Cynthia Watros

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Cynthia Watros
Cynthia Watros vuonna 2008.
Cynthia Watros vuonna 2008.
Henkilötiedot
Koko nimi Cynthia Michele Watros
Syntynyt2. syyskuuta 1968 (ikä 54)
Lake Orion, Michigan, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Curtis Gilliland (1996–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1994–
Merkittävät roolit Libby Smith (Lost)
Aiheesta muualla
IMDb

Cynthia Michele Watros (s. 2. syyskuuta 1968 Lake Orion, Michigan) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten rooleistaan televisiosarjoissa Lost, The Drew Carey Show, Titus ja Guiding Light.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen ura ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan Lake Orion High Schoolista Watros kävi Macomb Community Collegen. Hän siirtyi Bostonin yliopistoon. Valmistumisensa jälkeen Watros muutti New Yorkiin ja sai Agnes Goochin roolin Broadway-musikaalista Auntie Mame. Hän esiintyi myös yhtenä Pigeon Sistersistä The Odd Couplessa.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watrosista tuli tunnetuksi roolista Annie Duttonina CBS:n saippuasarjassa Guiding Light, jossa hän näytteli vuodesta 1994 vuoteen 1998. Vuonna 1998 Watros sai Daytime Emmy -palkinnon roolistaan Guiding Lightissa.

Watros tunnetaan myös useista prime time -televisiorooleista.

Hän esiintyi Erin Fitzpatrickina televisiosarjassa Titus vuosina 2000–2002 ja sai tunnustusta komedianäyttelijänä. Kun Titus päättyi, Watros otti vastaan roolin Kellie Newmarkina televisiosarjassa The Drew Carey Show Christa Millerin sijaisena. Watros esitti roolia vuosina 2002–2004.

Vuosina 2005–2006 Watros esiintyi ABC:n televisiosarjassa Lost psykologi Libby Smithinä, Oceanic Airlinesin lennon 815 takaosan selviytyjänä sarjan toisella tuotantokaudella.[1] Libby poistui sarjasta tuotantokauden lopussa, mutta vieraili muutamaan otteeseen myöhemmissä jaksoissa muiden hahmojen näyissä ja hallusinaatioissa.

Lostin jälkeen vuonna 2006 Watros kuvasi pilottijakson CBS:än sarjaan nimeltä My Ex-Life. CBS ei kuitenkaan valinnut sarjaa esitettäväksi, kuten ei myöskään seuraavana vuonna sarjaa The Rich Inner Life of Penelope Cloud.

Vuosina 2013–2014 Cynthia näytteli Video Game High School -nettisarjan toisen ja kolmannen tuotantokauden jaksoissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watros sairasti teini-iässä idiopaattista trombosytopeenistä purppuraa eli veren autoimmuunisairautta, joka vaati vuosien kemoterapian ja pernanpoiston. Hän on todennut, ettei hänellä ollut hiuksia, ja että hän painoi vain 45 kiloa sairauden takia.[2]

Watros on naimisissa Curtis Gillilandin kanssa ja heillä on vuonna 2001 syntyneet kaksostytöt.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. They got off the island: what the cast of Lost did next The Telegraph. 7.4.2017. Viitattu 17.5.2019. (englanniksi)
  2. Kerrottu Titus-sarjan kolmannen tuotantokauden DVD-julkaisun haastattelussa