Luettelo naispääministereistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo naispuolisista pääministereistä. Luettelo on kronologinen. Luettelossa ei ole virkaa tekeviä pääministereitä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Vallassa
Pääministeri Valtio Titteli Vallassa
Sirimavo Bandaranaike Ceylonin lippu Ceylon Ceylonin pääministeri 21.7.1960 – 27.3.1965
Indira Gandhi Intia Intian pääministeri 24.1.1966 – 24.4.1977
Golda Meir Israelin lippu Israel Israelin pääministeri 17.3.1969 – 3.6.1974
Sirimavo Bandaranaike Ceylonin lippu Ceylon Ceylonin pääministeri 29.5.1970 – 23.9.1977
Elisabeth Domitien Keski-Afrikan tasavalta Keski-Afrikan tasavallan pääministeri 2.1.1975 – 7.4.1976
Margaret Thatcher Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Britannian pääministeri 4.5.1979 – 28.11.1990
Maria de Lourdes Pintasilgo Portugalin lippu Portugali Portugalin pääministeri 1.7.1979 – 3.1.1980
Indira Gandhi Intia Intian pääministeri 15.1.1980 – 31.10.1984
Eugenia Charles Dominican lippu Dominica Dominican pääministeri 21.7.1980 – 14.6.1995
Gro Harlem Brundtland Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 4.2.1981 – 14.10.1981
Milka Planinc Jugoslavia Jugoslavian pääministeri 16.5.1982 – 15 .5.1986
Gro Harlem Brundtland Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 9.5.1986 – 16.10.1989
Benazir Bhutto Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 2.12.1988 – 6.7.1990
Kazimira Prunskienė Liettua Liettuan pääministeri 11.3.1990 – 10.1.1991
Gro Harlem Brundtland Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 3.11.1990 – 25.10.1996
Khaleda Zia Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 27.2.1991 – 30.3.1996
Édith Cresson Ranskan lippu Ranska Ranskan pääministeri 15.5.1991 – 2.4.1992
Hanna Suchocka Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 11.7.1992 – 25.10.1993
Tansu Çiller Turkin lippu Turkki Turkin pääministeri 13.6.1993 – 6.3.1996
Kim Campbell Kanada Kanadan pääministeri 25.6.1993 – 4.11.1993
Sylvie Kinigi Burundin lippu Burundi Burundin pääministeri 10.7.1993 – 27.10.1993
Agathe Uwilingiyimana Ruandan lippu Ruanda Ruandan pääministeri 18.7.1993 – 7.4.1994
Benazir Bhutto Pakistanin lippu Pakistan Pakistanin pääministeri 19.10.1993 – 5.11.1996
Chandrika Kumaratunga Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 19.8.1994 – 14.11.1994
Sirimavo Bandaranaike Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan pääministeri 14.11.1994 – 10.7.2000
Claudette Werleigh Haiti Haitin pääministeri 7.11.1995 – 27.2.1996
Sheikh Hasina Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 12.6.1996 – 15.7.2001
Janet Jagan Guyana Guyanan pääministeri 6.3.1997 – 19.12.1997
Jenny Shipley Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5.12.1997 – 5.12.1999
Helen Clark Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Uuden-Seelannin pääministeri 5.12.1999 – 19.11.2008
Mame Madior Boye Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 3.3.2001 – 4.11.2002
Khaleda Zia Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 1.10.2001 – 29.10.2006
Maria das Neves São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 3.10.2002 – 18.9.2004
Anneli Jäätteenmäki Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 17.4.2003 – 24.6.2003
Beatriz Merino Perun lippu Peru Perun pääministeri 28.6.2003 – 12.12.2003
Luisa Diogo Mosambikin lippu Mosambik Mosambikin pääministeri 17.2.2004 – 16.1.2010
Julia Timošenko Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 24.1.2005 – 6.9.2005
Maria do Carmo Silveira São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe São Tomé ja Príncipen pääministeri 8.6.2005 – 21.4.2006
Angela Merkel Saksan lippu Saksa Saksan liittokansleri 22.11.2005 –
Portia Simpson-Miller Jamaika Jamaikan pääministeri 30.3.2006 – 11.9.2007
Han Myeong-sook Korean tasavalta Korean tasavallan pääministeri 19.4.2006 – 7.3.2007
Julia Timošenko Ukrainan lippu Ukraina Ukrainan pääministeri 18.12.2007 – 3.3.2010
Zinaida Greceanîi Moldovan lippu Moldova Moldovan pääministeri 31.3.2008 – 14.9.2009
Michèle Pierre-Louis Haiti Haitin pääministeri 5.9.2008 – 11.11.2009
Sheikh Hasina Bangladeshin lippu Bangladesh Bangladeshin pääministeri 29.12.2008 –
Jóhanna Sigurðardóttir Islannin lippu Islanti Islannin pääministeri 1.2.2009 – 23.5.2013
Jadranka Kosor Kroatia Kroatian pääministeri 6.7.2009 – 23.12.2011
Kamla Persad-Bissessar Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobagon pääministeri 26.5.2010 –
Mari Kiviniemi Suomen lippu Suomi Suomen pääministeri 22.6.2010 – 22.6.2011
Julia Gillard Australian lippu Australia Australian pääministeri 24.6.2010 – 27.6.2013
Iveta Radičová Slovakian lippu Slovakia Slovakian pääministeri 8.7.2010 – 4.4.2012
Rosario Fernández Perun lippu Peru Perun pääministeri 19.3.2011 – 28.7.2011
Cissé Mariam Kaïdama Sidibé Malin lippu. Mali Malin pääministeri 3.4.2011 – 22.3.2012
Yingluck Shinawatra Thaimaan lippu Thaimaa Thaimaan pääministeri 3.7.2011 – 9.12.2013
Helle Thorning-Schmidt Tanskan lippu Tanska Tanskan pääministeri 3.10.2011 –
Portia Simpson-Miller Jamaika Jamaikan pääministeri 5.1.2012 –
Alenka Bratušek Slovenian lippu Slovenia Slovenian pääministeri 20.3.2013 –
Aminata Touré Senegalin lippu Senegal Senegalin pääministeri 1.9.2013 –
Erna Solberg Norjan lippu Norja Norjan pääministeri 16.10.2013 –
Laimdota Straujuma Latvia Latvian pääministeri 22.1.2014 –
Ana Jara Perun lippu Peru Perun pääministeri 22.7.2014 –
Ewa Kopacz Puolan lippu Puola Puolan pääministeri 22.9.2014 –

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Women Heads of State List of female heads of state. Center for Asia-Pacific Women in Politics. Viitattu 7.6.2014. en