Ojanko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ojanko
Gjutan
Kaupungin kartta, jossa Ojanko korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Ojanko korostettuna.
Kaupunki Vantaa
Suuralue Hakunilan suuralue
Kaupunginosa nro 98
Pinta-ala 2,9[1] km² 
Väkiluku 72 [1]  (1.1.2010)
Väestötiheys 25[1] as./km²
Postinumerot 01200
Lähialueet Länsisalmi, Vaarala, Hakunila, Sotunki

Ojanko (ruots. Gjutan) on Vantaan kaupunginosa, joka sijaitsee Itä-Vantaalla Kehä III:n koillis- ja Porvoonväylän pohjoispuolella. Idässä se rajoittuu Krapuojaan, joka on samalla Helsingin raja. Naapurikaupunginosia Vantaalla ovat Länsisalmi kaakossa, Vaarala lounaassa, Hakunila luoteessa ja Sotunki koillisessa.

Kaupunginosassa sijaitsee Vantaan kaupungin lunastama Håkansbölen kartano puistoalueineen.[1] Kaupunginosa on suurelta osin Ojangon ulkoilualuetta, jossa kiertelee ulkoilureittejä, ratsastuspolkuja ja talvisin hiihtolatuja. Täällä toimii myös ratsastuskoulu Poni-Haka Ratsumestarintiellä ja Kehä III:n puolella on koirien koulutusalue. Sotungintien varrella toimii Vantaan luontokoulu entisessä Sottungsbyn kyläkoulussa ja siellä on myös omakotiasutusta.

Porvoonväylän kupeeseen rakennetaan Vantaan Energian jätteenpolttolaitos, joka valmistuu arviolta vuonna 2014. Laitos tulee tuottamaan sähköä ja lämpöä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Vantaa alueittain (2010): Hakunilan suuralue (pdf: 2,5 MB) Vantaan kaupunki, vantaa.fi. Viitattu 19.8.2013. [vanhentunut linkki]