Luettelo naispresidenteistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispresidenteistä. Listassa on sekä nykyiset että entiset naispresidentit. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole kenraalikuvernöörejä tai virkaa tekeviä presidenttejä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Vallassa
Presidentti Valtio Titteli Vallassa
Isabel Martínez de Perón Isabelita ícono.jpg Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan presidentti 1.7.1974-24.3.1976
Vigdís Finnbogadóttir Vigdis Finnbogadottir (1985).jpg Islannin lippu Islanti Islannin presidentti 1.8.1980-1.8.1996
Maria Lea Pedini-Angelini San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.1981-1.10.1981
Agatha Barbara Ms Agatha Barbara.jpg Maltan lippu. Malta Maltan presidentti 15 .2. 1982 -15 .2. 1987
Gloriana Ranocchini No image.svg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.1984-1.10.1984
Elisabeth Kopp Elisabeth Kopp.gif Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 21.10.1984-12.1.1989
Corazon Aquino Corazon Aquino 1986.jpg Filippiinit Filippiinien presidentti 25.2.1986-30.6.1992
Gloriana Ranocchini San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.1989-1.4.1990
Violeta Chamorro Violeta Chamorro 1993.jpg Nicaraguan lippu Nicaragua Nicaraguan presidentti 25.4.1990-10.1.1997
Mary Robinson Mary Robinson World Economic Forum 2013 crop.jpg Irlanti Irlannin presidentti 3.12.1990-12.9.1997
Edda Ceccoli San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.1991-1.4.1992
Ruth Dreifuss Ruth Dreifuss, President of Switzerland (cropped).jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.4.1993-31.12.2002
Patrizia Busignani San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.1993 -1.10.1993
Chandrika Kumaratunga Chandrika Bandaranaike Kumaratunga.jpg Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan presidentti 12.11.1994 -19.11.2005
Mary McAleese Mary McAleese.jpg Irlanti Irlannin presidentti 11.11.1997 -10.11.2011
Janet Jagan Janet Jagan.png Guyana Guyanan presidentti 19.12.1997-11.8.1999
Ruth Metzler-Arnold Ruth Metzler.gif Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.5.1999 -31.12.2003
Rosa Zafferani San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.1999 -1.10.1999
Vaira Vīķe-Freiberga Ministru prezidenta tikšanās ar eksprezidenti (4108711953).jpg Latvia Latvian presidentti 8.7.1999- 8.7.2007
Mireya Moscoso Mireya Moscoso.jpg Panaman lippu Panama Panaman presidentti 1.9. 1999-1.9.2004
Tarja Halonen Tarja Halonen 1c389 8827-2.jpg Suomen lippu Suomi Suomen presidentti 1.3.2000 -1.3.2012
Maria Domenica Michelotti San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2000-1.10.2000
Gloria Macapagal-Arroyo Gloria Macapagal Arroyo WEF 2009-crop.jpg Filippiinit Filippiinien presidentti 20.1.2001-30.6.2010
Megawati Sukarnoputri President Megawati Sukarnoputri - Indonesia.jpg Indonesia Indonesian presidentti 23.7.2001 -20.10.2004
Micheline Calmy-Rey Micheline Calmy-Rey 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.1.2003-31.12.2011
Valeria Ciavatta San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.2003-1.4.2004
Fausta Morganti San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2005-1.10.2005
Ellen Johnson Sirleaf Ellen Johnson-Sirleaf, April 2010.jpg Liberia Liberian presidentti 16.1.2006- vallassa
Michelle Bachelet Michelle Bachelet foto campaña.jpg Chilen lippu Chile Chilen presidentti 11.3.2006 -11.3.2010
Doris Leuthard Doris Leuthard 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.8.2006 -vallassa
Pratibha Patil PratibhaIndia.jpg Intia Intian presidentti 25.7.2007-25.7.2012
Cristina Fernández de Kirchner Cristinakirchnermensaje2010.jpg Argentiinan lippu Argentiina Argentiinan presidentti 10.12.2007-vallasta
Eveline Widmer-Schlumpf Eveline Widmer-Schlumpf 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.1.2008 -vallassa
Rosa Zafferani San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2008 -1.10.2008
Assunta Meloni San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.2008 -1.4.2009
Dalia Grybauskaitė Dalia Grybauskaite 2014 by Augustas Didzgalvis.jpg Liettua Liettuan presidentti 12.7.2009-vallassa
Roza Otunbayeva Roza Otunbayeva - World Economic Forum on Europe 2011.jpg Kirgisia Kirgisian presidentti 7.4.2010 -1.12.2011
Laura Chinchilla Chinchilla Adelante.jpg Costa Rican lippu Costa Rica Costa Rican presidentti 7.4.2010 -8.5. 2014
Simonetta Sommaruga Simonetta Sommaruga 2011.jpg Sveitsin lippu Sveitsi Sveitsin liittopresidentti 1.11.2010-vallassa
Dilma Rousseff Dilma Rousseff - foto oficial 2011-01-09.jpg Brasilian lippu Brasilia Brasilian presidentti 1.1.2011-vallassa
Maria Luisa Berti San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2011-1 .10.2011
Atifete Jahjaga Atifete Jahjaga 2011.jpg Kosovon lippu Kosovo Kosovon presidentti 7.5.2011- vallassa
Joyce Banda President of Malawi Joyce Banda (8985928177).jpg Malawin lippu. Malawi Malawin presidentti 7.4.2012-31.5.2014
Denise Bronzetti San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.2012-1.4.2013
Park Geun-hye Park Geun-hye (8724400493) (cropped).jpg Korean tasavalta Korean tasavallan presidentti 25.2.2013-vallassa
Antonella Mularoni Antonella Mularoni.jpg San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2013 -1.10.2013
Anna Maria Muccioli San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.10.2013 -1.4.2014
Michelle Bachelet Michelle Bachelet foto campaña.jpg Chilen lippu Chile Chilen presidentti 11.3.2014-vallassa
Valeria Ciavatta San Marinon lippu San Marino San Marinon kapteenivaltionhoitaja 1.4.2014-1.10.2014
Marie Louise Coleiro Preca Maltan lippu. Malta Maltan presidentti 4.4.2014-vallassa
Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Lisinski 2 2014.jpg Kroatia Kroatian presidentti 19.2.2015-vallassa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FEMALE PRESIDENTS WORLDWIDE GUIDE TO WOMEN IN LEADERSHIP. Viitattu 7.6.2014.
  2. Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]