Luettelo suomalaisjoukkueiden otteluista jalkapallon eurocupeissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo suomalaisjoukkueiden otteluista jalkapallon eurocupeissa. Se sisältää kaikki Mestarien liigan, Eurooppa-liigan, Naisten mestarien liigan ja UEFA Youth Leaguen sekä niiden edeltäjien ottelut. Mukana on myös lakkautettu Intertoto Cup. Suomalaisjoukkueiden maalit ovat tuloksissa ensin ja kotiotteluiden tulokset on lihavoitu.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Euroopan cup ja Mestarien liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu tunnettiin kauteen 1991–1992 saakka nimellä Euroopan cup. Suomi osallistui vuonna 1955 käynnistyneeseen kilpailuun ensimmäistä kertaa vuonna 1958.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
1958–1959 Karsintakierros HPS HPS arvottiin 1. kierrokselle.
1. kierros Ranska Stade de Reims 0–4 0–3 0–7
1959–1960 Karsintakierros KuPS Saksa Eintracht Frankfurt KuPS luovutti.
1960–1961 Karsintakierros HIFK Ruotsi IFK Malmö 1–3 1–2 2–5
1961–1962 Karsintakierros Haka Haka arvottiin 1. kierrokselle.
1. kierros Belgia Standard Liège 1–5 0–2 1–7
1962–1963 Karsintakierros HIFK Itävalta Austria Wien 3–5 0–2 3–7
1963–1964 Karsintakierros Haka Luxemburg Jeunesse d'Esch 4–1 0–4 4–5
1964–1965 Karsintakierros Reipas Norja Lyn 2–1 0–3 2–4
1965–1966 Karsintakierros HJK Englanti Manchester United 2–3 0–6 2–9
1966–1967 1. kierros Haka Belgia Anderlecht 1–10 0–2 1–12
1967–1968 1. kierros KuPS Ranska Saint-Étienne 0–2 0–3 0–5
1968–1969 1. kierros Reipas Malta Floriana 1–1 2–0 3–1 Reippaan kotiottelu Helsingissä.
2. kierros Tšekkoslovakia Spartak Trnava 1–9 1–7 2–16
1969–1970 Karsintakierros TPS Tanska KB 0–1 0–4 0–5
1970–1971 1. kierros KPV Skotlanti Celtic 0–9 0–5 0–14
1971–1972 1. kierros Reipas Sveitsi Grasshoppers 1–1 0–8 1–9
1972–1973 1. kierros TPS Saksan demokraattisen tasavallan lippu1. FC Magdeburg 0–6 1–3 1–9
1973–1974 1. kierros TPS Skotlanti Celtic 1–6 0–3 1–9
1974–1975 1. kierros HJK Malta Valletta FC 0–1 4–1 4–2
2. kierros Ruotsi Åtvidaberg 0–3 0–1 0–4
1975–1976 1. kierros KuPS Puola Ruch Chorzów 0–5 2–2 2–7 KuPS:n kotiottelu Mikkelissä.
1976–1977 1. kierros TPS Malta Sliema Wanderers 1–2 1–0 2–2
2. kierros Sveitsi FC Zürich 0–2 0–1 0–3
1977–1978 1. kierros KuPS Belgia Club Brugge 0–4 2–5 2–9
1978–1979 1. kierros Haka Neuvostoliitto Dynamo Kiova 0–1 1–3 1–4 Hakan kotiottelu Tampereella.
1979–1980 1. kierros HJK Alankomaat Ajax 1–8 1–8 2–16
1980–1981 1. kierros OPS Englanti Liverpool 1–1 1–10 2–11
1981–1982 1. kierros OPS Englanti Liverpool 0–1 0–7 0–8
1982–1983 1. kierros HJK Kypros Omonia Nikosia 0–2 3–0 3–2
2. kierros Englanti Liverpool 1–0 0–5 1–5
1983–1984 1. kierros FC Kuusysi Romania Dynamo Bukarest 0–1 0–3 0–4
1984–1985 1. kierros Ilves Italia Juventus 0–4 1–2 1–6
1985–1986 1. kierros FC Kuusysi Jugoslavia FK Sarajevo 2–1 2–1 4–2
2. kierros Neuvostoliitto Zenit 1–2 3–1 ja. 3–3
Puolivälierä Romania Steaua Bukarest 0–0 0–1 0–1 Hakan kotiottelu Helsingissä.
1986–1987 1. kierros HJK Kypros Apoel Nikosia 0–1 3–2 3–3
1987–1988 1. kierros FC Kuusysi Sveitsi Neuchâtel Xamax 2–1 0–5 2–6
1988–1989 1. kierros HJK Portugali FC Porto 0–3 2–0 2–3
1989–1990 1. kierros HJK Italia AC Milan 0–4 0–1 0–5
1990–1991 1. kierros FC Kuusysi Itävalta Swarovski Tirol 0–5 1–2 1–7
1991–1992 1. kierros HJK Neuvostoliitto Dynamo Kiova 0–1 0–3 0–4
1992–1993 1. karsintakierros FC Kuusysi Romania Dynamo Bukarest 1–0 0–2 ja. 1–2
1993–1994 Esikarsinta HJK Viro Norma Tallinn 1–1 1–0 2–1
1. karsintakierros Belgia Anderlecht 0–3 0–3 0–6
1994–1995 Suomella ei osallistumisoikeutta
1995–1996
1996–1997
1997–1998 1. karsintakierros FC Jazz Viro FC Lantana 2–0 1–0 3–0
2. karsintakierros Alankomaat Feyenoord 2–6 1–2 3–8 FC Jazzin kotiottelu Tampereella.
