Eloise Hawking

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eloise Hawking
Näyttelijä(t) Fionnula Flanagan (vanhana)
Alice Evans (keski-ikäisenä)
Alexandra Krosney (nuorena)
Ensiesiintyminen Välähdyksiä
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Henkilötiedot
Koko nimi Eloise Hawking
Ammatti korukaupan myyjä

Eloise Hawking on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee Fionnula Flanagan. Hahmon nuorempia versioita ovat näytelleet Alice Evans ja Alexandra Krosney. Hahmo esiintyy yhdessä jaksossa kaudella 3 ja neljässä kaudella 5.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1954[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eloise Hawking on entinen Toisten heimon jäsen ja Daniel Faradayn äiti. Vuonna 1954, Eloisen ollessa 17-vuotias, hän komentaa pientä ryhmää, joka vangitsee tulevaisuudesta saapuneet Faradayn, Charlotten ja Milesin. Eloise epäilee heidän olevan Yhdysvaltain armeijan sotilaita, vaikka he väittävät olevansa tiedemiehiä. Eloise jättää heidät Richardin huostaan, ja tämä vakuuttuu Faradayn puheista. Richard aikoo saada Faradayn purkamaan vetypommin. Faraday kuitenkin toteaa, että pommi on haudattava maan alle. Samalla Sawyer ja Juliet väijyttävät Eloisen ja riisuvat tämän aseista. Faraday yrittää selittää Eloiselle olevansa tulevaisuudesta, mutta keskustelun aikana tapahtuu aikahyppy, joka aiheuttaa Faradayn ja muiden katoamisen.

1977[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1977 Sawyer ja Kate tuovat vakavasti haavoittuneen Benin Richardille, ja yksi Toisista sanoo, ettei Richardin pitäisi pelastaa Beniä kysymättä ensin Eloiselta. Richard toteaa, ettei vastaa tästä Ellielle ja Widmorelle. Usean päivän kuluttua Faraday saapuu Toisten leiriin ja vaatii saada puhua Eloiselle. Richard väittää, ettei Eloise ole paikalla, mutta Faraday ei usko häntä ja alkaa uhata aseella. Paikalle saapuva Eloise ampuu Faradayta selkään. Faraday sanoo Eloisen tienneen tästä koko ajan ja silti oli lähettänyt Faradayn saarelle. Hetkeä ennen kuolemaansa Faraday kertoo olevansa Eloisen poika.

Eloise ottaa haltuunsa Faradayn päiväkirjan ja sivun, johon tämä on kirjoittanut tulevaisuudessa. Eloise järkyttyy tajuttuaan tekstin olevan hänen käsialaansa. Widmore saapuu leiriin ja vangitsee Jackin sekä Katen ja vie nämä Eloisen telttaan. Eloise sanoo Jackille, että mies jonka hän ampui, pyysi häntä hautaamaan vetypommin maahan 23 vuotta aiemmin. Jack sanoo, että räjäyttämällä kyseisen vetypommin hän voi muuttaa tulevaisuutta ja peruuttaa Faradayn kuoleman. Eloise lupaa auttaa Jackiä aikeessaan ja lähtee Richardin sekä Erikin kanssa hakemaan pommia. Matkalla Sayid ampuu Erikin, ja Kate kieltäytyy auttamasta Jackiä. Eloise ja Sayid sukeltavat vedenalaisiin tunneleihin ja saapuvat huoneeseen, johon pommi on piilotettu. Faradayn päiväkirjan ohjeiden avulla Sayid onnistuu irrottamaan pommin ytimen. He saapuvat paikkaan parakkien alla, ja Richard hajottaa seinän, joka paljastaa reitin Horacen talon kellariin. Eloise vaatii saada johtaa heidät parakkien läpi, mutta Richard tainnuttaa Eloisen sanoen suojelevansa johtajaansa ja toteaa, että Jack sekä Sayid ovat omillaan.

Saaren jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmin tuntemattomista syistä Eloise lähtee saarelta ja muuttaa Essexiin, Massachusettsiin, jossa hän synnyttää poikansa Daniel Faradayn ja kasvattaa tätä yksin, ollen tietoinen tämän kohtalosta. Syy, miksi Widmore ei saanut kasvattaa Danielia, on tuntematon.

Danielin varttuessa Eloise kieltää häneltä pianonsoiton ja neuvoo olemaan tuhlaamatta aikaansa joutavuuksiin, kuten musiikkiin. Eloise sanoo Danielilla olevan tieteellinen mieli, minkä hänen täytyy omistaa kokonaan tieteelle. Eloise on läsnä Faradayn valmistuessa Oxfordin yliopistosta. Faraday esittelee Eloiselle tyttöystävänsä Theresan, mutta Eloise ei suhtaudu parisuhteeseen kovin myönteisesti ja sanoo, että Faradayn täytyy keskittyä kokonaan työhönsä. Kun Faraday mainitsee saaneensa apurahan Widmorelta, Eloise heltyy ja pahoittelee aiheuttamaansa erimielisyyttä. Hän antaa Faradaylle lahjan, joka paljastuu päiväkirjaksi.

