Luettelo maailman suurimmista lentoasemista matkustajamäärän mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maailman vilkkain lentoasema matkustajamäärän mukaan on mitattu matkustajien kokonaismäärällä (tiedot Airports Council Internationalilta (ACI)). Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlantassa on ollut maailman vilkkain lentoasema vuodesta 2000 vuoteen 2013. Vuonna 2014 Pekingin kansainvälinen lentoasema ohitti Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälisen lentoaseman matkustajamäärissä.

2014 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[1]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Kiinan lippu Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 13 388 159 Nousua1 Nousua4,0%
2. Yhdysvaltain lippu Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta Yhdysvallat ATL/KATL 13 182 769 Laskua1 Laskua3,7%
3. Arabiemiirikuntien lippu Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 12 075 952 Nousua4 Nousua13,5%
4. Japanin lippu Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 10 390 991 Muuttumaton Nousua4,1%
5. Britannian lippu London Heathrow Airport Lontoo Britannia LHR/EGLL 10 287 493 Laskua2 Nousua2,5%
6. Yhdysvaltain lippu Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvallat LAX/KLAX 10 184 999 Muuttumaton Nousua6,8%
7. Hongkongin lippu Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 9 860 000 Nousua4 Nousua6,9%
8. Yhdysvaltain lippu Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth Yhdysvallat DFW/KDFW 9 372 929 Nousua1 Nousua3,7%
9. Kiinan lippu Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou Kiina CAN/ZGGG 9 070 701 Nousua7 Nousua9,0%
10. Indonesian lippu Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jaava Indonesia CGK/WIII 9 031 528 Muuttumaton Nousua1,4%
11. Yhdysvaltain lippu O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvallat ORD/KORD 8 991 356 Laskua6 Laskua2,4%
12. Ranskan lippu Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranska CDG/LFPG 8 772 632 Laskua4 Nousua4,4%
13. Singaporen lippu Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 8 705 802 Muuttumaton Nousua3,1%
14. Thaimaan lippu Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaa BKK/VTBS 8 270 777 Nousua3 Laskua6,3%
15. Malesian lippu Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesia KUL/WMKK 8 099 096 Nousua5 Nousua20,4%
16. Kiinan lippu Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 8 064 411 Nousua5 Nousua10,6%
17. Turkin lippu Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkki IST/LTBA 7 994 967 Nousua1 Nousua13,1%
18. Yhdysvaltain lippu Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvallat DEN/KDEN 7 836 573 Laskua3 Nousua1,5%
19. Saksan lippu Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksa FRA/EDDF 7 680 551 Laskua7 Nousua2,7%
20. Korean tasavallan lippu Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Korean tasavalta ICN/RKSI 7 341 132 Nousua5 Nousua5,8%
21. Alankomaiden lippu Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaat AMS/EHAM 7 059 656 Laskua7 Nousua6,0%
22. Yhdysvaltain lippu John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvallat JFK/KJFK 6 970 141 Laskua3 Nousua0,9%
23. Yhdysvaltain lippu Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvallat MIA/KMIA 6 851 931 Nousua3 Nousua3,5%
24. Brasilian lippu São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilia GRU/SBGR 6 587 908 Nousua9 Nousua16,9%
25. Yhdysvaltain lippu Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvallat PHX/KPHX 6 513 131 Nousua2 Nousua3,7%
26. Yhdysvaltain lippu San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvallat SFO/KSFO 6 511 030 Laskua4 Nousua5,5%
27. Yhdysvaltain lippu Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvallat CLT/KCLT 6 488 139 Laskua4 Nousua1,3%
28. Australian lippu Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australia SYD/YSSY 6 415 226 Nousua3 Nousua3,6%
29. Yhdysvaltain lippu McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvallat LAS/KLAS 6 355 117 Laskua5 Nousua3,9%
30. Yhdysvaltain lippu George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvallat IAH/KIAH 6 118 019 Laskua2 Nousua2,7%

2013 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[2]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Yhdysvaltain lippu Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta Yhdysvallat ATL/KATL 94 430 785 Muuttumaton Laskua1.1%
2. Kiinan lippu Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 83 712 355 Muuttumaton Nousua2.2%
3. Britannian lippu London Heathrow Airport London Britannia LHR/EGLL 72 368 030 Muuttumaton Nousua3.3%
4. Japanin lippu Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 68 906 636 Muuttumaton Nousua3.3%
5. Yhdysvaltain lippu O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Yhdysvallat ORD/KORD 66 883 271 Muuttumaton Laskua0.1%
6. Yhdysvaltain lippu Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvallat LAX/KLAX 66 702 252 Muuttumaton Nousua4.7%
7. Arabiemiirikuntien lippu Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 66 431 533 Nousua3 Nousua15.2%
8. Ranskan lippu Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranska CDG/LFPG 62 052 917 Laskua1 Nousua0.7%
9. Yhdysvaltain lippu Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth Yhdysvallat DFW/KDFW 60 436 266 Laskua1 Nousua3.2%
10. Indonesian lippu Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jaava Indonesia CGK/WIII 59 701 543 Laskua1 Nousua3.4%
11. Hongkongin lippu Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Kiina HKG/VHHH 59 609 414 Nousua1 Nousua6.3%
12. Saksan lippu Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksa FRA/EDDF 58 036 948 Laskua1 Nousua0.9%
13. Kiinan lippu Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 53 726 087 Nousua2 Nousua5.0%
14. Alankomaiden lippu Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaat AMS/EHAM 52 569 250 Nousua2 Nousua3.0%
15. Yhdysvaltain lippu Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Yhdysvallat DEN/KDEN 52 556 359 Laskua2 Laskua1.1%
16. Kiinan lippu Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou Kiina CAN/ZGGG 52 450 262 Nousua2 Nousua8.6%
17. Thaimaan lippu Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaa BKK/VTBS 51 363 451 Laskua3 Laskua3.1%
18. Turkin lippu Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkki IST/LTBA 51 172 626 Nousua2 Nousua13.6%
19. Yhdysvaltain lippu John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvallat JFK/KJFK 50 413 204 Laskua2 Nousua2.3%
20. Malesian lippu Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesia KUL/WMKK 47 498 157 Nousua7 Nousua19.1%
21. Kiinan lippu Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 47 189 849 Muuttumaton Nousua5.2%
22. Yhdysvaltain lippu San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco Yhdysvallat SFO/KSFO 44 944 201 Muuttumaton Nousua1.2%
23. Yhdysvaltain lippu Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Yhdysvallat CLT/KCLT 43 456 310 Nousua1 Nousua5.4%
24. Yhdysvaltain lippu McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Yhdysvallat LAS/KLAS 41 856 787 Laskua1 Laskua0.5%
25. Korean tasavallan lippu Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon Korean tasavalta ICN/RKSI 41 679 758 Nousua4 Nousua6.5%
26. Yhdysvaltain lippu Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvallat MIA/KMIA 40 563 071 Nousua2 Nousua2.8%
27. Yhdysvaltain lippu Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Yhdysvallat PHX/KPHX 40 318 451 Laskua2 Laskua0.3%
28. Yhdysvaltain lippu George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Yhdysvallat IAH/KIAH 39 865 325 Laskua2 Laskua0.1%
29. Espanjan lippu Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanja MAD/LEMD 39 729 027 Laskua10 Laskua12.1%
30. Saksan lippu Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksa MUC/EDDM 38 672 644 Muuttumaton Nousua0.8%
31. Australian lippu Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australia SYD/YSSY 38 254 039 Muuttumaton Nousua2.4%
32. Intian lippu Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi Intia DEL/VIDP 36 712 455 Nousua5 Nousua7.3%
33. Brasilian lippu São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo Brasilia GRU/SBGR 36 460 923 Nousua10 Nousua10.6%
34. Italian lippu Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 36 165 762 Laskua5 Laskua2.2%
35. Kanadan lippu Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga Kanada YYZ/CYYZ 36 037 962 Muuttumaton Nousua3.2%
36. Kiinan lippu Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina SHA/ZSSS 35 599 643 Nousua3 Nousua5.3%
37. Britannian lippu Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Britannia LGW/EGKK 35 448 590 Laskua1 Nousua3.6%
38. Japanin lippu Naritan kansainvälinen lentoasema Japani Japani NRT/RJAA 35 341 341 Nousua4 Nousua7.6%
39. Espanjan lippu Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanja BCN/LEBL 35 210 735 Laskua5 Nousua0.2%
40. Yhdysvaltain lippu Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark Yhdysvallat EWR/KEWR 35 016 236 Laskua2 Nousua3.0%
41. Yhdysvaltain lippu Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Yhdysvallat MCO/KMCO 34 973 645 Laskua8 Laskua0.8%
42. Yhdysvaltain lippu Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle Yhdysvallat SEA/KSEA 34 824 281 Laskua2 Nousua4.8%
43. Yhdysvaltain lippu Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema St. Paul-Minneapolis Yhdysvallat MSP/KMSP 33 870 693 Laskua2 Nousua2.3%
44. Kiinan lippu Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu Kiina CTU/ZUUU 33 445 817 Nousua2 Nousua5.8%
45. Filippiinien lippu Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila Filippiinit MNL/RPLL 32 856 597 Muuttumaton Nousua3.1%
46. Yhdysvaltain lippu Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit Yhdysvallat DTW/KDTW 32 389 544 Laskua2 Nousua0.6%
47. Kiinan lippu Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen, Guangdong, Kiina SZX/ZGSZ 32,268,457 Nousua2 Nousua9.1%
48. Intian lippu Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai Intia BOM/VABB 31 940 026 Muuttumaton Nousua6.3%
49. Meksikon lippu Benito Juárezin kansainvälinen lentoasema México Meksiko MEX/MMMX 31 534 638 Nousua Nousua6.9%
50. Venäjän lippu Domodedovon kansainvälinen lentoasema Moskova Venäjä DME/UUDD 30 765 078 Nousua Nousua9.2%