1998–1999 1. karsintakierros HJK Armenia FC Jerevan 2–0 3–0 5–0
2. karsintakierros Ranska FC Metz 1–0 1–1 2–1
Lohkovaihe Alankomaat PSV Eindhoven 1–2 1–3 HJK sijoittui lohkonsa neljänneksi.
Saksa Kaiserslautern 0–0 2–5
Portugali Benfica 2–0 2–2
1999–2000 1. karsintakierros FC Haka Färsaaret HB 1–1 6–0 7–1
2. karsintakierros Skotlanti Rangers 1–4 0–3 1–7
2000–2001 1. karsintakierros FC Haka Pohjois-Irlanti Linfield 1–0 1–2 2–2
2. karsintakierros Slovakia Inter Bratislava 0–0 0–1 0–1
2001–2002 1. karsintakierros FC Haka Malta Valletta FC 0–0 5–0 5–0
2. karsintakierros Israel Maccabi Haifa 0–1 3–0 3–1 2. osa päättyi Maccabin 4–0-voittoon, tulos muutettiin edustuskelvottoman pelaajan vuoksi.
3. karsintakierros Englanti Liverpool 0–5 1–4 1–9 Hakan kotiottelu Helsingissä.
2002–2003 1. karsintakierros Tampere United Armenia Pyunik Jerevan 0–4 0–2 0–6
2003–2004 1. karsintakierros HJK Pohjois-Irlanti Glentoran 0–0 1–0 1–0 HJK:n kotiottelut Vantaalla.
2. karsintakierros Unkari MTK Budapest 1–3 1–0 2–3
2004–2005 1. karsintakierros HJK Pohjois-Irlanti Linfield 1–0 1–0 2–0 HJK:n kotiottelut Vantaalla.
2. karsintakierros Israel Maccabi Tel Aviv 0–0 0–1 0–1
2005–2006 1. karsintakierros Haka Armenia Pyunik Jerevan 1–0 2–2 3–2
2. karsintakierros Norja Vålerenga 0–1 1–4 1–5
2006–2007 1. karsintakierros MYPA Wales The New Saints 1–0 1–0 1–0
2. karsintakierros Tanska FC Kööpenhamina 0–2 2–2 2–4
2007–2008 1. karsintakierros Tampere United San Marino SS Murata 2–1 2–0 4–1
2. karsintakierros Bulgaria Levski Sofia 1–0 1–0 2–0
3. karsintakierros Norja Rosenborg 0–3 0–2 0–5
2008–2009 1. karsintakierros Tampere United Montenegro FK Budućnost 2–1 1–1 3–2
2. karsintakierros Slovakia FC Artmedia 1–3 2–4 3–7
2009–2010 2. karsintakierros FC Inter Moldova FC Sheriff 0–1 0–1 0–2
2010–2011 2. karsintakierros HJK Liettua Ekranas 0–1 2–0 2–1
3. karsintakierros Serbia Partizan 0–3 1–2 1–5
2011–2012 2. karsintakierros HJK Wales Bangor City 3–0 10–0 13–0
3. karsintakierros Kroatia Dynamo Zagreb 1–2 0–1 1–3
2012–2013 2. karsintakierros HJK Islanti KR 7–0 2–1 9–1
3. karsintakierros Skotlanti Celtic 1–2 0–2 1–4
2013–2014 2. karsintakierros HJK Viro Nõmme Kalju 0–0 1–2 1–2
2014–2015 2. karsintakierros HJK Pohjois-Makedonia FK Rabotnički 0–0 2–1 2–1
3. karsintakierros Kypros APOEL FC 2–2 0–2 2–4
2015–2016 2. karsintakierros HJK Latvia FK Ventspils 3–1 1–0 4–1
3. karsintakierros Kazakstan FK Astana 0–0 3–4 3–4
2016–2017 2. karsintakierros SJK Valko-Venäjä BATE Borisov 0–2 2–2 2–4
2017–2018 2. karsintakierros IFK Mariehamn Puola Legia Varsova 0–3 0–6 0–9
2018–2019 1. karsintakierros HJK Färsaaret Víkingur 2–1 3–1 5–2
2. karsintakierros Valko-Venäjä BATE Borisov 0–0 1–2 1–2
2019–2020 1. karsintakierros HJK Färsaaret HB 3–0 2–2 5–2
2. karsintakierros Serbia Punainen Tähti 0–2 2–1 2–3
2020–2021 1. karsintakierros KuPS Norja Molde 0–5 Pelattiin yksiosaisena koronaviruspandemian johdosta.
2021–2022 1. karsintakierros HJK

Messukaupunkien cup, UEFA-cup ja Eurooppa-liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailu tunnettiin vuosina 1955–1971 nimellä Messukaupunkien cup ja 1971–2009 nimellä UEFA-cup. Suomi osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa kaudella 1970–1971.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
1970–1971 1. kierros Ilves-Kissat Itävalta Sturm Graz 4–2 0–3 4–5
1971–1972 1. kierros HIFK NorjaRosenborg 0–3 0–1 0–4
1972–1973 1. kierros HIFK Tanska Hvidovre IF HIFK luovutti.
