Luettelo maailman suurimmista lentoasemista matkustajamäärän mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maailman vilkkain lentoasema matkustajamäärän mukaan on mitattu matkustajien kokonaismäärällä (tiedot Airports Council Internationalilta (ACI)). Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlantassa on ollut maailman vilkkain lentoasema vuodesta 2000.

2012 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[1]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta, Georgia, Yhdysvallat ATL/KATL 95,462,867 Muuttumaton Nousua3.3%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 81,929,359 Muuttumaton Nousua4.1%
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Iso-Britannia LHR/EGLL 70,037,417 Muuttumaton Nousua0.9%
4. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Ōta, Tokio, Japani HND/RJTT 66,795,178 Nousua1 Nousua6.7%
5. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 66,633,503 Laskua1 Laskua0.1%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, California, Yhdysvallat LAX/KLAX 63,688,121 Muuttumaton Nousua3.0%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 61,611,934 Muuttumaton Nousua1.1%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 58,591,842 Muuttumaton Nousua1.4%
9. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jaava, Indonesia CGK/WIII 57,772,762 Nousua3 Nousua12.1%
10. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 57,684,550 Nousua3 Nousua13.2%
11. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 57,520,001 Laskua2 Nousua1.9%
12. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong, Kiina HKG/VHHH 56,057,751 Laskua2 Nousua5.1%
13. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 53,156,278 Laskua2 Nousua0.6%
14. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 53,002,328 Nousua2 Nousua10.6%
15. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Changi, Singapore SIN/WSSS 51,181,804 Nousua3 Nousua10.0%
16. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 51,035,590 Laskua2 Nousua2.6%
17. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 49,291,765 Muuttumaton Nousua3.5%
18. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 48,548,430 Nousua1 Nousua7.8%
19. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 45,176,978 Laskua4 Laskua9.0%
20. Flag of Turkey.svg Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 45,124,831 Nousua10 Nousua20.6%
21. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Pudong, Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 44,880,164 Muuttumaton Nousua8.3%
22. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Kalifornia, Yhdysvallat SFO/KSFO 44,399,885 Muuttumaton Nousua8.5%
23. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 41,228,372 Nousua2 Nousua5.6%
24. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada Yhdysvallat LAS/KLAS 40,799,830 Laskua4 Nousua0.6%
25. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 40,421,611 Laskua2 Laskua0.3%
26. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 39,891,444 Laskua2 Laskua0.4%
27. Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Sepang, Selangor, Malesia KUL/WMKK 39,887,866 Nousua1 Nousua5.8%
28. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 39,467,444 Laskua2 Nousua3.0%
29. Flag of South Korea.svg Incheonin kansainvälinen lentoasema Incheon, Etelä-Korea ICN/RKSI 39,154,375 Nousua4 Nousua11.3%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 38,360,604 Laskua3 Nousua1.6%

2011 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilasto on seuraava.[2]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 92,365,860 Muuttumaton Nousua3.4%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 77,403,668 Muuttumaton Nousua4.7%
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Iso-Britannia LHR/EGLL 69,433,565 Nousua1 Nousua5.4%
4. Flag of the United States.svg O’Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 66,561,023 Laskua1 Laskua0.5%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 62,263,025 Muuttumaton Laskua2.9%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat LAX/KLAX 61,848,449 Muuttumaton Nousua4.8%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 60,970,551 Muuttumaton Nousua4.8%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 57,806,152 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 56,436,255 Muuttumaton Nousua6.5%
10. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong, Kiina HKG/VHHH 53,314,213 Nousua1 Nousua5.9%
11. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 52,699,298 Laskua1 Nousua0.9%
12. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 52,446,618 Nousua4 Nousua19.3%
13. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 50,977,960 Muuttumaton Nousua8.1%
14. Flag of the Netherlands.svg Schipholin lentoasema Haarlemmermeer Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 49,754,910 Nousua1 Nousua10.1%
15. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 49,644,302 Laskua3 Laskua0.4%
16. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 47,910,744 Nousua1 Nousua12.0%
17. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 47,854,283 Laskua3 Nousua2.9%
18. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 46,543,845 Muuttumaton Nousua10.7%
19. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 45,040,340 Muuttumaton Nousua9.0%
20. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 41,479,572 Nousua2 Nousua4.3%
21. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Pudong, Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 41,450,211 Laskua1 Nousua2.6%
22. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Kalifornia Yhdysvallat SFO/KSFO 40,907,389 Nousua1 Nousua4.2%
23. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 40,565,677 Nousua1 Nousua5.2%
24. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,170,844 Laskua3 Laskua0.8%
25. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 39,043,708 Muuttumaton Nousua2.4%
26. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 38,314,389 Nousua2 Nousua7.3%
27. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 37,763,701 Nousua3 Nousua8.8%
28. Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Sepang, Selangor, Malesia KUL/WMKK 37,670,586 Nousua3 Nousua10.5%
29. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 37,651,222 Laskua3 Nousua3.9%
30. Flag of Turkey.svg Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul, Turkki IST/LTBA 37,398,221 Nousua7 Nousua16.3%

