Boone Carlyle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boone Carlyle
Näyttelijä(t) Ian Somerhalder
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Deus Ex Machina
Keskeiset jaksot Peliä sydämillä
Henkilötiedot
Koko nimi Boone Carlyle
Ammatti äitinsä hääbisneksen COO, hengenpelastaja
Ikä 30
Asuinpaikka Malibu, Kalifornia, Yhdysvallat

Boone Carlyle on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee Ian Somerhalder.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boone Carlyle syntyi lokakuussa 1981, rikkaalle Sabrina Carlylelle, joka johtaa hääyhtiötä.[1] Boonen ollessa kymmenenvuotias Sabrina nai Adam Rutherfordin, jolla on kahdeksanvuotias tytär nimeltään Shannon. 20-vuotiaasta Boonesta tuli äitinsä bisneksen New Yorkin toimiston toimitusjohtaja. Boone kiintyi siskopuoleensa, mikä aiheutti heidän välilleen romanttisen viehätyksen. Boonen saadessa tietää Shannonin rahallisista vaikeuksista tämän isän kuoltua Boone tarjoutui antamaan hänelle rahaa, mutta Shannon ei ottanut niitä vastaan.[2] Boone ”pelasti” Shannonin useita kertoja pahoinpiteleviltä poikaystäviltä lahjomalla heidät rahalla. Yksi kyseisistä pelastuksista johti Boonen Sydneyhin syyskuussa 2004, jossa hän sai tietää, että suhteet ovat Boonen rahan ja huomion takia tehtyjä huijauksia. Boone loukkaantui syvästi huijauksesta. Shannonin poikaystävän karatessa rahojen kanssa, Shannon tuli Boonen hotellille ja he harrastivat seksiä. Seuraavana päivänä he lähtivät Oceanic Airlinesin lennolle 815, jonka määränpää on Los Angeles.[3]

Onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boone yrittää antaa tekohengitystä tajuttomalle Roselle, ja väittää oppineensa taitonsa työskenneltyään hengenpelastajana.[4] Boone on yleisesti auttavainen ja pysyy suojelevana Shannonia kohtaan, vaikka hän kritisoikin Shannonia tämän liikuttamattomuudestaan. Boonen suojeleva asenne sekoittuu mustasukkaisuuteen, kun Shannonille syntyy tunteita Sayidia kohtaan, ja Boone menestyksettömästi yrittää estää suhteen.[5][6]

Boone on kiinnostunut Locken metsästys- ja selviytymistaidoista. Boonesta tuleekin Locken oppipoika ja hän alkaa ottaa etäisyyttä muihin selviytyjiin.[7] Boone ja Locke löytävät metallisen luukun jäljittäessään kidnapattua Clairea ja Charlieta.[8] Kaksikko yrittää saada luukkua auki, pitäen samalla sen olemassaolon salaisuutena. Locke aiheuttaa Boonelle hallusinaation, joka auttaa häntä selvittämään tunteensa Shannonia kohtaan; Boone näkee hallusinaatiossa Shannonin kuolevan hirviön hyökkäykseen.[1] 40 päivää haaksirikon jälkeen Boone ja Locke löytävät heroiinin salakuljettajien Beechcraft-pienkoneen korkealta puusta.[9] Boone kiipeää koneeseen ja löytää toimivan radion koneen ohjaamosta, jota hän käyttää mayday-signaalin lähettämiseen. Hän vastaanottaa vastauksen viestiinsä mieheltä, joka myöhemmin paljastuu Bernardiksi, joka on yksi takaosan selviytyjistä. Lentokone kuitenkin putoaa keula edellä maahan Boonen ollessa yhä sen sisällä.[10] Boone saa onnettomuudesta vakavia vammoja ja Jackin avusta huolimatta Boone kuolee 2. marraskuuta 2004. Ennen kuolemaansa Boone yrittää antaa Jackille viestin, joka tämän pitäisi kertoa Shannonille, mutta tämä kuitenkin kuolee ennen kuin ehtii lopettaa lauseensa.[11]

Melkein neljä viikkoa myöhemmin Locke kokee itseaiheutetun hallusinaation, missä pitkähiuksinen Boone ilmestyy ja työntää Lockea ympäriinsä pyörätuolissa kuvitteellisella Sydneyn lentokentällä, jossa muut selviytyjät ovat, mutta erilaisissa rooleissa. Boone kertoo Lockelle, että joku lentokentällä on suuressa vaarassa. Hallusinaation lopussa Locke löytää Mr. Ekon kepin, joka on veren peitossa jolloin Boone muuttuu veriseksi ja haavoittuneeksi. Hän kertoo Lockelle seuraavasti: ”Heillä on hänet. Sinulla ei ole paljon aikaa”.[12] Oceanicin kuutosten peitetarinassa Boone on yksi itse koneen törmäyksen selviytyjistä, mutta kuoli pian sisäisiin vammoihin.[13]

Vaihtoehtoinen aikajana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa, jossa lentokone ei putoakaan saarelle, Shannon ei palaa Los Angelesiin Boonen kanssa, joten Boone on Oceanicin lennolla yksin ja istuu Locken vieressä. Lennolla Boone keskustelee Locken kanssa ja saa selville tämän tietävän paljon selviytymisestä jolloin Boone sanoo seuraavansa Lockea mikäli kone putoaisi. Ironisesti alkuperäisessä aikajanassa juuri tämä johti Boonen kuolemaan. Koneen laskeuduttua Los Angelesiin Boone kättelee Lockea ja poistuu koneesta.

