Ero sivun ”Kauhujen talo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Vnnen (keskustelu | muokkaukset)
p lähdepyyntö
pari muuta juttua
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Treehouse of horror kansi.jpg|200px|right|thumb|Kauhujen talon DVD-julkaisu sisältää neljä Kauhujen talo-jaksoa (5, 6, 12 ja 13).]]
[[Kuva:Treehouse of horror kansi.jpg|200px|right|thumb|Kauhujen talon DVD-julkaisu sisältää neljä Kauhujen talo-jaksoa (5, 6, 12 ja 13).]]
'''Kauhujen talo''' ({{k-en|Treehouse of Horror}}) on jokavuotinen jaksotyyppi yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa [[Simpsonit]]. Kauhujen talo -jaksossa jakson tapahtumat ovat usein yliluonnollisia ja muita sellaisia, joita ei voisi tai ei viitsitä toteuttaa normaaleissa Simpsonit-jaksoissa (esimerkiksi joku hahmoista kuolee, mutta tapahtuma ei vaikuta itse sarjaan, taikka raa´alla väkivallalla vitsailu aloituksessa). Toiselta tuotantokaudesta lähtien jokaisella tuotantokaudella on ollut yksi Kauhujen talo -jakso. Tuotantokausilla 2–4 nimen suomennos ei ollut ''Kauhujen talo, osa xx'' -tyyppinen, vaan se vaihteli. Yhdysvalloissa "Kauhujen talo"-jaksot ajoitetaan lähelle [[Halloween]]ia. Suomessa näin ei ole pääasiassa tehty, mutta sattumalta neljäs Kauhujen talo osui esitykseltään Suomessakin Halloweenin tienoille, [[5. marraskuuta]] [[1994]].
'''Kauhujen talo''' ({{k-en|Treehouse of Horror}}) on jokavuotinen jaksotyyppi yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa [[Simpsonit]]. Kauhujen talo -jaksossa jakson tapahtumat ovat usein yliluonnollisia ja muita sellaisia, joita ei voisi tai ei viitsitä toteuttaa normaaleissa Simpsonit-jaksoissa (esimerkiksi joku hahmoista kuolee, mutta tapahtuma ei vaikuta itse sarjaan, taikka raa´alla väkivallalla vitsailu aloituksessa). Toiselta tuotantokaudesta lähtien jokaisella tuotantokaudella on ollut yksi Kauhujen talo -jakso. Tuotantokausilla 2–4 nimen suomennos ei ollut ''Kauhujen talo, osa xx'' -tyyppinen, vaan se vaihteli. Yhdysvalloissa "Kauhujen talo" -jaksot ajoitetaan lähelle [[Halloween]]ia. Suomessa näin ei ole pääasiassa tehty, mutta sattumalta neljäs Kauhujen talo osui esitykseltään Suomessakin Halloweenin tienoille, [[5. marraskuuta]] [[1994]].

Jaksot myös parodioivat joitakin klassisia kauhuelokuvia kuten: [[Hohto]]a ja [[Tiedän mitä teit viime kesänä]]. Ensimmäisessä kauhujen talossa oli myös Simpsoneiden versio Edgar Allan Poen kauhurunosta Korppi. Kauhujen talo -jaksoilla on yleensä tavallista korkeampi ikäraja.{{lähde}}
Kauhujen talo -jaksot sisältävät yleensä kolme itsenäisä tarinaa. Ne voivat parodioida tunnettuja kauhuelokuvia kuten [[Hohto (elokuva)|Hohto]]a tai [[Tiedän mitä teit viime kesänä]]. Ensimmäisessä kauhujen talossa oli myös Simpsoneiden versio [[Edgar Allan Poe]]n kauhurunosta [[Korppi (runo)|Korppi]]. Kauhujen talo -jaksoilla on yleensä tavallista korkeampi ikäraja.{{lähde}}

Kauhujen talo -jaksoissa on joitakin toistuvia vakiovitsejä. Esimerkiksi avaruusolennot [[Kang ja Kodos]] esiintyvät jokaisessa Kauhujen talo -jaksossa, eivätkä koskaan missään muissa jaksoissa. Sarjan alkutunnus on näissä jaksoissa yleensä tavallisesta poikkeava ja kauhuteemaan sopiva. Lisäksi Kauhujen talo -jaksoissa lopputekstit sisältävät väännöksiä sarjan tekijöiden nimistä, ne on kirjoitettu vihreällä fontilla normaalin keltaisen sijasta ja niiden aikana tunnusmusiikki kuullaan "aavemaisena" versiona.


==Jaksot/osiot==
==Jaksot/osiot==

Versio 22. heinäkuuta 2015 kello 17.41

Kauhujen talon DVD-julkaisu sisältää neljä Kauhujen talo-jaksoa (5, 6, 12 ja 13).

Kauhujen talo (engl. Treehouse of Horror) on jokavuotinen jaksotyyppi yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Kauhujen talo -jaksossa jakson tapahtumat ovat usein yliluonnollisia ja muita sellaisia, joita ei voisi tai ei viitsitä toteuttaa normaaleissa Simpsonit-jaksoissa (esimerkiksi joku hahmoista kuolee, mutta tapahtuma ei vaikuta itse sarjaan, taikka raa´alla väkivallalla vitsailu aloituksessa). Toiselta tuotantokaudesta lähtien jokaisella tuotantokaudella on ollut yksi Kauhujen talo -jakso. Tuotantokausilla 2–4 nimen suomennos ei ollut Kauhujen talo, osa xx -tyyppinen, vaan se vaihteli. Yhdysvalloissa "Kauhujen talo" -jaksot ajoitetaan lähelle Halloweenia. Suomessa näin ei ole pääasiassa tehty, mutta sattumalta neljäs Kauhujen talo osui esitykseltään Suomessakin Halloweenin tienoille, 5. marraskuuta 1994.

Kauhujen talo -jaksot sisältävät yleensä kolme itsenäisä tarinaa. Ne voivat parodioida tunnettuja kauhuelokuvia kuten Hohtoa tai Tiedän mitä teit viime kesänä. Ensimmäisessä kauhujen talossa oli myös Simpsoneiden versio Edgar Allan Poen kauhurunosta Korppi. Kauhujen talo -jaksoilla on yleensä tavallista korkeampi ikäraja.lähde?

Kauhujen talo -jaksoissa on joitakin toistuvia vakiovitsejä. Esimerkiksi avaruusolennot Kang ja Kodos esiintyvät jokaisessa Kauhujen talo -jaksossa, eivätkä koskaan missään muissa jaksoissa. Sarjan alkutunnus on näissä jaksoissa yleensä tavallisesta poikkeava ja kauhuteemaan sopiva. Lisäksi Kauhujen talo -jaksoissa lopputekstit sisältävät väännöksiä sarjan tekijöiden nimistä, ne on kirjoitettu vihreällä fontilla normaalin keltaisen sijasta ja niiden aikana tunnusmusiikki kuullaan "aavemaisena" versiona.

Jaksot/osiot