Libby Smith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elizabeth ”Libby” Smith
Näyttelijä(t) Cynthia Watros
Ensiesiintyminen Tuuliajolla
Viimeinen
esiintyminen
Kysymysmerkki
Henkilötiedot
Koko nimi Elizabeth ”Libby” Smith
Ammatti kliininen psykologi
Asuinpaikka Newport Beach, Kalifornia, Yhdysvallat

Elizabeth ”Libby” Smith on Cynthia Watrosin esittämä fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Lost. Hahmo esitellään ensin takaosan selviytyjänä toisen kauden jaksossa Kaikki vihaavat Hugoa yhdessä Bernardin kanssa. Libbyn viimeinen esiintyminen on jaksossa Kysymysmerkki.

Libby on esiintynyt kaiken kaikkiaan 21 jaksossa, joista 20 oli toisella tuotantokaudella ja yksi neljännellä kaudella. Toisen kauden lopussa Libby oli ainoa päähenkilö, jolla ei ole ollut keskeistä jaksoa, jossa olisi kerrottu hänen elämänsä yksityiskohdista, vaikka jakson Dave lopun takauma keskittyykin häneen. Libbyn piti palata kolmannella kaudella, mutta esiintyminen kuitenkin peruttiin. Hänen ensimmäinen ilmestymisensä toisen kauden jälkeen oli neljännellä kaudella jaksossa Tapaa Kevin Johnson.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen onnettomuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksossa Toiset 48 päivää Libby kertoo käyneensä Vermontissa, missä hän katkaisi jalkansa hiihto-onnettomuudessa. Hän kertoo myös käyneensä lääketieteellistä koulua vuoden verran, mutta lopetti opintonsa tullakseen kliiniseksi psykologiksi.

Jaksossa Yhdessä elää, yksin kuolee esitetään, että ennen joutumistaan saarelle Libby tapasi Desmondin kahvilassa. Libby kertoi olevansa kotoisin Newport Beachilta Kaliforniasta. Saadessaan tietää Desmondin aikovan osallistua purjehduskilpailuun, Libby lahjoittaa hänelle Elizabeth-nimisen purjeveneensä, jonka hänen kuollut miehensä David antoi aikoinaan hänelle. Hän oleskeli myös Santa Rosan mielisairaalassa, jossa myös Hurley oli hoidossa.

Saarella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Libby selviytyy lentokoneen peräosasta noin 21 muun ihmisen kanssa. Hän alkaa heti auttamaan loukkaantuneita lääketieteellisen menneisyytensä takia. Jotkut kuitenkin kuolevat muutamia päiviä myöhemmin. Pian Toiset hyökkäävät selviytyneiden leiriin ja sieppaavat kaikki selviytyjät, lukuun ottamatta Libbya sekä Ana Luciaa, Mr. Ekoa, Bernardia, Cindya, Nathania ja Goodwinia.

Vainoharhaisuus alkaa vaivata Libbyä ja muita takaosan jäljellä olevia selviytyjiä. He uskovat Nathanin olevan yksi Toisista ja täten tappavat hänet. Takaosan selviytyneet löytävät Nuoli-aseman. Löytämällään radiopuhelimella he saavat hetkellisen yhteyden Booneen. Ana Lucia tappaa Goodwinin tämän paljastuessa Toiseksi. Ryhmä pysyy Nuoli-asemalla kunnes he kohtaavat Jinin, Michaelin ja Sawyerin, joilta takaosan selviytyneet saavat tietää etuosan selviytyneistä.

Libbyn ryhmä päättää lähteä etuosan selviytyneiden leiriin. Matkan aikana Cindy joutuu Toisten kaappaamaksi ja Ana Lucia ampuu vahingossa Shannonin. Libbyn liityttyä etuosan selviytyneiden joukkoon, hänelle ja Hurleylle kehkeytyy romanttinen suhde. Libby ystävystyy myös Clairen kanssa ja auttaa tätä muistamaan tapahtumia siitä, kun Claire oli Ethanin vankina. Libby auttaa myös Bernardia SOS-merkin rakentamisessa. Jaksossa Dave Libby auttaa Hurleyta selvittämään tämän ruoka-addiktion, mutta epäonnistuu kun ruokalähetyksen saapuessa. Libby löytää Hurleyn kallion reunalta, jolta Hurley aikoo hypätä alas. Libby yrittää estää häntä, mikä johtaa siihen, että Libby tunnustaa Hurleylle rakkautensa. Suhteen syventyessä Hurley päättää järjestää treffit.

Jaksossa Kaksi lähtöryyppyä Libby hakee piknikiä varten huopia Joutsen-asemalta, kunnes hän huomaa Michaelin tappaneen Ana Lucian. Vahingossa Michael ampuu myös Libbyn. Jack yrittää pelastaa Libbyn, mutta epäonnistuu, joten hän päättää lievittää Libbyn kipuja heroiinilla. Libby yrittää kertoa ampujansa nimen, mutta kukaan ei saa selvää hänen kuiskauksestaan, ja pian hän kuolee Hurley vierellään. Libby haudataan Ana Lucian viereen. Kaksi viikkoa myöhemmin Hurley vierailee Libbyn haudalla, toteaa kaipaavansa tätä ja jättää kukan tämän haudalle.

Jaksossa Tapaa Kevin Johnson Libby ilmestyy Michaelille sairaalassa sairaanhoitajana huopia mahallaan, joka kuvaa hänen asentoaan Michaelin ampuessa hänet. Näky osoittautuu kuitenkin uneksi. Libby seuraa Michaelia jopa Kahana-laivalle, missä hän yrittää saada Michaelia olematta painamatta nappia, jota Michael kuitenkin painaa. Oceanicin kuutosien lehdistötilaisuudessa kerrotaan, että Libby oli yksi kahdeksasta alkuperäisestä selviytyjästä, mutta kuoli ensimmäisellä viikolla. Viidennen kauden kolmannessa jaksossa Hurleylle ilmestynyt Ana Lucia kertoo Libbyn toivottaneen Hurleylle terveisensä.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Libby on vapaaehtoispotilaana mielisairaalassa. Libby huomaa Hurleyn istuvan pöydässä ja menee tämän luo. Libby sanoo tuntevansa Hurleyn jostakin, mihin Hurley vastasi ettei hän muista tavanneensa häntä. Tohtori Brooks vie Libbyn takaisin sairaalaan lääkäriautolla. Hurley menee tapaamaan Libbyä mielisairaalaan ja kysyy, mistä Libby tuntee hänet. Libby kertoo nähneensä unia, jossa lentokone putoaa saarelle, ja että Hurley oli mukana lennolla. Hurley pyytää Libbyä treffeille, mihin Libby suostuu. Rannalla Libby suutelee Hurleyta, joka näkee välähdyksiä elämästään saarella. Kuultuaan tästä Libby helpottuu ja tajuaa, ettei hän ole hullu. Libby on läsnä kirkossa yhdessä Hurleyn ja muiden selviytyneiden kanssa, kun Christian avaa kirkon ovet. Kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät eteenpäin.