Talin siirtolapuutarha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Talin siirtolapuutarha ilmasta.
Talin siirtolapuutarha

Talin siirtolapuutarha sijaitsee Helsingissä Pitäjänmäellä. Siirtolapuutarha perustettiin vuonna 1936 ja palstoja siellä on 241. Vuonna 1993 Museovirasto luetteloi Talin siirtolapuutarhan valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Kaupungin yleiskaavassa 2002 alue on merkitty kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittäväksi virkistysalueeksi. Helsingin kaupunki vuokrasi siirtolapuutarhan vuonna 1997 Talin siirtolapuutarhayhdistys ry:lle kolmeksikymmeneksi vuodeksi.[1]

Siirtolapuutarhan pääportti Pitäjänmäentien puolella on avoinna kaikille kesäkautena. Palstat ovat kuitenkin jäsenten yksityisaluetta ja kaikki palstalla olevat kasvit, marjapensaat sekä hedelmäpuut viljelijöiden henkilökohtaista omaisuutta.

Aluetta hallinnoi Tali Siirtolapuutarhayhdistys ry. Yhdistys vuokraa palstat jäsenilleen ja vuokraaja voi siirtää vuokrasopimuksen edelleen. Vuokrasopimuksen voi tehdä vain Helsingissä vakituisesti asuva henkilö. Palstoista maksetaan vuosittain maanvuokra Helsingin kaupungille sekä jäsenmaksu ja erilaisia hoito- ja kulutusmaksuja yhdistykselle.

Yhdistys järjestää vuosittain yleisölle avoimia tapahtumia, joista juhannusjuhla lavatansseineen ja kokkoineen on perinteisin. Satotilanteen mukaan yhdistys järjestää myös marja- ja omenamarkkinat, jossa myydään siirtolapuutarhassa luonnonmukaisesti kasvatettua satoa.

  1. Historia. Talin siirtolapuutarha. Viitattu 1.2.2018.[vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]