1973–1974 1. kierros MP Saksan demokraattisen tasavallan lippu Carl Zeiss Jena 0–3 0–3 0–6
1974–1975 1. kierros KPV Saksa 1. FC Köln 1–5 1–4 2–9
1975–1976 1. kierros HJK Saksa Hertha BSC 1–4 1–2 2–6
1976–1977 1. kierros KuPS Ruotsi Östers IF 3–2 0–2 3–4
1977–1978 1. kierros Haka Puola Górnik Zabrze 3–5 0–0 3–5
1978–1979 1. kierros KuPS Tanska B 1903 2–1 4–4 6–5
2. kierros Tanska Esbjerg fB 0–2 1–4 1–6 KuPS:n kotiottelu Mikkelissä.
1979–1980 1. kierros KPT Ruotsi Malmö FF 1–2 0–2 1–4
1980–1981 1. kierros KuPS Ranska Saint-Étienne 0–7 0–7 0–14
1981–1982 1. kierros Haka Ruotsi IFK Göteborg 2–3 0–4 2–7
1982–1983 1. kierros Koparit Belgia Anderlecht 0–3 1–3 1–6
1983–1984 1. kierros HJK Neuvostoliitto Spartak Moskova 0–2 0–5 0–7
1984–1985 1. kierros HJK Neuvostoliitto Dynamo Minsk 0–4 0–6 0–10
1985–1986 1. kierros TPS NeuvostoliittoSpartak Moskova 0–1 1–3 1–4
1986–1987 1. kierros Ilves SkotlantiRangers 0–4 2–0 2–4
1987–1988 1. kierros TPS Itävalta Admira Wacker 0–1 2–0 2–1
2. kierros Italia Inter 1–0 0–2 1–2
1988–1989 1. kierros TPS Pohjois-Irlanti Linfield 0–0 1–1 1–1
2. kierros Itävalta First Vienna FC 1–2 1–0 2–2
3. kierros Romania Victoria Bucureşti 0–1 3–2 3–3
1989–1990 1. kierros FC Kuusysi Ranska Paris Saint-Germain 0–0 2–3 2–3
RoPS Puola GKS Katowice 1–1 1–0 2–1
2. kierros RoPS Ranska Auxerre 0–5 0–3 0–8
1990–1991 1. kierros RoPS Saksan demokraattisen tasavallan lippu 1. FC Magdeburg 0–0 0–1 0–1
TPS Puola GKS Katowice 0–3 0–1 0–4
1991–1992 1. kierros FC Kuusysi Englanti Liverpool 1–6 1–0 2–6
MP Neuvostoliitto Spartak Moskova 0–2 1–3 1–5
1992–1993 1. kierros MP Tanska FC Kööpenhamina 0–5 1–5 1–10
1993–1994 1. kierros FC Kuusysi Belgia KSV Waregem 4–0 2–1 6–1
2. kierros Tanska Brøndby IF 1–4 1–3 2–7
1994–1995 Karsintakierros FC Jazz Tanska FC Kööpenhamina 1–0 0–4 1–4
MyPa Slovakia Inter Bratislava 3–0 0–1 3–1
1. kierros MyPa Portugali Boavista 1–2 1–1 2–3
1995–1996 Karsintakierros MyPa Skotlanti Motherwell 3–1 0–2 3–3
TPV Norja Viking 0–4 1–3 1–7
1. kierros MyPa Alankomaat PSV Eindhoven 1–1 1–7 2–8
1996–1997 Karsintakierros FC Haka Viro FC Flora 2–2 1–0 3–2
FC Jazz Färsaaret 3–1 1–0 4–1
HJK Armenia Pyunik 1–3 5–2 ja. 6–5
1. kierros FC Haka Puola Legia Varsova 0–3 1–1 1–4
FC Jazz Venäjä Dynamo Moskova 1–1 1–3 2–4
HJK Ukraina FK Tšornomorets 2–2 0–2 2–4
1997–1998 1. karsintakierros MyPa Kypros Apollon Limassol 1–1 0–3 1–4
1. kierros FC Jazz Saksa 1860 München 0–1 1–6 1–7 FC Jazzin kotiottelu Tampereella.
