Luettelo suomalaisjoukkueiden otteluista jalkapallon eurocupeissa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo suomalaisjoukkueiden otteluista jalkapallon eurocupeissa. Se sisältää kaikki Mestarien liigan, Eurooppa-liigan, Naisten mestarien liigan ja UEFA Youth Leaguen sekä niiden edeltäjien ottelut. Mukana on myös lakkautettu Intertoto Cup. Suomalaisjoukkueiden maalit on taulukossa aina mainittu ensin.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan cup ja Mestarien liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu tunnettiin kausina 1958/1959 – 1991/1992 nimellä Euroopan cup.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti Vieras Yhteensä
1958–1959 karsintakierros HPS HPS arvottiin 1. kierrokselle
1. kierros Ranskan lippu Stade de Reims 0–3 0–4 0–7
1959–1960 karsintakierros KuPS Saksan lippu Eintracht Frankfurt KuPS luovutti
1960–1961 karsintakierros HIFK Ruotsin lippu IFK Malmö 1–3 1–2 2–5
1961–1962 karsintakierros Haka Haka arvottiin 1. kierrokselle
1. kierros Belgian lippu Standard Liège 0–2 1–5 1–7
1962–1963 karsintakierros HIFK Itävallan lippu Austria Wien 0–2 3–5 3–7
1963–1964 karsintakierros Haka Luxemburgin lippu Jeunesse d'Esch 4–1 0–4 4–5
1964–1965 karsintakierros Reipas Norjan lippu Lyn 2–1 0–3 4–4
1965–1966 karsintakierros HJK Englannin lippu Manchester United 2–3 0–6 2–9
1966–1967 1. kierros Haka Belgian lippu Anderlecht 1–10 0–2 1–12
1967–1968 1. kierros KuPS Ranskan lippu Saint-Étienne 0–3 0–2 0–5
1968–1969 1. kierros Reipas Maltan lippu Floriana 2–0 1 1–1 3–1
2. kierros Tšekkoslovakian lippu Spartak Trnava 1–9 1–7 2–16
1969–1970 karsintakierros TPS Tanskan lippu KB 0–1 0–4 0–5
1970–1971 1. kierros KPV Skotlannin lippu Celtic 0–9 0–5 0–14
1971–1972 1. kierros Reipas Sveitsin lippu Grasshoppers 1–1 0–8 1–9
1972–1973 1. kierros TPS Saksan demokraattisen tasavallan lippu1. FC Magdeburg 1–3 0–6 1–9
1973–1974 1. kierros TPS Skotlannin lippu Glasgow Celtic 1–6 0–3 1–9
1974–1975 1. kierros HJK Maltan lippu Valletta FC 4–1 0–1 4–2
2. kierros Ruotsin lippu Åtvidaberg 0–3 0–1 0–4
1975–1976 1. kierros KuPS Puolan lippu Ruch Chorzów 2–2 2 0–5 2–7
1976–1977 1. kierros TPS Maltan lippu Sliema Wanderers 1–0 1–2 2–2
2. kierros Sveitsin lippu FC Zürich 0–1 0–2 0–3
1977–1978 1. kierros KuPS Belgian lippu Club Brugge 0–4 2–5 2–9
1978–1979 1. kierros Haka Neuvostoliiton lippu Dynamo Kiova 0–1 3 1–3 1–4
1979–1980 1. kierros HJK Alankomaiden lippu Ajax 1–8 1–8 2–16
1980–1981 1. kierros OPS Englannin lippu Liverpool 1–1 1–10 2–11
1981–1982 1. kierros OPS Englannin lippu Liverpool 0–1 0–7 0–8
1982–1983 1. kierros HJK Kyproksen lippu Omonia Nikosia 3–0 0–2 3–2
2. kierros Englannin lippu Liverpool 1–0 0–5 1–5
1983–1984 1. kierros Kuusysi Romanian lippu Dynamo Bukarest 0–1 0–3 0–4
1984–1985 1. kierros Ilves Italian lippu Juventus 0–4 1–2 1–6
1985–1986 1. kierros Kuusysi Jugoslavian lippu FK Sarajevo 2–1 2–1 4–2
2. kierros Neuvostoliiton lippu Zenit Leningrad 3–1 ja. 1–2 3–3
puolivälierä Romanian lippu Steaua Bukarest 0–1 4 0–0 0–1
1986–1987 1. kierros HJK Kyproksen lippu Apoel Nikosia 3–2 0–1 3–3
1987–1988 1. kierros Kuusysi Sveitsin lippu Neuchâtel Xamax 2–1 0–5 2–6
1988–1989 1. kierros HJK Portugalin lippu FC Porto 2–0 0–3 2–3
