Ana Lucia Cortez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ana Lucia Cortez
Näyttelijä(t) Michelle Rodríguez
Ensiesiintyminen Exodus
Viimeinen
esiintyminen
Syy kuolla
Keskeiset jaksot Yhteentörmäys
Kaksi lähtöryyppyä
Henkilötiedot
Koko nimi Ana Lucia Cortez
Ammatti poliisi, turvatarkastaja
Ikä 29
Asuinpaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat

Ana Lucia Cortez on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Lost, jossa häntä näyttelee Michelle Rodríguez. Hahmon ensiesiintyminen sarjassa oli ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa, ja hänet lisättiin näyttelijöiden vakiokaartiin toisella kaudella. Oceanicin lennon 815 haljettua ilmassa kahtia, ja osien lennettyä saaren vastakkaisille puolille, Ana Luciasta tuli takaosan selviytyjien johtaja. Hahmon takaumia nähdään jaksoissa Yhteentörmäys ja Kaksi lähtöryyppyä, joissa näytetään hänen elämäänsä poliisina. Ana Lucia kirjoitettiin sarjasta ulos jo toisen kauden lopussa. Michelle Rodriguez on kuitenkin sanonut, että hän olikin lupautunut vain yhteen kauteen.

Hahmo sarjassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen onnettomuutta Ana Lucia työskentelee LAPD:ssa poliisikonstaapelina. Hän tulee raskaaksi, mutta menettää lapsen joutuessaan ampumavälikohtauksen uhriksi. Tapahtuman jälkeen hän viettää useita kuukausia fyysisessä ja fysikaalisessa terapiassa, ja kun epäilty pidätetään, Ana Lucia kieltäytyy tunnistamasta häntä. Epäillyn vapautuksen jälkeen hän tappaa tämän. Ana Lucia päättää jättää työnsä ja löytää töitä lentokentän turvatarkastajana. Hän tapaa Christianin, joka pyytää häntä lähtemään Sydneyyn henkivartijakseen. Sydneyssä Ana Lucia ja Christian kuitenkin erkanevat ja Ana Lucia ostaa lipun Oceanic Airlinesin lennolle 815, jonka määränpää on Los Angeles. Lentokentällä Ana Lucia flirttailee Jackin kanssa tietämättä hänen olevan Christianin poika. Pari sopii jatkavansa keskusteluaan lennolla. Lennon aikana kone kuitenkin katkeaa kahtia ja pari joutuu saaren vastakkaisille puolille; Ana Lucia takaosan ja Jack etuosan selviytyjien joukkoon.

Onnettomuuden jälkeen

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ana Lucia onnettomuuden jälkeen

Tarina takaosan selvityjien ensimmäisistä 48 päivästä näytetään jaksossa Toiset 48 päivää. Laskeuduttuaan mereen Ana Lucia auttaa kaikkia apua tarvitsevia. Samana iltana Toiset kidnappaavat osan selviytyjistä ja muutamaa päivää myöhemmin he vievät yhdeksän muuta. Toisen kaappauksen aikana Mr. Eko tappaa yhden Toisista ja Ana Lucia löytää häneltä listan, jossa on kidnappauksen uhrien kuvaukset ja nimet. Epäillessään kidnappauksista toista selviytynyttä, Nathania, Ana Lucia kaivaa kuopan ja heittää hänet sinne, saadakseen Nathanilta tunnustuksen. Nathan kuitenkin katoaa yhtenä yönä, ja muiden selviytyjien ryhmä suuntaa kohti saaren sisämaata, löytäen Nuoli-aseman. Ana Lucia ja Goodwin kiipeävät ylös vuorelle, jossa Ana Lucia kertoo Goodwinille tietävänsä tämän olevan Toinen. Kamppailun jälkeen Ana Lucia tappaa Goodwinin terävällä kepillä, ja palatessaan selviytyjien luo hän kertoo nyt olevan turvallista. Muut takaosan selviytyneet Libby ja Cindy tuovat rantaan huuhtoutuneen Jinin Ana Lucialle. Jinin karatessa selviytyneet lähtevät hänen peräänsä, löytäen Michaelin ja Sawyerin. Ana Lucia heittää Jinin, Michaelin ja Sawyerin kuoppaan ja hetken päästä Ana Lucia, joka teeskentelee olevansa myös vanki, heitetään myös sinne. Uskoessaan heidän olevan myös lennon 815 selviytyjiä, hän vapauttaa heidät. Patikoidessaan etusan selviytyjien leiriin Ana Lucia luulee Shannonia yhdeksi Toisista ja ampuu hänet. Saaren tapahtumat jaksossa Yhteentörmäys näyttävät hänen syyllisyydentunteensa Shannonin kuoleman jälkeen. Ana Lucia sitoo Shannonin rakastajan Sayidin puuhun ja kieltäytyy päästämästä ryhmää liikkeelle. Hetken päästä Libbyn perustelujen jälkeen Ana Lucia antaa muiden mennä.

