Luettelo Veikkausliigassa jalkapalloilleista ulkomaalaisista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo Veikkausliigassa jalkapalloilleista ulkomaalaisista kattaa miesten ylimmän sarjan kaudet vuodesta 1990 eteenpäin. Tätä ennen sarjaa pelattiin nimillä A-sarja, Suomen sarja ja Mestaruussarja. Tällä ajanjaksolla pelanneista on saatavilla oma luettelo.

Päivitetty 25. heinäkuuta 2017.

Nimi Kansallisuus Kaudet Joukkueet Otteluita
Martijn Abbenhues  NED 2001 Jokerit 20
Sulley Abdallah  GHA 1999 TPV 1
Seth Ablade  GHA 2005–2006 KuPS 37
Domagoj Abramović  CRO 2008, 2011 Inter 38
Fernando de Abreu  BRA 2011 IFK Mariehamn 11
Aliyu Abubakar  NGA 2016 KuPS 25
Mário Adamčík  SVK 2001 KuPS 24
Ademir  BRA 2015 HJK 2
Alanzo Adlam  JAM 2013 IFK Mariehamn 24
Adriano  BRA 2001–2006 Atlantis, Allianssi, MyPa 133
Freddy Adu  USA 2015 KuPS 5
Ady  TUN 2005–2007, 2009–2010 TPS, MyPa 82
Adeniyi Agbejule  NGA 2001 VPS 5
Kuami Agboh  TOG 2007–2008 MyPa 25
Ansi Agolli  ALB 2007–2008 VPS 33
Dickson Agyeman  BEL 2011–2012 Jaro, TPS 55
Thomas Agyiri  GHA 2013–2014, 2017– TPS, Ilves 28
Mihkel Aksalu  EST 2014- SJK 30
Alan Henrique  BRA 2017– Inter 17
Kiril Aleksandrov  BUL 2005 Jaro 24
Alex  BRA 2002 FC Hämeenlinna 3
Berkan Algan  GER 2001 Haka 5
Alibek Alijev  SWE 2015 Jaro 10
Betim Aliju  MKD 2009 KuPS 9
Ndukaku Alison  NGA 2013–2014 RoPS 46
Yiber Aliu  MKD 2000 VPS 14
John Allen  WAL 1990–1999 MP, RoPS, TPS, MyPa, TPV 234
Andrey Almeida  BRA 2010 Inter 5
Luciano Álvarez  ARG 2001–2004 Inter 63
Matheus Alves  BRA 2015 FC Lahti 31
Andrzej Ambrożej  POL 1990 RoPS 6
Tomi Ameobi  ENG 2013 VPS 30
Lars Andersen  DEN 1996 FinnPa 3
Christian Andreasen  DEN 2009 TPS 8
Andri Androsov  UKR 1994 FC Oulu 26
Andy  BRA 1994–1995 Kuusysi 27
Jeremiah Ani  NGA 2009 RoPS 6
Obiora Aniche  NGA 1995–1997 HJK 44
Henri Anier  EST 2017– FC Lahti 2
Felix Ankamah  GHA 2004 KooTeePee 6
Anthony Annan  GHA 2014, 2016– HJK 39
Daniel Antúnez  USA 2010, 2012 Inter 48
Edward Anyamkyegh  NGA 2005 KuPS 26
Norberto Araujo  ARG 1996 TPS 1
Argo Arbeiter  EST 1999–2000 Kotkan TP 39
Tomasz Arceusz  POL 1995–1996 VPS 37
Gabor Arki  HUN 1994, 1996 MP 44
Shkumbin Arsllani  MKD 2009 JJK 7
Sherif Ashraf  EGY 2012 HJK, Jaro 15
Maximiliano Asís  ARG 2012 Inter 22
Diego Assis  BRA 2013–2016 IFK Mariehamn 100
Nana Attakora  CAN 2012 Haka 8
Lulezim Avdija  SCG 2005 RoPS 21
Reuben Ayarna  GHA 2016– Ilves 47