2012 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[3]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta, Yhdysvallat ATL/KATL 95,462,867 Muuttumaton Nousua3.3%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 81,929,359 Muuttumaton Nousua4.1%
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Britannia LHR/EGLL 70,037,417 Muuttumaton Nousua0.9%
4. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 66,795,178 Nousua1 Nousua6.7%
5. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago,Yhdysvallat ORD/KORD 66,633,503 Laskua1 Laskua0.1%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, Yhdysvallat LAX/KLAX 63,688,121 Muuttumaton Nousua3.0%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 61,611,934 Muuttumaton Nousua1.1%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas-Fort Worth,Yhdysvallat DFW/KDFW 58,591,842 Muuttumaton Nousua1.4%
9. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jaava, Indonesia CGK/WIII 57,772,762 Nousua3 Nousua12.1%
10. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 57,684,550 Nousua3 Nousua13.2%
11. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main, Saksa FRA/EDDF 57,520,001 Laskua2 Nousua1.9%
12. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 56,057,751 Laskua2 Nousua5.1%
13. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Yhdysvallat DEN/KDEN 53,156,278 Laskua2 Nousua0.6%
14. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 53,002,328 Nousua2 Nousua10.6%
15. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 51,181,804 Nousua3 Nousua10.0%
16. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam, Alankomaat AMS/EHAM 51,035,590 Laskua2 Nousua2.6%
17. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 49,291,765 Muuttumaton Nousua3.5%
18. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Kiina CAN/ZGGG 48,548,430 Nousua1 Nousua7.8%
19. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 45,176,978 Laskua4 Laskua9.0%
20. Flag of Turkey.svg Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 45,124,831 Nousua10 Nousua20.6%
21. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 44,880,164 Muuttumaton Nousua8.3%
22. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Yhdysvallat SFO/KSFO 44,399,885 Muuttumaton Nousua8.5%
23. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Yhdysvallat CLT/KCLT 41,228,372 Nousua2 Nousua5.6%
24. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Yhdysvallat LAS/KLAS 40,799,830 Laskua4 Nousua0.6%
25. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Yhdysvallat PHX/KPHX 40,421,611 Laskua2 Laskua0.3%
26. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Yhdysvallat IAH/KIAH 39,891,444 Laskua2 Laskua0.4%
27. Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur, Malesia KUL/WMKK 39,887,866 Nousua1 Nousua5.8%
28. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Yhdysvallat MIA/KMIA 39,467,444 Laskua2 Nousua3.0%
29. Flag of South Korea.svg Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul, Etelä-Korea ICN/RKSI 39,154,375 Nousua4 Nousua11.3%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Saksa MUC/EDDM 38,360,604 Laskua3 Nousua1.6%
31. Australian lippu Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Australia SYD/YSSY 37 342 798 Muuttumaton Nousua3.7%
32. Italian lippu Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 36,980,161 Laskua3 Laskua1.8%
33. Yhdysvaltain lippu Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Yhdysvallat, MCO/KMCO 35,214,430 Laskua1 Laskua0.4%
34. Espanjan lippu Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona, Espanja BCN/LEBL 35,131,771 Nousua1 Nousua2.2%
35. Kanadan lippu Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga, Kanada YYZ/CYYZ 34,912,456 Nousua3 Nousua4.4%
36. Britannian lippu Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Britannia LGW/EGKK 34,222,405 Muuttumaton Nousua1.7%
37. Intian lippu Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi, Intia DEL/VIDP 34,211,608 Laskua3 Laskua1.5%
38. Yhdysvaltain lippu Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark, Yhdysvallat EWR/KEWR 33,993,962 Laskua1 Nousua0.9%
39. Kiinan lippu Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina SHA/ZSSS 33,828,726 Muuttumaton Nousua2.2%
40. Yhdysvaltain lippu Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle, Yhdysvallat SEA/KSEA 33,219,723 Nousua1 Nousua1.2%
41. Yhdysvaltain lippu Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul Yhdysvallat MSP/KMSP 33,125,768 Laskua1 Nousua0.2%
42. Japanin lippuNaritan kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani NRT/RJAA 32,874,530 Nousua? Nousua17.2%
43. Brasilian lippuSão Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo, Brasilia GRU/SBGR 32,477,646 Nousua2 Nousua6.9%
44. Yhdysvaltain lippuDetroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit, Yhdysvallat DTW/KDTW 32,205,358 Laskua2 Laskua0.7%
45. Filippiinien lippuNinoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila, Filippiinit MNL/RPLL 31,878,935 Nousua1 Nousua7.9%
46. Kiinan lippuChengu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu, Kiina CTU/ZUUU 31,599,353 Nousua1 Nousua8.7%
47. Yhdysvaltain lippuPhiladelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia, Yhdysvallat PHL/KPHI 30,228,596 Laskua4 Laskua2.0%
48. Intian lippuChhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai, Intia BOM/VABB 30,038,696 Laskua4 Laskua1.3%
49. Kiinan lippuShenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen, Kiina SZX/ZGSZ 29,569,725 Muuttumaton Nousua4.7%
50. Australian lippuMelbournen lentoasema Melbourne, Australia MEL/YMML 29,431,084 Muuttumaton Nousua4.9%

