Oceanic Airlines

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lost-sarjan lavaste.

Oceanic Airlines on kuvitteellinen, useissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa esiintyvä lentoyhtiö. Sitä ei pidä sekoittaa oikeisiin lentoyhtiöihin Trans Oceanic Airlines ja Ocean Airlines.

Oceanic Airlines esitetään yleensä erittäin riskialttiina lentoyhtiönä, jonka toiminnot tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän retuperällä. Yhtiöstä onkin tullut eräänlainen sisäpiirin vitsi televisio- ja elokuvaharrastajien keskuudessa: esimerkiksi suosittu televisio-ohjelmien arvostelusivusto Television Without Pity myi rajoitetun määrän paitoja ja laukkuja, joihin oli painettu Oceanic Airlinesin logo ja slogan Getting halfway there is all the fun! (”Pääseminen puolimatkaan on suurin huvi”). Televisiosarjassa Lost esitetty lentoyhtiön mainoslause Taking You Places You've Never Imagined! (”Viemme sinut paikkoihin, joita et ole ikinä kuvitellutkaan”) tuntuu erittäin sopivalta katastrofialttiille lentoyhtiölle.

Vuoden 1996 elokuvassa Ratkaisun hetket käytettiin runsaasti lennossa kuvattua materiaalia, jossa käytetään oikeaa Oceanic Airlinesin logolla varustettua Boeing 747- lentokonetta. Materiaalia kuvattiin niin runsaasti, että sitä on käytetty useissa muissakin elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Lentoyhtiön logo Lost-aiheisessa mainoksessa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lost – Oceanic Airlinesin lento 815 Sydneystä Los Angelesiin harhautuu tuhansia kilometrejä pois kurssistaan ja tuhoutuu lentäessään matalalla Tyynenmeren yllä. Joukko ihmisiä selviytyy kuitenkin turmasta päätyen salaperäiselle saarelle. Sarjassa lentoyhtiön kuvataan olevan konkurssin partaalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]