Luettelo Animorphs-sarjan henkilöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä esitellään Animorphs-kirjasarjan henkilöitä.

Animorfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassien isä pitää eläinhoitolaa nimeltä "Villieläinten kuntoutusklinikka". Hän pystyy hallitsemaan morfauksensa paremmin kuin muut. Hän osaa hallita ruumiinosiensa morfausjärjestyksen. Edes Ax ei pysty samaan. Cassie on andaliittien kielellä estreen, henkilö, joka osaa tehdä morfauksesta lähestulkoon taidetta. Hänen äitinsä on töissä Suurpuistossa, joka on kuin eläintarhan ja huvipuiston risteytys, koska toisella puolella on huvipuisto ja toisella eläintarha. Fanien keskuudessa Cassie on melko tuntematon animorfi.

Cassien morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hevonen, Kalasääski, Susi, Taimen, Orava, delfiini, Merilokki, Muurahainen, Torakka, Kärpänen, Amerikanhuuhkaja, Kirppu, Ryhävalas, Rotta, Termiitti, Haisunäätä, Juoksuhämähäkki, Lepakko, Hämähäkkiapina (ei voi käyttää), Jaguaari (ei voi käyttää), Ihminen (Rachel), Laukkahevonen (Minneapolis Max), Papukaija, Vasarapäähai, Myyrä, Hyttynen, Leeran, Tyrannosaurus rex (ei voi käyttää), Perhostoukka/Perhonen, Afrikannorsu, Muurahaiskarhu, Norppa, Jääkarhu, Jättiläiskalmari, Simpanssi, Ankerias, Yeerk (Illium), Hork-bajir, Neitokakadu, Miekkavalas (Swoosh), Pantteri, Kyy, Puhveli, Mehiläinen, Hork-bajir (satunnainen ohjastaja), Kenguru, Majava

Jake (Berenson)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jake on animorfien johtaja. Ei hän erityisesti mikään johtaja ole, vaan asema lankesi hänelle luonnostaan. Eikä kukaan kohtelekaan häntä kuin johtajaa ja osittain tästä syystä hän onkin johtaja; koska hän on "sellainen, jolle ei tarviste mielistellä" (lainaus kirjasta #14:Tuntematon). Ax pitää Jakea "prinssinään", Jake taas ei nimityksestä ainakaan päällisin puolin paljoa pidä (prinssit ovat andaliittiarmeijoiden johtajia). Jake on Cassien jälkeen tuntemattomin animorfi. Jake on kerran ollut ohjastaja. Lisäksi Jaken veli Tom on ohjastaja. Jake on myös Tobiaksen lisäksi ainoa animorfi, jonka sukunimi paljastuu kirjasarjan aikana, kirjassa #53 (eli toiseksi viimeisessä). Jake on juutalainen.

Jaken morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koira (kultainen noutaja, Jaken koira Homer), Amerikkalainen kameleontti, Siperiantiikeri, Muuttohaukka, Kirppu, Susi, Taimen, Delfiini, Merilokki, Hummeri, Muurahainen, Torakka, Kärpänen, Amerikanhuuhkaja, Termiitti, Haisunäätä, Lepakko, Hämähäkkiapina (ei voi käyttää), Jaguaari (ei voi käyttää), Ravihevonen, Papukaija, Vasarapäähai, Leveähuulisarvikuono, Myyrä, Hyttynen, Leeran, Tyrannosaurus rex (ei voi käyttää), Sudenkorento, Ihminen (salaisen palvelun agentti), Muurahaiskarhu, Norppa, Jääkarhu, Ulvoja, Jättiläiskalmari, Simpanssi, Ankerias, Keskiaikainen sotahevonen (ei voi käyttää), Hork-bajir, Orava, Neitokakadu, Miekkavalas (Swoosh), Majava, Anakonda

Marco[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marco on ryhmän huumorintaju. Hän yrittää (lähes) aina kääntää kaiken vitsiksi. Hän myös usein nostaa puheenaiheeksi sen, kuinka "älyttömäksi" heidän (animorfien) elämänsä on oikein muuttunut. Marcon ainainen vitsailun/valituksen aihe on morfausasut. Useimmat luulivat Marcon äidin hukkuneen. Mutta vain hän ja Jake tiesivät, että hän onkin oikeasti Visser Yksi, yeerkien maailmanvalloituksen johtajista ylin. Siis kirjaan #15:Pako asti, jossa muutkin saivat tietää Marcon äidin oikeasta kohtalosta.

