Sun-Hwa Kwon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sun-Hwa Kwon
Sun-Hwa Kwon (Yoon-jin Kim)
Sun-Hwa Kwon (Yoon-jin Kim)
Näyttelijä(t) Yoon-jin Kim
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Nousevan auringon luola
Löytötavaroita
Koko totuus
Lasinen ballerina
Hedelmöityshetki
Ji Yeon
Kuoleman saari
Paketti
Henkilötiedot
Koko nimi Sun-Hwa Kwon
Ammatti perijätär, kotiäiti,
taidehistorian alempi korkeakoulututkinto
Asuinpaikka Soul, Etelä-Korea

Sun-Hwa Kwon eli Sun, o.s. Paik, on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Lost, jossa häntä näyttelee Yoon-jin Kim.

Rooli sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sun opiskeli taidehistoriaa Soulin yliopistossa. Hänen äitinsä järjestää hänelle tapaamisen Jae Leen kanssa, joka kuitenkin seurustelee jo toisen, amerikkalaisen naisen kanssa. Saatuaan tietää tämän Sun tapaa Jinin, tulevan aviomiehensä.

Jin saa taivuteltua Sunin isän hyväksymään avioliiton. Jin joutuu kuitenkin tekemään tälle töitä. Kun Sun saa tietää töiden rikollisen luonteen, hän yrittää löytää tien ulos tuhoontuomitusta avioliitosta. Sun ottaa salaa englannin kielen tunteja Jaen kanssa. Jae on palannut Pohjois-Amerikasta suhteensa päätyttyä. Myöhemmin tulee selviksi, että vaikka he olivat aluksi vain ystävykset, heillä on ollut myös seksuaalinen suhde.

Myöhemmin Sun ja Jin haluaisivat saada lapsia, mutta yritykset eivät tuota tulosta. Lääkäri kertoo molempien läsnä ollessa, ettei Sun voi saada lapsia. Myöhemmin tohtori tapaa Sunin kaupungilla ja kertoo, että tosiasiassa Sun on terve ja Jin on steriili.

Lopulta Sun saa mahdollisuuden ystävänsä avustuksella karata avioliitosta karkaamalla Sydneyn lentokentältä ennen edessä olevaa lentoa. Juuri kun hän on katoamassa oven edessä olevaan autoon, hän tajuaa rakastavansa Jiniä ja jää kentälle viime hetkellä. Jin ja Sun nousevat Oceniac Airlinesin lennolle 815.

Onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sun uskottelee kaikille ettei hän osaa puhua englantia, koska muuten Jin selvittäisi mistä Sun on kielen oppinut. Salaisuuden saa selville vain Michael ja Kate, mutta pian hän joutuu paljastamaan kielitaitonsa muillekin päättääkseen tappelun Michaelin ja Jinin välillä.

Sun on ollut hyödyksi saarella, sillä hän osaa hieman lääketiedettäkin. Hän esimerkiksi kasvattaa puutarhassaan useita lääkekasveja.

Toisen tuotantokauden jaksossa Vedätys Sun joutuu kaapatuksi puutarhastaan. Hän yrittää paeta, mutta hänet löydetään myöhemmin tajuttomana maasta. Hän virkoaa nopeasti, mutta ei ole nähnyt hyökkääjää.

Pian tapahtuneen jälkeen Sun alkaa voida pahoin. Oksentelun jälkeen hän pyytää Sawyerilta raskaustestiä ja huomaa tuloksen olevan positiivinen. Jin on tiedosta iloinen, mutta Sun kertoo myös totuuden, ettei Jin voi hedelmöittää naista. Kun Sun vakuuttaa, ettei hän ole ollut muiden miesten kanssa, Jin uskoo ihmeen tapahtuneen.

Toisen tuotantokauden päätösjaksossa Jin ja Sun auttavat Sayidia purjehtimaan Desmondin veneellä saaren toiselle puolelle. He jäävät odottamaan veneeseen, kun Sayid käy sytyttämässä merkkitulen.

Jack, Kate, Sawyer ja Hurley eivät kuitenkaan ilmaannu kohtauspaikalle. Sayid alkaessa epäillä hän ja Jin valmistelevat väijytyksen Toisille. Toiset kuitenkin osaavat kiertää väijytyksen ja aloittavat purjeveneen kaappauksen. Veneessä oleva puolustaa itseään ja ampuu yhden Toisista. Sun pakenee veneeltä kansiluukun kautta mereen, josta Jin hakee hänet rannalle.

Kun Nikki ja Paulo kuolevat mystisesti, Sun epäilee Toisia, jotka ovat aiemmin kaapanneet hänetkin. Charlien ja Sunin jäädessä kahden kesken rannalle Charlie tunnustaa kaapanneensa hänet.