2011 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilasto on seuraava.[4]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 92,365,860 Muuttumaton Nousua3.4%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 77,403,668 Muuttumaton Nousua4.7%
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Britannia LHR/EGLL 69,433,565 Nousua1 Nousua5.4%
4. Flag of the United States.svg O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 66,561,023 Laskua1 Laskua0.5%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 62,263,025 Muuttumaton Laskua2.9%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat LAX/KLAX 61,848,449 Muuttumaton Nousua4.8%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 60,970,551 Muuttumaton Nousua4.8%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 57,806,152 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 56,436,255 Muuttumaton Nousua6.5%
10. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong, Kiina HKG/VHHH 53,314,213 Nousua1 Nousua5.9%
11. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 52,699,298 Laskua1 Nousua0.9%
12. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 52,446,618 Nousua4 Nousua19.3%
13. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 50,977,960 Muuttumaton Nousua8.1%
14. Flag of the Netherlands.svg Schipholin lentoasema Haarlemmermeer Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 49,754,910 Nousua1 Nousua10.1%
15. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 49,644,302 Laskua3 Laskua0.4%
16. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 47,910,744 Nousua1 Nousua12.0%
17. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 47,854,283 Laskua3 Nousua2.9%
18. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 46,543,845 Muuttumaton Nousua10.7%
19. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 45,040,340 Muuttumaton Nousua9.0%
20. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 41,479,572 Nousua2 Nousua4.3%
21. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Pudong, Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 41,450,211 Laskua1 Nousua2.6%
22. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Kalifornia Yhdysvallat SFO/KSFO 40,907,389 Nousua1 Nousua4.2%
23. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 40,565,677 Nousua1 Nousua5.2%
24. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,170,844 Laskua3 Laskua0.8%
25. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 39,043,708 Muuttumaton Nousua2.4%
26. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 38,314,389 Nousua2 Nousua7.3%
27. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 37,763,701 Nousua3 Nousua8.8%
28. Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Sepang, Selangor, Malesia KUL/WMKK 37,670,586 Nousua3 Nousua10.5%
29. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 37,651,222 Laskua3 Nousua3.9%
30. Flag of Turkey.svg Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 37,398,221 Nousua7 Nousua16.3%
31. Australian lippu Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Australia SYD/YSSY 36,022,614 Laskua4 Nousua0.1%
32. Yhdysvaltain lippu Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Yhdysvallat MCO/KMCO 35,356,991 Laskua3 Nousua1.4%
33. Korean tasavallan lippu Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul, Korean tasavalta ICN/RKSI 35,191,825 Muuttumaton Nousua4.5%
34. Intian lippu Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi, Intia DEL/VIDP 34,729,467 Nousua10 Nousua17.8%
35. Espanjan lippu Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona, Espanja, BCN/LEBL 34,387,597 Nousua8 Nousua15.1%
36. Britannian lippu Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Britannia LGW/EGKK 33,668,048 Nousua4 Nousua6.8%
37. Yhdysvaltain lippu Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark, Yhdysvallat EWR/KEWR 33,577,154 Laskua3 Nousua1.3%
38. Kanadan lippu Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga, Kanada YYZ/CYYZ 33,434,199 Muuttumaton Nousua4.5%
39. Kiinan lippu Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai , Kiina, SHA/ZSSS 33,112,442 Nousua2 Nousua5.5%
40. Yhdysvaltain lippu Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul, Yhdysvallat MSP/KMSP 33,074,443 Laskua5 Nousua1.0%
41. Yhdysvaltain lippu Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle, Yhdysvallat, SEA/KSEA 32,820,060 Laskua2 Nousua3.9%
42. Yhdysvaltain lippu Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit, Yhdysvallat DTW/KDTW 32,419,181 Laskua6 Nousua0.1%
43. Yhdysvaltain lippu Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia, Yhdysvallat PHL/KPHI 30,839,130 Laskua1 Nousua0.2%
44. Intian lippu Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai, Intia BOM/VABB 30,439,122 Nousua1 Nousua7.6%
45. Brasilian lippu São Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo, Brasilia GRU/SBGR 30,371,131 Nousua2 Nousua9.7%
46. Filippiinien lippu Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila, Filippiinit MNL/RPLL 29,551,394 Nousua3 Nousua8.1%
47. Kiinan lippu Chengdu Shuangliun kansainvälinen lentoasema Chengdu, Kiina CTU/ZUUU 29,073,990 Nousua4 Nousua11.2%
48. Yhdysvaltain lippu Loganin kansainvälinen lentoasema Boston, Yhdysvallat BOS/KBOS 28,866,313 Muuttumaton Nousua5.0%
49. Kiinan lippu Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen, Kiina SZX/ZGSZ 28,245,745 Nousua1 Nousua5.4%
50. Australian lippu Melbournen lentoasema Melbourne, Australia MEL/YMML 28,060,111 Laskua4 Nousua1.2%