Samuel Ayorinde  NGA 1997 Jaro 20
David Azin  GER 2013 Jaro 8
Gideon Baah  GHA 2013–2015 Honka, HJK 70
Cezary Baca  POL 1996–1997 VPS 26
Dawda Bah  GAM 2007–2011, 2013–2014 HJK, KuPS, MyPa 152
Moyo Bahamboula  FRA 2013 MyPa 7
Gavin Bailey  ENG 1996 MP 2
Dragan Bajić  YUG 1999–2001 TPV, Haka 65
Grzegorz Bała  POL 2000 RoPS 30
Balázs Balogh  HUN 2009–2011 KuPS 70
István Balogh  HUN 1993 HJK 3
Aristide Bancé  BFA 2014 HJK 4
Toni Banduliev  MKD 2007 AC Oulu 5
Mike Banner  USA 2012–2013 Jaro 48
Vasil Banov  BUL 1999 TPV 2
Patrick Bantamoi  SLE 2005–2010, 2014 KuPS, Inter, RoPS 109
Gabor Bardi  HUN 2002 FC Lahti 16
Samuel Barlay  SLE 2006, 2008 IFK Mariehamn 24
Richie Barroilhet  FRA 2011 VPS 7
Andrew Barsalona  CAN 2014 VPS 2
Daniel Bauer  GER 2008 RoPS 9
Arash Bayat  SWE 2008 IFK Mariehamn 10
Daniel Bazán Vera  ARG 2002–2003 Inter 21
Stewart Beards  ENG 1991–1994 RoPS, TPS 88
James Beattie  SCO 1993 MyPa 1
Michael Belfield  ENG 1990–1995, 1998 Reipas, Kuusysi, Haka, PK-35 146
Egzon Belica  MKD 2015–2016 Inter 56
Luca Bellisomo  CAN 2011 IFK Mariehamn 26
Yero Bello  NGA 2016 Ilves 2
Ferenc Bene  HUN 2000 Jazz 22
Felipe Benevides  BRA 2009–2010 MyPa 28
Ludwig Bergström  SWE 2012 IFK Mariehamn 6
Edgar Bernhardt  GER 2010–2012, 2014 VPS, FC Lahti, Jaro 50
Betinho  BRA 1997 TP-Seinäjoki 24
Bertalan Bicskei  HUN 1999 TPV 2
Bigu  BRA 1998 FinnPa 1
Travis Binnion  IRL 2008 IFK Mariehamn 6
Mihail Birjukov  RUS 1992–1993 MyPa 61
Trayon Bobb  GUY 2013 RoPS 3
Scott Boden  ENG 2008 IFK Mariehamn 5
Zoran Bogesić  SCG 2003–2005 KooTeePee, RoPS 32
Bola  NGA 1995 Ponnistus 10
Bola  BRA 1999 FC Lahti 13
Bonilha  BRA 2016 FC Lahti 19
Alain Bono  CMR 2011 KuPS 9
Andrei Borissov  EST 1998 Jaro 8
Chad Botha  RSA 2004, 2007 Inter, Jaro 20
Ryan Botha  RSA 2002–2004, 2006 MyPa, Inter 70
Jean-Jacques Bougouhi  CIV 2017– HJK 1
Marciano Boumann  NED 1997 HJK, TP-Seinäjoki 9
Olivier Boumelaha  FRA 2005 IFK Mariehamn 4
Virgile Boumelaha  FRA 2005 HJK 1
Pim Bouwman  NED 2012–2013 Inter 52
Tristan Bowen  USA 2015 KuPS 12
Nikko Boxall  NZL 2015– VPS, KuPS 57
Sergei Božko  RUS 1994 Ilves 5
Levente Bozsik  HUN 2003 KooTeePee 11
Dejan Branković  SRB 2009 JJK 5
Ciprian Brighiu  ROU 2004 TP-47 4
Kris Bright  NZL 2012–2013 Haka, IFK Mariehamn 36
Alex Brister  ENG 2014 Honka 10
Valeri Brošin  RUS 1992 KuPS 20
Dmytro Brovkin  UKR 2007 AC Oulu 7
Jordaan Brown  ENG 2014 VPS 6
Wayne Brown  ENG 2009, 2013–2014 TPS, SJK 78