Joutsen-asemalle vangittu mies nimeltään Henry Gale joutuu selviytyneiden kuulustelemaksi. Ana Lucia onnistuu saada häneltä kartan kuumailmapallon luo ja ottaa mukaansa Sayidin sekä Charlien. Kolmikko löytää kuumailmapallon, mutta myös haudattuna olleen oikean Henry Galen ruumiin. Toisessa Ana Lucia -keskeissä jaksossa Kaksi lähtöryyppyä hän aikoo puhua Henrylle jälleen, mutta melkein joutuu tämän kuristamaksi. Kostoa tavoitellen Ana Lucia viettelee Sawyerin ja varastaa tältä aseen. Aseella Ana Lucia tappaa Henryn, mutta ei pystykään tekemään sitä. Hän tunnustaa Michaelille aikeensa, ja Michael tarjoutuu tappamaan hänet Ana Lucian puolesta. Mutta annettuaan aseen Michaelille, tämä tappaakin Ana Lucian ja vapauttaa Henryn. Ana Lucia haudataan myös Michaelin tappaman Libbyn viereen. Kuolemansa jälkeen Ana Lucia esiintyy ilmestyy Mr. Ekon unessa, kyseenalaistaen tämän aikeen rakentaa kirkko saarelle sekä Hurleyn hallusinaatiossa, jossa hän neuvoo Hurleytä miten paeta poliiseja ja välittää Libbyn terveiset. Vaihtoehtoisessa aikajanassa Ana vapauttaa Desmondin, Katen ja Sayidin vankilasta takuita vastaan, jotka Hurley maksaa hänelle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Melanie McFarland kuvailee Ana Luciaa Seattle Post-Intelligencerissä ”vaativaksi”, ”väkivaltaiseksi” ja ”kiusaajaksi”. Hän kutsui Ana Luciaa myös ”rikkinäinen ex-poliisiksi”, joka ”murjottaa alituisesti”. McFarland kuvaili myös hahmon omaavan ”johtajamaisen luonteen”. Anna Johns AOL:n TV Squadista tunsi Ana Lucian olevan ”hankala ja omaavan huonon arvostelukyvyn”. C.K. Sample ajatteli Anan olevan ”vihainen”, ”vallanhaluinen” ja ”täysin idiootti”. Leonard Dickin mukaan ”Ana Lucia on ihminen, joka ei halua olla uhri. Hän oli kerran uhri ja vannoi itselleen ettei enää ikinä olisi.” Michelle Rodriguez kuvaili hahmon olevan ”hyvin vaistonvarainen” ja lisäten siihen ”Pidän siitä, että hahmo on lähes aina varuillaan ja epäileväinen”. Ana Lucia on myös ”nokkela” ja hänellä on ”kyky puhua mitä lystää”.

Ana Lucian johtajatyyli on Jackin tyylin vastainen; Jack on haluton olemaan johtaja, kun taas Ana Luciasta tulee johtaja kysymättä.

Helmikuussa 2005 Lostin tuottajat alkoivat etsiä latinolaista noin kolmekymppistä naista, joka olisi takaosan selviytyjien johtaja ja tuntisi romanttista vetoa Jackia kohtaan. Michelle kertoi tuottajille Damon Lindelofille ja Carlton Cuselle olevansa kiinnostunut vain yhdestä tuotantokaudesta.[1] Tuottajat pitivät hänen energiastaan, joten he suostuivat tappamaan hahmon kauden lopussa. Michelle tunsi olevansa kuin luotu näyttelemään vahvoja naisrooleja, ja tahtoi tämän olevan erilainen. Ana Lucian piti aloittaa sitkeänä hahmona, koska sitä yleisö odottaisi. Michelle kuvaili Ana Luciaa ”eläimelliseksi hahmoksi… jonka saari kesyttää.”lähde? Tuottajat muokkasivat hahmoa sopimaan paremmin Michelleen tehden hahmosta ”nokkelamman” ihmisen jolla on ”kyky puhua mitä ajattelee”. Kaikki mitä Michellelle kerrottiin hahmosta oli, että hahmo ja tämän äiti työskentelivät poliisivoimissa.lähde? Jakson ”Collision” (suom. Yhteentörmäys) takaumissa kirjoittajien oli tarkoitus esitellä hahmosta myös pehmeämpi puoli.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Melanie McFarland kyvaili Ana Lucian hahmoa ”yhdeksi eniten vihatuksi hahmoksi televisiossa syksyllä 2005”, hahmon ollessa ”väkivaltainen” ja ”kiusaajamainen”. Hän lisäsi Anan murhattua Shannonin, Anan tarvinneen ”vähiten sympatiaa kaikista selviytyjistä”, ja sai fanit vihaamaan Ana Luciaa vielä enemmän. Michelle Rodriguez voitti kuitenkin roolistaan ALMA Award-palkinnon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  1. Kennedy, Michael: Why Lost Really Killed Off Ana Lucia & Libby (It Wasn't Their DUI Arrests) Screen Rant. 19.6.2022. Viitattu 10.7.2024.