Multisilta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Multisilta
Multsu
Multisilta Tampere.jpg
Kaupunki Tampere
Koordinaatit 61°26′24″N, 23°45′04″E
Postinumero 33850
Lähialueet Peltolammi, Sarankulma, Lahdesjärvi
Multisilta

Multisilta on Tampereen eteläinen lähiö noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Multisiltaa rakennettiin 1960-luvun lopusta 1990-luvulle asti. Kaupunginosan väkiluku on noin 3 000. Sen keskustassa sijaitsee pubi, elintarvikeliike, nuorisotalo sekä kebab-pizzeria-grilli. Asuntoalueen pohjoispuolella on vesitorni.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupunginosa on saanut nimensä Multiojan aikanaan ylittäneen puusillan mukaan. Multioja laskee Sääksjärvestä Pyhäjärven suuntaan. Multisillan seutu kuului aikoinaan Hatanpään kartanon maihin, jotka Tampereen kaupunki osti vuonna 1913. Naapurikaupunginosan Peltolammin tavoin Multisilta kaavoitettiin alun perin omakotialueeksi ja ensimmäinen asemakaava vahvistettiin vuonna 1950, mutta laajamittainen rakentaminen ei syystä tai toisesta alkanut. Alueelle vahvistettiin uusi kerrostalokaava vuonna 1968.[1]

Kaupunginosan rajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multisilta rajoittuu pohjoisessa Peltolammin kaupunginosaan. Etelässä vastaan tulee Lempäälän raja ja lännessä Pirkkalan raja. Idässä kaupunginosa rajoittuu Vuoreksenkadun päätyyn ja moottoritiehen.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multisiltaa teki 1990- ja 2000-luvuilla tunnetuksi suklaanvalmistaja Dammenberg, joka ei kuitenkaan enää toimi kaupunginosassa. Multisillassa on päiväkoti sekä kosolti ulkoiluympäristöä. Vuoteen 2015 asti alueella toimi ala-aste. Lähellä ovat muun muassa Sääksjärvi ja ”kaatopaikantien”selvennä lähistön pienet metsälammet ja -järvet. Peltolammin ja Multisillan kaupunginosien välisen Peltolammin järven ympäri kulkee valaistu noin 2,5 kilometrin pituinen pururata, jolle tehdään talvisin hiihtolatu.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multisiltaan pääsee Tampereen seudun joukkoliikenteen busseilla 15A, 15B ja 50. Kaupunginosaa sivuavalla Riihimäki–Tampere-radalla sijaitsi vuosina 1932–1988 Multisillan seisake. [2]

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multisillan läheisyyteen rakennetaan Tampereen ja Lempäälän yhteistä Vuoreksen asuinaluetta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Louhivaara, Maija: Tampereen kadunnimet, s. 126. Tampere: Tampereen museot, 1999. ISBN 951-609-105-9.
  2. Iltanen, Jussi: Radan varrella: Suomen rautatieliikennepaikat (2. painos), s. 48. Helsinki: Karttakeskus, 2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.