Varisto (Vantaa)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Varisto
Varistorna
Kaupungin kartta, jossa Varisto korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Varisto korostettuna.
Kaupunki Vantaa
Suuralue Myyrmäen suuralue
Kaupunginosa nro 14
Pinta-ala 2,5 km² 
Väkiluku 2 432  (1.1.2010)
Väestötiheys 988 as./km²
Postinumerot 01660, 01720
Lähialueet Martinlaakso, Myyrmäki, Vapaala, Hämeenkylä, Petikko

Varisto (ruots. Varistorna) on reilun 2 400 asukkaan kaupunginosa Länsi-Vantaalla, Kehä III:n ja Vihdintien risteyksen kaakkoispuolella.

Variston yritysaluetta.

Variston yritysalue Kehä III:n eteläpuolella on liike- ja teollisuusaluetta, jota leimaavat Kauppakeskus Viisari suurine huone­kalu­myymälöineen sekä Fur Center, jossa järjestetään turkishuutokauppoja.

Yritysalueen eteläpuolella on toisenlainen Varisto: siihen kuuluu ulkoilualue Varistonniityt, ja metsäisempi Raappavuori vesitorneineen. Kaakossa ulkoilualue jatkuu saumattomasti Myyrmäen urheilupuiston suuntaan. Eteläisessä Varistossa on omakoti- ja rivitaloasutusta, kaksi päiväkotia, ala- ja yläasteen koulu ja leipomo. Myös Pellaksen alue Myyrmäen vesitornin lähellä kuuluu Varistoon.

Varisto kuuluu muiden Vantaan lounaisosien tapaan Myyrmäen suuralueeseen. Variston naapurikaupunginosina ovat Martinlaakso idässä, Myyrmäki kaakossa, Vapaala Luhtitien toisella puolella etelässä ja Hämeenkylä Vihdintien takana lännessä. Kehä III:n pohjoispuolella sijaitsee Petikko yritys- ja virkistysalueineen.

Varistossa sijaitsee myös puistoalue, jota kutsutaan nimellä Ankkalampi. Ankkalampi on yleinen koiranulkoilutusalue ja kesäiltojen viettopaikka.

Variston palveluja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]