1989–1990 1. kierros HJK Italian lippu AC Milan 0–1 0–4 0–5
1990–1991 1. kierros Kuusysi Itävallan lippu Swarovski Tirol 1–2 0–5 1–7
1991–1992 1. kierros HJK Neuvostoliiton lippu Dynamo Kiova 0–1 0–3 0–4
1992–1993 1. karsintakierros Kuusysi Romanian lippu Dynamo Bukarest 1–0 0–2 ja. 1–2
1993–1994 esikarsinta HJK Viron lippu Norma Tallinn 1–1 1–0 2–1
1. karsintakierros Belgian lippu Anderlecht 0–3 0–3 0–6
1994–1995 Suomella ei osallistumisoikeutta
1995–1996 Suomella ei osallistumisoikeutta
1996–1997 Suomella ei osallistumisoikeutta
1997–1998 1. karsintakierros FC Jazz Viron lippu FC Lantana 1–0 2–0 3–0
2. karsintakierros Alankomaiden lippu Feyenoord 1–2 5 2–6 3–8
1998–1999 1. karsintakierros HJK Armenian lippu FC Jerevan 2–0 3–0 5–0
2. karsintakierros Ranskan lippu FC Metz 1–0 1–1 2–1
lohkovaihe Alankomaiden lippu PSV Eindhoven 1–3 1–2
Saksan lippu Kaiserslautern 0–0 2–5
Portugalin lippu Benfica 2–0 2–2
1999–2000 1. karsintakierros FC Haka Färsaarten lippu HB Tórshavn 1–1 6–0 7–1
2. karsintakierros Skotlannin lippu Glasgow Rangers 1–4 0–3 1–7
2000–2001 1. karsintakierros FC Haka Pohjois-Irlannin lippu Linfield 1–0 1–2 2–2
2. karsintakierros Slovakian lippu Inter Bratislava 0–0 0–1 0–1
2001–2002 1. karsintakierros FC Haka Maltan lippu Valletta FC 5–0 0–2 5–2
2. karsintakierros Israelin lippu Maccabi Haifa 0–1 3–0 6 3–1
3. karsintakierros Englannin lippu Liverpool 0–5 7 1–4 1–9
2002–2003 1. karsintakierros Tampere United Armenian lippu Pyunik Jerevan 0–4 0–2 0–6
2003–2004 1. karsintakierros HJK Pohjois-Irlannin lippu Glentoran 1–0 0–0 1–0
2. karsintakierros Unkarin lippu MTK Budapest 1–0 1–3 2–3
2004–2005 1. karsintakierros HJK Pohjois-Irlannin lippu Linfield 1–0 1–0 2–0
2. karsintakierros Israelin lippu Maccabi Tel Aviv 0–0 0–1 0–1
2005–2006 1. karsintakierros Haka Armenian lippu Pyunik Jerevan 1–0 2–2 3–2
2. karsintakierros Norjan lippu Vålerenga 1–4 0–1 1–5
2006–2007 1. karsintakierros MYPA Walesin lippu The New Saints 1–0 1–0 1–0
2. karsintakierros Tanskan lippu FC Kööpenhamina 2–2 0–2 2–4
2007–2008 1. karsintakierros Tampere United San Marinon lippu SS Murata 2–0 2–1 4–1
2. karsintakierros Bulgarian lippu Levski Sofia 1–0 1–0 2–0
3. karsintakierros Norjan lippu Rosenborg 0–3 0–2 0–5
2008–2009 1. karsintakierros Tampere United Montenegron lippu FK Budućnost 2–1 1–1 3–2
2. karsintakierros Slovakian lippu FC Artmedia 1–3 2–4 3–7
2009–2010 2. karsintakierros Inter Turku Moldovan lippu FC Sheriff 0–1 0–1 0–2
2010–2011 2. karsintakierros HJK Liettuan lippu Ekranas 2–0 0–1 2–1
3. karsintakierros Serbian lippu Partizan 1–2 0–3 1–5
2011–2012 2. karsintakierros HJK Walesin lippu Bangor City 10–0 3–0 13–0
3. karsintakierros Kroatian lippu Dynamo Zagreb 1–2 0–1 1–3
2012–2013 2. karsintakierros HJK Islannin lippu KR Reykjavik 7–0 2–1 9–1
3. karsintakierros Skotlannin lippu Celtic 0–2 1–2 1–4
2013–2014 2. karsintakierros HJK Viron lippu Nõmme Kalju 0–0 1–2 1–2
2014–2015 2. karsintakierros HJK Pohjois-Makedonian lippu FK Rabotnički 2–1 0–0 2–1
3. karsintakierros Kyproksen lippu APOEL FC 2–2 0–2 2–4
2015–2016 2. karsintakierros HJK Latvian lippu FK Ventspils 3–1 1–0 4–1
3. karsintakierros Kazakstanin lippu FK Astana 0–0 3–4 3–4
2016–2017 2. karsintakierros SJK Valko-Venäjän lippu BATE Borisov 2–2 0–2 2–4