Kazimierz Buda  POL 1995–1996 VPS 32
Krisztián Budovinszky  HUN 2000 Haka 7
Anatoli Bulgakov  RUS 2004–2005, 2007 TP-47, AC Oulu 55
Aleksei Burdman  RUS 1995 Kuusysi 2
Piotr Burlikowski  POL 2001 RoPS 2
Mark Byrnes  AUS 2004 FC Hämeenlinna 11
Jhon Cagua  ECU 2009 Haka 5
Stuart Callaghan  SCO 1998 FinnPa 8
Demba Camara  GUI 2013–2014 Inter 20
Samuel Cappa  ARG 2000 Inter 22
Marcelo Cardoso  BRA 1994 Jazz 14
Carlos Henrique  BRA 1994 Jaro 2
David Carlsson  SWE 2005–2008, 2014–2015 IFK Mariehamn, HJK, Jaro 111
Johan Carlsson  SWE 2005–2010 IFK Mariehamn 68
Matthew Carmichael  ENG 1996 TPS 4
Admir Ćatović  BIH 2014 KuPS 31
Davor Celic  SRB 2010 AC Oulu 4
Hasan Cetinkaya  SWE 1999 Jazz 29
Dominic Chatto  NGA 2007–2008 Inter 47
Josef Chávez  PER 2010–2011 Haka 27
Hocine Chebaïki  BEL 2005 Allianssi 15
Tomer Chencinski  CAN 2011, 2015 VPS, RoPS 40
Godfrey Chibanga  ZAM 2009 RoPS 21
Francis Chibuike  NGA 2014–2015 KuPS 31
Chileshe Chibwe  ZAM 2008–2009 RoPS 43
Dan Chilom  ROU 2008 IFK Mariehamn 7
Dabid Chilufya  ZAM 1998–2001 RoPS 73
George Chilufya  ZAM 1999–2001, 2005 RoPS 95
Angelo Cijntje  NED 2001 KuPS 32
Martin Civit  ARG 2009 Inter 1
Cleiton  BRA 2009 MyPa 6
Omar Colley  GAM 2013–2014 KuPS 58
Diego Corpache  ARG 2001–2009 Inter, Haka 167
Abdoulie Corr  GAM 2011 VPS 2
Antonio Correia  ANG 2008 Inter 5
Martyn Corrigan  SCO 1999 Jokerit 13
Pablo Cortizo  ARG 2013 Inter 9
Hamed Coulibaly  CIV 2015– KuPS 23
Pablo Couñago  ESP 2014 Honka 8
Bouna Coundoul  SEN 2012 VPS 19
Michael Cox  CAN 2014 KuPS 11
Grant Crawford  CAN 2003 KuPS 9
Gerry Creaney  SCO 1999 TPV 1
Sándor Csató  HUN 1993 MP 9
Sampson Cudjoe  GHA 2008 Honka 2
Luis Alberto Cuenca  ARG 1996 Jazz 3
Luis Curbelo  URU 1996–1997 TPS 45
Marek Czakon  POL 1990–1991 Ilves 55
Zoltán Czipó  HUN 2001–2003 Atlantis, Allianssi 58
Anthony Dafaa  KEN 2013– VPS, IFK Mariehamn 109
Philip Daley  ENG 1996 TPS 2
Lars Dalsborg  DEN 1992 TPS 15
Igor Danilov  RUS 1994 KuPS 8
Vini Dantas  BRA 2013 FC Lahti 30
Aubrey David  TRI 2014 Jaro 31
David Davidson  GHA 2007 KooTeePee 18
Gerard Davis  NZL 2002 TamU 8
Anatoli Davydov  RUS 1995 Ponnistus 20
Raffaele de Gregorio  NZL 2003–2005 Jokerit, HJK 35
Alex De John  USA 2014 TPS 28
Stefan De Las  TRI 2010 MYPA 5
Craig Dean  ENG 2005 TP-47 13
Mamadou Diouf  SEN 2015 Ilves 8
Jamar Dixon  CAN 2015 Jaro 27
Deco  BRA 1999 FC Lahti 10
Akil DeFreitas  TRI 2012 Jaro 11