2010 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[5][4]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
Passengers
Rank
Change
%
Change
1. Flag of the United States.svg Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 89,331,622 Muuttumaton Nousua1.5%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 73,948,113 Nousua1 Nousua13.1%
3. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 66,774,738 Nousua1 Nousua4.1%
4. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Englanti, Britannia LHR/EGLL 65,884,143 Laskua2 Laskua0.2%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokyo, Japan HND/RJTT 64,211,074 Muuttumaton Nousua3.7%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, California, Yhdysvallat LAX/KLAX 59,070,127 Nousua1 Nousua4.5%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, France CDG/LFPG 58,167,062 Laskua1 Nousua0.5%
8. Flag of the United States.svg Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 56,906,610 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 53,009,221 Muuttumaton Nousua4.1%
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 52,209,377 Muuttumaton Nousua4.1%
11. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 50,348,960 Nousua2 Nousua10.5%
12. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Madrid, Espanja MAD/LEMD 49,844,596 Laskua1 Nousua3.0%
13. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 47,180,628 Nousua2 Nousua15.4%
14. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 46,514,154 Laskua2 Nousua1.4%
15. Flag of the Netherlands.svg Schipholin lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 45,211,749 Laskua1 Nousua3.8%
16. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 44,355,998 Nousua6 Nousua19.4%
17. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 42,784,967 Laskua1 Nousua5.6%
18. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 42,038,777 Nousua3 Nousua13.0%
19. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 40,975,673 Nousua4 Nousua10.6%
20. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Pudong, Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 40,578,621 Nousua14 Nousua26.4%
21. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,479,569 Laskua3 Nousua1.2%
22. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 39,757,359 Laskua5 Laskua1.8%
23. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Kalifornia Yhdysvallat SFO/KSFO 39,253,999 Laskua3 Nousua5.1%
24. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 38,554,215 Laskua5 Nousua1.9%
25. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 38,254,207 Laskua1 Nousua10.8%
26. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 36,227,778 Muuttumaton Nousua7.4%
27. Flag of Australia.svg Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Uusi Etelä-Wales, Australia SYD/YSSY 35,991,917 Nousua1 Nousua7.6%
28. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 35,698,025 Laskua3 Nousua5.4%
29. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 34,877,899 Laskua2 Nousua3.5%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 34,721,605 Muuttumaton Nousua6.2%
31. Malesian lippu Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur, Malesia, KUL/WMKK 34,087,636 Nousua9
32. Japanin lippu Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani NRT/RJAA 33,815,906 Nousua1
33. Korean tasavallan lippu Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon, Korean tasavalta ICN/RKSI 33,605,579 Nousua8
34. Yhdysvaltain lippu Newark Libertyn kansainvälinen lentoasema Newark, Yhdysvallat EWR/KEWR 33,133,852 Laskua5
35. Yhdysvaltain lippu Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis-Saint Paul, United States MSP/KMSP 32,749,649 Laskua3
36. Yhdysvaltain lippu Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit, Yhdysvallat DTW/KDTW 32,377,064 Laskua1
37. Turkin lippu Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 32,165,817 Nousua2
38. Kanadan lippuToronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga, Kanada, YYZ/CYYZ 31,937,895 Muuttumaton
39. Yhdysvaltain lippuSeattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle, Yhdysvallat SEA/KSEA 31,553,166 Laskua3
40. Britannian lippu Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Britannia LGW/EGKK 31,378,644 Laskua9
41. Kiinan lippuShanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina SHA/ZSSS 31,298,812 Nousua6
42. Yhdysvaltain lippu Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia, Yhdysvallat PHL/KPHI 30,775,271 Laskua5
43. Espanjan lippu Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona, Espanja BCN/LEBL 29,197,135 Laskua1
44. Intian lippuIndira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi, Intia DEL/VIDP 28,531,607 Muuttumaton
45. Intian lippu Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai, Intia BOM/VABB 28,137,797 Nousua3
46. Australian lippuMelbournen lentoasema Melbourne, Australia MEL/YMML 27,731,252 Laskua1
47. Brasilian lippuSão Paulo-Guarulhosin kansainvälinen lentoasema São Paulo, Brasilia GRU/SBGR 27,432,346 Nousua?
48. Yhdysvaltain lippu Loganin kansainvälinen lentoasema Boston, Yhdysvallat BOS/KBOS 27,429,152 Laskua5
49. Filippiinien lippu Ninoy Aquinon kansainvälinen lentoasema Metro Manila, Filippiinit MNL/RPLL 27,148,724 Nousua?
50. Kiinan lippu Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen, Kiina SZX/ZGSZ 26,713,610 Laskua1

2009 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilastot ovat seuraavat. [6] [7]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 88,032,086 Muuttumaton Laskua2.2%
2. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Englanti, Britannia LHR/EGLL 66,037,578 Nousua1 Laskua1.5%
3. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Beijing, Kiina PEK/ZBAA 65,372,012 Nousua5 Nousua16.9%
4. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 64,158,343 Laskua2 Laskua6.1%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 61,903,656 Laskua1 Laskua7.2%
6. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 57,906,866 Laskua1 Laskua4.9%
7. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, California, Yhdysvallat LAX/KLAX 56,520,843 Laskua1 Laskua5.5%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 56,030,457 Laskua1 Laskua1.9%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 50,932,840 Muuttumaton Laskua4.7%
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 50,167,485 Muuttumaton Laskua2.1%
11. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 48,250,784 Muuttumaton Laskua5.1%
12. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 45,915,069 Nousua1 Laskua3.9%
13. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong, Kiina HKG/VHHH 45,558,807 Laskua1 Laskua4.8%
14. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 43,570,370 Muuttumaton Laskua8.1%
15. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 40,901,752 Nousua5 Nousua9.2%
16. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 40,500,224 Nousua2 Nousua4.9%
17. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 40,469,012 Laskua2 Laskua6.3%
18. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,007,354 Laskua2 Laskua4.1%
19. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 37,824,982 Laskua2 Laskua5.2%
20. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Yhdysvallat SFO/KSFO 37,338,942 Nousua1 Nousua0.3%
21. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 37,203,978 Laskua2 Laskua1.3%
22. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 37,143,719 Nousua14 Nousua15.2%
23. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 37,048,712 Nousua9 Nousua10.8%
24. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 34,536,666 Nousua2 Laskua0.6%
25. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 33,886,025 Nousua4 Laskua0.5%
26. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 33,723,213 Laskua1 Laskua4.0%
27. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 33,693,649 Laskua5 Laskua5.5%
28. Flag of Australia.svg Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Uusi Etelä-Wales, Australia SYD/YSSY 33,451,383 Nousua5 Nousua0.4%
29. Flag of the United States.svg Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark, New Jersey Yhdysvallat EWR/KEWR 33,399,207 Laskua6 Laskua5.5%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 32,681,067 Laskua3 Laskua5.4%
31. Britannian lippu Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Britannia LGW/EGKK 32,398,979 Laskua3 Laskua5.3%
32. Yhdysvaltain lippu Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minnesota-Saint Paul Yhdysvallat MSP/KMSP 32,378,599 Laskua2 Laskua4.9%
33. Japanin lippu Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani, NRT/RJAA 32,135,191 Laskua2 Laskua4.0%
34. Kiinan lippu Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 32,102,549 Nousua6 Nousua13.7%
35. Yhdysvaltain lippu Detroit Metropolitan Wayne Countyn kansainvälinen lentoasema Detroit, Yhdysvallat DTW/KDTW 31,357,388 Laskua11 Laskua10.8%
36. Yhdysvaltain lippu Seattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle, Yhdysvallat, SEA/KSEA 31,227,512 Laskua1 Laskua3.0%
37. Yhdysvaltain lippu Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia, Yhdysvallat, PHL/KPHI 30,669,564 Muuttumaton Laskua3.7%
38. Kanadan lippu Toronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga, Kanada, YYZ/CYYZ 30,368,339 Laskua4 Laskua6.1%
39. Turkin lippu Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki, IST/LTBA 29,854,119 Nousua3 Nousua4.3%
40. Malesian lippu Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur, Malesia, KUL/WMKK 29,682,093 Nousua1 Nousua7.8%
41. Korean tasavallan lippu Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul, Korean tasavalta ICN/RKSI 28,677,161 Laskua2 Laskua4.9%
42. Espanjan lippu Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona, Espanja, BCN/LEBL 27,301,662 Laskua4 Laskua9.8%
43. Yhdysvaltain lippu Loganin kansainvälinen lentoasema Boston, Yhdysvallat BOS/KBOS 25,512,086 Nousua2 Laskua2.3%
44. Intian lippu Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi, Intia DEL/VIDP 25,252,814 Nousua6 Nousua8.6%
45. Australian lippu Melbournen lentoasema Melbourne, Australia MEL/YMML 25,248,762 Nousua1 Nousua1.4%
46. Ranskan lippu Orlyn lentoasema Pariisi, Ranska ORY/LFPO 25,107,693 Laskua2 Laskua4.2%
47. Kiinan lippu Shanghai Hongqiaon kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina SHA/ZSSS 25,078,548 Nousua? Nousua9.6%
48. Intian lippu Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai, Intia, BOM/VABB 24,804,766 Laskua1 Nousua1.9%
49. Kiinan lippu Shenzhen Bao'anin kansainvälinen lentoasema Shenzhen, Kiina SZX/ZGSZ 24,486,406 Nousua? Nousua14.4%
50. Meksikon lippu Méxicon kansainvälinen lentoasema México, Meksiko MEX/MMMX 24,243,056 Laskua7 Laskua7.5%