2017–2018 2. karsintakierros IFK Mariehamn Puolan lippu Legia Varsova 0–3 0–6 0–9
2018–2019 1. karsintakierros HJK Färsaarten lippu Víkingur Gøta 3–1 2–1 5–2
2. karsintakierros Valko-Venäjän lippu BATE Borisov 1–2 0–0 1–2
2019–2020 1. karsintakierros HJK Färsaarten lippu HB Torshavn 3–0 2–2 5–2
2. karsintakierros Serbian lippu Punainen Tähti 0–2

Messukaupunkien cup, UEFA-cup ja Eurooppa-liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu tunnettiin kausina 1955/1956 – 1970/1971 nimellä Messukaupunkien cup ja 1971/1972 – 2008/2009 nimellä UEFA-cup. Kaudesta 2009/2010 lähtien se on ollut nimeltään Eurooppa-liiga.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti Vieras Yhteensä
1970–1971 1. kierros Ilves-Kissat Itävallan lippu Sturm Graz 4–2 0–3 4–5
1971–1972 1. kierros HIFK Norjan lippuRosenborg 0–1 0–3 0–4
1972–1973 1. kierros HIFK Tanskan lippu Hvidovre HIFK luovutti
1973–1974 1. kierros MP Saksan demokraattisen tasavallan lippu Carl Zeiss Jena 0–3 0–3 0–6
1974–1975 1. kierros KPV Saksan lippu 1. FC Köln 1–4 1–5 2–9
1975–1976 1. kierros HJK Saksan lippu Hertha BSC 1–2 1–4 2–6
1976–1977 1. kierros KuPS Ruotsin lippu Östers IF 3–2 0–2 3–4
1977–1978 1. kierros FC Haka Puolan lippu Górnik Zabrze 0–0 3–5 3–5
1978–1979 1. kierros KuPS Tanskan lippu BK 1903 2–1 4–4 6–5
2. kierros Tanskan lippuEsbjerg 0–2 1 1–4 1–6
1979–1980 1. kierros KPT Ruotsin lippu Malmö FF 1–2 0–2 1–4
1980–1981 1. kierros KuPS Ranskan lippu Saint-Étienne 0–7 0–7 0–14
1981–1982 1. kierros FC Haka Ruotsin lippu IFK Göteborg 2–3 0–4 2–7
1982–1983 1. kierros KPT Belgian lippu Anderlecht 1–3 0–3 1–6
1983–1984 1. kierros HJK Neuvostoliiton lippu Spartak Moskova 0–5 0–2 0–7
1984–1985 1. kierros HJK Neuvostoliiton lippu Dynamo Minsk 0–4 0–6 0–10
1985–1986 1. kierros TPS Neuvostoliiton lippuSpartak Moskova 1–3 0–1 1–4
1986–1987 1. kierros Ilves Skotlannin lippuGlasgow Rangers 2–0 0–4 2–4
1987–1988 1. kierros TPS Itävallan lippu Admira Wacker 0–1 2–0 2–1
2. kierros Italian lippu Inter 0–2 1–0 1–2
1988–1989 1. kierros TPS Pohjois-Irlannin lippu Linfield 0–0 1–1 1–1
2. kierros Itävallan lippu First Vienna 1–0 1–2 2–2
3. kierros Romanian lippu Victoria Bukarest 3–2 0–1 3–3
1989–1990 1. kierros Kuusysi Ranskan lippu Paris Saint-Germain 0–0 2–3 2–3
RoPS Puolan lippu GKS Katowice 1–1 1–0 2–1
2. kierros RoPS Ranskan lippu Auxerre 0–5 0–3 0–8
1990–1991 1. kierros TPS Puolan lippu GKS Katowice 0–1 0–3 0–4
RoPS Saksan demokraattisen tasavallan lippu 1. FC Magdeburg 0–1 0–0 0–1
1991–1992 1. kierros Kuusysi Englannin lippu Liverpool 1–0 1–6 2–6
MP Neuvostoliiton lippu Spartak Moskova 0–2 1–3 1–5
1992–1993 1. kierros MP Tanskan lippu FC Kööpenhamina 1–5 0–5 1–10
1993–1994 1. kierros Kuusysi Belgian lippu Waregem 4–0 2–1 6–1
2. kierros Tanskan lippu Brøndby 1–4 1–3 2–7
1994–1995 karsintakierros FC Jazz Tanskan lippu FC Kööpenhamina 0–4 1–0 1–4
MYPA Slovakian lippu Inter Bratislava 0–1 3–0 3–1
1. kierros MYPA Portugalin lippu Boavista 1–1 1–2 2–3
1995–1996 karsintakierros TPV Norjan lippu Viking Stavanger 0–4 1–3 1–7
MYPA Skotlannin lippu Motherwell 0–2 3–1 3–3
1. kierros MYPA Alankomaiden lippu PSV Eindhoven 1–1 1–7 2–8
1996–1997 karsintakierros FC Haka Viron lippu FC Flora 2–2 1–0 3–2
