Runkolinja 200

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Runkolinja 200 on uusi Pääkaupunkiseudun poikittaislinja, joka perustetaan Elielinaukion, Leppävaaran, ja Espoon keskuksen välille. Linjan reitti kulkee väliä Elielinaukio-Töölö-Ruskeasuo-Huopalahti-Pitäjänmäki-Mäkkylä-Leppävaara-Karakallio-Jorvi-Espoon keskus vyöhykkeillä A, B ja C. Espoon keskuksessa, Leppävaarassa ja Pitäjänmäessä on vaihtoyhteydet lähijuniin. Linja liikennöi 24/7 viikon jokaisena päivänä 10 minuutin vuorovälein. Linja korvaa nykyiset linjat 217, 218, 226 ja 235.

Linjan varrella olevilla pysäkeillä joudutaan tekemään parannuksia runkolinjaa varten, ja pysäkit mm. maalataan oransseiksi. Liikennöinti alkaa 12.8.2019 toistaiseksi vanhalla numerolla 235, joka kulkee kuitenkin jo kyseistä reittiä tihein vuorovälein. Tämän jälkeen 235 ei enää aja Kuurinniittyyn saakka. Myöhemmin syksyllä pysäkkimuutosten valmistuttua tunnus vaihtuu 200:aan.

Toteutuessaan linjasta tulee Espoon tärkein ja palvelutasoltaan luotettavin poikittainen bussiyhteys. Linjan toivotaan vähentävän etenkin Turuntien ruuhkia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]