällä. Jacob tarjoaa Richardille töitä välikätenään edustamaan saarelle tuotuja ihmisiä. Jacob lupaa tehdä Richardista kuolemattoman ja koskee Richardia antaen tälle kuolemattomuuden lahjan. Näin Richardista tulee Jacobin neuvonantaja. Richard kohtaa Musta-asuisen miehen ja antaa tälle valkoisen kiven lahjana Jacobilta. Mies vakuuttaa Richardin voivan aina halutessaan liittyä hänen joukkoonsa. Tämän jälkeen Richard hautaa vaimonsa riipuksen ja krusifiksin maahan, ja hyvästelee vaimonsa ennen kuin ryhtyi auttamaan Jacobia tuomaan ihmisiä saarelle.

Vuonna 1954 Richard johtaa osaa Toisten heimosta. Heimo on hiljattain tappanut ryhmän yhdysvaltalaisia sotilaita, jotka olivat tuoneet vetypommin saarelle. Richard pyysi rauhallisesti sotilaita lähtemään saarelta, mutta heidän kieltäydyttyään hän oli pakotettu tappamaan heidät. Richard vihjasi saaneensa käskyn korkeammalta taholta.

Toiset ottavat Faradayn, Charlotten ja Milesin kiinni viidakossa aikahypyn vietyä heidät vuoteen 1954. Richard erehtyy luulemaan, että heidät lähetettiin noutamaan pommi. Faraday kertoo Richardille aikovansa korjata pommin, jonka jälkeen Richard päästää tämän pommin luo. John Locke tulee leiriin ja vaatii nähdä Richardin kertoen Jacobin lähettäneen hänet. Locke antaa Richardille kompassin, jonka Richard antoi Lockelle tulevaisuudessa. Locke neuvoo Richardia vierailemaan tämän luona kahden vuoden kuluttua, kun Locke syntyy. Richard ei ehdi kertoa Lockelle, kuinka poistua saarelta ennen kuin seuraava aikahyppy tapahtuu. Toiset hautaavat vetypommin maahan.

Richard vierailee Locken luona vuonna 1956. Hän vierailee uudestaan viiden vuoden kuluttua ja sanoo Emilylle tarjoavansa Lockelle paikkaa koulussaan Locken erikoisuuden takia. Richard yllättyy nähtyään Locken piirroksen, jossa savuolento lyö ihmiskunnan maahan. Richard testaa Lockea näyttämällä tälle esineitä kuten kompassin, ja pyytää Lockea tunnistamaan hänelle kuuluvan esineen. Locke valitsee puukon, mistä Richard suutahtaa ja lähtee kiireellä sanoen, ettei Locke ole valmis kouluunsa. Richard yrittää uudestaan värvätä Lockea 1970-luvulla, tällä kertaa työharjoittelupaikka ohjelmalla Mittelosin laboratorioihin Portlandiin, Oregoniin mutta teini-ikäinen Locke hylkää sen.

Richard kohtaa nuoren Benin saaren viidakossa vuonna 1973. Ben ilmaisee halunsa paeta isänsä luota ja liittyä Toisiin. Richard tajuaa Benin erikoisuuden, kun Ben mainitsee nähneensä kuolleen äitinsä viidakossa. Richard hyväksyy Benin pyynnön, mutta kehottaa tätä olemaan kärsivällinen.

Vuonna 1974 Richard saapuu Dharma Initiativen parakeille vaatien kahden ryhmänsä henkilöiden olinpaikkoja. Sawyer oli ampunut heidät ja Juliet haudannut. Sawyer onnistuu rauhoittamaan Richardin ottaen vastuun ja sanoen tietävänsä Richardin kohtaamisesta Locken kanssa. Kolme vuotta myöhemmin Sawyer ja Kate vievät haavoittuneen Benin Richardin luo. Richard varoittaa heitä sanoen, että pelastamalla Benin hengen, Benille ei jää muistikuvaa tapahtuneesta ja hän menettää viattomuutensa. Richard vie Benin temppelille ja kertoo Toisille, ettei vastaa Widmorelle eikä Ellielle.

