Runkolinja 300

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Runkolinja 300 on Helsingin seudun liikenteen suunnittelema uusi runkolinja, jonka liikennöinti on suunnitelmien mukaan tarkoitus aloittaa syksyllä 2022. Linjan 300 suunniteltu reitti kulkee Vihdintietä Elielinaukiolta Pähkinärinteen kautta Myyrmäkeen. Runkolinja 300 on osa Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelmaa.

Vaikutus muihin linjoihin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Runkolinjan 300 on tarkoitus yhdessä runkolinjan 400 kanssa korvata Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon suorat seutulinjat Helsinkiin. Runkolinja 300 korvaisi siis toteutuessaan Vihdintien seutulinjat 321, 322 ja 332. Tästä poiketen HSL on suunnitellut linjan 345 (Rinnekoti - Elielinaukio) säilyttämistä.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suunnitelmat suorien Helsinkiin kulkevien linjojen korvaamisesta vaihdollisilla liityntäyhteyksillä ovat aiheuttaneet paljon kriitiikkiä. Monet ovat kritisoineet suunnitelmia matka-aikojen mahdollisten pidentymisten sekä vaihtojen lisääntymisen takia. Loppuvuodesta 2018 Pohjois-Espoon suorien linjojen lakkautuksia vastustava adressi keräsi lyhyessä ajassa yli 1100 nimeä.

Suunnitelmiin tehdyt muutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen suunnitelman mukaan myös linja 345 oli tarkoitus lakkauttaa runkolinjan 300 myötä, mutta toisessa linjastoluonnoksessa tästä suunnitelmasta luovuttiin.

Myös liityntälinjoihin tehtiin muutoksia toisessa linjastoluonnoksessa.