1998–1999 1. karsintakierros FinnPa Israel Hapoel Tel Aviv 1–3 1–3 2–6
VPS Färsaaret HB 0–2 4–0 4–2
2. karsintakierros VPS Itävalta Grazer AK 0–0 0–3 0–3
1999–2000 Karsintakierros HJK Armenia FC Shirak 2–0 0–1 2–1
VPS Skotlanti St. Johnstone 1–1 0–2 1–3
1. kierros HJK Ranska Olympique Lyonnais 0–1 1–5 1–6
2000–2001 Karsintakierros FC Jokerit Unkari MTK Budapest 0–1 2–4 2–5
HJK Luxemburg CS Grevenmacher 4–1 0–2 4–3
1. kierros HJK Skotlanti Celtic 0–2 2–1 ja. 2–3
2001–2002 Karsintakierros FC Jokerit Ukraina TsSKA Kiova 0–2 0–2 0–4
HJK Latvia Ventspils 2–1 1–0 3–1
MYPA Ruotsi Helsingborgs IF 1–3 1–2 2–5
1. kierros FC Haka Saksa Union Berlin 1–1 0–3 1–4
HJK Italia Parma 0–1 0–2 0–3
2002–2003 Karsintakierros HJK Valko-Venäjä FC Gomel 0–1 0–4 0–5
MYPA Tanska Odense BK 1–0 0–2 1–2
2003–2004 Karsintakierros FC Haka Kroatia Hajduk Split 2–1 0–1 2–2
MYPA Sveitsi Young Boys 3–2 2–2 5–4
1. kierros MYPA Ranska Sochaux 0–1 0–2 0–3
2004–2005 1. karsintakierros AC Allianssi Pohjois-Irlanti Glentoran 2–2 1–2 3–4
FC Haka Luxemburg FC Etzella 2–1 3–1 5–2
2. karsintakierros FC Haka Norja Stabæk 1–3 1–3 2–6
2005–2006 1. karsintakierros AC Allianssi Luxemburg CS Pétange 3–0 1–1 4–1
MYPA Viro TVMK 1–1 1–0 2–1
2. karsintakierros AC Allianssi Norja SK Brann 0–0 0–2 0–2
MYPA Skotlanti Dundee United 0–0 2–2 2–2
1. kierros MYPA Sveitsi Grasshoppers 1–1 0–3 1–4
2006–2007 1. karsintakierros HJK Irlanti Drogheda United 1–1 1–3 ja. 2–4
FC Haka Viro FC Levadia 0–2 1–0 1–2
2007–2008 1. karsintakierros FC Haka Wales Rhyl FC 1–3 2–0 3–3
HJK Luxemburg FC Etzella 2–0 1–0 3–0
MYPA Färsaaret EB/Streymur 1–0 1–1 2–1
2. karsintakierros FC Haka Tanska FC Midtjylland 1–2 2–5 3–7
HJK Tanska AaB 2–1 0–3 2–4
MYPA Englanti Blackburn 0–1 0–2 0–3
1. kierros Tampere United Ranska Bordeaux 2–3 1–1 3–4
2008–2009 1. karsintakierros FC Haka Irlanti Cork City 2–2 4–0 6–2
FC Honka Islanti ÍA 3–0 1–2 4–2
2. karsintakierros FC Haka Tanska Brøndby IF 0–4 0–2 0–6
FC Honka Norja Viking 0–0 2–1 2–1
1. kierros FC Honka Espanja Racing Santander 0–1 0–1 0–2
2009–2010 1. karsintakierros FC Lahti Albania Dynamo Tirana 4–1 0–2 4–3
2. karsintakierros FC Honka Wales Bangor City 2–0 1–0 3–0
FC Lahti Slovenia ND Gorica 0–1 2–0 2–1
JK Liettua FK Vetra 1–0 1–3 2–3
3. karsintakierros FC Honka Azerbaidžan FK Karabah 0–1 1–2 1–3
FC Lahti Belgia Club Brugge 2–3 1–1 3–4
2010–2011 1. karsintakierros MYPA Viro Narva Trans 2–0 5–0 7–0
TPS Wales Port Talbot 3–1 4–0 7–1
2. karsintakierros FC Honka Wales Bangor City 1–1 1–2 2–3
MYPA Andorra UE Sant Julià 3–0 5–0 8–0
TPS Belgia Cercle Brugge 1–0 1–2 2–2
3. karsintakierros FC Inter Belgia KRC Genk 1–5 2–3 3–8
MYPA Romania FC Timișoara 1–2 3–3 4–5
Play-off-kierros HJK Turkki Besiktas 0–2 0–4 0–6
2011–2012 1. karsintakierros FC Honka Viro Nõmme Kalju 0–0 2–0 2–0
2. karsintakierros FC Honka Ruotsi BK Häcken 0–1 0–2 0–3
KuPS Romania Gaz Metan 1–0 0–2 1–2
TPS Belgia KVC Westerlo 0–1 0–0 0–1
Play-off-kierros HJK Saksa Schalke 04 2–0 1–6 3–6
2012–2013 1. karsintakierros JJK Norja Stabæk 2–0 2–3 4–3
KuPS Wales Llanelli AFC 2–1 1–1 3–2
MYPA Wales Cefn Druids 0–0 5–0 5–0
2. karsintakierros FC Inter Alankomaat FC Twente 1–1 0–5 1–6
JJK Montenegro FK Zeta 3–2 0–1 3–3
KuPS Israel Maccabi Netanya 2–1 0–1 2–2
MYPA Romania Rapid Bukarest 1–3 0–2 1–5
3. karsintakierros KuPS Turkki Bursaspor 1–0 0–6 1–6
Play-off-kierros HJK Espanja Athletic Bilbao 0–6 3–3 3–9
2013–2014 1. karsintakierros FC Inter Färsaaret Víkingur 1–1 0–1 1–2
IFK Mariehamn Azerbaidžan Inter Baku 1–1 0–2 1–3
TPS Luxemburg Jeunesse Esch 0–2 2–1 2–3
2. karsintakierros FC Honka Puola Lech Poznań 1–3 1–2 2–5
2014–2015 1. karsintakierros FC Honka Viro Sillamäe Kalev 1–2 3–2 ja. 4–4
MYPA Färsaaret ÍF 1–0 0–0 1–0
VPS Ruotsi Brommapojkarna 2–1 0–2 2–3 VPS:n kotiottelu Valkeakoskella.