Myöhemmin Richard kohtaa Faradayn, joka vaatii saada nähdä Ellien ja pommin, jonka he hautasivat 30 vuotta sitten. Ellie ampuu Faradayta selkään Richardin tyytymättömyyden takia. Richard kuitenkin kuuntelee Faradayn selityksiä ja Ellie vakuuttuu tämän puhuvan totta. Richard lähtee yhdessä Ellien, Jackin ja Sayidin kanssa noutamaan pommia. Richard kysyessä Jackiltä Lockesta, Jack kehottaa häntä luottamaan Lockeen jatkossa. Richardin vietyä heidät parakeille, hän kolkkaa Eloisen vieden hänet takaisin leiriinsä sanoen Jackin ja Sayidin olevan nyt omillaan.

Vuonna 1988 Alpert havaitsee kireyttä Widmoren ja Benin välillä, kun Ben lähetettiin tappamaan Rousseau. Ben sen sijaan varasti Rousseaun tyttären, mistä Richard ei sano mitään. Vuonna 1992 Ben avustaa Richardia tappamaan kaikki dharmalaiset. Myöhemmin Richard karkottaa Widmoren saarelta.

Vuonna 2001 Richard yhdessä Ethanin kanssa yrittää värvätä Julietia Mittelosin Biotieteeseen. Juliet kieltäytyy tarjouksesta vitsaillen ex-miehestään. Richard väittää unohtaneensa Julietin vitsin mainittuaan siitä myöhemmin ja Juliet ottaa työn vastaan. Richard myöntää Julietille, ettei työ ole Portlandissa ja Juliet viedään saarelle. Kolme vuotta myöhemmin, Oceanicin lennon 815 turman tapahtuessa Richard on Miamissa kuvaamassa videota Benille Julietin sisaresta tämän pojan kanssa.

Richard kohtaa Locken uudelleen parakeilla, kun Locke räjäyttää sukellusveneen. Benin pyynnöstä Richard noutaa Locken isän Anthony Cooperin ja Ben määrää Locken tappamaan isänsä voidakseen liittyä Toisiin. Richard näyttää Lockelle Sawyerin kansion neuvoen tätä antamaan Sawyerin tappaa Cooper. Richard sanoo myös olevansa tyytymätön Benin johtajuuteen. Myöhemmin Ben käskee Richardia viemään Toiset Temppelille turvaan Keamyn ryhmältä.

Benin jouduttua Keamyn vangiksi Richard nappaa Katen ja Sayidin avukseen pelastamaan Benin. Richard ampuu Keamya useasti, mutta hän selviää luotiliivin ansiosta. Benin ylennettyä Locken johtajaksi Richard toivottaa tämän tervetulleeksi, mutta Benin siirtäessä saarta Locke katoaa. Richard jäljittää Locken tulevaisuudessa ja hoitaa tämän ampumahaavan. Richard antaa Lockelle kompassin, jonka tämä antaisi Richardille vuonna 1954. Richard sanoo Lockelle, että saadakseen Oceanicin kuutoset palaamaan saarelle hänen täytyisi kuolla.

Kolmen vuoden kuluttua Richard kohtaa Locken uudelleen tämän palattua saarelle. Sun näyttää Richardille valokuvan ystävistään ja kysyy Richardilta näkikö hän heitä menneisyydessä. Richard vastaa myöntävästi ja sanoo nähneensä heidän kuolevan. Locke käskee Richardia johtamaan ryhmänsä Jacobin luo. Matkalla Richard alkaa epäillä Locken johtajuuskykyä, mihin Ben tunnustaa Richardille tappaneensa Johnin aiemmin. Saavuttuaan nelivarpaisen patsaan luo Locke ja Ben menevät tapaamaan Jacobia. Hetkeä myöhemmin Ilanan ryhmä saapuu patsaan luo. Ilana kysyy Richardilta, että ”mikä makaa patsaan varjoissa?” mihin Richard vastaa latinaksi ”Ille qui nos omnes servabit” (suom. Hän, joka meidät pelastaa). Ilana näyttää hänelle laatikon sisällön, mikä paljastuu oikean Locken ruumiiksi. Richard järkyttyy tästä, yrittäen kieltää Ilanaa ja Bramia menemästä patsaan sisään. Ben saapuu Richardin luo sanoen Locken haluavan puhua hänen kanssaan. Raivostunut Richard raahaa Benin rannalle ja heittää hänet Locken ruumiin viereen. Seuraavana aamuna Richard huomaa temppeliltä lähetetyn varoituksen Jacobin kuolemasta. Samalla Musta-asuinen mies ilmestyy Locken muodossa Richardille sanoen: ”On hienoa nähdä sinut ilman kahleita”. Richard tunnistaa kuka Locke on, sanoen ”Sinä?” Mies tainnuttaa Richardin ja ottaa tämän mukaansa viidakkoon.