Marcon morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gorilla (Iso-Jim), Kalasääski, Susi, Taimen, Delfiini, Merilokki, Hummeri, Muurahainen, Torakka, Kärpänen, Hiiri, Termiitti, Amerikanhuuhkaja, Haisunäätä, Irlanninsetteri, Juoksuhämähäkki, Lepakko, Hämähäkkiapina (ei voi käyttää), Jaguaari (ei voi käyttää), Laama, Ravihevonen, Papukaija, Vasarapäähai, Myyrä, Hyttynen, Leeran, Tyrannosaurus rex (ei voi käyttää), Kobra (Spawn), Kirppu, Sarvikuono, Muurahaiskarhu, Norppa, Jääkarhu, Jättiläiskalmari, Simpanssi, Ankerias, Ihminen (Hra. Grant), Vuorikauris, Hork-bajir, Neitokakadu, Puudeli, Miekkavalas (Swoosh), Pantteri, Mehiläinen, Hork-bajir, Majava, Saksanpaimenkoira, Sinisorsa, Ihminen (osavaltion kuvernööri)

Rachel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rachel on Jaken serkku. Häntä pidetään huimapäisenä ja hän on aina ensimmäinen, jos etsitään vapaaehtoista. Rachelin huimapäisyyden vuoksi Marco on antanut hänelle lempinimen soturiprinsessa Xena. Rachelilla on tehtävien alussa tapana sanoa "Hoidetaan homma!" Rachelin sukunimeä ei tiedetä, mutta se lienee Berenson, kuten Jakellakin. Rachel on ainoa animorfi, joka kuolee sarjan aikana. Tämä tapahtuu viimeisessä kirjassa, kirjassa #54.

Rachelin morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Afrikannorsu, Valkopäämerikotka, Päästäinen, Kissa (Pörri Kisunen), Susi, Taimen, Delfiini, Merilokki, Muurahainen, Neitokakadu, Kärpänen, Amerikanhuuhkaja, Harmaakarhu, Rotta, Termiitti, Haisunäätä, Hämähäkkiapina (ei voi käyttää), Jaguaari (ei voi käyttää), Krokotiili (ei voi käyttää), Hork-bajir (Jara Hamee), Ravihevonen, Papukaija, Vasarapäähai, Myyrä, Hyttynen, Deinonychus (ei voi käyttää), Kirppu, Muurahaiskarhu, Norppa, Jääkarhu, Kaskelotti, Simpanssi, Ankerias, Meritähti, Orava, Neitokakadu, Miekkavalas (Swoosh), Pantteri, Mehiläinen, Ihminen (naishävittäjälentäjä), Majava

Tobias (Fangor)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tobias on animorfi, mutta ei enää kokonaan ihminen. Hän nimittäin viipyi punapyrstöhiirihaukan (joissakin kirjoissa ruostepyrstöhiirihaukka) morfissa liian kauan (yli 2 tuntia) ja siirtyi siihen pysyvästi. Tämä tapahtui kirjassa #1:Valloitus animorfien ensimmäisellä retkellä yeerk-altaalle. Tobias on andaliittien kielellä nothlit, morfin vangiksi jäänyt. Kirjassa #13:Muutos valtavan voimakas olento nimeltä ellimisti antoi Tobiakselle takaisin tämän kyvyn morfata ja jopa palautti hänet hetkeksi menneisyyteen omaksumaan vanhan itsensä ja laittamaan asiat kulkemaan sitä rataa, joka johti nykytilanteeseen. Mutta nyt Tobiaksen ihmiskeho on vain morfi ja haukankeho on hänen todellinen kehonsa. Niinpä hänen on nyt mm. omaksuttava eläimet ja palattava ennen morfausta haukankehoonsa. Ihmisenä Tobias oli se, jota aina todennäköisimmin kiusattiin. Tätä todistaa se, että Tobias ja Jake tapasivat ensi kerran, kun Jake pelasti Tobiaksen muutaman pojan huuhdellessa tämän päätä vessanpöntössä. Hänen isänsä on Elfangor, Axin isoveli. Tämä tapahtui, kun Elfangor kerran jäi vangiksi ihmismorfiin ja joutui elämään jonkin aikaa maassa, ennen kuin ellimisti palautti hänet andaliittikehoonsa. Samalla Tobias sai sukunimen Fangor.