2. karsintakierros MYPA Valko-Venäjä Dynamo Minsk 0–3 0–0 0–3
RoPS Kreikka Asteras Tripolis 1–1 2–4 3–5 RoPS:n kotiottelu Oulussa.
Play-off-kierros HJK Itävalta Rapid Wien 2–1 3–3 5–4
Lohkovaihe Tanska FC Kööpenhamina 0–2 2–1 HJK sijoittui lohkonsa kolmanneksi.
Belgia Club Brugge 0–3 1–2
Italia Torino FC 0–2 2–1
2015–2016 1. karsintakierros FC Lahti Ruotsi IF Elfsborg 2–2 0–5 2–7
SJK Islanti FH 0–1 0–1 0–2 SJK:n kotiottelu Helsingissä.
VPS Ruotsi AIK 2–2 0–4 2–6 VPS:n kotiottelu Oulussa.
Play-off-kierros HJK Venäjä FK Krasnodar 1–5 0–0 1–5
2016–2017 1. karsintakierros HJK Liettua FK Atlantas 2–0 1–1 3–1
IFK Mariehamn Norja Odds BK 0–2 1–1 1–3
RoPS Irlanti Shamrock Rovers 2–0 1–1 3–1
2. karsintakierros HJK Bulgaria PFC Beroe 1–1 1–0 2–1
RoPS Kroatia NK Lokomotiva 1–1 0–3 1–4
3. karsintakierros HJK Ruotsi IFK Göteborg 2–1 0–2 2–3
2017–2018 1. karsintakierros HJK Wales Connah's Quay Nomads 0–1 3–0 3–1
SJK Islanti KR 0–0 0–2 0–2
VPS Slovenia Olimpija Ljubljana 1–0 1–0 2–0
2. karsintakierros HJK Pohjois-Makedonia FK Shkëndija 1–3 1–1 2–4
VPS Tanska Brøndby IF 0–2 2–1 2–3
2018–2019 1. karsintakierros FC Ilves Bulgaria Slavija Sofia 0–1 1–2 1–3 FC Ilveksen kotiottelu Helsingissä.
FC Lahti Islanti FH 0–3 0–0 0–3
KuPS Tanska FC Kööpenhamina 0–1 1–1 1–2
3. karsintakierros HJK Slovenia Olimpija Ljubljana 0–3 1–4 1–7
2019–2020 1. karsintakierros FC Inter Tanska Brøndby IF 1–4 2–0 3–4
KuPS Valko-Venäjä FH Vitsebsk 2–0 1–1 3–1
RoPS Skotlanti Aberdeen 1–2 1–2 2–4
2. karsintakierros KuPS Puola Legia Varsova 0–1 0–0 0–1
3. karsintakierros HJK Latvia Riga FC 1–1 2–2 3–3
2020–2021 1. karsintakierros FC Honka Tanska AGF 2–5 Pelattiin yksiosaisena koronaviruspandemian johdosta.
FC Ilves Irlanti Shamrock Rovers 2–2 ja. (11–12 rp.)
FC Inter Unkari Honvéd 1–2 ja.
2. karsintakierros KuPS Slovakia Slovan Bratislava 1–1 ja. (4–3 rp.)
3. karsintakierros Liettua FK Sūduva 2–0
Play-off-kierros Romania CFR Cluj 1–3
2021–2022 1. karsintakierros FC Honka
FC Inter
KuPS

Cup-voittajien cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomi osallistui vuonna 1960 käynnistyneeseen kilpailuun ensimmäistä kertaa kaudella 1963–1964. Cup-voittajien cup yhdistettiin UEFA-cupiin kauden 1998–1999 jälkeen.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
1963–1964 1.kierros HPS Tšekkoslovakia Slovan Bratislava 1–4 1–8 2–12
1964–1965 1.kierros Haka Norja Skeid 0–1 2–0 2–1
2.kierros Italia Torino 0–1 0–5 0–6
1965–1966 1.kierros Reipas Unkari Honvéd 2–10 0–6 2–16
1966–1967 1.kierros ÅIFK Sveitsi Servette 1–1 1–2 2–3
1967–1968 1.kierros HJK Puola Wisła Krakova 1–4 0–4 1–8
1968–1969 KTP ei osallistunut
1969–1970 1.kierros KuPS Portugali Académica 0–0 0–1 0–1
1970–1971 1.kierros Haka Bulgaria ZSKA Sofia 0–9 1–2 1–11
1971–1972 1.kierros MP Turkki Eskişehirspor 0–0 0–4 0–4
1972–1973 1.kierros MP Saksan demokraattisen tasavallan lippu Carl Zeiss Jena 1–6 3–2 4–8
1973–1974 1.kierros Reipas Ranska Olympique Lyonnais 0–0 0–2 0–2
1974–1975 1.kierros Reipas Malta Sliema Wanderers 0–2 4–1 4–3
2.kierros Ruotsi Malmö FF 1–3 0–0 1–3
1975–1976 1.kierros Reipas Englanti West Ham 2–2 0–3 2–5
1976–1977 1.kierros Reipas Bulgaria Levski Sofia 2–12 1–7 3–19
1977–1978 1.kierros Reipas Saksa Hamburger SV 1–8 2–5 3–13
1978–1979 SePS ei osallistunut
1979–1980 1.kierros Reipas Luxemburg Aris Bonnevoie 0–1 0–1 0–2
1980–1981 1.kierros Ilves Alankomaat Feyenoord 1–3 2–4 3–7
1981–1982 1.kierros KTP Ranska Bastia 0–0 0–5 0–5
1982–1983 1.kierros FC Kuusysi Turkki Galatasaray 1–2 1–1 2–3
1983–1984 1.kierros Haka Irlanti Sligo Rovers 1–0 3–0 4–0
2.kierros Ruotsi Hammarby 1–1 2–1 ja. 3–2
Puolivälierä Italia Juventus 0–1 0–1 0–2 Hakan kotiottelu Strasbourgissa.