Kun Juliet kertoo kaikkien saarella raskaana olevien naisten olevan hengenvaarassa, Kate kääntää katseensa hetkeksi Suniin, joka on tällä hetkellä raskaana. Juliet vie Sunin lääkintäasemalle selvittääkseen vauvan terveyden ja hedelmöityshetken. Hän saa selville raskauden alkaneen samalla hetkellä, kun Sun saapui saarelle ja kertoo Sunille, että ellei tämä poistu saarelta parin kuukauden sisällä, tämä kuolee.

Kuultuaan Karlin varoituksen Toisten hyökkäyksestä, Sun matkustaa Jackin ryhmän kanssa radiomastolle Jinin jäädessä väijymään Toisia. Hän katsoo etäältä Jackin suunnitelmaa ja pelästyy kuultuaan Jinin jääneen vangiksi. Myöhemmin hän kuitenkin helpottuu kuultuaan Jinin selvinneen ja Jackin saatua yhteyden pelastajiin.

Neljännellä tuotantokaudella Sun päättää jäädä Jackin ryhmään Jinin kanssa. Sun alkaa kuitenkin epäillä Kahana-ryhmän motivaatioita ja yrittää tivata Faradaylta vastausta siihen, pelastavatko he heidät. Saatuaan lähes kielteisen vastauksen Sun päättää lähteä Locken ryhmän luo parakeille, mutta Juliet estää sen paljastamalla Jinille Sunin syrjähypyn. Sun lyö Julietia ja vetäytyy telttaansa. Jin antaa kuitenkin Sunille anteeksi ja sanoo suojelevansa tätä.

Sayidin palattua Kahana-laivalta Sun menee yhdessä Jinin ja Aaronin kanssa laivalle. Sun järkyttyy kohdattuaan Michaelin. Kun helikopteri saapuu laivalle, Sun onnistuu nousemaan siihen Aaronin kanssa, mutta Jin ei ehdi hypätä kopteriin. Laivan räjähtäessä Sun huutaa tuskissaan luullen Jinin kuolleen. Kopteri putoaa mereen polttoaineen loputtua, mutta kaikki kyydissä olleet selviävät. Pennyn etsintäalus löytää Oseanicin kuutoset ja vie heidät Membatalle.

Saaren jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lehdistötilaisuudessa Sun valehtelee Jinin kuolemasta. Palattuaan Etelä-Koreaan Sun ostaa suuren osan isänsä yhtiöstä Oceanic Airlinesilta saamillaan korvausrahoillaan. Sun syyttää isänsä olevan toinen henkilö, joka on vastuussa Jinin kuolemasta. Viidennellä tuotantokaudella paljastuu, että Ben on toinen henkilö.

Myöhemmin Sun synnyttää tyttärensä terveenä ja nimeää tämän Ji Yeoniksi. Myöhemmin Sun käy Hurleyn kanssa Jinin haudalla ja sanoo kaipaavansa tätä.

Muutaman vuoden kuluttua Sun vierailee Widmoren luona ja sanoo hänen tietävän että hän etsii saarta ja että Oseanicin kuutoset valehtelevat. Sun antaa bisneskorttinsa Widmorelle ja sanoo heillä olevan yhteinen päämäärä. Matkustettuaan Los Angelesiin Widmore nappaa Sunin ja tivaa häneltä heidän tavoitettaan, minkä Sun kertoo olevan Benin tappaminen.

Sun kohtaa Katen Los Angelesissa ja sanoo tälle ettei syytä häntä siitä, mitä Jinille tapahtui. Hän sanoo, että Katen on tehtävä kaikkensa suojellakseen Aaronia. Kohdattuaan Benin Sun aikoo ampua hänet kostoksi Jinin kuolemasta, mutta Ben sanoo Sunille Jinin olevan elossa ja näyttää todisteeksi Jinin vihkisormuksen, jonka Locke antoi hänelle. Ben vie Sunin ja Jackin Lamppu-asemalle, jossa Eloise Hawking kertoo heille kuinka palata saarelle. Sun on mukana Ajira Airwaysin lennolla, kun aikahyppy tapahtuu.

Paluu saarelle

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välähdyksen jälkeen Sun huomaa ystäviensä kadonneen. Lentokone tekee onnistuneen pakkolaskun Hydra-saaren kiitoradalle. Benin aiottua palata pääsaarelle, Sun tainnuttaa hänet ja soutaa Frankin kanssa pääsaarelle. He saapuvat parakeille ja kohtaavat Christianin. Sunin kysyttyä Christianilta Jinin olinpaikasta, tämä näyttää Sunille valokuvan, jossa Jin ja muut selviytyneet ovat mukana Dharma Initiativessa vuodessa 1977.