2008 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat, [8]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta Georgia ATL/KATL 89 379 287 Muuttumaton Nousua5,3%
2. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago Illinois Yhdysvallat ORD/KORD 76 177 855 Muuttumaton Laskua0,1%
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo Britannia LHR/EGLL 68 068 304 Muuttumaton Nousua0,8%
4. Flag of Japan.svg Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio Japani HND/RJTT 66 823 414 Muuttumaton Nousua1,1%
5. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Kalifornia Yhdysvallat LAX/KLAX 61 896 075 Muuttumaton Nousua1,4%
6. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranska CDG/LFPG 59 922 177 Nousua1 Nousua5,4%
7. Flag of the United States.svg Dallasin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth Texas Yhdysvallat DFW/KDFW 59 786 476 Laskua1 Laskua0,7%
8. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt Hessen Saksa FRA/EDDF 54 161 856 Muuttumaton Nousua2,6%
9. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking Kiina PEK/ZBAA 53 583 664 Muuttumaton Nousua10,1%
10. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanja MAD/LEMD 52 122 702 Nousua3 Nousua13,9%
11. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver Colorado Yhdysvallat DEN/KDEN 49 863 352 Laskua1 Nousua5,4%
12. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer Pohjois-Hollanti Alankomaat AMS/EHAM 47 794 994 Muuttumaton Nousua3,8%
13. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens New York New York (osavaltio) Yhdysvallat JFK/KJFK 47 716 941 Nousua2 Nousua11,9%
14. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 47 042 419 Muuttumaton Nousua7,3%
15. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas Nevada Yhdysvallat LAS/KLAS 46 961 011 Laskua4 Nousua3,2%
16. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston Texas Yhdysvallat IAH/KIAH 42 998 040 Nousua1 Nousua1,1%
17. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix Arizona Yhdysvallat PHX/KPHX 42 184 515 Nousua1 Nousua1,8%
18. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaa BKK/VTBS 41 210 081 Laskua2 Laskua3,7%
19. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 36 701 556 Nousua3 Nousua4,8%
20. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando Florida Yhdysvallat MCO/KMCO 36 480 416 Nousua4 Nousua5,3%
21. Flag of the United States.svg Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark New Jersey Yhdysvallat EWR/KEWR 36 367 240 Laskua2 Nousua2,1%
22. Flag of the United States.svg Detroit Metropolitan Wayne County International Airport Detroit Michigan Yhdysvallat DTW/KDTW 35 983 478 Laskua2 Nousua0%
23. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco California Yhdysvallat SFO/KSFO 35 792 707 Nousua3 Nousua6,6%
24. Japanin lippu Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 35 478 146 Laskua1 Nousua1,4%
25. Flag of the United Kingdom.svg Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Englanti Britannia LGW/EGKK 35 218 374 Muuttumaton Nousua3,1%
26. Flag of the United States.svg Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Minnesota Yhdysvallat MSP/KMSP 35 157 322 Laskua5 Laskua1,3%
27. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 34 348 110 Nousua? Nousua19,3%
28. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München Baijeri Saksa MUC/EDDM 33 959 422 Nousua2 Nousua10,4%
29. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Florida Yhdysvallat MIA/KMIA 33 740 416 Laskua2 Nousua3,7%
30. Flag of the United States.svg Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte Pohjois-Carolina Yhdysvallat CLT/KCLT 33 165 688 Nousua? Nousua11,7%

2007 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat. [9] [10]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia, Yhdysvallat ATL/KATL 90,039,280 Muuttumaton Nousua0.7 %
2. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 69,353,876 Muuttumaton Laskua9,0 %
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Britannia LHR/EGLL 67,056,379 Muuttumaton Laskua1,5 %
4. Flag of Japan.svg Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 66,754,829 Muuttumaton Laskua0,2 %
5. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 60,874,681 Nousua1 Nousua1,6 %
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat LAX/KLAX 59,497,539 Laskua1 Laskua4,7 %
7. Flag of the United States.svg Dallasin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 57,093,187 Muuttumaton Laskua4,5 %
8. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 55,937,289 Nousua1 Nousua4,4 %
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 53,467,450 Laskua1 Laskua1,3 %
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 51,245,334 Nousua1 Nousua2,8 %
11. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 50,824,435 Laskua1 Laskua2,4 %
12. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 47,857,746 Nousua2 Nousua1,7 %
13. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York, New York (osavaltio), Yhdysvallat JFK/KJFK 47,807,816 Muuttumaton Nousua0.2 %
14. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 47,430,019 Laskua2 Laskua0.8 %
15. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 43,208,724 Muuttumaton Laskua8.0 %
16. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 41,709,389 Muuttumaton Laskua3.0 %
17. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 39,891,193 Muuttumaton Laskua5,4 %
18. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 38,603,490 Muuttumaton Laskua6,3 %
19. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 37,694,824 Muuttumaton Nousua2,7 %
20. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 37,441,440 Nousua7 Nousua9,0 %
21. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, California, Yhdysvallat SFO/KSFO 37,234,592 Nousua2 Nousua4,7 %
22. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 35,660,742 Laskua2 Laskua2,3 %
23. Flag of the United States.svg Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark, New Jersey, Yhdysvallat EWR/KEWR 35,360,848 Laskua2 Laskua2,8 %
24. Flag of the United States.svg Detroit Metropolitan Wayne County International Airport Detroit, Michigan, Yhdysvallat DTW/KDTW 35,135,828 Laskua2 Laskua2,4 %
25. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Lazio, Italia FCO/LIRF 35,132,224 Nousua? Nousua6,9 %
26. Flag of the United States.svg Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 34,739,020 Nousua4 Nousua4,7 %
27. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 34,530,593 Nousua1 Nousua1,7 %
28. Flag of the United Kingdom.svg Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Englanti, Britannia LGW/EGKK 34,214,740 Laskua3 Laskua2,9 %
29. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 34,063,531 Muuttumaton Nousua1,0 %
30. Flag of the United States.svg Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Minnesota, Yhdysvallat MSP/KMSP 34,056,443 Muuttumaton Laskua3,0 %
31. Japanin lippu Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani NRT/RJAA 33,486,511 Laskua6 Laskua5.6%
32. Kiinan lippu Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Kiina CAN/ZGGG 33,444,814 ? Nousua8.0%
33. Australian lippuSydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Australia, SYD/YSSY 33,302,642 ? Nousua3.0%
34. Kanadan lippuToronto-Pearsonin kansainvälinen lentoasema Mississauga, Kanada YYZ/CYYZ 32,338,902 ? Nousua2.8%
35. Yhdysvaltain lippuSeattle-Tacoman kansainvälinen lentoasema Seattle, Yhdysvallat, SEA/KSEA 32,187,939 ? Nousua2.8%
36. Indonesian lippu Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Indonesia CGK/WIII 32,172,114 ? Nousua0.6%
37. Yhdysvaltain lippu Philadelphian kansainvälinen lentoasema Philadelphia, Yhdysvallat PHL/KPHI 31,832,419 ? Laskua1.2%
38. Espanjan lippuBarcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona, Espanja BCN/LEBL 30,195,794 ? Laskua8.1%
39. Korean tasavallan lippuIncheonin kansainvälinen lentoasema Incheon,Korean tasavalta ICN/RKSI 30,166,816 ? Laskua4.0%
40. Kiinan lippuShanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 28,230,017 ? Laskua2.4%
41. Malesian lippuKuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur, Malesia, KUL/WMKK 27,529,355 ? Nousua2.4%
42. Turkin lippuAtatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 26,364,017 ? Nousua3.1%
43. Meksikon lippu Méxicon kansianvälinen lentoasema México, Meksiko MEX/MMMX 26,210,217 ? Nousua1.3%
44. Ranskan lippu Orlyn lentoasema Pariisi, Ranska ORY/LFPO 26,207,628 ? Laskua0.9%
45. Yhdysvaltain lippu Loganin kansainvälinen lentoasema Boston, Yhdysvallat BOS/KBOS 26,102,391 ? Laskua7.1%
46. Australian lippu Melbournen lentoasema Melbourne, Australia MEL/YMML 24,892,467 ? Nousua7.9%
47. Intian lippu Chhatrapati Shivajin kansainvälinen lentoasema Mumbai, Intia, BOM/VABB 24,335,306 ? Laskua3.6%
48. Yhdysvaltain lippuDullesin kansainvälinen lentoasema Washington D.C., Yhdysvallat IAD/KIAD 23,698,010 ? Laskua3.4%
49. Irlannin lippuDublinin lentoasema Dublin, Irlanti DUB/EIDW 23,466,630 ? Nousua0.8%
50. Intian lippu Indira Gandhin kansainvälinen lentoasema Delhi, Intia DEL/VIDP 23,181,090 ? Laskua0.7%