Tobiaksen morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kissa (Tobiaksen kissa Dude, ei voi käyttää), Punapyrstöhiirihaukka (nothlit), Pesukarhu, Hork-bajir (Ket Halpak), Ihminen (hänen vanha kehonsa), Ravihevonen, Delfiini, Vasarapäähai, Kärpänen, Myyrä, Lepakko, Hyttynen, Deinonychus (ei voi käyttää), Merilokki, Afrikannorsu, Kirppu, Kaniini, Norppa, Jääkarhu, Kaskelotti, Jättiläiskalmari, Simpanssi, Sonni, Vuorikauris, Andaliitti (Ax), Miekkavalas (Swoosh), Nartec, Mehiläinen, Ihminen, Taxxon, Ihminen (USAn merivoimien merimies), Majava, Saksanpaimenkoira, Sinisorsa, Neitokakadu

Ax (Aximili-Esgarrouth-Isthill)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ax on andaliitti ja ainoa heistä, joka jäi eloon maan kiertoradalla käydyssä taistelussa yeerkejä vastaan. Prinssi Elfangor oli hänen isoveljensä. Andaliittien perinteen mukaisesti Axin on kostettava isoveljensä murhaajalle, Visser Kolmelle. Axilla on kyky mitata sisäisesti aikaa sekä määritellä ilmansuunnat. Koska andaliiteilla ei ole suuta, Ax leikkii ihmismorfissaan mielellään äänteillä. (Esimerkiksi: "Instrumentteja. Innnstru-mentteja, instru-minttuja, minttuja.") Lisäksi hän on vaarallinen ruoan lähellä, sillä normaalisti hänellä ei ole makuaistia. Kerrankin hän söi pellillisen kanelipullia. Häntä on pitänyt estää syömästä myös paljon syömäkelvottomia asioita, kuten tupakantumppeja, moottoriöljyä ja muoviaterimia.

Axin morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Djabala (ennen animorfeja), Kafiitti (ennen animorfeja), Tiikerihai, Ihminen (sekoitus Jaken, Marcon, Cassien ja Rachelin DNAta), Hummeri, Muurahainen, Sinisuohaukka, Torakka, Mehiläinen, Ihminen (Jake), Hiiri, Kirppu, Kalkkarokäärme, Termiitti, Amerikanhuuhkaja, Haisunäätä, Juoksuhämähäkki, Lepakko, Hämähäkkiapina (ei voi käyttää), Jaguaari (ei voi käyttää), Ravihevonen, Vasarapäähai, Myyrä, Hyttynen, Leeran, Delfiini, Tyrannosaurus rex (ei voi käyttää), Ihminen (salaisen palvelun ohjastaja), Afrikannorsu, Norppa, Jääkarhu, Jättiläiskalmari, Simpanssi, Lehmä, Sonni, Vuorikauris, Hork-bajir, Orava, Neitokakadu, Miekkavalas (Swoosh), Pantteri, Ihminen (satunnainen mies), Mehiläinen, Taxxon, Ihminen (kapteeni Joseph Felitti), Ihminen (merivoimien luutnantti), Ihminen (amiraali Carrington (Visser Kaksi)), Ihminen (miessotilas), Majava, Sinisorsa, Pesukarhu

Yeerkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visser Kolme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visser Kolme on yeerkien maailmanvalloituksen johtaja. Hän on maailmankaikkeuden ainoa yeerk, joka on onnistunut valtaamaan andaliitin ruumiin ja saanut itselleen andaliitin morfauskyvyn. Andaliitin oikea nimi on Alloran-Semitur-Corrass. Tämä kuultiin kirjassa #8:Muukalainen, kun Ax puri Visser Kolmea kalkkarokäärmemorfissa ja Visser Kolme (siis andaliitin päässä oleva yeerk) pakeni ja Ax puhui vapaalle andaliitille. Andaliitit tuntevat Visser Kolmen nimellä Kammo tai Kammotus. Visser Kolmesta tuli Visser Yksi, kun animorfit pelastivat Marcon äidin ja surmasivat Visser Yhden.

Visser Kolmen morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antarean Bogg, Vanarx, Mardrut, Ihminen, Muurahaiskarhu, Tuntematon avaruusolento jolla teräiset lonkerot, Kafiitti, Luminar, Bievilerd, Lerdethak, Lebtiläinen keihäskala, Ihminen (Tony (Valkoisen talon protokollapäällikkö)), Gankea fantsu, Ihminen (Aria), Taxxon, Hork-bajir (Lisäksi koko joukko nimettömäksi jääneitä avaruusoliomorfeja)

Tom (Berenson)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom on Jaken veli ja ohjastaja. Hän on toiminut isäntänä kahdelle yeerkille; yhdelle korkea-arvoiselle, joka oli myös Jaken päässä, mutta menehtyi kolmen päivän kuluttua kandrona-säteiden puutteeseen. Tom sai tällöin päähänsä alempiarvoisen yeerkin. Yeerkin, joka kohosi nopeasti arvo-asteikolla löydettyään animorfit ja morfauskuution. Tomin päässä olleva yeerk oli yksi niistä, joihin Visser Kolme luotti eniten. Saatuaan morfauskuution tämä yeerk kuitenkin petti Visserin ja alkoi rakentaa omaa imperiumiaan. Hän yritti tappaa animorfit ensin tekemällä sopimuksen heidän kanssaan ja sitten pettämällä heidät. Jaken ansiosta he kuitenkin pelastuvat ja lopulta Tom kuoli kobramorfissa Jaken käskettyä serkkunsa Rachelin tappaa hänet.