FC Jazz Färsaarten lippu GÍ Gøta 3–1 1–0 4–1
HJK Armenian lippu Pyunik Jerevan 5–2 ja. 1–3 6–5
1. kierros FC Haka Puolan lippu Legia Varsova 1–1 0–3 1–4
FC Jazz Venäjän lippu Dynamo Moskova 1–3 1–1 2–4
HJK Ukrainan lippu FK Tšornomorets 2–2 0–2 2–4
1997–1998 1. karsintakierros MYPA Kyproksen lippu Apollon Limassol 1–1 0–3 1–4
1. kierros FC Jazz Saksan lippu 1860 München 0–1 2 1–6 1–7
1998–1999 1. karsintakierros FinnPa Israelin lippu Hapoel Tel Aviv 1–3 1–3 2–6
VPS Färsaarten lippu HB Tórshavn 4–0 0–2 4–2
2. karsintakierros VPS Itävallan lippu Grazer AK 0–0 0–3 0–3
1999–2000 karsintakierros HJK Armenian lippu FC Shirak 2–0 0–1 2–1
VPS Skotlannin lippu St. Johnstone 1–1 0–2 1–3
1. kierros HJK Ranskan lippu Lyon 0–1 1–5 1–6
2000–2001 karsintakierros FC Jokerit Unkarin lippu MTK Budapest 2–4 0–1 2–5
HJK Luxemburgin lippu Grevenmacher 4–1 0–2 4–3
1. kierros HJK Skotlannin lippu Celtic 2–1 ja. 0–2 2–3
2001–2002 karsintakierros FC Jokerit Ukrainan lippu TsSKA Kiova 0–2 0–2 0–4
HJK Latvian lippu Ventspils 2–1 1–0 3–1
MYPA Ruotsin lippu Helsingborgs IF 1–3 1–2 2–5
1. kierros FC Haka Saksan lippu Union Berlin 1–1 0–3 1–4
HJK Italian lippu Parma 0–2 0–1 0–3
2002–2003 karsintakierros HJK Valko-Venäjän lippu FC Gomel 0–1 0–4 0–5
MYPA Tanskan lippu Odense BK 1–0 0–2 1–2
2003–2004 karsintakierros FC Haka Kroatian lippu Hajduk Split 2–1 0–1 2–2
MYPA Sveitsin lippu Young Boys 3–2 2–2 5–4
1. kierros MYPA Ranskan lippu Sochaux 0–1 0–2 0–3
2004–2005 1. karsintakierros AC Allianssi Pohjois-Irlannin lippu Glentoran 1–2 2–2 3–4
FC Haka Luxemburgin lippu FC Etzella 2–1 3–1 5–2
2. karsintakierros FC Haka Norjan lippu Stabæk 1–3 1–3 2–6
2005–2006 1. karsintakierros AC Allianssi Luxemburgin lippu Pétange 3–0 1–1 4–1
MYPA Viron lippu TVMK 1–0 1–1 2–1
2. karsintakierros AC Allianssi Norjan lippu Brann 0–2 0–0 0–2
MYPA Skotlannin lippu Dundee United 0–0 2–2 2–2
1. kierros MYPA Sveitsin lippu Grasshoppers 0–3 1–1 1–4
2006–2007 1. karsintakierros HJK Irlannin lippu Drogheda United 1–1 1–3 2–4
FC Haka Viron lippu FC Levadia 1–0 0–2 1–2
2007–2008 1. karsintakierros FC Haka Walesin lippu Rhyl FC 2–0 1–3 3–3
HJK Luxemburgin lippu FC Etzella 2–0 1–0 3–0
MYPA Färsaarten lippu EB/Streymur 1–0 1–1 2–1
2. karsintakierros FC Haka Tanskan lippu FC Midtjylland 1–2 2–5 3–7
HJK Tanskan lippu Aalborg 2–1 0–3 2–4
MYPA Englannin lippu Blackburn 0–1 0–2 0–3
1. kierros Tampere United Ranskan lippu Bordeaux 2–3 1–1 3–4
2008–2009 1. karsintakierros FC Haka Irlannin lippu Cork City 4–0 2–2 6–2
FC Honka Islannin lippu ÍA Akranes 3–0 1–2 4–2
2. karsintakierros FC Haka Tanskan lippu Brøndby 0-4 0–2 0–6
FC Honka Norjan lippu Viking 0–0 2–1 2–1
1. kierros FC Honka Espanjan lippu Racing Santander 0–1 0–1 0–2
2009–2010 1. karsintakierros FC Lahti Albanian lippu Dynamo Tirana 4–1 0–2 4–3
2. karsintakierros FC Honka Walesin lippu Bangor City 2–0 1–0 3–0
FC Lahti Slovenian lippu ND Gorica 2–0 0–1 2–1
HJK Liettuan lippu FK Vetra 1–3 1–0 2–3
3. karsintakierros FC Honka Azerbaidžanin lippu FK Karabah 0–1 1–2 1–3
FC Lahti Belgian lippu Club Brugge 1–1 2–3 3–4
2010–2011 1. karsintakierros TPS Walesin lippu Port Talbot 3–1 4–0 7–1
MYPA Viron lippu Trans Narva 5–0 2–0 7–0
2. karsintakierros FC Honka Walesin lippu Bangor City 1–1 1–2 2–3