1984–1985 1.kierros FC Kuusysi Tšekkoslovakia Inter Bratislava 1–2 0–0 1–2
1985–1986 1.kierros HJK Albania Flamurtari Vlorë 3–2 2–1 5–3
2.kierros Saksan demokraattisen tasavallan lippu Dynamo Dresden 1–0 2–7 3–7
1986–1987 1.kierros Haka Neuvostoliitto Torpedo Moskova 2–2 1–3 3–5
1987–1988 1.kierros RoPS Pohjois-Irlanti Glentoran 0–0 1–1 1–1
2.kierros Albania Vllaznia Shkodër 1–0 1–0 2–0
Puolivälierä Ranska Olympique Marseille 0–1 0–3 0–4 RoPS:n kotiottelu Leccessä.
1988–1989 1.kierros FC Kuusysi Romania Dinamo Bukarest 0–3 0–3 0–6
1989–1990 1.kierros Haka Unkari Ferencváros 1–5 1–1 2–6
1990–1991 1.kierros KuPS Neuvostoliitto Dynamo Kiova 2–2 0–4 2–6
1991–1992 1.kierros Ilves Pohjois-Irlanti Glenavon 2–3 2–1 4–4
2.kierros Italia AS Roma 1–1 2–5 3–6
1992–1993 1.kierros TPS Turkki Trabzonspor 0–2 2–2 2–4
1993–1994 Karsintakierros MyPa Islanti Valur 1–3 0–1 1–4
1994–1995 Karsintakierros HJK Färsaaret B71 5–0 2–0 7–0
1.kierros Turkki Besiktas 0–2 1–1 1–3
1995–1996 Karsintakierros TPS Albania Teuta Durrës 1–0 0–3 1–3
1996–1997 karsintakierros MyPa Azerbaidžan Karabah 0–1 1–1 ja. 2–1
1.kierros Englanti Liverpool 0–1 1–3 1–4
1997–1998 Karsintakierros HJK Jugoslavia Punainen tähti 1–0 0–3 1–3
1998–1999 Karsintakierros FC Haka Wales Bangor City 2–0 1–0 3–0
1.kierros Kreikka Panionios 0–2 1–3 1–5

Intertoto Cup[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1961 perustettu Intertoto Cup siirtyi UEFA:n alaisuuteen 1995, jolloin Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa. Vuosina 1995–1997 pelattiin aluksi lohkovaihe yksinkertaisena sarjana, jonka jälkeen lohkovoittajat jatkoivat cup-kierroksille. Vuonna 1998 siirryttiin kokonaan cupmuotoiseen turnaukseen. Intertoto Cup lopetettiin 2008.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
1995 Lohkovaihe HJK Ruotsi IFK Norrköping 1–1 HJK sijoittui lohkonsa kolmanneksi.
Irlanti Bohemians 3–2
Tanska OB 1–2
Ranska Bordeaux 1–1
1996 Lohkovaihe FF Jaro Ranska Guingamp 0–0 FF Jaro sijoittui lohkonsa kolmanneksi.
Romania Dynamo Bukarest 2–0
Georgia Kolkheti Poti 2–0
Jugoslavia FK Zemun 2–3
1997 Lohkovaihe TPS Jugoslavia Hajduk Kula 1–2 TPS sijoittui lohkonsa neljänneksi.
Norja Kongsvinger 2–0
Belgia Lommel SK 1–1
Ruotsi Halmstads BK 1–6
1998 1. kierros TPS Sveitsi FC Sion 0–1 3–2 3–3
2.kierros Venäjä Šinnik Jaroslavl 0–2 2–3 2–5
1999 1. kierros FC Jokerit Viro Narva Trans 3–0 4–1 7–1
2. kierros Malta Floriana 2–1 1–1 3–2
3. kierros Englanti West Ham 0–1 1–1 1–2
2000 1. kierros MYPA Sveitsi Neuchâtel Xamax 1–2 3–3 4–5
2001 1. kierros FC Jazz Romania Gloria Bistrița 1–0 1–2 2–2
2. kierros Ranska Paris Saint-Germain 0–3 1–4 1–7 PSG:n kotiottelu Toulousessa.