2006 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[11]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 84,846,639 Malline:Steady Laskua1.2%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 77,028,134 Malline:Steady Nousua0.7%
3. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 67,530,197 Malline:Steady Laskua0.6%
4. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 65,810,672 Malline:Steady Nousua4.0%
5. Los Angeles International Airport Los Angeles, California, United States LAX/KLAX 61,041,066 Malline:Steady Laskua0.7%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States DFW/KDFW 60,226,138 Malline:Steady Nousua1.8%
7. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 56,849,567 Malline:Steady Nousua5.7%
8. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 52,810,683 Malline:Steady Nousua1.1%
9. Beijing Capital International Airport Chaoyang, Beijing, China PEK/ZBAA 48,654,770 Nousua6 Nousua18.7%
10. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 47,325,016 Nousua1 Nousua9.1%
11. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 46,193,329 Laskua1 Nousua5.0%
12. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 46,065,719 Laskua3 Nousua4.4%
13. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 45,501,168 Laskua1 Nousua8.0%
14. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 43,857,908 Nousua2 Nousua8.9%
15. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 43,762,282 Laskua2 Nousua4.5%
16. Suvarnabhumi AirportMalline:Ref Racha Thewa, Bang Phli, Samut Prakan, Greater Bangkok, Thailand BKK/VTBS 42,799,532 Nousua2 Nousua9.8%
17. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 42,550,432 Malline:Steady Nousua7.1%
18. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHX 41,436,737 Laskua4 Nousua0.5%
19. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 36,724,167 Nousua3 Nousua7.9%
20. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 35,972,673 Malline:Steady Laskua1.1%
21. Minneapolis-Saint Paul International Airport Fort Snelling, Minnesota, United States MSP/KMSP 35,612,133 Laskua2 Laskua5.3%
22. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN/WSSS 35,033,083 Nousua3 Nousua8.0%
23. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 34,975,225 Nousua4 Nousua11.3%
24. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 34,640,451 Laskua3 Nousua1.5%
25. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 34,172,492 Laskua1 Nousua4.2%
26. San Francisco International Airport San Mateo County, California, United States SFO/KSFO 33,574,807 Laskua3 Nousua0.5%
27. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 32,533,974 Nousua1 Nousua4.9%
28. Philadelphia International Airport Philadelphia, Pennsylvania, United States PHL/KPHL 31,768,272 Laskua2 Nousua0.9%
29. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 30,794,980 Malline:Steady Nousua2.9%
30. Munich Airport Munich, Bavaria, Germany MUC/EDDM 30,757,978 Nousua? Nousua7.5%

2005 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[12]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 85,907,423 Malline:Steady Nousua 2.8%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 76,510,003 Malline:Steady Nousua1.3%
3. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 67,915,403 Malline:Steady Nousua0.8%
4. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 63,282,219 Malline:Steady Nousua1.6%
5. Los Angeles International Airport Los Angeles, California, United States LAX/KLAX 61,489,398 Malline:Steady Nousua1.3%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States DFW/KDFW 59,176,265 Malline:Steady Laskua0.4%
7. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 53,798,308 Malline:Steady Nousua5.0%
8. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 52,219,412 Malline:Steady Nousua2.2%
9. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 44,163,098 Malline:Steady Nousua3.8%
10. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 43,989,982 Nousua1 Nousua6.0%
11. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 43,387,513 Laskua1 Nousua2.6%
12. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 41,940,059 Nousua1 Nousua8.4%
13. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 41,885,104 Nousua2 Nousua8.9%
14. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHX 41,213,754 Laskua2 Nousua4.3%
15. Beijing Capital International Airport Chaoyang, Beijing, China PEK/ZBAA 41,004,008 Nousua5 Nousua17.5%
16. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 40,269,847 Nousua1 Nousua9.7%
17. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 39,684,640 Nousua1 Nousua8.7%
18. Bangkok International Airport Don Mueang, Bangkok, Greater Bangkok, Central, Thailand DMK/VTBD 38,985,043 Laskua4 Nousua2.7%
19. Minneapolis-Saint Paul International Airport Fort Snelling, Minnesota, United States MSP/KMSP 37,604,373 Laskua3 Nousua2.4%
20. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 36,389,294 Laskua1 Nousua3.2%
21. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 34,128,048 Nousua3 Nousua8.4%
22 Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 33,999,990 Malline:Steady Nousua3.3%
23. San Francisco International Airport San Francisco, California, United States SFO/KSFO 33,394,225 Laskua2 Nousua2.3%
24. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 32,784,330 Laskua1 Nousua4.2%
25. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN/WSSS 32,430,856 Nousua1 Nousua6.8%
26. Philadelphia International Airport Philadelphia, Pennsylvania, United States PHL/KPHL 31,495,385 Nousua4 Nousua10.5%
27. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 31,451,274 Laskua2 Nousua1.3%
28. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 31,008,453 Laskua1 Nousua2.8%
29. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 29,914,750 Malline:Steady Nousua4.5%
30. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA/KSEA 29,289,026 Laskua2 Nousua1.7%