Fernando Della Sala  ARG 2000–2003 Inter 83
Dema  BRA 2010–2012, 2014 TamU, HJK, Haka, MYPA 69
Denis  BRA 2014–2015 Jaro 33
Hans Denissen  NED 2009 Haka 5
Aly Dia  SEN 1995 FinnPa 5
Babacar Diallo  SEN 2011–2013, 2015–2016 Inter, KuPS 92
Alain Didier-Six  CMR 2001 Jokerit 20
Sergei Dimitrov  BUL 1999 TPV 1
Diogo  BRA 2014–2015 Inter 18
Dionisio  BRA 1993–1995, 2000–2001 Jazz, TPV, TamU 98
Budimir Đukić  SCG 2004 HJK 4
Thomas Dähne  GER 2015– HJK 47
Azubuike Egwuekwe  NGA 2016– KuPS 48
Amos Ekhalie  KEN 2007–2012, 2014– IFK Mariehamn 180
Euller  BRA 2016 FC Lahti 17
Julien Faubert  FRA 2017– Inter 15
Bobbie Friberg da Cruz  SWE 2014– IFK Mariehamn 104
Reuben Gabriel  NGA 2017– KuPS 17
Richard Gadze  GHA 2016 HJK 14
Lucas García  ARG 2014, 2016– Honka, PK-35 Vantaa, Inter 36
Xhevdet Gela  KOS 2010, 2012– Haka, MYPA, FC Lahti, HIFK 164
Jordi van Gelderen  NED 2012–2013, 2015 JJK, KTP 67
Guy Gnabouyou  FRA 2011–2013, 2015– Inter 124
Mike Havenaar  JPN 2015 HJK 20
Craig Hill  USA 2015–2016 KTP, KuPS 15
Hendrik Helmke  GER 2011, 2013–2014, 2017– IFK Mariehamn, Jaro, FC Lahti 95
Josef Ibrahim  SWE 2013–2016 IFK Mariehamn 53
Bright Igbinadolor  NGA 2001 Jokerit 29
Tijan Jaiteh  GAM 2016 KuPS 26
Ousman Jallow  GAM 2015– HJK 34
Abdou Jammeh  GAM 2015–2016 RoPS 61
Igor Jovanović  GER 2009–2010, 2013–2014, 2017– TPS, Jaro, FC Lahti 73
Saša Jovović  MNE 2016 PS Kemi, KuPS 12
Didier Boris Kadio  CIV 2015 Jaro 31
Pétros Kanakoúdis  GRE 2015– Inter 54
Macoumba Kandji  SEN 2014–2015, 2017– HJK, Inter 42
Mohamad Kdouh  LIB 2015 Ilves 7
Johannes Kreidl  AUT 2016 KuPS 24
Drew Lewis  ENG 2015 KTP 1
Yoro Ly  SEN 2016 Ilves 10
Rickson Mansiamina  SWE 2016 HIFK 9
Toni Markić  BIH 2014–2015 KuPS 56
Éric Matoukou  CMR 2015 Inter 25
Emenike Mbachu  NGA 2013–2015 RoPS, Ilves 68
Stephen McCarthy  USA 2015 KuPS 10
Shane McFaul  IRL 2012, 2015 Haka, KTP 48
Medo  SLE 2006–2010, 2016 KuPS, HJK 135
Formose Mendy  GBS 2015 HJK 13
Evans Mensah  GHA 2016– HJK 20
Pavle Milosavljević  SRB 2014–2016 SJK, Ilves 69
Lucky Mkosana  ZIM 2017 IFK Mariehamn 9
Walter Moore  GUY 2015 Jaro 29
David Monsalve  CAN 2009–2010, 2016 Inter 15
Alfredo Morelos  COL 2016–2017 HJK 42
Leandro Motta  BRA 2014–2015 MYPA, FC Lahti 32
Guy Moussi  FRA 2015 HJK 22
Josh Mulvany  ENG 2015 KTP 13
Serge N’Gal  CMR 2004–2005, 2015 Inter 38
Pavel Nazimov  RUS 2017– FC Lahti 15
Bajram Nebihi  GER 2016 Inter 8