TPS Belgian lippu Cercle Brugge 1–2 1–0 2–2
MYPA Andorran lippu UE Sant Julià 3–0 5–0 8–0
3. karsintakierros FC Inter Belgian lippu Genk 1–5 2–3 3–8
MYPA Romanian lippu FC Timișoara 1–2 3–3 4–5
play-off -kierros HJK Turkin lippu Besiktas 0–4 0–2 0–6
2011–2012 1. karsintakierros FC Honka Viron lippu Nõmme Kalju 0–0 2–0 2–0
TPS Belgian lippu KVC Westerlo 0–1 0–0 0–1
KuPS Romanian lippu Gaz Metan 1–0 0–2 1–2
2. karsintakierros FC Honka Ruotsin lippu Häcken 0–2 0–1 0–3
play-off -kierros HJK Saksan lippu Schalke 2–0 1–6 3–6
2012–2013 1. karsintakierros JJK Norjan lippu Stabæk 2–0 2–3 4–3
KuPS Walesin lippu Llanelli AFC 2–1 1–1 3–2
MYPA Walesin lippu Cefn Druids 5–0 0–0 5–0
2. karsintakierros FC Inter Alankomaiden lippu FC Twente 0–5 1–1 1–6
JJK Montenegron lippu FK Zeta 3–2 0–1 3–3
KuPS Israelin lippu Maccabi Netanya 0–1 2–1 2–2
MYPA Romanian lippu Rapid Bukarest 0–2 1–3 1–5
3. karsintakierros KuPS Turkin lippu Bursaspor 1–0 0–6 1–6
play-off -kierros HJK Espanjan lippu Athletic Bilbao 3–3 0–6 3–9
2013–2014 1. karsintakierros FC Inter Färsaarten lippu Víkingur 0–1 1–1 1–2
IFK Mariehamn Azerbaidžanin lippu Inter Baku 0–2 1–1 1–3
TPS Luxemburgin lippu Jeunesse Esch 2–1 0–2 2–3
2. karsintakierros FC Honka Puolan lippu Lech Poznań 1–3 1–2 2–5
2014–2015 1. karsintakierros FC Honka Viron lippu Sillamäe Kalev 3–2 ja. 1–2 4–4
MYPA Färsaarten lippu ÍF Fuglafjørður 1–0 0–0 1–0
VPS Ruotsin lippu Brommapojkarna 2–1 3 0–2 2–3
2. karsintakierros MYPA Valko-Venäjän lippu Dynamo Minsk 0–0 0–3 0–3
RoPS Kreikan lippu Asteras Tripolis 1–1 4 2–4 3–5
play-off -kierros HJK Itävallan lippu Rapid Wien 2–1 3–3 5–4
lohkovaihe Tanskan lippu FC Kööpenhamina 2-1 0–2
Belgian lippu Club Brugge 0–3 1–2
Italian lippu Torino FC 2–1 0–2
2015–2016 1. karsintakierros FC Lahti Ruotsin lippu IF Elfsborg 2–2 0–5 2–7
SJK Islannin lippu FH Hafnarfjörður 0–1 5 0–1 0–2
VPS Ruotsin lippu AIK 2–2 6 0–4 2–6
play-off -kierros HJK Venäjän lippu FK Krasnodar 0–0 1–5 1–5
2016–2017 1. karsintakierros RoPS Irlannin lippu Shamrock Rovers 1–1 2–0 3–1
HJK Liettuan lippu FK Atlantas 1–1 2–0 3–1
IFK Mariehamn Norjan lippu Odds BK 1–1 0–2 1–3
2. karsintakierros RoPS Kroatian lippu NK Lokomotiva 1–1 0–3 1–4
HJK Bulgarian lippu PFC Beroe 1–0 1–1 2–1
3. karsintakierros HJK Ruotsin lippu IFK Göteborg 0–2 2–1 2–3
2017–2018 1. karsintakierros HJK Walesin lippu Connah's Quay Nomads 3–0 0–1 3–1
SJK Islannin lippu KR 0–2 0–0 0–2
VPS Slovenian lippu Olimpija Ljubljana 1–0 1–0 2–0
2. karsintakierros HJK Pohjois-Makedonian lippu FK Shkëndija 1–3 1–1 2–4
VPS Tanskan lippu Brøndby 0–2 2–1 2–3
2018–2019 1. karsintakierros FC Ilves Bulgarian lippu Slavija Sofia 0–1 7 1–2 1–3
FC Lahti Islannin lippu FH Hafnarfjörður 0–3 0–0 0–3
KuPS Tanskan lippu FC Kööpenhamina 0–1 1–1 1–2
3. karsintakierros HJK Slovenian lippu Olimpija Ljubljana 0–3 1–4 1–7

Cup-voittajien cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cup-voittajien cup järjestettiin kausina 1960/1961 – 1998/1999, jonka jälkeen se yhdistettiin UEFA-cupiin.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti Vieras Yhteensä
1963–1964 1.kierros HPS Tšekkoslovakian lippu Slovan Bratislava 1–4 1–8 2–12
1964–1965 1.kierros Haka Norjan lippu Skeid 2–0 0–1 2–1
