Irma Grese

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Irma Gresen kuva vuodelta 1945.

Irma Grese (7. lokakuuta 1923 Wrechen, Saksa13. joulukuuta 1945 Hameln, Saksa) toimi keskitysleirivartijana Ravensbrückissä, Auschwitzissa ja Bergen-Belsenissä toisen maailmansodan aikana.

Grese tunnettiin poikkeuksellisen julmasta ja perverssistä käytöksestään, minkä takia hän on jäänyt historiaan natsi-Saksan pahamaineisimpiin kuuluvana naispuolisena sotarikollisena. Kerrotaan, että Grese ei juurikaan ollut kiinnostunut miehistä, mutta hän pakotti vankileirillä naispuoliset vangit tekemään toisilleen sadomasokistisia rituaaleja, ja hän itse katsoi vierestä.[1]

Irma Grese teloitettiin hirttämällä Hamelnissa yhdessä Bergen-Belsenin komendantin Josef Kramerin kanssa. Hänen pyövelinään toimi Albert Pierrepoint. Hänen viimeinen sanansa oli Schnell! (”Vauhtia!”)

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irma Grese syntyi Pasewalkin lähellä Mecklenburgin osavaltiossa. Isä Alfred Grese oli maitomies ja Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen jäsen vuodesta 1937. Äiti Berta Grese ajautui itsemurhaan 1936. Irma Gresellä oli neljä sisarusta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.