Boone nähdään seuraavan kerran päätösjaksossa, jossa hän on onnistunut tuomaan siskonsa takaisin Australiasta. Boone ”pelastaa” siskonsa baarista tappelemalla ventovieraan kanssa. Sayid keskeyttää tappelun ja muistaa elämänsä Shannonin kanssa. Boone sanoi Hurleylle Shannonin hakemisen olleen todella vaikeaa. Boone nähdään myöhemmin kirkossa, jossa hän ”siirtyy eteenpäin” muiden selviytyneiden kanssa.

Hahmon kuvaus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

USA Today kuvaili Boonea ”kokemattomaksi nuoreksi mieheksi, jota saaren haasteet ovat vahvistaneet”. Variety kutsui häntä ”kuumapäiseksi”, kun taas Entertaiment Weekly kirjoitti hänen olevan ”tasa-temperamenttinen”. Boonen pikaiset päätökset hyvät aikeet mielessä ovat usein hätiköityjä. Kuudentena päivänään saarella, Joanna Miller hukkuu. Huomattuaan hänen olevan hukkumassa Boone syöksyy välittömästi veteen pelastamaan häntä onnistumatta ja hukkuen melkein itsekin. Yrittäessään ottaa johtajuuden haltuunsa Boone varastaa leirin vedet; hänen suunnitelmansa kuitenkin osoittautuu huonoksi ja selviytyjät kääntyvät häntä vastaan. Kun Boone uskoo Sawyerilla olevan Shannonin lääkkeet, Boone yrittää varastaa ne häneltä.

Boone tarjoaa aina apuaan muille selviytyjille, liittyen muun muassa ryhmään, joka yrittää lähettää hätäviestin saarelaisten toisena päivänä; auttamalla Sayidia kolmioimaan Rousseaun hätäviestin signaalin kahdeksantena päivänä; etsien Clairea kuudentenatoista päivänä ja vartioiden Ethania palaamasta 28. päivänä. IGN kirjoitti, että ”hän näyttää olevan sekä hyväksi, että vahingoksi heidän selviytymiselleen” ja, että ”Boone esiintyi puhtaana ja rehellisenä tyyppinä, joka yritti auttaa ihmisiä saarella ja yritti kantaa oman kortensa kekoon muiden selviytyjien tapaan”.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Toisin kuin monet muut ensimmäisen kauden hahmot, jotka kirjoitettiin näyttelijöiden perusteella, Boone pysyi lähes samana koko tuotannon ajan. Alkuperäisesti hänen nimekseen piti tulla Boone Anthony Markham V, lempinimeltään ”Five” (suom. Viitonen). Pilottijakson käsikirjoituksessa kirjoittajat etsivät ja korvasivat kaikki Boonen nimen kohdat niin, että kun Jack laskee viiteen, käsikirjoituksessa luki ”Yksi, kaksi, kolme, neljä, Boone”. Ian ei halunnut kuvata pilottijaksoa, mutta kuullessaan J.J. Abramsin tuottavan ohjelman hän muutti mielensä. Ianille maksettiin noin 20 000–40 000 dollaria per jakso, ja pääsikin kolmanneksi korkeimmaksi näyttelijätiedoissa, ennen kuin tuottajat päättivät kirjoittaa nimet aakkosjärjestyksessä.

Boone esiintyi yhteensä 25 jaksossa ja hänen äänensä kuultiin 26 jaksossa. Fyysisesti Boone esiintyi kolmessa jaksossa ensimmäisen tuotantokauden jälkeen ”erikoisvierasesiintyjän” nimellä. Hän palasi Shannonin, Nikkin ja Paulon takaumiin sekä Locken hallusinaatioon. Nikkin kolmannen kauden takaumassa tuottajat eivät pyytäneet Iania leikkaamaan hiuksiaan kahden päivän työtä varten, joten he antoivat hänelle peruukin, tehden hänen hiuksistaan huomattavasti pidemmät kuin niiden olisi kuulunut olla. Boonen sukunimen kirjoituksen kohdalla on ollut sekaannuksia. Kun ”Carlyle” esiintyy Boonen shekkivihossa ja haudassa, ”Carlisle” esiintyy jakson Peliä sydämillä tekstityksissä.

