Luettelo Tampereen tilastoalueista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Tampereen tilastoalueista siten kuin kaupungin hallinto ne julkaisemissaan tilastoissa ryhmittelee. Tampereella on 111 tilastoaluetta, ja ne on ryhmitelty seitsemään suuralueeseen ja suunnittelualueisiin.

Tampereen tilastointia varten tehdyt tilastoalueet eivät täysin vastaa Tampereen kaupunginosajakoa tai asukkaiden mielikuvaa kaupunginosista. Tilastoalueissa Amurin, Kyttälän sekä Tammelan alueet on jaettu kahteen osaan, jotka vastaavat virallista kaupunginosajakoa. Lisäksi esimerkiksi Liisankallion ja Kalevanrinteen katsotaan usein kuuluvan Kalevan kaupunginosaan.[1]

Nimi Kaupunginosan numero Suuralue Suunnittelualue Asukasluku
Aakkula Koillinen Messu 481
Aitoniemi Pohjoinen Aito 455
Ala-Pispala Lounainen Pispala 1 097
Amuri A IV Keskinen Keskusta 3 119
Amuri B V Keskinen Keskusta 2 192
Atala Koillinen Tasa 4 629
Epilä Lounainen Raho 1 438
Epilänharju Lounainen Tesoma 909
Finlayson I Keskinen Keskusta 1 607
Haihara Kaakkoinen Kauka 184
Hakametsä Koillinen Messu 819
Hallila Kaakkoinen Kauka 2 685
Hankkio Koillinen Leino 204
Hatanpää XXII Keskinen Keskusta 2 686
Haukiluoma Lounainen Tesoma 1 593
Hervanta Kaakkoinen Herva 24 738
Hervantajärvi Kaakkoinen Herva 31
Holvasti Koillinen Leino 2 486
Huikas Koillinen Messu 1 058
Hyhky Lounainen Pispala 3 685
Härmälä Eteläinen Härmä 5 259
Ikuri Lounainen Tesoma 4 395
Jokipohja XXVI Keskinen Iides 2 123
Jussinkylä X Keskinen Keskusta 1 230
Järvensivu Keskinen Sampo 1 363
Kaakinmaa VI Keskinen Keskusta 2 983
Kaarila Lounainen Raho 1 510
Kaleva Keskinen Sampo 4 491
Kalevanharju XVIII Keskinen Keskusta 1 978
Kalevanrinne XIX Keskinen Sampo 2 000
Kalkku Lounainen Raho 3 382
Kaukajärvi Kaakkoinen Kauka 12 134
Kauppi Keskinen Sampo 42
Kissanmaa Keskinen Sampo 2 752
Koivistonkylä Eteläinen Koivisto 1 937
Korkinmäki Eteläinen Koivisto 1 103
Kumpula Koillinen Tasa 617
Kyttälä A XI Keskinen Keskusta 1 558
Kyttälä B XII Keskinen Keskusta 1 796
Kämmenniemi Pohjoinen Kämmen 2 055
Lahdesjärvi Eteläinen Peltoo 23
Lakalaiva Eteläinen Peltoo 37
Lamminpää Lounainen Tesoma 2 952
Lapinniemi Keskinen Sampo 1 512
Lappi Keskinen Sampo 784
Leinola Koillinen Leino 2 127
Lentävänniemi Luoteinen Lentävä 4 333
Lielahti Luoteinen Liela 129
Liisankallio XX Keskinen Sampo 3 396
Linnainmaa Koillinen Leino 5 957
Lintulampi Luoteinen Liela 2 426
Lukonmäki Kaakkoinen Kauka 2 838
Messukylä Koillinen Messu 653
Multisilta Eteläinen Peltoo 2 370
Muotiala Keskinen Iides 1 698
Myllypuro Lounainen Tesoma 4
Nalkala III Keskinen Keskusta 3 546
Nekala XXIV Keskinen Iides 1 075
Niemenranta Luoteinen Liela 817
Niemi Luoteinen Lentävä 1 295
Niihama Koillinen Tasa 28
Nirva Eteläinen Koivisto 434
Nurmi Pohjoinen Aito 359
Ojala Koillinen Tasa 59
Olkahinen Koillinen Tasa 1 808
Osmonmäki XIV Keskinen Keskusta 1 712
Pappila Koillinen Messu 3 617
Peltolammi Eteläinen Peltoo 3 427
Petsamo XXI Keskinen Sampo 3 666
Pohtola Luoteinen Liela 1 322
Polso Pohjoinen Terä 170
Pyynikinrinne VII Keskinen Keskusta 1 820
Pyynikki Keskinen Keskusta 756
Rahola Lounainen Raho 3 807
Rantaperkiö Eteläinen Härmä 2 689
Ratina XIII Keskinen Keskusta 1 332
Rautaharkko Eteläinen Koivisto 615
Ristimäki Lounainen Tesoma 2 031
Ristinarkku Koillinen Messu 2 627
Ruotula Koillinen Messu 1 529
Rusko Kaakkoinen Herva 65
Ryydynpohja Luoteinen Liela 1 421
Santalahti Lounainen Pispala 330
Sarankulma Eteläinen Härmä 9
Sorila Pohjoinen Aito 393
Särkänniemi VIII Keskinen Keskusta 877
Taatala Eteläinen Koivisto 1 011
Tahmela Lounainen Pispala 972
Takahuhti Koillinen Messu 2 122
Tammela A XV Keskinen Keskusta 3 257
Tammela B XVI Keskinen Keskusta 2 307
Tammerkoski II Keskinen Keskusta 1 829
Tampella IX Keskinen Keskusta 4 058
Tasanne Koillinen Tasa 1 432
Terälahti Pohjoinen Terä 464
Tesomajärvi Lounainen Tesoma 1 280
Tohloppi Lounainen Tesoma 2 305
Tulli XVII Keskinen Keskusta 1 232
Turtola Kaakkoinen Kauka 836
Uusikylä Koillinen Messu 1 310
Vehmainen Koillinen Leino 1 816
Veisu Eteläinen Koivisto 1 515
Velaatta Pohjoinen Terä 400
Vihioja XXV Keskinen Iides 53
Viiala Kaakkoinen Kauka 1 668
Viinikka XXIII Keskinen Iides 1 382
Viitapohja Pohjoinen Kämmen 245
Villilä Lounainen Raho 1 201
Vuohenoja Keskinen Sampo 634
Vuores Eteläinen Peltoo 1 948
Ylä-Pispala Lounainen Pispala 1 706

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tampere alueittain 2016. Tampere: Tampereen kaupunki, 2016. Teoksen verkkoversio (viitattu 10.9.2016).
  • Tampereen väestö 31.12.2014. Tampere: Tampereen kaupunki, 2015. Teoksen verkkoversio (pdf) (viitattu 10.9.2016).

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Niemelä, Jari: Tamperelaisen tiedon portaat, s. 81. Tampere: Tampere-seura, 2008. ISBN 978-952-5558-05-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]