Jean Fridolin Nganbe Nganbe  CMR 2010, 2013–2016 AC Oulu, FC Lahti, VPS, RoPS 89
Ariel Ngueukam  CMR 2012– FC Lahti, SJK, Ilves 128
Marios Nikolaou  CYP 2016 Inter 7
Philip Njoku  CMR 2015– Inter 48
Kennedy Nwanganga  NGA 2009–2010, 2016 Inter 71
Daniel Nwoke  NGA 2007–2008 TamU 26
Faith Friday Obilor  NGA 2012– Inter, RoPS, HJK 142
Nnamdi Oduamadi  NGA 2016 HJK 28
Paul Onobi  NGA 2016 KuPS 22
Vincent Onovo  NGA 2014– Inter, HJK 69
Peter Opiyo  KEN 2015 Jaro 23
Dever Orgill  JAM 2013–2016 IFK Mariehamn 80
Pavel Osipov  RUS 2016– FC Lahti 12
Giorgi Ositašvili  GEO 2015 KTP 21
Joachim Osvold  NOR 2014–2015 TPS, KuPS 21
Seth Paintsil  GHA 2015 Jaro 18
Gabriel Petrović  SWE 2006, 2016– IFK Mariehamn 66
Carlos Portela  ESP 2014 Honka 10
Ats Purje  EST 2008–2009, 2012–2014, 2017– Inter, KuPS 133
Rafael  BRA 1997–2000, 2005–2010, 2012–2016 HJK, Jazz, FC Lahti 358
Rafinha  BRA 2007–2011, 2016– AC Oulu, TamU, HJK 144
Davi Rancan  BRA 2010 Inter 3
Reginaldo  BRA 2015 Jaro 22
Ricardo  BRA 2015–2016 RoPS 31
José Manuel Rivera  MEX 2011, 2015 RoPS, Jaro 54
Fareed Sadat  AFG 2016– FC Lahti 20
Gbolahan Salami  NGA 2016– KuPS 42
Demba Savage  GAM 2008–2015, 2017– Honka, HJK 197
Robbin Sellin  SWE 2017– IFK Mariehamn 17
Yunus Sentamu  UGA 2016 Ilves 14
Hassan Sesay  SLE 2008, 2011– KuPS, MYPA, FC Lahti 163
David Silva  CPV 2015 Jaro 10
Marko Simonovski  MKD 2017– FC Lahti 18
Irakli Sirbiladze  GEO 2011–2015 Jaro, Inter, KuPS 137
Ebrima Sohna  GAM 2012, 2014–2015, 2017– KuPS, VPS 77
Ivan Solovjov  RUS 2016 FC Lahti 12
Pape Habib Sow  SEN 2016 Inter 5
Brian Span  USA 2015– IFK Mariehamn 82
Philip Sparrdal Mantilla  SWE 2015– IFK Mariehamn 71
Stênio  BRA 2017– FC Lahti 17
Tremaine Stewart  JAM 2015 RoPS 4
Taye Taiwo  NGA 2015–2016 HJK 32
Adama Tamboura  MLI 2016 Inter 6
Atomu Tanaka  JPN 2015– HJK 62
Boris Tatar  MNE 2016 FC Lahti 21
Ivan Tatomirović  SRB 2016– HJK, RoPS 41
Emile Paul Tendeng  SEN 2016– Ilves 42
Charlie Trafford  CAN 2013–2015, 2017– IFK Mariehamn, TPS, KuPS, RoPS 63
Juri Tšveljakov  LAT 1991, 1993 Ilves 35
Henry Chidozie Ugwunna  NGA 2015 Ilves 4
Ilja Vaganov  RUS 2011–2012, 2014–2015 Jaro 107
Andreas Vaikla  EST 2017– IFK Mariehamn 17
Filip Valenčič  SLO 2016– PS Kemi, HJK 31
Aleksandr Vasjutin  RUS 2016– FC Lahti 30
Babatunde Wusu  NGA 2003–2004, 2009–2013, 2015 TPS, JJK, KTP 123
Daniel Örlund  SWE 2015 HJK 20

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]