Tomin morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaguaari, Kobra

Hedrick Chapman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chapman on animorfien käymän koulun vararehtori ja korkea-arvoinen ohjastaja. Hän on vapaaehtoinen ohjastaja. Hän suostui tähän pelastaakseen tyttärensä Melissan joutumasta ohjastajaksi.

Visser Yksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visser Yksi oli yeerkien maailmanvalloituksen johtaja, kunnes jätti tämän tehtävän Visser Kolmelle. Hän on Marcon hukkuneeksi luultu äiti, Eva. Marco ehti jo kaksi vuotta kuvitella samoin ennen kuin hän ja Jake näkivät hänet yeerkien emoaluksella kirjassa #5:Väijytys. Muille tämä paljastui vasta Marcon kertomana kirjassa #15:Pako. Kirjassa #45 Evan yeerk, Edriss 562, pakenee hänen ruumiistaan animorfien yrittäessä pelastaa Evaa. Eva ei onnistu tallomaan sitä, mutta lopulta Marco astuu sen päälle ja päättää Visser Yhden elämän. Evasta tulee uusi animorfi. Tällöin Visser Kolme korotetaan hänen paikalleen ja hän aloittaa avoimen sodan ihmisiä vastaan.

Muita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David on "kuudes animorfi". Hänet tavattiin ensin kirjassa #20: Löytö, sitten #21, #22 ja vielä kerran kirjassa #48. Hän oli uusi poika animorfien koulussa ja löysi morfauskuution. Hän asettaa kuution myytäväksi, ja pian sen haluaa ostaa kukas muukaan kuin Visser Kolme. Kun animorfit olivat estäneet kuution joutumisen Visser Kolmelle, he yrittivät saada sen pois Davidilta. Siitä seurasi suuri taistelu Davidin kotona. Sitten ilmeni, että Davidin vanhemmat olivat yeerkejä. Niinpä Davidin piti valita, jäisikö ohjastajaksi vai liittyisikö animorfeihin. Hän valitsi animorfeihin liittymisen. Myöhemmin, kun hän ajatteli voivansa elää normaalia elämää, hän tuli hulluksi ja melkein onnistui tappamaan heidät. Sitten hän jäi kuitenkin vangiksi rotan hahmoon ja hänet vietiin eräälle saarelle. Myöhemmin, kirjassa #48, hän palasi Crayak -nimisen pahan yliluonnollisen olennon avustamana. Hän yritti vangita Rachelinkin rottamorfiin, mutta epäonnistui, ja nykyisin hänen oletetaan kuolleen.

Davidin morfit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maakotka (ei voi käyttää), Torakka (ei voi käyttää), Merilokki (ei voi käyttää), Kirppu (ei voi käyttää), Leijona (ei voi käyttää), Ihminen (satunnainen ohjastaja, ei voi käyttää), Ihminen (Marco, ei voi käyttää), Miekkavalas (ei voi käyttää), Ihminen (Saddler, ei voi käyttää), Kalkkarokäärme (ei voi käyttää), Rotta (nothlit)

Erek King[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erek on animorfien ystävä ja chee, androidi. Cheet loi pemaliitit -niminen avaruuslaji, jota ei enää ole olemassa. He olivat hyvin kehittyneitä, kuten Erek kuvaili kirjassa #10:Androidi: "Satatuhatta vuotta ennen kuin andaliitit oppivat tulenteon, pemaliitit osasivat matkustaa valoa nopeammin." Kun Erek liikkuu ihmisten parissa, hän käyttää ihmistä muistuttavaa hologrammia. Todellisessa hahmossaan hän muistuttaa kahdella jalalla kävelevää koiramaista, norsunluun väristä robottia. Koska pemaliittien planeetalla oli paljon suurempi vetovoima, cheet ovat maassa hyvin vahvoja. Pemaliitit ovat kuitenkin asettaneet cheihin väkivaltakiellon, joka estää niitä tekemästä mitään väkivaltaista. Erek on Yhteisön, yeerkien kulissijärjestön, jäsen. Näin animorfit voivat saada häneltä hyödyllisiä tietoja.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]