2010 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat.[3][2]

Rank Airport Location Code
(IATA/ICAO)
Total
Passengers
Rank
Change
%
Change
1. Flag of the United States.svg Hartsfield-Jackson Atlantan kansainvälinen lentoasema Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 89,331,622 Muuttumaton Nousua1.5%
2. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 73,948,113 Nousua1 Nousua13.1%
3. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 66,774,738 Nousua1 Nousua4.1%
4. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Englanti, Iso-Britannia LHR/EGLL 65,884,143 Laskua2 Laskua0.2%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokyo, Japan HND/RJTT 64,211,074 Muuttumaton Nousua3.7%
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, California, Yhdysvallat LAX/KLAX 59,070,127 Nousua1 Nousua4.5%
7. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, France CDG/LFPG 58,167,062 Laskua1 Nousua0.5%
8. Flag of the United States.svg Dallas/Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 56,906,610 Muuttumaton Nousua1.6%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 53,009,221 Muuttumaton Nousua4.1%
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 52,209,377 Muuttumaton Nousua4.1%
11. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong HKG/VHHH 50,348,960 Nousua2 Nousua10.5%
12. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Madrid, Espanja MAD/LEMD 49,844,596 Laskua1 Nousua3.0%
13. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 47,180,628 Nousua2 Nousua15.4%
14. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 46,514,154 Laskua2 Nousua1.4%
15. Flag of the Netherlands.svg Schipholin lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 45,211,749 Laskua1 Nousua3.8%
16. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 44,355,998 Nousua6 Nousua19.4%
17. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 42,784,967 Laskua1 Nousua5.6%
18. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 42,038,777 Nousua3 Nousua13.0%
19. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 40,975,673 Nousua4 Nousua10.6%
20. Flag of the People's Republic of China.svg Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Pudong, Shanghai, Kiina PVG/ZSPD 40,578,621 Nousua14 Nousua26.4%
21. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,479,569 Laskua3 Nousua1.2%
22. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 39,757,359 Laskua5 Laskua1.8%
23. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Kalifornia Yhdysvallat SFO/KSFO 39,253,999 Laskua3 Nousua5.1%
24. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 38,554,215 Laskua5 Nousua1.9%
25. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 38,254,207 Laskua1 Nousua10.8%
26. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 36,227,778 Muuttumaton Nousua7.4%
27. Flag of Australia.svg Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Uusi Etelä-Wales, Australia SYD/YSSY 35,991,917 Nousua1 Nousua7.6%
28. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 35,698,025 Laskua3 Nousua5.4%
29. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 34,877,899 Laskua2 Nousua3.5%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 34,721,605 Muuttumaton Nousua6.2%

