Christian Shephard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christian Shephard
Näyttelijä(t) John Terry
Ensiesiintyminen Vaellus
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Henkilötiedot
Koko nimi Christian Shephard
Ammatti kirurgi
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat

Christian Shephard on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee John Terry.

Ennen onnettomuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christian Shephard on St. Sebastian -sairaalan leikkauspäällikkö, joka on toipumassa alkoholismista. Hän menee naimisiin Margo-nimisen naisen kanssa ja saa lapsen, Jackin. Kun Jack eräänä päivänä tulee kotiin, Christian seuraa kiusaamistapausta, jossa Christian lannistaa Jackiä yrittämästä olla sankari, sanoen ettei Jackillä ole sitä mitä se vaatii.

Vuosia myöhemmin Christian aloittaa suhteen sydneyläisen Carole Littletonin kanssa. Carole tulee raskaaksi ja synnyttää Clairen. Christian yrittää usein lentää tapaamaan tytärtään tukien kaksikkoa parhaiten miten voi, mutta Carole ja tämän sisko Lindsey eivät hyväksy miestä tasapainoilemassa kahden perheen välillä. Caloren sanoo Christianille, ettei tämän enää sallita vierailla heidän luonaan.

Jack kasvaa lääkäriksi samassa sairaalassa kuin isänsä. Christian yrittää valmentaa Jackiä tämän köyhistä suhtautumistavoista potilaisiin, huomattavimmin kun Sarah-niminen nainen tuodaan osastolle useita vammoja selässään. Christian sanoo Jackille ”väärän toivon olevan yhä toivoa”. Jack onnistuu parantamaan Sarahin, minkä jälkeen kaksikko lähentyy ja menee naimisiin.

Christian matkustaa Australiaan kuultuaan Carolen joutuneen auto-onnettomuuteen ja kustantaa tämän lääkärihoidot pitääkseen tämän elossa. Christian tutustuu Claireen sairaalassa ja esittelee itsensä. Hän vie Clairen kahville ja kertoo tämän toisesta perheestä, mihin Claire ei reagoi kovin hyvin ja lähtee pois. Christian palaa Los Angelesiin.

Jackin ja Sarahin erottua Jack löytää isänsä numeron Sarahin puhelinlaskusta ja olettaa tämän olevan mies, jota Sarah tapailee. Syytösten jälkeen Christian ratkeaa taas juomaan oltuaan 50 päivää raittiina. Myöhemmin Christian operoi naista humalassa kohtalokkain seurauksin. Kun Jack paljastaa tämän, Christian erotetaan. Lentokentällä Christian tapaa Ana Lucian, jota Christian pyytää henkivartijakseen Australiaan. Kaksikko ajaa Lindsayn talolle, missä Christian vaatii epätoivoisesti nähdä tyttärensä.

Christian viettää baarissa aikaa Sawyerin kanssa. Christian myöntää Sawyerille tekemänsä virheet ja kertoo olevansa kykenemätön soittamaan pojalleen ja pyytämään anteeksi. Christian alkaa kärsiä useista sydänkohtauksista ja kuolee lopulta kujalle. Hänen ruumiinsa viedään ruumishuoneelle Jackin tunnistettavaksi. Hautajaissaattue järjestetään Los Angelesiin ja Jack joutuu kuljettamaan arkun Oceanic Airlinesin lennolla 815.

Onnettomuuden jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christian herää viidakossa ja käskee Vincent-koiraa herättämään Jackin, sanoen tällä olevan töitä tehtävänä. Jack alkaa nähdä isänsä saarella ja luulee hallusinoivansa, mutta Locke viittaa Christianiin ”valkoisena kanina” ja kehottaa Jackiä seuraamaan tätä. Jack löytää isänsä arkun viidakosta tyhjillään.

Kuukausia myöhemmin Hurley löytää vahingossa Jacobin mökin ja näkee Christianin istumassa keinutuolissa. Myöhemmin Claire näkee Christianin pitävän Aaronia sylissään ja lähtee tämän mukaan. Miles näkee tämän ja kertoo tästä Sawyerille.

Locke löytää Christianin Jacobin mökistä. Christian kehottaa siirtämään saarta suojellakseen sitä. Christian ilmestyy Michaelille Kahana-laivalla hetkeä ennen räjähdystä ja sanoo hänelle: ”Voit mennä nyt, Michael”.

Christian alkaa ilmestyä Jackille tämän lähdettyä saarelta, aiheuttaen Jackille henkisen romahduksen. Saarella Christian ilmestyy Lockelle ja kritisoi tätä siitä, ettei tämä siirtänyt saarta itse. Christian pyytää Lockea viemään terveiset Jackille kun Locke pysäyttää aikahypyt. Christian ilmestyy Sunille jaksossa Namaste. Christian kertoo Jinin olevan vuodessa 1977 ja näyttää vanhan valokuvan Sunille, sanoen heillä olevan pitkä matka edessä. Myöhemmin paljastuu, että Christian oli Musta-asuinen mies, joka oli ottanut Christianin hahmon.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Christian on kuollut Australiassa ja Jack on tullut hakemaan hänen ruumistaan. Jackin saavuttua Los Angelesiin, hänelle ilmoitettiin lentoyhtiön hukanneen Christianin arkun. Christianin testamentissa mainitaan Claire Littletonin nimi, mikä paljastaa Clairen olevan Christianin tytär.

Myöhemmin Desmond soittaa Jackille väittäen lentoyhtiön löytäneen Christianin arkun, joka oli toimitettu kirkkoon. Jackin mentyä arkun ja koskettaessaan sitä, hän saa välähdyksiä elämästään saarella. Jack avaa arkun, joka paljastuu tyhjäksi. Christian ilmestyy Jackille kertoen tälle hänen kuolleen ja aikajanan, jossa he ovat syntyneen hänen ja ystäviensä kokemusten pohjalta jotta he löytäisivät toisensa ja ”siirtyisivät eteenpäin”. Christian sanoo Jackille että aika, jonka hän vietti saarella ystäviensä kanssa, oli Jackin elämän tärkein asia. Jack halasi isäänsä tunteikkaana. Christianin avattua kirkon ovet, kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät tuonpuoleiseen.