Keskustelu:Monster High

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sain viimein aikaiseksi koota yhteen tärkeimpien (nukke)hahmojen tiedot. Lähteiden merkitsemistä häiritsi jälleen suuresti, kun näitä tietoja ei ole suomeksi kootusti missään, ei edes valmistajan sivuilla. Englanniksikin tiedot löytyvät valmistajan sivuilta vain osittain. Näin ollen tiedot ovat paljon itse kerättyä tietoa, joka on peräisin nettisarjan jaksoista, elokuvista sekä suomenkielisten nukkien tuotepakkauksista ja päiväkirjoista. Tarkistin tietysti, että kaikki täsmäävät loogisesti englanninkielisen virallisen tiedon kanssa.

suomenkieliset sivut englanninkieliset sivut

Kirjoitin päähahmoista pitemmän esittelyn kokonaisilla lauseilla ja muista hahmoista kirjoitin luettelomaisesti lyhyesti pilkulla erotettuna tärkeimmät tiedot. Miltä tällainen esitystapa ja kieliasu vaikuttaa?

Onkohan risteymä-sanan käyttö turhaa tilanteessa, kun hahmon isä ja äiti ovat eri lajia? Se kun on aika itsestäänselvyys silloin, esimerkiksi

Lisäksi en osaa sanoa, ovatko nuo englanninkieliset ääninäyttelijät tärkeitä, mutta kun olivat tämän hetkisessä artikkelissa mukana, niin laitoin sitten nekin. Jos tuntuu, että ovat epäolennaista tietoa, niin napsitaan pois. Suomenkielisiä ääninäyttelijöitä yritän etsiä vielä lisää.

Luettelo on todella pitkä, mutta kaikki luettelossa olevat hahmot ovat sarjan kannalta olennaisessa osassa ja koko nukkesarjan idea onkin, että hahmoja on monenlaisia ja ne kaikki ovat luonteeltaan ja alkuperältään hyvinkin erilaisia. Jos jollakulla on tiedon esittämiselle mielessä järkevämpää esitysmuotoa, saa ehdottaa vapaasti.

Jos pitäydytään luettelomuodossa, niin mitä muotoa pitäisi käyttää:

  • Twyla - 15-vuotias mörön tytär…
  • Twyla - 15-vuotias mörön tytär…
  • Twyla - 15-vuotias mörön tytär…

Ja lisäksi aiheesta toiseen, Televisiossa näytetyt special jaksot voisi korjata muotoon Televisiossa näytetyt erikoisjaksot tai onko tuo tieto edes ollenkaan tärkeää?

Juigeli (keskustelu) 25. tammikuuta 2016 kello 22.37 (EET)[vastaa]

Päähahmot[muokkaa wikitekstiä]

  • Clawdeen Wolf - Clawdeen on 15-vuotias ihmissusien tytär, Clawdia, Clawd ja Howleen Wolfin sisko. Hän on lahjakas muotisuunnittelija ja tulevaisuudessa hän toivoo saavansa oman vaatemalliston ja hänen mukaansa nimetyn muotinäytöksen Scarisiin (viittaus Pariisiin). Hänen lempiruokaansa on pihvi raakana, lempiaine taloustiede ja lempiväri kulta. Lemmikkinä hänellä on kissa nimeltään Crescent. Hänen parhaat ystävänsä ovat Draculaura ja Frankie Stein. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Salli Saffioti.
  • Cleo de Nile - Cleo on noin 5 843-vuotias muumion (faaraon) tytär ja Nefera de Nilen pikkusisko. Hän on egyptiläinen prinsessa joka rakastaa sadetta, mutta pelkää pimeää. Hänen lempiruokaansa ovat rypäleet, lempiaine geometria ja lempiväri kulta. Lemmikkinä hänellä on kobra nimeltään Hissette. Hänen parhaat ystävänsä ovat Ghoulia Yelps ja hänen poikaystävänsä Deuce Gorgon. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Salli Saffioti ja suomenkielinen Raili Raitala.
  • Draculaura - Draculaura, lempinimeltään Ula D, on 1600-vuotias vampyyri ja Draculan tytär. Vaikka hän on vampyyri, ei hän kestä veren ja lihan näkemistä ja näin ollen hän on vegaani. Hänen lempiruokaansa ovat hedelmät ja vihannekset, lempiaine luova kirjoittaminen ja lempiväri pinkki. Lemmikkinä hänellä on lepakko nimeltään Count Fabulous. Hänen parhaat ystävänsä ovat Clawdeen Wolf ja Frankie Stein sekä hänen poikaystävänsä Clawd Wolf. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Debi Derryberry.
  • Frankie Stein - Frankie on Frankensteinin hirviön tytär. Hän oli sarjan alussa 15 päivää vanha. Hänen lempiruokaansa on tähän menessä kaikki mitä hän on maistanut, lempiaine historia ja lempiväri musta-valkoraidat. Lemmikkinä hänellä on lepakko nimeltään Count Fabulous. Hänen parhaat ystävänsä ovat Clawdeen Wolf, Cleo de Nile ja Draculaura. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Kate Higgins.
  • Ghoulia Yelps - Ghoulia on 16-vuotias zombien tytär. Hän on viisain tyttö koko Monster High'ssa ja pitää kaikista kouluaineista ja lukemisesta. Hän on kuitenkin hyvin ujo ja puhuu vain zombieta. Hänen lempiruokaansa on pikaruoka ja lempiväri punainen. Lemmikkinä hänellä on pöllö nimeltään Sir Hoots A Lot. Hänen parhaat ystävänsä ovat Cleo De Nile, Clawdeen Wolf ja Frankie Stein. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on nettisarjan tuottaja Audu Paden.
  • Lagoona Blue - Lagoona on 15-vuotias merihirviön tytär ja Gillington "Kidus" Webberin tyttöystävä. Hänen lempiruokaansa on sushi, lempiaine meribiologia ja lempiväri merensininen. Lemmikkinä hänellä on piraija nimeltään Neptuna. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Laura Bailey ja suomenkielinen Minna Turunen.

Muut hahmot[muokkaa wikitekstiä]

Juigeli (keskustelu) 25. maaliskuuta 2016 kello 18.36 (EET)[vastaa]