2009 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n koko vuoden tilastot ovat seuraavat. [4] [5]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia (osavaltio), Yhdysvallat ATL/KATL 88,032,086 Muuttumaton Laskua2.2%
2. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Englanti, Iso-Britannia LHR/EGLL 66,037,578 Nousua1 Laskua1.5%
3. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Beijing, Kiina PEK/ZBAA 65,372,012 Nousua5 Nousua16.9%
4. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 64,158,343 Laskua2 Laskua6.1%
5. Flag of Japan.svg Hanedan lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 61,903,656 Laskua1 Laskua7.2%
6. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 57,906,866 Laskua1 Laskua4.9%
7. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, California, Yhdysvallat LAX/KLAX 56,520,843 Laskua1 Laskua5.5%
8. Flag of the United States.svg Dallas-Fort Worthin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 56,030,457 Laskua1 Laskua1.9%
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 50,932,840 Muuttumaton Laskua4.7%
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 50,167,485 Muuttumaton Laskua2.1%
11. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 48,250,784 Muuttumaton Laskua5.1%
12. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York City, New York, Yhdysvallat JFK/KJFK 45,915,069 Nousua1 Laskua3.9%
13. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong, Kiina HKG/VHHH 45,558,807 Laskua1 Laskua4.8%
14. Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 43,570,370 Muuttumaton Laskua8.1%
15. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 40,901,752 Nousua5 Nousua9.2%
16. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 40,500,224 Nousua2 Nousua4.9%
17. Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 40,469,012 Laskua2 Laskua6.3%
18. Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 40,007,354 Laskua2 Laskua4.1%
19. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 37,824,982 Laskua2 Laskua5.2%
20. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, Yhdysvallat SFO/KSFO 37,338,942 Nousua1 Nousua0.3%
21. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 37,203,978 Laskua2 Laskua1.3%
22. Flag of Indonesia.svg Soekarno-Hattan kansainvälinen lentoasema Jakarta, Jaava, Indonesia CGK/WIII 37,143,719 Nousua14 Nousua15.2%
23. Flag of the People's Republic of China.svg Guangzhou Baiyunin kansainvälinen lentoasema Guangzhou, Guangdong, Kiina CAN/ZGGG 37,048,712 Nousua9 Nousua10.8%
24. Flag of the United States.svg Charlotte/Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 34,536,666 Nousua2 Laskua0.6%
25. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 33,886,025 Nousua4 Laskua0.5%
26. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Italia FCO/LIRF 33,723,213 Laskua1 Laskua4.0%
27. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 33,693,649 Laskua5 Laskua5.5%
28. Flag of Australia.svg Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney, Uusi Etelä-Wales, Australia SYD/YSSY 33,451,383 Nousua5 Nousua0.4%
29. Flag of the United States.svg Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark, New Jersey Yhdysvallat EWR/KEWR 33,399,207 Laskua6 Laskua5.5%
30. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 32,681,067 Laskua3 Laskua5.4%

Vuoden 2008 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ACI:n lopulliset koko vuoden tilastot ovat seuraavat. [6] [7]