2004 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[13]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 83,606,583 Malline:Steady Nousua5.7%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 75,533,822 Malline:Steady Nousua8.7%
3. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 67,344,054 Malline:Steady Nousua6.1%
4. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 62,291,405 Malline:Steady Laskua0.9%
5. Los Angeles International Airport Los Angeles, California, United States LAX/KLAX 60,688,609 Malline:Steady Nousua10.4%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States, DFW/KDFW 59,412,217 Malline:Steady Nousua11.6%
7. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 51,260,363 Nousua1 Nousua6.3%
8. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 51,098,271 Laskua1 Nousua5.7%
9. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 42,541,180 Malline:Steady Nousua6.5%
10. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 42,393,766 Malline:Steady Nousua13.0%
11. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 41,411,531 Nousua1 Nousua19.7%
12. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHX 39,493,519 Laskua1 Nousua5.56%
13. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 38,704,731 Malline:Steady Nousua7.9%
14. Bangkok International Airport Don Mueang, Bangkok, Greater Bangkok, Central, Thailand DMK/VTBD 37,960,169 Nousua4 Nousua25.8%
15. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 37,518,143 Nousua2 Nousua18.2%
16. Minneapolis-Saint Paul International Airport Minneapolis-St. Paul, Minnesota, United States MSP/KMSP 36,713,173 Laskua1 Nousua10.6%
17. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 36,711,920 Nousua7 Nousua35.5%
18. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 36,506,116 Laskua4 Nousua6.9%
19. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 35,187,517 Laskua3 Nousua7.7%
20. Beijing Capital International Airport Chaoyang, Beijing, China PEK/ZBAA 34,883,190 Nousua? Nousua43.2%
21. San Francisco International Airport San Mateo County (unincorporated), California, United States SFO/KSFO 32,247,746 Nousua1 Nousua10.0%
22. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 31,947,266 Laskua1 Nousua8.4%
23. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 31,461,454 Laskua4 Nousua4.8%
24. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 31,143,388 Laskua1 Nousua14.0%
25. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 31,057,252 Nousua1 Nousua17.0%
26. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN/WSSS 30,353,565 Nousua? Nousua23.1%
27. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 30,165,197 Laskua7 Nousua1.9%
28. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA/KSEA 28,804,554 Laskua3 Nousua7.5%
29. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 28,615,709 Malline:Steady Nousua4.6%
30. Philadelphia International Airport Philadelphia, Pennsylvania, United States PHL/KPHI 28,507,420 Malline:Steady Nousua15.5%

2003 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[14]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 79,086,792 Malline:Steady Nousua2.9%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 69,508,672 Malline:Steady Nousua4.4%
3. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 63,487,136 Malline:Steady Nousua0.2%
4. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 62,876,269 Malline:Steady Nousua2.9%
5. Los Angeles International Airport Los Angeles, California United States, LAX/KLAX 54,982,838 Malline:Steady Laskua2.2%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States, DFW/KDFW 53,253,607 Malline:Steady Nousua0.8%
7. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 48,351,664 Malline:Steady Laskua0.2%
8. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 48,220,436 Malline:Steady Laskua0.3%
9. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 39,960,400 Malline:Steady Laskua1.9%
10. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 37,505,138 Malline:Steady Nousua5.2%
11. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHX 37,412,165 Malline:Steady Nousua5.2%
12. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 36,285,932 Malline:Steady Nousua3.6%
13. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 35,854,293 Malline:Steady Nousua5.7%
14. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 34,154,574 Malline:Steady Nousua0.7%
15. Minneapolis-Saint Paul International Airport Minneapolis-Saint Paul, Minnesota, United States MSP/KMSP 33,201,860 Nousua1 Nousua1.8%
16. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 32,664,620 Nousua1 Nousua0.6%
17. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 31,732,371 Nousua4 Nousua6.0%
18. Bangkok International Airport Don Mueang, Bangkok, Greater Bangkok, Central, Thailand DMK/VTBD 30,175,379 Malline:Steady Laskua6.2%
19. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 30,007,021 Nousua3 Nousua1.3%
20. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 29,595,618 Malline:Steady Laskua1.5%
21. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 29,431,061 Nousua2 Nousua0.7%
22. San Francisco International Airport San Francisco, California, United States SFO/KSFO 29,313,271 Laskua3 Laskua6.8%
23. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 27,319,223 Nousua5 Nousua2.5%
24. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 27,092,290 Laskua9 Laskua20.0%
25. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA/KSEA 26,755,888 Nousua2 Nousua0.2%
26. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 26,537,406 Laskua1 Laskua8.1%
27. Leonardo da Vinci Airport Fiumicino, Rome, Lazio, Italy FCO/LIRF 26,284,478 Nousua? Nousua3.7%
28. Sydney Airport Sydney, New South Wales, Australia SYD/YSSY 25,333,508 Nousua? Nousua4.0%
29. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 24,739,312 Malline:Steady Laskua4.6%
30. Philadelphia International Airport Philadelphia, Pennsylvania, United States PHL/KPHL 24,671,075 Nousua? Nousua0.5%

2002 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[15]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 76,876,128 Malline:Steady Nousua1.3%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 66,565,952 Malline:Steady Laskua1.3%
3. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 63,338,641 Nousua1 Nousua4.3%
4. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 61,079,478 Nousua1 Nousua4.1%
5. Los Angeles International Airport Los Angeles, California United States LAX/KLAX 56,223,843 Laskua2 Laskua8.7%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States DFW/KDFW 52,828,573 Malline:Steady Laskua4.2%
7. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 48,450,357 Malline:Steady Laskua0.2%
8. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 48,350,172 Malline:Steady Nousua0.7%
9. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 40,736,009 Malline:Steady Nousua3.0%
10. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 35,651,098 Malline:Steady Laskua1.2%
11. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHL 35,547,167 Malline:Steady Nousua0.3%
12. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 35,009,011 Malline:Steady Laskua0.5%
13. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 33,913,456 Nousua3 Laskua0.4%
14. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 33,905,253 Laskua1 Laskua2.6%
15. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 33,882,463 Nousua2 Nousua4.1%
16. Minneapolis-Saint Paul International Airport Minneapolis-Saint Paul, Minnesota, United States MSP/KMSP 32,628,331 Laskua1 Nousua3.3%
17. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 32,477,694 Nousua1 Nousua0.5%
18. Bangkok International Airport Don Mueang, Bangkok, Greater Bangkok, Central, Thailand DMK/VTBD 32,182,980 Nousua3 Nousua5.1%
19. San Francisco International Airport San Francisco, California, United States SFO/KSFO 31,456,422 Laskua5 Laskua9.2%
20. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 30,060,241 Laskua1 Laskua5.1%
21. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 29,943,084 Nousua2 Nousua2.0%
22. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 29,628,423 Laskua2 Laskua5.0%
23. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 29,202,654 Laskua1 Laskua6.1%
24. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN/WSSS 28,979,344 Nousua1 Nousua3.2%
25. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 28,883,606 Nousua5 Nousua13.8%
26. Beijing Capital International Airport Chaoyang, Beijing, China PEK/ZBAA 27,159,665 Nousua? Nousua12.3%
27. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA/KSEA 26,690,843 Malline:Steady Laskua1.3%
28. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 26,653,672 Laskua4 Laskua5.7%
29. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 25,930,363 Laskua3 Laskua7.5%
30. Lambert-Saint Louis International Airport Saint Louis, Missouri, United States STL/KSTL 25,626,114 Laskua2 Laskua3.9%

