Ahvenlampi (Sanginkylä)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ahvenlampi
Ahvenlampi aprillipäivänä 2007.
Ahvenlampi aprillipäivänä 2007.
Sijainti Sanginkylä, Utajärvi
Valtio SuomiView and modify data on Wikidata
Koordinaatit 64°52′30″N, 26°35′31″E
Pinnankorkeus 108,5 m
Järvinumero 59.151.1.005
Ahvenlampi (Sanginkylä)

Ahvenlampi on lampi Utajärven kunnan Sanginkylän sivukylässä Puutturilla. Lampi sijaitsee Sanginkylän länsipuolella, kilometrin päässä lounaaseen Puutturinjärvestä, josta sinne menee polku Lehdon talon läheltä. Siinä ei ole laskuojaa ja se saa vetensä ympäröiviltä soilta.

Ympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lammen rannat ovat kokonaan suota, tosin sen pohjoispuolella on pieni Ahvenselkä-niminen kangas ja etelään päin taas on pitkänomainen Ahvenselkä. Suo erottaa lammen myös lounaan puolen Yli-Karvasmaasta ja sen takaisesta Isosta Karvasjärvestä. Lammessa haukia, ahvenia ja särkiä. Järven ympäristö on asumaton, mutta sen itärannalla on iso laavu ja sitä vastapäätä pieni metsästäjien rakentama jo ränsistynyt maja. Ahvenlampi on muuttolintujen reitin varrella, keväisin siellä pysähtyy muun muassa joutsenia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sanginjärven kylähistoria. Sanginjärven kyläseura ry. Sanginkylä 2000. Toim. Esko Vesala ja Matti Savolainen, 708 s. ISBN 952-91-2823-1 (Puutturin sivukylä ympäristöineen)
Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.