Ero sivun ”Kalkku” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 3: Rivi 3:
=Palveluita ja toimijoita=
=Palveluita ja toimijoita=


Kaupunginosassa on kauppa, parturi, koulu, päiväkoti sekä [[Mustavuori (Tampere)|Mustavuoren laskettelukeskus]]. Kalkku tunnetaan myös teollisuusalueena ja siellä sijaitsi [[Puolustusvoimat|Puolustusvoimien]] [[Ajoneuvovarikko]] (entiseltä nimeltään Kuljetusvarikko), joka on nykyisin [[Millog]] Oy:n toimipiste. Taajamassa, Kalkunvuoren [[Luola (rakennettu)|luola]]ssa on myös [[Suomen Punainen Risti|Suomen Punaisen Ristin]] Kalkun logistiikkakeskus, joka varastoi mm. katastrofiavun tarvikkeita.
Kaupunginosassa on kauppa, parturi, koulu, päiväkoti sekä [[Mustavuori (Tampere)|Mustavuoren laskettelukeskus]]. Kalkku tunnetaan myös teollisuusalueena ja siellä sijaitsi [[Puolustusvoimat|Puolustusvoimien]] [[Ajoneuvovarikko]] (entiseltä nimeltään Kuljetusvarikko), joka on nykyisin [[Millog]] Oy:n toimipiste. Taajamassa, Mustavuoren [[Luola (rakennettu)|luola]]ssa on myös [[Suomen Punainen Risti|Suomen Punaisen Ristin]] Kalkun logistiikkakeskus, joka varastoi mm. katastrofiavun tarvikkeita.


Kalkun läpi menee [[rautatie]], joka on osa [[Tampere-Pori-rata]]a.
Kalkun läpi menee [[rautatie]], joka on osa [[Tampere-Pori-rata]]a.

Versio 8. helmikuuta 2012 kello 01.00

Kalkku on Tampereen läntisin kaupunginosa, joka rajoittuu pohjoisessa Myllypuron teollisuusalueeseen, idässä Tesoman ja Raholan kaupunginosiin, etelässä Pyhäjärveen ja lännessä Nokian kaupunkiin. Asuinalueena Kalkku on melko vanhaa, ja siellä on paljon rintamamiestaloja. Alue laajentuu Kalkunvuoren suuntaan, jonne on rakennettu uusia kerros- ja rivitaloja sekä omakotitaloja.

Palveluita ja toimijoita

Kaupunginosassa on kauppa, parturi, koulu, päiväkoti sekä Mustavuoren laskettelukeskus. Kalkku tunnetaan myös teollisuusalueena ja siellä sijaitsi Puolustusvoimien Ajoneuvovarikko (entiseltä nimeltään Kuljetusvarikko), joka on nykyisin Millog Oy:n toimipiste. Taajamassa, Mustavuoren luolassa on myös Suomen Punaisen Ristin Kalkun logistiikkakeskus, joka varastoi mm. katastrofiavun tarvikkeita.

Kalkun läpi menee rautatie, joka on osa Tampere-Pori-rataa.

Kalkun Mustanvuoren asuinalueella sijaitsee tiheä juoksuhautojen verkosto, jonka venäläiset kaivoivat ensimmäisen maailmansodan aikana vastaanottamaan saksalaisten hyökkäystä.

Liikenneyhteydet

Tampereen kaupungin liikennelaitos: Linja 1

Tampereen kaupungin liikennelaitos: Linja 11

Väinö Paunu Oy lähiliikenne: Linjat 70KJ ja 71KJ

Koulutus

Kalkun vuonna 1979 aloittaneessa koulussa toimivat peruskoulun vuosiluokat 1. - 6. Lukuvuonna 2005 - 2006 koulun 106:tta oppilasta palvelivat rehtorin ja kahdeksan opettajan lisäksi kuraattori, terveydenhoitaja, hammashoitaja, vahtimestari, koulusihteeri sekä koulunkäyntiavustaja.

Kieliohjelman mukaan opiskellaan Kalkun koulussa ensimmäisenä vieraana kielenä englantia. Pienen oppilasmäärän vuoksi toisen vieraan kielen ryhmään tarvittavaa 16 oppilaan minimiä ole toistaiseksi saavutettu, mutta Kalkun kiihtyneen täydennysrakentamisen vuoksi alati kasvava väestöpohja on herättänyt toiveita riittävän ryhmäkoon löytymisestä lähitulevaisuudessa.