Sija Lentoasema Sijainti Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Flag of the United States.svg Atlantan kansainvälinen lentoasema Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia, Yhdysvallat ATL/KATL 90,039,280 Muuttumaton Nousua0.7 %
2. Flag of the United States.svg O'Haren kansainvälinen lentoasema Chicago, Illinois, Yhdysvallat ORD/KORD 69,353,876 Muuttumaton Laskua9,0 %
3. Flag of the United Kingdom.svg Heathrow'n lentoasema Lontoo, Iso-Britannia LHR/EGLL 67,056,379 Muuttumaton Laskua1,5 %
4. Flag of Japan.svg Tokion kansainvälinen lentoasema Tokio, Japani HND/RJTT 66,754,829 Muuttumaton Laskua0,2 %
5. Flag of France.svg Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi, Ranska CDG/LFPG 60,874,681 Nousua1 Nousua1,6 %
6. Flag of the United States.svg Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat LAX/KLAX 59,497,539 Laskua1 Laskua4,7 %
7. Flag of the United States.svg Dallasin kansainvälinen lentoasema Dallas/Fort Worth, Texas, Yhdysvallat DFW/KDFW 57,093,187 Muuttumaton Laskua4,5 %
8. Flag of the People's Republic of China.svg Pekingin kansainvälinen lentoasema Peking, Kiina PEK/ZBAA 55,937,289 Nousua1 Nousua4,4 %
9. Flag of Germany.svg Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt, Hessen, Saksa FRA/EDDF 53,467,450 Laskua1 Laskua1,3 %
10. Flag of the United States.svg Denverin kansainvälinen lentoasema Denver, Colorado, Yhdysvallat DEN/KDEN 51,245,334 Nousua1 Nousua2,8 %
11. Flag of Spain.svg Madrid-Barajasin lentoasema Madrid, Espanja MAD/LEMD 50,824,435 Laskua1 Laskua2,4 %
12. Flag of Hong Kong.svg Hongkongin kansainvälinen lentoasema Chek Lap Kok, Hongkong, Kiina HKG/VHHH 47,857,746 Nousua2 Nousua1,7 %
13. Flag of the United States.svg John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema Queens, New York, New York (osavaltio), Yhdysvallat JFK/KJFK 47,807,816 Muuttumaton Nousua0.2 %
14, Flag of the Netherlands.svg Schipholin kansainvälinen lentoasema Haarlemmermeer, Pohjois-Hollanti, Alankomaat AMS/EHAM 47,430,019 Laskua2 Laskua0.8 %
15, Flag of the United States.svg McCarranin kansainvälinen lentoasema Las Vegas, Nevada, Yhdysvallat LAS/KLAS 43,208,724 Muuttumaton Laskua8.0 %
16, Flag of the United States.svg George Bushin kansainvälinen lentoasema Houston, Texas, Yhdysvallat IAH/KIAH 41,709,389 Muuttumaton Laskua3.0 %
17. Flag of the United States.svg Phoenix Sky Harborin kansainvälinen lentoasema Phoenix, Arizona, Yhdysvallat PHX/KPHX 39,891,193 Muuttumaton Laskua5,4 %
18. Flag of Thailand.svg Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok, Thaimaa BKK/VTBS 38,603,490 Muuttumaton Laskua6,3 %
19. Flag of Singapore.svg Changin kansainvälinen lentoasema Singapore SIN/WSSS 37,694,824 Muuttumaton Nousua2,7 %
20. Flag of the United Arab Emirates.svg Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 37,441,440 Nousua7 Nousua9,0 %
21. Flag of the United States.svg San Franciscon kansainvälinen lentoasema San Francisco, California, Yhdysvallat SFO/KSFO 37,234,592 Nousua2 Nousua4,7 %
22. Flag of the United States.svg Orlandon kansainvälinen lentoasema Orlando, Florida, Yhdysvallat MCO/KMCO 35,660,742 Laskua2 Laskua2,3 %
23. Flag of the United States.svg Newarkin kansainvälinen lentoasema Newark, New Jersey, Yhdysvallat EWR/KEWR 35,360,848 Laskua2 Laskua2,8 %
24. Flag of the United States.svg Detroit Metropolitan Wayne County International Airport Detroit, Michigan, Yhdysvallat DTW/KDTW 35,135,828 Laskua2 Laskua2,4 %
25. Flag of Italy.svg Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma, Lazio, Italia FCO/LIRF 35,132,224 Nousua? Nousua6,9 %
26. Flag of the United States.svg Charlotte-Douglasin kansainvälinen lentoasema Charlotte, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat CLT/KCLT 34,739,020 Nousua4 Nousua4,7 %
27. Flag of Germany.svg Münchenin lentoasema München, Baijeri, Saksa MUC/EDDM 34,530,593 Nousua1 Nousua1,7 %
28. Flag of the United Kingdom.svg Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo, Englanti, Iso-Britannia LGW/EGKK 34,214,740 Laskua3 Laskua2,9 %
29. Flag of the United States.svg Miamin kansainvälinen lentoasema Miami, Florida, Yhdysvallat MIA/KMIA 34,063,531 Muuttumaton Nousua1,0 %
30. Flag of the United States.svg Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema Minneapolis Minnesota, Yhdysvallat MSP/KMSP 34,056,443 Muuttumaton Laskua3,0 %

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]