2.kierros Italian lippu Torino 0–1 0–5 0–6
1965–1966 1.kierros Reipas Unkarin lippu Honvéd 2–10 0–6 2–16
1966–1967 1.kierros ÅIFK Sveitsin lippu Servette 1–2 1–1 2–3
1967–1968 1.kierros HJK Puolan lippu Wisła Krakova 1–4 0–4 1–8
1968–1969 KTP ei osallistunut kilpailuun
1969–1970 1.kierros KuPS Portugalin lippu Académica de Coimbra 0–0 0–1 0–1
1970–1971 1.kierros Haka Bulgarian lippu ZSKA Sofia 1–2 0–9 1–11
1971–1972 1.kierros MP Turkin lippu Eskişehirspor 0–0 0–4 0–4
1972–1973 1.kierros MP Saksan demokraattisen tasavallan lippu Carl Zeiss Jena 3–2 1–6 4–8
1973–1974 1.kierros Reipas Ranskan lippu Lyon 0–0 0–2 0–2
1974–1975 1.kierros Reipas Maltan lippu Sliema Wanderers 4–1 0–2 4–3
2.kierros Ruotsin lippu Malmö FF 0–0 1–3 1–3
1975–1976 1.kierros Reipas Englannin lippu West Ham 2–2 0–3 2–5
1976–1977 1.kierros Reipas Bulgarian lippu Levski Sofia 1–7 2–12 3–19
1977–1978 1.kierros Reipas Saksan lippu Hamburger SV 2–5 1–8 3–13
1978–1979 SePS ei osallistunut kilpailuun
1979–1980 1.kierros Reipas Luxemburgin lippu Aris Bonnevoie 0–1 0–1 0–2
1980–1981 1.kierros Ilves Alankomaiden lippu Feyenoord 1–3 2–4 3–7
1981–1982 1.kierros KTP Ranskan lippu Bastia 0–0 0–5 0–5
1982–1983 1.kierros Kuusysi Turkin lippu Galatasaray 1–1 1–2 2–3
1983–1984 1.kierros Haka Irlannin lippu Sligo Rovers 3–0 1–0 4–0
2.kierros Ruotsin lippu Hammarby 2–1 1–1 3–2
puolivälierä Italian lippu Juventus 0–1 1 0–1 0–2
1984–1985 1.kierros Kuusysi Tšekkoslovakian lippu Inter Bratislava 0–0 1–2 1–2
1985–1986 1.kierros HJK Albanian lippuFlamurtari Vlorë 3–2 2–1 5–3
2.kierros Saksan demokraattisen tasavallan lippu Dynamo Dresden 1–0 2–7 3–7
1986–1987 1.kierros Haka Neuvostoliiton lippu Torpedo Moskova 2–2 1–3 3–5
1987–1988 1.kierros RoPS Pohjois-Irlannin lippu Glentoran 0–0 1–1 1–1
2.kierros Albanian lippu Vllaznia Shkodër 1–0 1–0 2–0
puolivälierä Ranskan lippu Olympique Marseille 0–1 2 0–3 0–4
1988–1989 1.kierros Kuusysi Romanian lippu Dinamo Bukarest 0–3 0–3 0–6
1989–1990 1.kierros Haka Unkarin lippu Ferencváros 1–1 1–5 2–6
1990–1991 1.kierros KuPS Neuvostoliiton lippu Dynamo Kiova 2–2 0–4 2–6
1991–1992 1.kierros Ilves Pohjois-Irlannin lippu Glenavon 2–1 2–3 4–4
2.kierros Italian lippu AS Roma 1–1 2–5 3–6
1992–1993 1.kierros TPS Turkin lippu Trabzonspor 0–2 2–2 2–4
1993–1994 karsintakierros MYPA Islannin lippu Valur 0–1 1–3 1–4
1994–1995 karsintakierros HJK Färsaarten lippu B71 2–0 5–0 7–0
1.kierros Turkin lippu Besiktas 1–1 0–2 1–3
1995–1996 karsintakierros TPS Albanian lippu Teuta Durres 1–0 0–3 1–3
1996–1997 karsintakierros MYPA Azerbaidžanin lippu Karabah Agdam 1–1 ja. 1–0 2–1
1.kierros Englannin lippu Liverpool 0–1 1–3 1–4
1997–1998 karsintakierros HJK Jugoslavian lippu Belgradin Punainen tähti 1–0 0–3 1–3
1998–1999 karsintakierros FC Haka Walesin lippu Bangor City 1–0 2–0 3–0
1.kierros Kreikan lippu Panionios 1–3 0–2 1–5

Intertoto Cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Intertoto Cup pelattiin UEFA:n järjestämänä ensimmäistä kertaa vuonna 1995. Aluksi oli käytössä lohkosysteemi, jossa kukin vastustaja kohdattiin vain kerran, jonka jälkeen lohkojen parhaat jatkoivat cup-kierroksille. Vuonna 1998 siirryttiin kokonaan cupmuotoiseen kilpailuun. Intertoto Cup lopetettiin vuonna 2008.