2002 1. kierros FC Haka Jugoslavia FK Obilić 2–1 1–1 3–2
2. kierros Englanti Fulham 0–0 1–1 1–1
2003 1. kierros AC Allianssi Malta Hibernians FC 1–0 1–1 2–1
Tampere United Romania FC Ceahlăul 1–0 1–2 2–2
2. kierros AC Allianssi Kreikka Akratitos 1–0 0–0 1–0
Tampere United Serbia ja Montenegro FK Sutjeska 0–0 1–0 1–0
3. kierros AC Allianssi Italia Perugia 0–2 0–2 0–4
Tampere United Kroatia HNK Cibalia 0–2 1–0 1–2
2004 1. kierros MYPA Tšekki FC Tescoma Zlín 1–1 2–3 3–4
Tampere United Luxemburg CS Grevenmacher 1–1 0–0 1–1
2. kierros Tampere United Azerbaidžan Inter Baku 3–0 0–1 3–1
3. kierros Serbia ja Montenegro OFK Belgrad 0–0 0–1 0–1
2005 1. kierros FC Inter Islanti ÍA 0–0 4–0 4–0
Tampere United Färsaaret Skála ÍF 2–0 1–0 3–0
2. kierros FC Inter Kroatia NK Varteks 3–4 2–2 5–6
Tampere United Belgia Charleroi 1–0 0–0 1–0
3. kierros Tampere United Italia Lazio 0–3 1–1 1–4
2006 1. kierros Tampere United Wales Carmarthen Town 5–0 3–1 8–1
2. kierros Ruotsi Kalmar FF 1–2 2–3 3–5
2007 1. kierros FC Honka Viro TVMK 0–0 4–2 4–2
2. kierros Tanska AaB 2–2 1–1 3–3
2008 1. kierros TPS Pohjois-Irlanti Lisburn Distillery 3–2 3–1 6–3
2. kierros Tanska OB 1–2 0–2 1–4

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten UEFA Cup ja Mestarien liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten UEFA Cup järjestettiin viimeisen kerran kaudella 2008–2009, jonka jälkeen sen korvasi Naisten mestarien liiga.

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
2001–2002 2. karsintakierros HJK Italia ASD Torres 2–1 Karsintalohko Helsingissä ja Vantaalla. HJK lohkovoittaja.
Färsaaret 4–0
Itävalta USC Landhaus 8–0
Puolivälierä Norja Trondheims-Ørn 1–2 2–0 3–2
Välierä Ruotsi Umeå IK 1–2 0–1 1–3
2002–2003 2. karsintakierros HJK Puola AZS Wrocław 2–0 Karsintalohko Wrocławissa. HJK lohkovoittaja.
Wales Bangor City Girls 8–0
Sveitsi FC Sursee 0–0
Puolivälierä Saksa 1. FFC Frankfurt 0–2 0–8 0–10 HJK:n kotiottelu Vantaalla.
2003–2004 2. karsintakierros FC United Ruotsi Malmö FF 0–3 Karsintalohko Pietarsaaressa. FC United sijoittui kolmanneksi.
Ukraina Legenda-ShVSM 0–2
Israel Maccabi Holon 3–1
2004–2005 1. karsintakierros MPS Slovenia ŽNK Krka 1–2 Karsintalohko Novo Mestossa. MPS sijoittui neljänneksi.
Islanti KR 1–3
Alankomaat Ter Leede 1–1
2005–2006 1. karsintakierros FC United Viro Pärnu JK 2–0 Karsintalohko Pietarsaaressa. FC United sijoittui kolmanneksi.
Islanti Valur 1–2
Norja Røa 2–3
2006–2007 1.karsintakierros HJK Sveitsi FFC Zuchwil 05 2–0 Karsintalohko Strumitsassa. HJK lohkovoittaja.
Puola AZS Wrocław 1–0
Pohjois-Makedonia ŽFK Skiponjat 7–0
2. karsintakierros Islanti Breiðablik 1–2 Karsintalohko Helsingissä. HJK sijoittui kolmanneksi.
Valko-Venäjä Universitet Vitsebsk 0–0
Saksa 1. FFC Frankfurt 0–2
2007–2008 1. karsintakierros FC Honka Islanti Valur 1–2 Karsintalohko Klaksvikissa. FC Honka sijoittui toiseksi.
Alankomaat ADO Den Haag 1–0
Färsaaret 4–1
2008–2009 1. karsintakierros FC Honka Georgia Iveria Khašuri luopui Karsintalohko Oslossa. FC Honka sijoittui toiseksi.
Norja Røa 1–2
Bulgaria NSA Sofia 6–0
2009–2010 1. kierros FC Honka Saksa Turbine Potsdam 1–8 0–8 1–16
2010–2011 1. kierros Åland United Saksa Turbine Potsdam 0–9 0–6 0–15
2011–2012 Karsintakierros PK-35 Vantaa Albania Ada Velipojë 10–0 Karsintalohko Vantaalla ja Helsingissä. PK-35 lohkovoittaja.
Slovakia Slovan Bratislava 1–0
Puola Unia Racibórz 1–1
1. kierros Espanja Rayo Vallecano 1–4 0–3 1–7
2012–2013 Karsintakierros PK-35 Vantaa Moldova FC Noroc 6–0 Karsintalohko Vantaalla ja Helsingissä. PK-35 sijoittui toiseksi.
Kroatia ŽNK Osijek 3–1
Skotlanti Glasgow City 1–1
1. kierros Ranska Olympique Lyonnais 0–7 0–5 0–12
2013–2014 Karsintakierros PK-35 Vantaa Pohjois-Makedonia Biljanini Izvori 13–1 Karsintalohko Vantaalla ja Helsingissä. PK-35 lohkovoittaja.
Viro Pärnu JK 0–0
Kreikka PAOK FC 2–1
1. kierros Englanti Birmingham City 0–3 0–1 0–4
2014–2015 Karsintakierros Åland United Pohjois-Makedonia ŽFK Kočani 4–0 Karsintalohko Sarajevossa. Åland United sijoittui kolmanneksi.
