Viertola

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Vantaan kaupunginosaa. Viertola on myös kaupunginosa Hyvinkäällä.
Viertola
Bäckby
Kaupungin kartta, jossa Viertola korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Viertola korostettuna.
Kaupunki Vantaa
Suuralue Tikkurilan suuralue
Kaupunginosa nro 63
Pinta-ala 1,6 km² 
Väkiluku 5 653  (1.1.2010)
Väestötiheys 3604 as./km²
Postinumerot 01300
Lähialueet Tikkurila, Koivuhaka, Simonkylä
Peltolan koulu Tikkurilan urheilupuistossa.
Tikkurilan urheilutalo.

Viertola (ruots. Bäckby) on Vantaan kaupunginosa Tikkurilan länsipuolella.

Viertolan eteläosassa sijaitsee Viertolan koulu kahdessa eri toimipisteessä sekä Tikkurilan urheilupuiston yhteydessä toimiva Peltolan koulu. Myös tanssiteatteri Raatikko, salibandykeskus Tiikeri Areena, Tikkurilan Naisvoimistelijoiden jumppasali TINAgym sekä Vantaan tanssiopisto sijaitsevat Viertolassa. Alueen pohjoisosassa sijaitsee Tikkurilan urheilupuisto, jossa ovat Tikkurilan uimahalli ja urheilutalo sekä jäähalli eli Trio Areena.

Viertolassa on runsaasti pienasuinrakennuksia, mutta aivan Tikkurilan tuntumassa Talvikkitien varrella sekä Viertolaa halkovan Peltolantien varrella on myös kerrostaloja. Alueen tunnetuin maamerkki oli Kehä III:llekin näkynyt Havin saippuatehdas, jonka tilalle on nyttemmin rakennettu kerrostaloja.

Viertola on kuuluisa jengiväkivallasta ja huumeiden myynnistä.

Viertolalaiset käyttävät pääasiassa Tikkurilan palveluita, mutta Viertolan puolella aivan Tikkurilan lomassa toimivat esimerkiksi "keskellä Tikkurilaa" sijaitseva K-supermarket Yliveto, Alko, Peltolan tori ja Tikkurilan kauppatalo.

Viertolan lounaisosassa toimii jäännöseriä ja vakuutusyhtiöiden lunastamaa tavaraa myyvä TH-Market sekä putkiasennuspalvelua ja LVI-tarvikemyyntiä harjoittava Vesijohtoliike Mönkkönen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]