Vuosi Kierros Joukkue Vastustaja Koti00 Vieras Yhteensä
1995 lohkovaihe HJK Ruotsin lippu IFK Norrköping 1–1
Irlannin lippu Bohemians 3–2
Tanskan lippu OB 1–2
Ranskan lippu Bordeaux 1–1
1996 lohkovaihe FF Jaro Ranskan lippu Guingamp 0–0
Romanian lippu Dynamo Bukarest 2–0
Georgian lippu Kolkheti Poti 2–0
Jugoslavian lippu FK Zemun 2–3
1997 lohkovaihe TPS Jugoslavian lippu Hajduk Kula 1–2
Norjan lippu Kongsvinger 2–0
Belgian lippu Lommel SK 1–1
Ruotsin lippu Halmstad 1–6
1998 1. kierros TPS Sveitsin lippu FC Sion 0–1 3–2 3–3
2.kierros Venäjän lippu Šinnik Jaroslavl 0–2 2–3 2–5
1999 1. kierros FC Jokerit Viron lippu Trans Narva 3–0 4–1 7–1
2. kierros Maltan lippu Floriana 2–1 1–1 3–2
3. kierros Englannin lippu West Ham 1–1 0–1 1–2
2000 1. kierros MYPA Sveitsin lippu Neuchâtel Xamax 1–2 3–3 4–5
2001 1. kierros FC Jazz Romanian lippu Gloria Bistrița 1–0 1–2 2–2
2. kierros Ranskan lippu Paris Saint-Germain 1–4 0–3 1 1–7
2002 1. kierros FC Haka Jugoslavian lippu FK Obilić 1–1 2–1 3–2
2. kierros Englannin lippu Fulham 1–1 0–0 1–1
2003 1. kierros Tampere United Romanian lippu Ceahlăul 1–0 1–2 2–2
2. kierros Serbia ja Montenegron lippu FK Sutjeska 0–0 1–0 1–0
3. kierros Kroatian lippu HNK Cibalia 0–2 1–0 1–2
2004 1. kierros MYPA Tšekin lippu FC Tescoma Zlín 1–1 2–3 3–4
Tampere United Luxemburgin lippu Grevenmacher 0–0 1–1 1–1
2. kierros Tampere United Azerbaidžanin lippu Inter Baku 3–0 0–1 3–1
3. kierros Serbia ja Montenegron lippu OFK Belgrad 0–0 0–1 0–1
2005 1. kierros Inter Turku Islannin lippu ÍA Akranes 0–0 4–0 4–0
Tampere United Färsaarten lippu Skála ÍF 1–0 2–0 3–0
2. kierros Inter Turku Kroatian lippu NK Varteks 2–2 3–4 5–6
Tampere United Belgian lippu Charleroi 1–0 0–0 1–0
3. kierros Tampere United Italian lippu Lazio 1–1 0–3 1–4
2006 1. kierros Tampere United Walesin lippu Carmarthen Town 5–0 3–1 8–1
2. kierros Ruotsin lippu Kalmar 1–2 2–3 3–5
2007 1. kierros FC Honka Viron lippu TVMK 0–0 4–2 4–2
2. kierros Tanskan lippu Aalborg 2–2 1–1 3–3
2008 1. kierros TPS Pohjois-Irlannin lippu Lisburn Distillery 3–1 3–2 6–3
2. kierros Tanskan lippu OB 1–2 0–2 1–4

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten UEFA Cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten UEFA Cupissa pelattiin alkulohkot turnausmuotoisesti siten, että järjestäjänä toimi yksi lohkon joukkueista. Kilpailu järjestettiin viimeisen kerran kaudella 2008/2009, jonka jälkeen sen korvasi Naisten mestarien liiga.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti00 Vieras Yhteensä
2001–2002 lohkovaihe 1 HJK Italian lippu Torres 2–1
Färsaarten lippu KÍ Klaksvík 4–0
Itävallan lippu Landhaus Wien 8–0
puolivälierä Norjan lippu Trondheims-Ørn 2–0 1–2 3–2
välierä Ruotsin lippu Umeå IK 0–1 1–2 1–3
2002–2003 lohkovaihe 2 HJK Puolan lippu AZS Wroclaw 2–0
Walesin lippu Bangor City Girls 8–0
Sveitsin lippu FC Sursee 0–0
puolivälierä Saksan lippu Frankfurt 0–2 0–8 0–10
2003–2004 2. karsintakierros 3 FC United Ruotsin lippu Malmö FF 0-3
Ukrainan lippu Legend-Cheksil 0–2
Israelin lippu Maccabi Holon 3–1
2004–2005 1. karsintakierros 4 MPS Slovenian lippu Krka Novo Mesto 1-2
Islannin lippu KR Reykjavík 1–3
Alankomaiden lippu Ter Leede 1-1
2005–2006 1. karsintakierros 5 FC United Viron lippu Pärnu JK 2-0
Islannin lippu Valur 1-2
Norjan lippu Røa 2-3
2006–2007 1.karsintakierros 6 HJK Sveitsin lippu Zuchwil 2-0
Puolan lippu AZS Wrocław 1-0
Pohjois-Makedonian lippu ZFK Skiponjat 7-0
2. karsintakierros 7 Islannin lippu Breiðablik 1-2
Valko-Venäjän lippu Universitet Vitebsk 0-0
Saksan lippu Frankfurt 0-2
2007–2008 1. karsintakierros 8 FC Honka Islannin lippu Valur 1-2
Alankomaiden lippu ADO Den Haag 1-0
Färsaarten lippu KÍ Klaksvík 4-1
2008–2009 1. karsintakierros 9 FC Honka Norjan lippu Røa 1-2
Bulgarian lippu NSA Sofia 6-0

Naisten mestarien liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten mestarien liigan karsintakierros pelataan lohkomuotoisena, jonka jälkeen siirrytään cup-kilpailuun. Kutakin karsintalohkoa isännöi yksi sen joukkueista.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti00 Vieras Yhteensä
2009–2010 1. kierros FC Honka Saksan lippu Turbine Potsdam 1–8 0–8 1–16
2010–2011 1. kierros Åland United Saksan lippu Turbine Potsdam 0–9 0–6 0–15