Sun kohtaa Locken ja päättää lähteä tämän kanssa Toisten leiriin. Locke lupaa Sunille etsivänsä keinon saada Sun ja Jin takaisin yhteen, mutta Locke kertoo Benille valehdelleensa Sunille. Matkalla vanhan leirinsä läpi Sun löytää Charlien vanhan sormuksen Aaronin kehdosta. Myöhemmin Sun kohtaa Ilanan ryhmän ja saa tietää Locken olevan huijari Ilanan näytettyä hänelle oikean Locken ruumiin. Sun ja Frank eivät kuitenkaan usko Ilanaa ja hänen ryhmäänsä hyviksi. Kun Musta-asuinen mies saapuu patsaan luota ja vie Richardin mukanaan viidakkoon, Ilana ehdottaa että he seuraisivat Toisia

Temppeliin. Sun tyrmää ajatuksen sanomalla että heidän on haudattava Locke. Joukon saavuttua Temppelille savuhirviön hyökkäyksen jälkeen, Miles kertoo Sunille kadottaneensa Jinin. Paettuaan rannalle Ilana kertoo Sunille joko tämän tai Jinin olevan ehdokas. Jackin, Hurleyn ja Richardin saavuttua rannalle Sun ryntää halaamaan ystäviään. Heidän keskustellessaan Sun ilmaisee tulijoille tietonsa heidän ehdokkuudestaan.

Seuraavana päivänä Sun hoitaa osittain kuollutta puutarhaansa. Sun torjuu Jackin puheet kohtalosta ja tarkoituksesta käskien tämän häipyä. Hetken kuluttua Musta-asuinen mies saapuu paikalle ja yrittää saada Sunin liittymään joukkoihinsa, luvaten että Sun tapaa Jinin. Sun ei usko miestä ja juoksee pakoon, lyöden päänsä oksaan ja menettäen tajuntansa ja kykynsä puhua englantia. Jackin avustuksella Sun pystyy kirjoittamaan asiansa paperille. Sun seuraa Jackia Black Rockille ja myöhemmin Musta-asuisen miehen leiriin, jossa Kate kertoo hänelle Sawyerin suunnitelmasta paeta saarelta Widmoren sukellusveneellä. Sawyerin veneelle joukko matkustaa Hydra-saarelle, jossa Sun kohtaa Jinin. Sun saa takaisin kykynsä puhua englantia. Widmore kuitenkin pettää Sawyerin ja lukitsee selviytyneet häkkeihin. Sun keskustelee Jinin kanssa ja palauttaa tämän vihkisormuksen.

Musta-asuisen miehen hyökättyä saarelle Jack ja Sayid vapauttavat selviytyneet häkeistään. He päättivät paeta sukellusveneellä ja onnistuivat pääsemään veneeseen Clairea lukuun ottamatta. Musta-asuinen mies oli kuitenkin piilottanut Jackin reppuun räjähteen, jonka Sawyer vahingossa aktivoi. Pommin räjähdettyä Sun jää puristuksiin metallipalkin väliin. Sun pyytää Jiniä jättämään hänet, mutta tämä lupaa, ettei hän enää koskaan jätä Sunia. Sun ja Jin hukkuvat sukellusveneen upottua meren pohjaan.

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Sun ja Jin ovat mukana Oceanicin lennolla 815. Lennon aikana Sun kommentoi Jinille Rosen ja Bernardin onnellisuutta. Jin pelkää Sunin asenteen paljastavan heidän suhteensa ja käskee tätä napittamaan paitansa. Lentokentällä tulli joutuu takavarikoimaan rahat, jotka Jin oli tuonut Sunin tietämättä. He kirjautuvat eri hotellihuoneisiin Jinin pyynnöstä. Illalla Sun ja Jin päätyvät sänkyyn keskenään.

Seuraavana päivänä heidän huoneeseensa saapuu Keamy, jolle Sun joutuu antamaan kellonsa vakuudeksi rahoista. Mikhailin tulkattua heidän puheet Keamylle, Sun kertoo että hänellä on salainen pankkitili. Mikhailin ja Sunin saavuttua pankkiin Sun huomaa isänsä sulkeneen tilin ja jäädyttäneen Sunin varat. He palaavat ravintolaan, jossa Jin ja Keamy olivat. Sayid oli vapauttanut Jinin ja tappanut Keamyn miehineen. Jin ampuu Mikhailia silmään, ja Sun haavoittuu tilanteen seurauksena. Matkalla sairaalaan Sun paljastaa Jinille olevansa raskaana. Heidän ohittaessaan Locken, Sun saa muiston elämästään saarella sekoittaen Locken Musta-asuiseen mieheen. Juliet tekee Sunille ultraäänitutkimuksen, jonka aikana selviää, ettei vauva ollut vahingoittunut. Sun ja Jin muistavat elämänsä saarella ja alkavat puhua englantia. Sun ja Jin ovat läsnä kirkossa muiden selviytyneiden kanssa, kun Christian avaa kirkon ovet ja kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät eteenpäin.