Runkolinja 200

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

Runkolinja 200
Tyyppi runkolinja
Sijainti Helsinki ja Vantaa, Suomi
Avattu 10. elokuuta 2020
Alkupiste Elielinaukio, Helsinki
Päätepiste Espoon keskus
Asemia Helsingin lähiliikenteen logo.png Päärautatieasema/Helsinki metro logo round edges.svg Rautatientori
Helsingin lähiliikenteen logo.png Pitäjänmäki
Helsingin lähiliikenteen logo.png Mäkkylä
Helsingin lähiliikenteen logo.png Leppävaara
Helsingin lähiliikenteen logo.png Espoo

Runkolinja 200 on pääkaupunkiseudun poikittaislinja, joka perustettiin 10. elokuuta 2020 Elielinaukion, Leppävaaran ja Espoon keskuksen välille.[1] Sen reitti kulkee väliä Elielinaukio–TöölöRuskeasuoHuopalahtiPitäjänmäkiMäkkyläLeppävaaraKarakallioJorvi–Espoon keskus vyöhykkeillä A, B ja C. Espoon keskuksessa, Leppävaarassa ja Pitäjänmäessä on vaihtoyhteydet lähijuniin. Linja liikennöi vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä 10 minuutin vuorovälein (hiljaisempana aikana 15 minuutin välein). Linja korvasi entiset linjat 217, 218, 226 ja 235.

Linjan varrella olevilla pysäkeillä jouduttiin tekemään parannuksia runkolinjaa varten. Liikennöinti alkoi 12. elokuussa 2019 vanhalla numerolla 235, joka kulki kuitenkin jo runkolinjan 200 reittiä tihein vuorovälein. Syksyllä 2020 pysäkkimuutosten valmistuttua tunnus vaihtui 200:aan ja siitä tuli runkolinja.

Linjasta tulee Espoon tärkein ja palvelutasoltaan luotettavin poikittainen bussiyhteys. Linjan toivotaan vähentävän etenkin Turuntien ruuhkia.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]