Eloise työskentelee korukaupassa, jonne Desmond saapuu ostamaan kihlasormusta Pennylle. Desmondin tehtyä ostopäätöksen Eloise toteaa, ettei hänen kannata ostaa sormusta. Eloise paljastaa tuntevansa Desmondin, ja että Desmond rikkoo Pennyn sydämen ja ettei tämä mene naimisiin Pennyn kanssa. Eloise sanoo Desmondin matkaavan saarelle painamaan näppäintä kolmen vuoden ajan ennen kuin tämä kääntää hätäavainta ja ellei hän tee niin, kaikki kuolevat. Kun Desmond pysyy epäuskoisena, Eloise kutsuu hänet kävelylle, jonka aikana Eloise todistaa tietävänsä tulevia tapahtumia: hän esimerkiksi ennustaa työmaalla tapahtuvan onnettomuuden, mutta ei varoita työntekijää. Hän toteaa, että universumilla on kyky korjata kurssinsa ja ettei kuolemaa voi välttää – työmaalla pelastettu mies olisi myöhemmin jäänyt auton alle tai murtanut niskansa suihkussa. Eloise tokaisee, että napin painaminen tulee olemaan ainoa suuri teko Desmondin elämässä.

Vuonna 2004 Eloise vierailee Faradayn luona Essexissä. Faraday soittaa pianoa Eloisen saapuessa. Hän kysyy, oliko Faradaylle tarjottu työtä, mihin Daniel vastaa myöntävästi mutta sanoo olevansa kyvytön työskentelemään muistinmenetyksensä takia. Myöhemmin Widmore tarjosi Faradaylle työtä, minkä Eloise kehotti hyväksymään.

Oceanicin kuutosten opastaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 Oceanicin kuutosten pelastuttua saarelta Eloise ja Ben yrittivät saada heidät palaamaan saarelle. Eloise työskentelee Lamppu-asemalla, joka ennustaa missä saari tulee olemaan. Eloise sanoo Benille tällä olevan vain 70 tuntia aikaa palata saarelle ja ettei tämä saa epäonnistua. Myöhemmin Ben palaa mukanaan Jack, Sun ja Desmond. Eloise kertoo asemasta Jackille ja sanoo laskeneensa ”ikkunan” sulkeutuvan 36 tunnin kuluessa. Eloise sanoo, että Jackin ja tämän ystävien tulee olla Ajira Airwaysin lennolla, joka kulkee ”ikkunan yli”. Jälkeenpäin hän puhuu yksityisesti Jackin kanssa kertoen Locken kuolemasta ja antaen tämän itsemurhailmoituksen Jackille. Hän sanoo, että Ajiran onnettomuuden tulee muistuttaa mahdollisimman paljon lennon 815 onnettomuutta. Eloise käskee Jackin antaa Lockelle jotain isälleen kuulunutta. Kun Jack näyttää pettyneeltä, Eloise sanoo sitä kutsuttavan kohtaloksi.

Eloise vierailee Desmondin luona sairaalassa ja keskustelee Pennyn kanssa pyytäen anteeksi kaikkea tapahtunutta. Pennyn kysyttyä mitä tapahtuu seuraavaksi, Eloise vastasi ensimmäistä kertaa elämässään, ettei tiedä. Lähdettyään hän kohtaa Widmoren, joka sanoo ettei uskalla tavata Pennyä, sanoen sen olleen tekemänsä uhraus. Eloise suuttuu kieltäen puhumasta uhrauksesta viitaten siihen, että hän lähetti Faradayn saarelle kuolemaan. Kun Widmore huomauttaa, että Faraday oli myös hänen poikansa, Eloise lyö häntä ja poistuu paikalta.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Eloise on naimisissa Charles Widmoren kanssa. Eloise palkkaa Charlien bändin Drive Shaftin pitämään hyväntekeväisyyskonsertin yhdessä poikansa Danielin kanssa museossa. Desmondin epäonnistuessa viemään Charlieta Eloisen luo, Widmore määrää Desmondin selittämään asian Eloiselle henkilökohtaisesti. Desmond selittää tilanteen ja Eloise antaa anteeksi. Desmond kuulee nimen Penny Milton vieraslistassa, mutta Eloise ei anna hänen katsoa listaa koska ”hän ei ole valmis”. Eloise neuvoo Desmondia lopettamaan etsimisensä sanoen sen olevan ”väkivaltaista”.

Myöhemmin Eloise kohtaa Desmondin konsertissa nuhdellen tätä siitä, ettei tämä ollut kuunnellut Eloisen puheita. Eloise pelkää, että jos Daniel saisi tietää entisestä elämästään, hän joutuisi myös siirtymään eteenpäin selviytyneiden kanssa. Desmond kuitenkin lupaa, ettei hän ota Danielia mukaan. On tuntematonta, siirtyikö Eloise myöhemmin eteenpäin Danielin ja Widmoren kanssa.