2011–2012 karsintakierros 1 PK-35 Vantaa Albanian lippu Ada Velipojë 10–0
Slovakian lippu Slovan Bratislava 1–0
Puolan lippu Unia Racibórz 1–1
1. kierros Espanjan lippu Rayo Vallecano 1–4 0–3 1–7
2012–2013 karsintakierros 2 PK-35 Vantaa Moldovan lippu FC Noroc 6–0
Kroatian lippu ŽNK Osijek 3–1
Skotlannin lippu Glasgow City 1–1
1. kierros Ranskan lippu Lyon 0–7 0–5 0–12
2013–2014 karsintakierros 3 PK-35 Vantaa Pohjois-Makedonian lippu Biljanini Izvori 13–1
Viron lippu Pärnu JK 0–0
Kreikan lippu PAOK FC 2–1
1. kierros Englannin lippu Birmingham City 0–3 0–1 0–4
2014–2015 karsintakierros 4 Åland United Pohjois-Makedonian lippu ŽFK Kochani 4–0
Puolan lippu Medyk Konin 0–7
Bosnia ja Hertsegovinan lippu SFK 2000 0–1
2015–2016 karsintakierros 5 PK-35 Vantaa Slovakian lippu FK Union Nové Zámky 9–0
Latvian lippu Rīgas FS 9–0
Ukrainan lippu WFC Žitlobud-1 Harkova 2–1
1. kierros Ruotsin lippu FC Rosengård 0–2 0–7 0–9
2016–2017 karsintakierros 6 PK-35 Vantaa Portugalin lippu C.F. Benfica 1–2
Pohjois-Irlannin lippu Newry City Ladies 2–0
Norjan lippu Avaldsnes IL 0–2
2017–2018 karsintakierros 7 PK-35 Vantaa Pohjois-Irlannin lippu Linfield FC 1–0
Irlannin lippu Shelbourne Ladies 0–0
Puolan lippu Medyk Konin 1–2
2018–2019 karsintakierros 8 FC Honka Liettuan lippu Gintra Universitetas 1–1
Bulgarian lippu NSA Sofia 5–0
Färsaarten lippu EB/Streymur/Skála 7–0
1. kierros Sveitsin lippu FC Zürich Frauen 0–1 1–5 1–6

Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UEFA Youth League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja Koti00 Vieras Yhteensä
2013–2014 Suomella ei osallistumisoikeutta
2014–2015
2015–2016 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK Skotlannin lippu Celtic 0–5 1–1 1–6
2016–2017 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK Irlannin lippu Cork City 0–0 0–1 0–1
2017–2018 Kansallisten mestarien polun 1. kierros KäPa Tanskan lippu Esbjerg fB 1–2 1–2 2–4
2018–2019 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK arvotaan syksyllä 2018

Tilastoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteenveto suomalaisjoukkueiden pelikausista ja otteluista eurocupeissa. Tilastot on päivitetty kauden 2017/2018 jälkeen.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
HJK 37 138 47 21 70 160 241
FC Haka 23 076 19 16 41 082 153
MYPA 16 056 15 17 24 066 079
TPS 15 046 13 05 28 037 074
FC Kuusysi 11 028 08 04 16 027 053
KuPS 10 028 06 07 15 023 074
Reipas 10 024 03 05 16 025 093
Tampere United 07 036 14 08 14 039 042
FC Honka 07 024 07 06 11 027 028
RoPS 05 018 04 07 07 0012 025
VPS 05 014 05 03 06 0013 020
Inter 05 012 01 04 07 014 024
MP 05 010 01 00 09 006 033
FC Jazz 04 016 06 01 09 017 033
Ilves 04 010 02 01 07 013 027
AC Allianssi 03 012 03 05 04 002 010
FC Jokerit 03 010 03 02 05 013 014
SJK 03 006 00 02 04 002 008
IFK Mariehamn 03 006 00 02 04 002 0015
HIFK 03 006 00 00 06 005 016
FC Lahti 02 008 02 02 04 011 015
OPS 02 004 00 01 03 002 019
KPT 02 004 00 00 04 002 010
HPS 02 004 00 00 04 002 019
KPV 02 004 00 00 04 002 023
FF Jaro 01 004 02 01 01 006 003
JJK 01 004 02 00 02 007 006
Ilves-Kissat 01 002 01 00 01 004 005
ÅIFK 01 002 00 01 01 002 003
KTP 01 002 00 01 01 000 005
FinnPa 01 002 00 00 02 002 006
TPV 01 002 00 00 02 001 007

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
PK-35 Vantaa 6 26 11 4 11 64 44
HJK 3 18 9 2 7 39 20
FC Honka 3 07 3 0 4 14 21
FC United 2 06 2 0 4 08 11
Åland United 2 05 1 0 4 04 23
MPS 1 03 0 1 2 03 06

Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
HJK 2 4 0 2 2 1 7
KäPa 1 2 0 0 2 2 4

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauteen 2002–2003 saakka ulottuvat tulokset: Jalkapallon pikkujättiläinen, WS Bookwell OY Porvoo 2003
  • Kauden 2002–2003 jälkeiset tulokset: Uefa
  • Naisten UEFA Cup: Uefa

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Banzine IV/2002, Banzai KuPS Fan Club, 2002.
  2. Haka-Liverpool Olympiastadionilla keskiviikkona 4.9.2001. Ilta-Sanomat. Viitattu 22.7.2014.
  3. RoPS ja kreikkalainen Asteras Tripolis vastakkain Raatin stadionilla - liikenne voi ruuhkautua Kaleva. 17.7.2014. Viitattu 22.7.2014.
  4. VPS evakossa Oulussa – Vain Kirurgi on kuin kotonaan Veikkausliiga. 2.7.2015. Viitattu 31.8.2015.