Yhdennentoista jakson alkuperäisessä versiossa Locken piti olla kahden vierailevan hahmon kanssa etsimässä Claire ja löytää luukku. Lopullisessa tuotoksessa Boone kuitenkin oli Locken mukana, mikä osoittautui valinnaksi joka johti Boonen kuolemaan. Sarjan tuottajat ovat sanoneet, että Ian otti hahmonsa kuoleman ammattimaisesti, Ian itse sanoi sen olleen ”melko turhauttavaa”. Boonen kuolema oli huomattava ensimmäisenä päähahmon kuolemana sarjassa. Damon Lindelofin ja Carlton Cusen mukaan Boonen kuolemalla oli järkeä Jackin ja Locken ”taistelun” takia ja se johti kauden lopun tapahtumiin. Ianin lähdön jälkeen ABC allekirjoitti hänelle toisen yksivuotisen sopimuksen. Ian sanoi, että oleminen osa Lostia oli ”kaikkein suurin kokemus” ja ”parhain vuosi hänen elämästään”.

BuddyTV kutsui Boonea fanien ”suosikiksi”. Kolmen jakson jälkeen USA Todayn artikkelissa Iania kutsuttiin ”kamera-ystävälliseksi”. ComingSoon.netin ”paras hahmo neljästätoista Lostin päähenkilöstä” -kyselyssä Boone sijoittui seitsemänneksi 4.3 prosentilla (yli 2 000 ääntä) äänistä. Boonen kuoleman jälkeen TV Guiden kriitkko kirjoitti kaipaavansa Boonen ”erittäin kauniita silmiä”. IGN rankkasi Boonen Lostin ensimmäisen kauden kymmenenneksi parhaimmaksi hahmoksi.

Ian voitti vuoden 2005 Screen Actors Guild Award -palkinnon yhdessä muiden Lostin näyttelijöiden kanssa, ja hän oli myös ehdolla kategoriassa ”TV: Choice Läpimurto Rooli - Miesnäyttelijä” vuoden 2005 Teen Choice Award -gaalassa, mutta hävisi Täydelliset naiset -tähti Jesse Metcalfelle, joka esitti John Rowlandia. Lostissa näytellessään Ian äänestettiin yhdeksi ”20 Teens Who Will Change the World” -listalle sijoittuneista Teen People -lehdessä, vaikka olikin jo 26-vuotias. Teen People kutsui häntä myös ”seuraavaksi Johnny Deppiksi”. TV Guiden ”Top Ten Hunks” -listalla Ian sijoittui yhdeksänneksi.

 1. a b Cuse, Carlton (writer) & Grillo-Marxuach, Javier (writer) & Holcomb, Rod (director), "Hearts and Minds." Lost, ABC. Episode 13, season 1 Aired on January 12, 2005.
 2. Sarnoff, Elizabeth (writer) & Adam Davidson (director), "Abandoned." Lost, ABC. Episode 6, season 2. Aired on November 9, 2005.
 3. Lindelof, Damon (writer) & Cuse, Carlton (writer) & Bender, Jack (director), "Exodus." Lost, ABC. Episode 23, season 1. Aired on May 18, 2005.
 4. "Pilot." Lost, ABC. September 22, 2004. Episode 1, season 1.
 5. The Detroit Free Press, (October 13, 2004) "Discover the Facts About Lost (Arkistoitu – Internet Archive)," Lost-Media.com. Retrieved on August 6, 2007.
 6. Grillo-Marxuach, Javier (writer) & Dick, Leonard (writer) & Gates, Tucker (director), “…in Translation." Lost, ABC. Episode 17, season 1. Aired on February 23, 2005.
 7. Fury, David (writer) & Yaitanes, Greg (director), “Special." Lost, ABC. Episode 14, season 1. Aired on January 19, 2005.
 8. Grillo-Marxuach, Javier (writer) & Williams, Stephen (director), “All the Best Cowboys Have Daddy Issues." Lost, ABC. Episode 11, season 1. Aired on December 8, 2004.
 9. Lindelof, Damon (writer) & Cuse, Carlton (writer) & Mandel, Robert (director), “Deus Ex Machina." Lost, ABC. Episode 19, season 1. Aired on March 30, 2005.
 10. Lindelof, Damon (writer) & Cuse, Carlton (writer) & Laneuville, Eric (director), "The Other 48 Days." Lost, ABC. Episode 7, season 2. Aired on November 16, 2005.
 11. Tamaro, Janet (witer) & Williams, Stephen (director), “Do No Harm." Lost, ABC. Episode 20, season 1. Aired on April 6, 2005.
 12. Cuse, Carlton (writer) & Sarnoff, Elizabeth (writer) & Williams, Stephen (director), “Further Instructions." Lost, ABC. Episode 3, season 3. Aired on October 18, 2006.
 13. Cuse, Carlton (writer) & Lindelof, Damon (writer), "There's No Place Like Home." Lost, ABC. Episode 12, season 4. Aired on May 15, 2007.