Palattuaan tajuihinsa Richard tajuaa olevansa sidottuna puuhun. Musta-asuinen mies vapauttaa Richardin ja tarjoaa tälle vettä. Richardin kysyttyä miksi hän näyttää Lockelta, Mies vastaa aikovansa päästä Jacobin lähelle, koska Locke oli ehdokas. Mies pyytää Richardia liittymään joukkoihinsa, mutta Richard kieltäytyy. Mies huomaa nuoren pojan ja lähtee hänen peräänsä, sanoen näkevänsä Richardin uudestaan. Myöhemmin Richard kohtaa Sawyerin, yrittäen varoittaa häntä Musta-asuisesta miehestä ja pyytäen tätä palaamaan Temppelille hänen kanssaan. Sawyerin kieltäytyessä Richard pakenee viidakkoon.

Myöhemmin Richard kohtaa Jackin ja Hurleyn ja neuvoo heille tien Temppelille. Kolmikko saapuu Black Rockin lähelle, ja Richard sanoo ettei hänen elämällään ole enää merkitystä koska Jacob on kuollut. Richard yrittää tappaa itsensä dynamiitilla, mutta Jack vakuuttaa hänelle, että heillä on tarkoituksensa saarella koska Jacob halusi heidät saarelle. Tämän jälkeen dynamiitti ei räjähdä. Richard lähtee yhdessä Jackin ja Hurleyn kanssa rannalle jossa he kohtaavat Ilanan, Sunin, Frankin, Milesin ja Benin. Ilanan sanottua Richardin tietävän mitä tehdä seuraavaksi, Richard väittää kyynisesti Saaren olevan helvetti ja heidän olevan kuolleita. Richard lähtee viidakkoon ja suuntaa paikkaan, johon hän hautasi vaimonsa riipuksen. Richard huutaa haluavansa liittyä Musta-asuisen miehen ryhmään. Hurley saapuu paikalle ja kertoo Richardille viestin Isabellalta. Hurley sanoo, että heidän on estettävä Musta-asuista miestä poistumasta Saarelta, tai he kaikki joutuvat helvettiin. Richard palaa rannalle Hurleyn kanssa ja kertoo suunnitelmastaan räjäyttää Ajiran lentokone dynamiitilla. Sun raivostuu ja sanoo vastustavansa ajatusta, koska hän haluaa vain Jinin takaisin. Ilanan kuoltua dynamiittien räjähdyksessä Richard lähtee ryhmänsä kanssa hakemaan lisää dynamiittia, mutta Hurley räjäyttää Black Rockin estääkseen tämän. Pitäen kuitenkin kiinni suunnitelmastaan Richard lähtee parakeille Benin ja Milesin kanssa.

Saavuttuaan parakeille Richard kohtaa Widmoren. Musta-asuisen miehen saavuttua Richard yrittää sovinnonneuvottelua, mutta savuhirviö heittää Richardin viidakkoon. Myöhemmin Miles löytää Richardin, ja he lähtevät Hydra-saarelle. Matkalla he kohtaavat Frankin, joka lupaa lentää heidät pois saarelta. Richard tajuaa vanhenevansa huomattuaan tukkansa harmaantuvan. Kolmikko kohtaavat Clairen, joka luulee Musta-asuisen miehen lähettäneen heidät tappamaan hänet. Richard yrittää vakuuttaa Clairen lähtemään heidän mukanaan pois saarelta, mutta Claire kieltäytyy. Myöhemmin Kate ympäripuhuu Clairen. Richard poistuu saarelta yhdessä Frankin, Milesin, Clairen, Sawyerin ja Katen kanssa.

  1. Claudino, Ashely: Lost: 6 Best Characters That Weren't on the Plane Game Rant. 9.7.2024. Viitattu 10.7.2024.