Cynthia Watros

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cynthia Watros
Cynthia Watros Iraq 1.jpg
Syntymäaika 2. syyskuuta 1968 (ikä 47)
Syntymäpaikka Flag of the United States.svg Lake Orion Michigan
Aktiivisena 1994–
Oikea nimi Cynthia Michele Watros
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Libby Smith televisiosarjassa Lost
Puoliso Curtis Gilliland (1996–)
Aiheesta muualla
IMDb

Cynthia Michele Watros (s. 2. syyskuuta 1968 Lake Orion, Michigan) on yhdysvaltalainen Emmy-palkittu näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan televisiosarjoissa Lost, The Drew Carey Show, Titus ja Guiding Light.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen ura ja koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valmistuttuaan Lake Orion High Schoolista Watros kävi Macomb Community Collegen. Hän siirtyi Bostonin yliopistoon. Valmistumisensa jälkeen Watros muutti New Yorkiin ja sai Agnes Goochin roolin Broadwayn musikaalista Auntie Mame. Hän esiintyi myös yhtenä Pigeon Sistersesistä The Odd Couplessa.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watrosista tuli tunnetuksi roolista Annie Duttonina CBS:n saippuasarjassa Guiding Light, jossa hän näytteli vuodesta 1994 vuoteen 1998. Vuonna 1998 Watros voitti Daytime Emmy -palkinnon roolistaan Guiding Lightissa.

Watros tunnetaan myös useista prime time -televisiorooleista.

Hän esiintyi Erin Fitzpatrickina televisiosarjassa Titus vuosina 2000–2002 ja sai tunnustusta komedianäyttelijänä. Kun Titus peruutettiin, Watros otti vastaan roolin Kellie Newmarkina televisiosarjassa The Drew Carey Show Christa Millerin sijaisena. Watros esitti roolia vuosina 2002–2004.

Vuosina 2005–2006 Watros esiintyi ABC:n televisiosarjassa Lost psykologi Libby Smithinä, Oceanic Airlinesin lennon 815 takaosan selviytyjänä sarjan toisella tuotantokaudella. Libby poistui sarjasta tuotantokauden lopussa, mutta vieraili muutamaan otteeseen myöhemmissä jaksoissa muiden hahmojen näyissä ja hallusinaatioissa.

Lostista lähdön jälkeen vuonna 2006 Watros kuvasi pilottijakson CBS:än sarjaan nimeltä My Ex-Life. CBS ei kuitenkaan valinnut sarjaa esitettäväksi, kuten ei myöskään seuraavana vuonna sarjaa The Rich Inner Life of Penelope Cloud.

Nykyisin Cynthia näyttelee sivuroolia VGHS (Videogame high school) 2 tuotantokauden jaksoissa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watros sairasti teini-iässä idiopaattinen trombosytopeeninen purppuraa, eli veren autoimmuuni sairautta. Se vaati vuosien kemoterapian ja pernanpoiston. Titus-sarjan kolmannen tuotantokauden DVD-boxin haastattelussa hän sanoi, että hänellä ei ollut hiuksia ja painoi vain 45 kiloa sairauden takia.

Watros on naimisissa Curtis Gillilandin kanssa ja heillä on kaksoistytöt Emma Rose Marie ja Sadie Anne Marie (s. 14. heinäkuuta 2001).