Puola Medyk Konin 0–7
Bosnia ja Hertsegovina SFK 2000 0–1
2015–2016 Karsintakierros PK-35 Vantaa Slovakia FK Union Nové Zámky 9–0 Karsintalohko Vantaalla ja Helsingissä. PK-35 lohkovoittaja.
Latvia Rīgas FS 9–0
Ukraina WFC Žitlobud-1 Harkova 2–1
1. kierros Ruotsi FC Rosengård 0–2 0–7 0–9
2016–2017 Karsintakierros PK-35 Vantaa Portugali C.F. Benfica 1–2 Karsintalohko Vantaalla ja Helsingissä. PK-35 sijoittui kolmanneksi.
Pohjois-Irlanti Newry City Ladies 2–0
Norja Avaldsnes IL 0–2
2017–2018 Karsintakierros PK-35 Vantaa Pohjois-Irlanti Linfield FC 1–0 Karsintalohko Belfastissa. PK-35 sijoittui kolmanneksi.
Irlanti Shelbourne Ladies 0–0
Puola Medyk Konin 1–2
2018–2019 Karsintakierros FC Honka Liettua Gintra Universitetas 1–1 Karsintalohko Alytusissa ja Marijampolėssa. PK-35 sijoittui toiseksi.
Bulgaria NSA Sofia 5–0
Färsaaret EB/Streymur/Skála 7–0
1. kierros Sveitsi FC Zürich 0–1 1–5 1–6
2019–2020 Karsintakierros PK-35 Vantaa Viro FC Flora 3–2 Karsintalohko Tallinnassa ja Rakveressa. PK-35 sijoittui toiseksi.
Färsaaret EB/Streymur/Skála 5–0
Kazakstan BIIK Kazygurt 1–4
2020–2021 1. karsintakierros HJK Islanti Valur 0–3 Pelattiin yksiosaisena koronaviruspandemian johdosta.

Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

UEFA Youth League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Kierros Joukkue Vastustaja 1. osa 2. osa Yht. Huom.
2013–2014 Suomella ei osallistumisoikeutta
2014–2015
2015–2016 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK Skotlanti Celtic 0–5 1–1 1–6
2016–2017 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK Irlanti Cork City 0–0 0–1 0–1
2017–2018 Kansallisten mestarien polun 1. kierros KäPa Tanska Esbjerg fB 1–2 1–2 2–4
2018–2019 Kansallisten mestarien polun 1. kierros HJK Turkki Altınordu FK 1–1 1–2 2–3
2019–2020 Kansallisten mestarien polun 1. kierros FC Honka Norja Sogndal 1–3 1–1 2–4 FC Hongan kotiottelu Helsingissä.
2020–2021 Kansallisten mestarien polun 1. kierros KäPa arvotaan 6. lokakuuta 2020

Tilastoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteenveto suomalaisjoukkueiden pelikausista ja otteluista eurocupeissa. Tilastot on päivitetty kauden 2017/2018 jälkeen.

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
HJK 37 138 47 21 70 160 241
FC Haka 23 076 19 16 41 082 153
MYPA 16 056 15 17 24 066 079
TPS 15 046 13 05 28 037 074
FC Kuusysi 11 028 08 04 16 027 053
KuPS 10 028 06 07 15 023 074
Reipas 10 024 03 05 16 025 093
Tampere United 07 036 14 08 14 039 042
FC Honka 07 024 07 06 11 027 028
RoPS 05 018 04 07 07 0012 025
VPS 05 014 05 03 06 0013 020
Inter 05 012 01 04 07 014 024
MP 05 010 01 00 09 006 033
FC Jazz 04 016 06 01 09 017 033
Ilves 04 010 02 01 07 013 027
AC Allianssi 03 012 03 05 04 002 010
FC Jokerit 03 010 03 02 05 013 014
SJK 03 006 00 02 04 002 008
IFK Mariehamn 03 006 00 02 04 002 0015
HIFK 03 006 00 00 06 005 016
FC Lahti 02 008 02 02 04 011 015
OPS 02 004 00 01 03 002 019
KPT 02 004 00 00 04 002 010
HPS 02 004 00 00 04 002 019
KPV 02 004 00 00 04 002 023
FF Jaro 01 004 02 01 01 006 003
JJK 01 004 02 00 02 007 006
Ilves-Kissat 01 002 01 00 01 004 005
ÅIFK 01 002 00 01 01 002 003
KTP 01 002 00 01 01 000 005
FinnPa 01 002 00 00 02 002 006
TPV 01 002 00 00 02 001 007

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
PK-35 Vantaa 6 26 11 4 11 64 44
HJK 3 18 9 2 7 39 20
FC Honka 3 07 3 0 4 14 21
FC United 2 06 2 0 4 08 11
Åland United 2 05 1 0 4 04 23
MPS 1 03 0 1 2 03 06

Nuoret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Vuodet Ott. V. T. H. TM PM
HJK 2 4 0 2 2 1 7
KäPa 1 2 0 0 2 2 4

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kauteen 2002–2003 saakka ulottuvat tulokset: Jalkapallon pikkujättiläinen, WS Bookwell OY Porvoo 2003
  • Kauden 2002–2003 jälkeiset tulokset: Uefa
  • Naisten UEFA Cup: Uefa

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]