2001 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat[16]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
passengers
Rank
Change
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Georgia, United States ATL/KATL 75,858,590 Malline:Steady Laskua5.4%
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD/KORD 67,448,064 Malline:Steady Laskua6.5%
3. Los Angeles International Airport Los Angeles, California, United States LAX/KLAX 61,606,204 Malline:Steady Laskua8.5%
4. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR/EGLL 60,743,084 Malline:Steady Laskua6.0%
5. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND/RJTT 58,692,688 Nousua1 Nousua4.1%
6. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States DFW/KDFW 55,150,693 Laskua1 Laskua9.2%
7. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 48,559,980 Malline:Steady Laskua1.6%
8. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 47,996,529 Malline:Steady Laskua0.5%
9. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 39,531,123 Nousua1 Laskua0.2%
10. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN/KDEN 36,092,806 Nousua1 Laskua6.9%
11. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX/KPHL 35,439,031 Nousua4 Laskua1.7%
12. McCarran International Airport Las Vegas, Nevada, Nevada, United States LAS/KLAS 35,180,960 Malline:Steady Laskua4.6%
13. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH/KIAH 34,803,580 Nousua4 Laskua1.3%
14. San Francisco International Airport San Francisco, California, United States SFO/KSFO 34,632,474 Laskua5 Laskua15.6%
15. Minneapolis-Saint Paul International Airport Minneapolis-Saint Paul, Minnesota, United States MSP/KMSP 34,308,389 Laskua2 Laskua6.7%
16. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid, Spain MAD/LEMD 34,047,931 Nousua4 Nousua3.5%
17. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG/VHHH 32,546,029 Nousua5 Laskua0.6%
18. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW/KDTW 32,294,121 Laskua2 Laskua9.1%
19. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA/KMIA 31,668,450 Malline:Steady Laskua5.8%
20. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, England, United Kingdom LGW/EGKK 31,182,364 Nousua3 Laskua2.8%
21. Bangkok International Airport Don Mueang, Bangkok, Greater Bangkok, Central, Thailand DMK/VTBD 30,623,366 Nousua5 Nousua3.4%
22. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR/KEWR 30,558,000 Laskua4 Laskua10.6%
23. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK/KJFK 29,349,000 Laskua2 Laskua10.7%
24. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO/KMCO 28,253,248 Malline:Steady Laskua8.3%
25. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN/WSSS 28,093,759 Nousua3 Laskua1.8%
26. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ/CYYZ 28,042,692 Nousua1 Laskua3.1%
27. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA/KSEA 27,036,073 Nousua2 Laskua4.8%
28. Lambert-Saint Louis International Airport Saint Louis, Missouri, United States STL/KSTL 26,695,019 Laskua3 Laskua12.7%
29. Leonardo da Vinci Airport Fiumicino, Rome, Lazio, Italy FCO/LIRF 25,565,727 Nousua? Laskua2.7%
30. Narita International Airport Narita, Chiba, Kantō, Honshū, Japan NRT/RJAA 25,379,370 Nousua? Laskua7.3%

2000 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat [17]

Rank Airport Location Code Total
passengers
%
Change
1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport Atlanta, Fulton and Clayton, Georgia, United States ATL 80,162,407 Nousua0.6
2. O'Hare International Airport Chicago, Illinois, United States ORD 72,144,244 Nousua2.7
3. Los Angeles International Airport Los Angeles, California United States LAX 66,424,767 Nousua4.8
4. London Heathrow Airport Hillingdon, Greater London, United Kingdom LHR 64,606,826 Nousua3.8
5. Dallas-Fort Worth International Airport Dallas/Fort Worth, Texas, United States DFW 60,687,122 Nousua1.1
6. Tokyo International Airport Ōta, Tokyo, Kantō, Honshū, Japan HND 56,402,206 Nousua3.8
7. Frankfurt Airport Frankfurt, Hesse, Germany FRA/EDDF 49,360,630 Nousua7.6
8. Paris Charles de Gaulle Airport Roissy-en-France, Paris, Île-de-France, France CDG/LFPG 48,246,137 Nousua10.6
9. San Francisco International Airport San Francisco, (unincorporated), California, United States SFO 41,040,995 Nousua1.8
10. Amsterdam Airport Schiphol Haarlemmermeer, North Holland, Netherlands AMS/EHAM 39,606,925 Nousua7.7
11. Denver International Airport Denver, Colorado, United States DEN 38,751,687 Nousua1.9
12. McCarran International Airport Las Vegas, Clark, Nevada, United States LAS 36,865,866 Nousua9
13. Minneapolis-Saint Paul International Airport Minneapolis-Saint Paul, Minnesota, United States MSP 36,751,632 Nousua5.8
14. Gimpo International Airport Seoul, South Korea GMP 36,727,124 Nousua10.1
15. Phoenix Sky Harbor International Airport Phoenix, Maricopa, Arizona, United States PHX 36,040,469 Nousua7.4
16. Detroit Metropolitan Wayne County Airport Detroit, Michigan, United States DTW 35,535,080 Nousua4.6
17. George Bush Intercontinental Airport Houston, Texas, United States IAH 35,251,372 Nousua6.7
18. Newark Liberty International Airport Newark, New Jersey, United States EWR 34,188,468 Nousua1.7
19. Miami International Airport Miami, Florida, United States MIA 33,621,273 Nousua0.8
20. Madrid-Barajas Airport Barajas, Madrid, Madrid (autonomous community), Spain MAD 32,893,190 Nousua17.5
21. John F. Kennedy International Airport Queens, New York City, New York, United States JFK 32,856,220 Nousua3.7
22. Hong Kong International Airport Chek Lap Kok, Hong Kong, China HKG 32,752,359 Nousua10.2
23. London Gatwick Airport Crawley, West Sussex, South East, England, United Kingdom LGW 32,065,685 Nousua4.9
24. Orlando International Airport Orlando, Florida, United States MCO 30,823,509 Nousua5.6
25. Lambert-Saint Louis International Airport Saint Louis, Missouri, United States STL 30,561,387 Nousua1.2
26. Bangkok International Airport Bangkok, Thailand BKK 29,616,432 Nousua8.5
27. Toronto Pearson International Airport Mississauga, Ontario, Canada YYZ 28,930,036 Nousua4.1
28. Singapore Changi Airport Changi, Singapore SIN 28,618,200 Nousua9.8
29. Seattle-Tacoma International Airport Seattle, Washington, United States SEA 28,408,553 Nousua2.5
30. Logan International Airport Boston and Town of Winthrop, Massachusetts, United States BOS 27,412,926 Nousua1.3

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]