Pikku Karvasjärvi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikku Karvasjärvi
Näkymä järven luoteisrannalta itään.
Näkymä järven luoteisrannalta itään.

Pikku Karvasjärvi
Koordinaatit 64°52′45″N, 26°33′25″E
Sijainti Utajärvi
Pinnankorkeus 102,3 m
Laskujoki Karvasoja

Pikku Karvasjärvi on järvi tai paremminkin lampi Utajärven kunnan Sanginkylän itälaidalla.

Järvi sijaitsee entisen Ylikiimingin kunnan, nykyisin Oulun kaupungin, rajan läheisyydessä Isosta Karvasjärvestä vain kolmisensataa metriä pohjoiseen. Järven lähettyville tulee metsäautotie Karvaskosken kankaan kautta, jonka varressa on Karvasojan rannalla sijaitseva hirvikämppä.

Karvasojan hirvikämpän uimapaikka.

Järvimaisema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järvi on paikoin matalarantainen, mutta siinä on melko vähän vesikasvillisuutta. Järveä ympäröivät suot lukuun ottamatta länsi- ja etelälaidan pieniä kankaita. Kaloja ovat hyvin tummat hauet, ahvenet ja särjet. Järvestä lähtee sivuoja Karvasoja-nimiseen puroon, joka laskee Isosta Karvasjärvestä Sanginjoen sivuhaaraan Koivujokeen lähellä Pienelle Kivijärvelle menevää tietä. Järven ympäristö on asumaton, lähimpään asutukseen Puutturinjärvelle on tosin vain reilut kaksi kilometriä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sanginjärven kylähistoria. Sanginjärven kyläseura ry. Sanginkylä 2000. Toim. Esko Vesala ja Matti Savolainen, 708 s. ISBN 952-91-2823-1 (Järven ympäristö)


Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.